Firefox - zvanicni browser Inter CAFFE foruma Računari

Pregledjivac internet strana putem http protokola koji je takodje i software otvorenog koda. Lagan, brz, bezbedan, sa jako puno vrednih mogucnosti.

naravno da je sala reci da je nas "zvanican browser" - ali u isto vreme je i preporuka. ukoliko se dvoumite izmedju neka dva ili koristite neki i zelite da promenite ili probate drugi ili nesto trece, nasa je preporuka - firefox.

firefox je mali kao program, a takodje i sam ima obzira i prema slabijim racunarima i ne trosi mnogo resursa. sto se bezbednosti tice, sve je bezbedno dok se ne otkriju rupe, ali je firefox za sada jako dobro prolazio u toj igri.

firefox je program koji cete zateci instaliran na vecini konfiguracija, jer ga administratori vole zbog svojih osobina, a postoje verzije firefoxa kako za windows tako i za linux, macintosh i necete pogresiti cak i ako ga instalirate da bi ga samo videli, a ako se naviknete na njega najverovatnije cete ga zateci svuda gde se nadjete tako da cete izbeci navikavanje na njega.

ne znam tacno koju rec da upotrebim, ali ono sto je mozda malo 'antipaticno' ili sto ume malo ponekad da iritira je sto se moze naici nekad na preagresivnu propagandu u vezi njega. kao da je sa neba sisao. medjutim to mu ne umanjuje vrednost jer je odlican browser.

ovde cemo praktikovati da ostavljamo savete, pitanja i odgovore u vezi njega.

galeksic

Site Admin

ja ga vec dugo imam, ali ga nisam bio instalirao do danas kada mi je dosla devojka i ona ga instalirala zato sto je navikla posto ja koristim operu i ne mislim da je menjam.

preterana je, meni bolja od firefoxa 100 puta, ali aj... kada ga vec hvalite da kazem i ja:

- stvarno je jednostavan (nokija u browserima)
- malo zahteva
- ruzan je do panja
- itd.

sve u svemu ok samo da nije ie