Vencanica Sanovnik forum

Dragi sanjari, pokusala sam da pronadjem sta znaci sanjati vencanicu i nisam uspela. Naime, moja mama me je sinoc sanjala da sam u vencanici i sa velom koji ima neke perlice koje mi padaju na celo.

Da li neko moze da mi pojasni sta znaci to za mamu, a sta za mene? Unapred hvala.

Ljudi, da li je moguće da niko ne zna da mi protumači šta znači sanjati nevestu.
Moooooooooolim Vas, pa pogledajte koliko njih je pročitalo ovo što sam napisala i baš niko da ogovori :cry:

Zaista mi je zao sto dosad niko nista rekao o tvom snu.Volela bih da ti je bubastra mogla nesto reci o tome, ipak je po meni najbolja u tome. Mozda ce ti pomoci, mozda ne, rali evo reci cu ti da je moja mama ponekad imala takve snove.Pamtim da ih se uvek pomalo bojala jer je smatrala da to nisu dobri snovi i da se radi o nekoj brizi, tugi i sl. Onaj deo sa velom i perlice na celu mi govori kao da o necemu ili nekome nemas sasvim jasnu sliku.Megjutim sve ovo sto sam napisala i nemora da bude tacno.Na kraju krajeva sve ipak zavisi od onog ko sanja.

Zvezdice,
Hvala puno za odgovor.
Iskreno i ja se malo plašim jer mama isto misli što i tvoja.
Valjda će to biti sve u redu.
Iako bih iskreno volela da Bubastra da svoje tumačenje, ona je koliko vidim, specijalista za snove :)
Hvala još jednom.

Draga Aida7b, evo napisacu ti sta u mom sanovniku znaci vencanica:

Ugled i postovanje. Nalaziti se u vencanici - steta.

Mogu ti reci jos i da bela boja oznacava iznenadnu radost, ali moze biti i negativna, jer u snovima stvarima koje su u velikom kontrastu mogu biti zamenjena mesta(sahrana - radost;porodjaj - platicete za neko zlodelo).
Ja, iskreno, mislim isto sto i Zvezdica. Jednostavno se malo vise zadubi i znaces. Mozda to ima veze i sa onim sto vencanica predstavlja za tebe ili tvoju mamu. Radost ili tuga? Znas ti sama bolje sta ta vencanica i perlice predstavljaju od bilo kog profesionalnog tumaca snova. Ja se, recimo, kada tumacim neki svoj san, prvenstveno oslanjam na sebe, i svoje misljenje o simbolima iz sna, pa tek onda na one iz sanovnika. Mi sami najbolje razumemo svoje snove, samo treba da malo razmislimo o njima...

Cao,
Ja mislim da je mama samo preopterećena time što ja imam ozbiljnog momka i treba da se udam, pa sanja neke venčanice i to mene u venčanici već dva puta za mesec dana.
Hvala u svakom slučaju, ja ću da prihvatim samo ona lepa tumačenja, a o ružnim neću ni da razmišljam.

Pozdrav i srećni praznici.

Sanjati vjencanicu

Sanjala sam prije neku vecer da se pripremam za vlastito vjencanje (o kojem, istina, razmisljam i na javi, pa je sigurno to utjecalo da sanjam bas takav san, a haljina je bila kao s naslovnice casopisa kojeg sam nedavno vidjela) , i da se ogledam u zrcalu u vjencanici. No, kad sam procitala narodna tumacenja za simboliku vjencanice u snu, jako sam se uplasila. imam li razloga za brigu buduci da je na moj san evidentno utjecao realitet, a vjencanica je bila odjevena za adekvatnu prigodu, ili ovaj san nuzno znaci nesto lose? hvala od srca

Maky,

Tačno je da postoje razna tumačenja oko venčanice u sanovnicima i jasno je da različite interpretacije zbunjuju.

Ljude često plaše takvi snovi - velika količina bele boje, da li je to dobro, da li je to loše itd.

Lično mislim da nemaš razloga za zabrinutost. To je događaj o kojem misliš i za koji se pripremaš, između ostalog gledaš venčanice i normalno je da ćeš to i sanjati. To je svojevrstan pritisak iako je završetak lep.

Zamisli učenika koji danima uči matematičke formule i pokušava da ih reši - neminovno je da će to i sanjati.

Dakle, tvoj san je samo posledica svakodnevnice. Uostalom, ti si se gledala u ogledalu a to znači da se pitaš da li te i drugi vide onako kako ti sebe vidiš. A i to je prirodno, zar ne?

Ne brini. Želim ti srećan taj dan i slobodno hodaj u svojoj venčanici.

Čuvar snova 

Moderator

Hvala puno na ovako strpljivom odgovoru punom podrske. Definitivno nije bilo mnogo bijele boje u snu, bila je vjencanica kao detalj koja ni sama po sebi nije bila bijela, vec kao bež boje s nekim ukrasima. (nisam znala da i kolicina bijele boje u snu radi razliku. :) istina je da mnogo razmisljam o vjencanju i da sam istu takvu haljinu vidjela dan prije na casopisu pa nije cudo sto mi je "usla" u san, no eto, kad sam pogledala sto se kaze za takav san nije mi bilo ugodno. inace moja razmisljanja u snu bila su o partneru, neke stvari o kojima mislim i na javi, pa je citav san zapravo bio tako intoniran.

Što znači sanjati vjenčanje...?

Pozdrav,
sanjala sam da je bio vedar dan, ja u vjenčanici, čini mi se bijela ali ne sjećam se tog dijela. Tada kao da sam imala osjećaj da gledam neku drugu osobu koja se udaje i nisam imala baš nikakav osjećaj. Onda se sjećam, da je smo bili u nekom prostoru koji je bio taman, skučen, bilo je dosta ljudi, svi su stajalo kao pored nekog šanka, ispod suncobrana. Bila su upaljena kao svjetla ali ne od žarulje, nego neki lampioni, ono neko žuto prigušeno svijetlo a opet je blještalo i nisi mogao vidjeti sve ljude koji su tamo. Ali kao da me nisu ni zanimali drugi ljudi. Osjećala sam se kao da sam se našla na tuđoj fešti, nepozvana. Oko mene je bila moja obitelj, roditelji koji su me bodrili, pričali nešto. Ja sam pitala mamu šta ona misli za vjenčanje i rekla je da je tako najbolje za mene, ali ja nisam bila sigurna, stalno sam kontrirala s odgovorima. Pored nas vidjela sam pokojnu tetu, koja pogledala i nasmijala mi se. Onda se samo sjećam da smo bili na nekoj livadi,,širokoj, gledali smo u daljinu a u daljini nikog, samo livada, a oko nas nije bilo ljudi, svjetlo je bilo, dan i jako lijepo vrijeme. Taj moj stric me zagrlio i pogledao a ja sam osjetila prsten na ruci. Gledala sam okolo nikog nije bilo, ali kao da se nisam mogla pomaknut i pobjeć a htjela sam. Samo sam razmišljala : pa nije valjda da je to to, da sam se oženila.. Onda nakon toga sjećam se da smo stajali u krug, ja, stric i njegova odrasla djeca i govorili smo što ćemo sutradan skuhat, a ja sam samo željela pobjeć, samo sam se nadala da to sve nije istina i da se to ne događa meni. Onda sam se probudila i nisam mogla doći s sebi, sva sam bila uznemirena jedno 5,10 min.
Hvala na odgovoru, molim vas da mi pojasnite.

Simbol

Prilično kasnim sa odgovorom.... Ipak mislim da će ti pomoći.

Stavio sam naslov "Simbol" jer nisam siguran da li je inspiracija za taj nick nastala iz onoga "šta da napišem, šta da izaberem" i onda si ugledala limun... ili reklamu... Limun može imati mnogo značenja.

Odbacio sam venčanicu jer je nisi videla - zato ću govoriti samo o venčanju. Venčanje označava novi početak. Početak ne mora uvek biti povoljan, možda si pod stresom, možda tuguješ, možda osećaš gorčinu zbog nečega. Sve to ne mora imati nikakve veze sa ljubavlju.

Rekao bih da si rastrešena iako misliš da imaš sve pod kontrolom.

Reci mi... da li tvoja porodica i tvoja okolina očekuju nešto od tebe? Npr. da uspešno položiš neki ispit, obaviš neki posao, bilo šta u tom smislu.

I da li ti dobijaš od njih ono što ti je potrebno (ne mislim na materijalne stvari)?

Čuvar snova 

Moderator