Mrtvi u snovima Sanovnik forum

Na davno mi je umro bivsi decko. Kako ne znam, ali ja nemam osecaj da je mrtav, iako je to nazalost sigurno. Imala sam cudan san u kom je on ziv, tacnije srela sam ga u ulici govoreci - zar nisi mrtav.

Objasnio mi je da je tako moralo da bude, ali nekim cudom sad je ziv. Mislio je da smo jos zajedno, iako smo raskinuli pre dve godine i govorio mi kako me voli.

Nisam zelela da ponovo budemo zajedno i mislila sam na sadasnjeg decka. Dalje se tacno ne secam, ali znam da je poceo da mi preti kako ce me ubiti i da GA GLEDAM u invalidskim kolicima.

Ovaj san te vraca u proslost

E ovako ovaj san te vraca u proslost. Posto nisam mnogo strucan za tumacenje ali ocigledno imas neke probleme iz proslosti koji te i dan danas proganjaju. Koji su to problemi moras da vidis sama. Vise od ovoga o ovom snu nemogu da.

Inspector

Prijatelj foruma

Sanjati mrtve

Moja svekrva je sanjala svog muza, koje je inace preminuo pre 2 meseca.. Sanjala ga je kako pokusava da je ubije nozem, malo su se gurkali i na kraju je ona probola njegai tu se probudila.. Zanima nas sta bi to moglo da znaci.. Ona se probudila strasno uplasena..

Prošlost

Malena,

Bilo bi dobro znati kakav je bio nož, kakvi su bili njihovi odnosi, da li je on umro posle dugog bolovanja ili naglo itd. Neki ljudi odlaze svesni da je to neizbežno, neki su puni besa što oni odlaze a drugi ostaju.

Zato ću odgovoriti onako kako je govorila moja intuicija dok sam te čitao.

Šezdeset dana je kratko vreme da se olako prevaziđe takav događaj, premalo da se odjednom izbrišu duge godine zajedničkog života. Nož označava separaciju, odvajanje i u ovom slučaju ja bih rekao da je on pokušao da je odvoji/odstrani od prošlosti. Kao što smo videli ona je to sama učinila, iz straha za svoj život.

Savetovao bih joj da se počne baviti stvarima koje nije do sada radila, bilo da je to izučavanje filozofije ili odlazak na kurs nečega što je zanima. Mislim da bi joj odgovaralo da ide na vežbe kao što su aerobik i slično, to označava brigu o telu.

Svaki završetak je i novi početak, neka ga iskoristi najbolje što može.

Isto tako, savetovaću ono što svima savetujem - kada ga sanja neka mu zapali sveću.

Voleo bih da mi pišeš ako se ti snovi budu ponavljali.

Čuvar snova 

Moderator

Hvala Vam puno na odgovoru. Noz je bio bican kuhinjski, i njen i njegov s tim da je njen noz bio tup, pa kako kaze jedva ga je probola. Inace na javi, ja i unuk zivimo trenutno sa njom, moj muz je u inostrasntvu kao i dever... A odnos svekra i svekrve dok su bili mladi i nije bio nesto poseban on je puno pio.. Kasnije je to prestalo, dugo nije radio pa joj pomagao po kuci bas puno... Stalno je pricala kako nece da ga zali kad umre ali to je sad jace od nje, plus sto joj sinovi nisu tu... Mog muza nije videla godinu dana, a mladji sin je otisao 40 dana nakon oceve sahrane... Ako se san ponovi svakako cu se javiti.. hvala Vam jos jednom..
Pozdrav

A da, zaboravih da napisem.. Smrt je nastupila iznenada, ja i dete smo bili tri meseca kod mog muza, i vece kada smo trebali da podjemo kuci pricali smo na skajpu, sa njim i svekrvom kada je on bukvalno preminuo za 2 minuta.. tako da nas je to bas pogodilo, pogotovo sto je tri meseca cekao da mu se unuk vrati i jedva je cekao da ga vidi.. Jer sam se ja porodila ovde i prvih 8 meseci smo bii kod njih a onda smo otisli kod tate na 3 meseca..

Evo opet jos jedan san moje svekrve.. sanjala je kako stoji na nekoj zgradi i pokojni muz je zove da skoci, ona je zatvorila oci i skocila ali kao nikako da padne, onda je otvorila oci i videla njega kako se smeje kao joj ne da da skoci, zaistavio je sa nekim kranom...

Vreme

Malena123,

Veoma je lepo od tebe što se brineš za nju.

Ako pogledamo taj kran onda možemo reći da je to snaga koja je može podići ili spustiti. Ali to nije njena snaga.

Žene koje su određen deo života provele sa partnerom koji se odao alkoholu teško to brišu iz glave. Većina, nakon partnerove smrti, oseća gnev. Osećaju se uskraćenima.

Da skratim, ona mora da dođe do tačke kada će mu oprostiti. Opraštanje bi je oslobodilo. Ali imam osećaj da ona to trenutno ne može. Zato je povedi drugim putem, nauči je da počne voleti sebe. Odvedi je kozmetičarki, odvedi je na manikiranje, stvari koje će je navesti da počne misliti o svome telu.

Istovremeno mora hraniti i svoj duh, mora ga usmeriti prema novim saznanjima i razvijati se u tom pravcu. Razmisli šta bi je interesovalo, postoji li nešto što bi volela da nauči. Mora da ide dalje. Ona je ta koja održava i dalje živim sve što nosi u sebi i ona je ta koja to treba zaustaviti.

Čuvar snova 

Moderator