Avioni padaju Sanovnik forum

Vec tri puta sam sanjala avione kako padaju. Prvi i drugi san je bio u okolini moje kuce i oba aviona su pala, a treci na beogradskom sajmu. Ovaj treci avion je padao sa padobranom, tj. padobran je bio zakacen za njega, ali mu nije nesto pomogao u padanju... ali i pored toga ipak nije pao, dosao je do mene i opet uzleteo. Prv dva su bila velika, putnicka, a treci je bio manji, kao neki sportski... ne znam kako se tacno zovu. Drugi avion je navodio neki manji, kao da ga izbavi, ali nije uspeo.

Sva tri puta je bio suncan i vedar dan. Prva dva puta u snu sam bila ravnodusna zbog padanja, bolje reci gledala sam to sa interesovanjem i komentarisala u snu zasto padaju, a od treceg sam bezala i bila sam uplasena.

Ne znam kako bih to mogla da protumacim. Neko od vas?

Za pocetak, napisacu sta znace simboli za koje sam pronasla znacenje, iz sva 3 sna:

Avion videti - očekuj uspeh u radu
Videti nesreću - budite oprezni u poslovima
Videti padanje - podmirite sve dugove jer bi se mogli naći u neprilici
Videti padobran - bolest, primićete loše vesti, ali i neki dobitak
Osećati strah - u svome radu ćete uspeti iako je osoba kojoj ste verovali učinila nešto protiv vas
bezati - opasnost

Medjutim, posto se simboli ne mogu samostalno tumaciti, oni, skupljeni u jednu celinu, otprilike znace ovo:

Za prva dva sna ti mogu reci ovoliko:imaces uspeha u radu, ali ipak budi oprezna, podmiri sve dugove i ne zanosi se mnogo, jer se mozes naci u neprilici. To sto su ovi avioni veci nego onaj sportski, mozda ukazuje na to da su ova prva dva sna vaznija, i pokazuju na neki veci dogadjaj od treceg. I to sto se taj jedan san ponovio dva puta znaci opet nesto vece, bitnije.
A sad, u vezi treceg. Kroz ovaj san se protezu uglavnom isti simboli kao u prva 2, ali uz male izmene. Ponovo se javlja upozorenje:podmirite sve dugove jer bi se mogli naći u neprilici. To je bitan deo sva tri sna, dakle, padanje. Ovog puta nema nesrece, jer se avion uzdize. To bi trebalo da znaci nesto pozitivno, dobitak, ali padobran moze znaciti i bolest. Strah i bezanje su povezani u tvom snu, ali imaju potpuno razlicito znacenje. Strah oznacava uspeh u radu, pobedu nad neprijateljima, a beg opasnost.
Dakle,da zakljucim:dobar kraj svega onoga iz prosla 2 sna, iako manje vazan nego borba i put do njega. Uspeh u poslu (sva tri sna su u vezi s poslom), ali uz opez. Opasnost i dalje postoji, i tu su jos brige zbog toga, ali je savladana. Uz manji dobitak uspeces da vratis dugove. Objasnjenje:uz pomoc padobrana (dobitak), avion ne pada (zaostali dugovi), vec se ponovo uzdize u visine.

Za kraj, zelim da ti nagovestim da snove ne moras uvek uzimati zdravo za gotovo, jer, kao sto se mogu ispuniti za 1 dan, tako mogu i za par meseci, a nekad se ne moraju ni ispuniti. Ja sam se potrudila da ti ovo prevedem kako sam sama razumela, ali ti sama najbolje znas sta ovaj san znaci. Ukoliko sam negde pogresila, nadam se da ces mi oprostiti, jer sam jos uvek pocetnik. Mozda je ovaj san mogao da ima neko potpuno drugo znacenje, da se pojavio jos neki simbol da pomuti ostale. U snovima nema pravila, i zato oni nisu istrazeni do kraja, zbog svoje ogromne raznolikosti.

Hvala... posle tvoje poruke malo drugačije gledam na san i njegovo značenje...
I Jung je smatrao da ne mozemo sami protumaciti nase snove, bolje ih je ispricati nekom. :)
Cini mi se da malo visem srljam, pa verovatno me podsvest upozorava da pripazim malo. :)

Nema na cemu, uvek mi je drago da pomognem kada mogu.
PS:U tumacenju snova, Jung je moj idol...