Velika piramida - velike svete tajne Životni stil

Povorka tamnoputih muskaraca jedan od drugog udaljeni 10m, svaki sa svetiljkom u jednoj i sveznjem papirusa u drugoj ruci, u belim sirokim galabejama. Gologlavi, hodaju u tisini kroz dugacak hodnik. Prvi medju njima, koji je nosio cup, vec bese stigao do galerije gde je predvidjen kratak predah. Uzarenih ociju sto ucestvuju u tako vaznom poslu po naredjenju vladara Surida koji sagradi ovaj spomenik, drzali su se dostojanstveno, svesni odgovornosti, iako zapravo ne znajuci sta se nalazi u tim dokumentima. Covek u uniformi je cekao cup u Kraljevoj odaji, gde su u njega redjani mikrofilmovi, metalni diskovi i papirusi.

Medju njima se samo prepricavalo da se ovo isto radilo u Posejdonovom hramu i u Hramu Iltara, na drugom kraju sveta. Ovaj prvi im je budio posebnu paznju, jer su tamo cuvene fontane mladosti. Kako bi rado popili vodu sa tog cudesnog izvora koji daruje nekoliko stotina godina zivota.

Ovi pozrtvovani ljudi, hrabri da udju u Veliku piramidu, nose biblioteku najstarije istorije i znanja koju ce, mnogo milenijuma kasnije, nazvati vremenskom kapsulom.

Atlantidjani, koji su preziveli dva potonuca, znali su da se sprema trece, koje nece preziveti. Seobe su vec bile pocele prema Mongoliji, Indiji i Kini na jednu stranu i Norveskoj i Peruu, na drugu. Bio je tek deseti milenijum pre nase ere i najvaznije je bilo da se sacuvaju smaragdne tablice.

Za prenosenje zapisane mudrosti, dostignuca u umetnosti, nauci, medicini, geometriji, astronomiji, istoriji i za prenosenje prorocanstava zaduzeni su bili gnostici, templari, teozofi, masoni.

Zna se da je postojala deseta planeta pod nazivom Faeton. Na njoj je razvijen zivot kakav mi poznajemo i oni su nam ga zapravo preneli. Potom je eksplodirala i od tih ostataka nastali su Merkur i Pluton, Jupiterovi sateliti i Saturnovi prstenovi. Ali ljudi jos nisu spremni da veruju u ovakve teorije. Mozda da napomenemo neke stvari koje navode na razmisljanje. Zna se da je sfinga cuvar znanja planete. Trojica vojskovodja, Aleksandar Makedonski, Napoleon Bonaparta i Hitler, koji su smatrani antihristima, posle osvajanja Egipta i boravka u Gizi, poceli su da trpe poraze i sa istorijske scene su nestali bez poroda.

A ono sto ce vama zagolicati mastu je prica o prorocanstvima. Kako Piramida prorice svojim oblicima, bojama, strukturama, rasporedima, postoji Veliko stepeniste iza koga krece horizontalan razvoj. Velika promena kojoj cemo biti svedoci pocece 2013. i trajace 77 godina.

Tekst bi, po mom mišljenju, mogao biti kroki SF priče.

Hitler, koliko je meni poznato, nikada nije bio u Gizi.

Napoleon Bonaparta je imao decu, doduše vanbračnu.

Ko to smatra Aleksandra Makedonskog, Napoleona Bonapartu i Adolfa Hitlera "antihristima" i šta je to "antihrist"?

Masoni mogu biti gnostici, a templari jesu masoni. Teozofi su gnostici a gnostici ne moraju biti ni masoni ni teozofi. Gnostik je opšta odrednica, ne vezuje se za bilo kakav "okultni red" ili "okultno društvo". Teozofija je bliža da bude odredjena kao filozofski pravac.

Zbog čega bi trebalo nešto da se desi 2013. godine i da traje 77 godina? Kakva je priroda te promene? Zašto baš 77 godina?

Ko je sagradio Veliku piramidu i zašto

Moj prvi tekst o Velikoj piramidi trebalo je da privuče vašu pažnju i potakne vas da pročitate i tekstove koji će uslediti. On je, međutim, izazvao i nedoumice. Prvi direktan susret sa glavnim junakom ovih postova imala sam 1996. g., kada sam prevodila emisije sa stranih televizijskih kanala. Ono o čemu ja budem pisala možete velikim delom pronaći u emisijama koje se i danas emituju na kanalu Discovery (National Geographic je zatvorenija u iznošenju informacija). Ja nisam istraživač i nisam sama došla do tih podataka. Da jesam, objavljivala bih knjige, ne bih takve stvari obelodanjivala na forumu. Uz pomoć literature, približiću vam teorije koje trenutno imaju primat u svetu. Dobrodošli u čudesni svet otkrivanja starih civilizacija.

Sredinom tridesetih godina prošlog veka, Edgar Kejsi (1877-1945) je bio jedan od najvećih proroka tog vremena. Živeo je u Čikagu i bio poznat po ostvarenim proročanskim vizijama i izuzetno uspešnim dijagnozama oboljenja. Za sobom je ostavio preko 14 hiljada stenografski zabeleženih dokumenata. Niz njegovih proročanstava odnosi se na naše doba. Izmedju ostalog, tvrdio je da će najviše novih otkrića biti vezano za područje egiptologije i piramida. Televizijski kanal History je uradio emisiju o njemu.

Smatra se da je Velika piramida u Gizi sagrađena 2885. g.p.n.e. Prema Kejsiju, nastala je između 10490 i 10390. g.p.n.e, što se, uglavnom, poklapa sa vremenom koje Platon i stari tibetanski rukopisi navode kao doba velike katastrofe i potapanja Atlantide. Dvojica naših savremenika, Robert Buval i Grejem Henkok, autori su nekoliko knjiga (i česti gosti emisija na Discovery-ju), od kojih je najpoznatija “Misterija Oriona”. Kompjuterski obrađeni podaci pokazuju da se 10500. g.p.n.e. položaj tri zvezde u sazvežđu Orion poklopio sa položajem piramida u Gizi. U njihovim knjigama, takođe, stoji podatak da se u istom periodu dogodio i veliki potop. Bila je to era lava. Otuda oblik sfinge. Utvrđeno je da su oštećenja na sfingi posledica velikih kiša, te da je erozija napravila useke. Ljudska glava, navodno Kefrenova, koja danas stoji tamo, dodata je naknadno.

Prema Kejsiju, piramide su sagradili Atlantiđani, čije je nestajanje trajalo oko 7500 god., između 15650 i 8150 g.p.n.e. Kao superiornija civilizacija nametnuli su svoja verovanja i kulturu u novoj postojbini iz koje su putovali po celom svetu. Kako su im posete bivale uzvraćene, Egipat je postao centar kulture i nauke tog doba. Oni su navodno, beležili i čuvali sve bitnije promene u istoriji civilizacije. Za ovu arhivu ili “vremensku kapsulu” Kejsi je tvrdio da će biti otkrivena u našem vremenu. “Svi podaci o sfingi ispred velike piramide nalaze se u temeljima ispod leve šape. Vremenska kapsula, odnosno, biblioteka najstarije istorije i saznanja, nalazi se u posebnoj grobnici ili piramidi prekrivenoj peskom. Ona je negde između desne šape sfinge i obale Nila.”

Atlantiđani su migrirali u sve krajeve sveta.. Najveće seobe su se odvijale oko 10600. g.p.n.e. Sveti grad Ur je u tom periodu – od 10500 do 10420. g.p.n.e. – bio na vrhuncu razvoja. Sagrađena je Velika piramida. U Aleksandriji je osnovana biblioteka (10300. g.p.n.e.), a u pustinji Gobi narod Taoia podigao je Zlatni grad i postigao razvoj ravan civilizacijama u Indiji, Kini, Norveškoj i Ogu (Peru).

Kejsi tvrdi da su, posle migracija, Atlantiđani ostavili trojstvo svetih hramova, sa porukama potpuno istovetnih sadržaja. Pored Velike piramide i Hrama zapisa (pod peskom između sfinge i Nila) u Egiptu, druga dva će biti otkrivena na Biminima, Posejdonov hram, i na Jukatanu, hram Iltara. Bimini se sastoje od dva mala ostrva među hiljadama drugih u Bahamskom arhipelagu, na samo pedesetak kilometara istočno od obala Majamija. Ovde bi mogao da nastane jedan od najposećenijih zdravstvenih centara na svetu, jer se pretpostavlja da bi iskopani bunari doveli do tzv. fontana večne mladosti. Grupa Atlantiđana predvođena Iltarom stigla je do Jukatana. On je prvi gradio piramide na ovom prostoru. U Meksiku ima nekoliko stotina piramida. Najstarije i najmoćnije se nalaze u Teotihuakanu, 50 km od Meksiko Sitija. Tu je podignuta Piramida Sunca, gotovo iste velićine kao ona u Gizi, ali visoka samo 65 m. Druga je posvećena Mesecu i podignuta je na platou od 18 hektara, što je četiri puta veća površina u odnosu na plato u Gizi. Ove dve piramide same po sebi sadrže poruke i proročanstva piramide u Egiptu.

Alternativna historija

Semir Osmanagić - Alternativna historija: www.alternativnahistorija.com

(poruku menjao galeksic, iz najnizih pobuda)

Knjiga najstarijih tajni

Arheološki radovi u današnjem Egiptu traju neprestano. Sada već dugi niz godina njima rukovodi dr Zahi Havas, koji je čest gost medija. 1987. g. grupa istraživača sa japanskog univerziteta Vaseda, sa posebnom rentgentskom opremom istražila je unutrašnjost Velike piramide. Otkriven je čitav lavirint do tada nepoznatih hodnika i prostora. Posebno je bio zanimljiv otvor koji je vodio u unutrašnjost Kraljičine odaje, te mermerna vrata. Krajem 2002. g., u isti prostor ulazi novi robot-kamera, a njegov poduhvat bušenja kamena, da bi se, doduše, otkrio tek novi kameni blok, uživo prenosi televizija Nacionalna geografija. Dr Zahi Havas je, 2003. g., pred kamerama potvrdio da se ispod sfinge i dužinom oko 15 m do druge piramide, na dubini od 30 metara, nalaze odaje i tuneli do kojih, do dan danas, niko nije uspeo da dodje. Šta kriju, ili bolje reći, čuvaju svi ovi prolazi?

Velika piramida je još poznata i kao Keopsova. Smatra se zato što ju je on gradio. U njegovo vreme nauka i umetnost su prolazili kroz najplodniju fazu. Jedna od njegovih velikih potraga je za tajnama zapisanim u tzv. “smaragdnim tablicama” ili “Totovim tablicama”. Bila je to neka vrsta staroegipatske potrage za “svetim Gralom”, kojoj je, prema zapisu u piramidi, Keops posvetio čitav život. I tada je Gral smatran “kosmičkom istinom”. Verovalo se da postoji knjiga večitih znanja koju je napisao Oziris, odnosno Tot, odnosno Hermes Trismegistu (u pitanju je jedna ličnost).

Danas u svetu postoje dokumenti za koje se smatra da vode poreklo od smaragdnih tablica. U knjizi “Književnost starog Egipta” (Yale Univer. Press, 1973), autor V. K. Simpson govori o Vestkar papirusu, koji je, naizgled, serija magijskih priča, a zapravo se radi o sadržaju nastalom iz istog izvora iz koga su nastale i smaragdne tablice. Ruski istoričar Morozov, u knjizi “O otkriću kamena mudrosti” (Moskva, 1909) govori o rukopisu koji se pod imenom “Hermesove smaragdne tablice” spominje u tekstovima alhemičara i okultista iz 11. veka. Ovaj primerak se danas nalazi u Engleskoj, gde se njime bavio istoričar Artur Vejt. Klemens iz Aleksandrije je ostavio podatak da su, u njegovo doba, bila sačuvana 42 dela za koje se smatralo da su Hermesovi rukopisi. Njemu se pripisuje I “Papirus Ebers”, čija je jedna knjiga posvećena medicini, a drugih 36 sadrže znanja iz astronomije i geografije, dok 18 knjiga beleži dijaloge izmedju Hermesa i njegovog učenika Asklepija. U jednoj grobnici u Tebi je otkriven rukopis koji se od 1928. g. nalazi u holandskom državnom muzeju u Lajdenu, te se po tome zove Lajdenski papirus. Kurt Seligman u “Otkriću magije” (Njujork, 1948. g.) piše da je isti verodostojna kopija smaragdnih tablica. Slično je tvrdio i francuski istraživač Marselin Bertelot, a ruski naučnik, hemičar, dr Nikola Zirov javno je saopštio da veruje da su iz Lajdenskog papirusa nastale sve poznate teorije moderne nauke.

Hermes je, prema legendi, proučavanjem zvezda saznao da dolazi potop. Da bi sačuvao svoje vlasništvo, dao je da se izgrade piramide, u koje je sklonio sve svoje blago, naučne spise i sve drugo. Eventualno otkriće atlantiđanske ili bilo koje druge arhive bi popunilo mnoge praznine u današnjim saznanjima. Tradicija i mitovi starih naroda sadrže usmena i pismena predanja u kojima se detaljno opisuje šta se događalo u ljudskoj prošlosti i nekoliko miliona godina unazad. Jedan takav, opšti, scenario govori o postojanju četiri velike rase koje su prethodile Adamovoj i Evinoj lozi. Naseljavale su četiri kontinenta. Prva rasa je naseljavala “Svetu zemlju” čiji će potomci jedini ostati da žive do kraja ljudskog roda. O položaju je ostao samo pesnički opis: “nad njom od zore do sumraka bdi severna zvezda”. Kontinent druge rase bila je Hiperboreja, koja se prostirala južno i zapadno od Severnog pola. Treća rasa je naseljavala Lemuriju, teritorije od današnjeg Madagaskara do Šri Lanke i Sumatre, te delove Afrike. Kao celina, prostirala se od Indijskog okeana do Australije. O Atlantidi je sačuvano najviše podataka i ona je zauzimala džinovski kontinent pored obala današnjih dveju Amerika.

U knjizi “Tajne piramide”, Dejvid Levis, koji se više godina bavio proučavanjem Velike piramide, navodi da je u ovoj građevini pronađen grob, navodno, sagrađen više hiljada godina pre piramide, i predstavljao je senzacionalno otkriće istorijske arhive sa pregledom razvoja svih civilizacija, unazad 576.000 godina. Levis piše da su tada pronađeni nepobitni dokazi da postoje razvijene civilizacije na šest planeta van naše galaksije. U arhivi se nalaze detaljni opisi i crteži letilica, neobičnih energetskih izvora, izgleda planeta, načina života, svrhe njihove posete Zemlji, upozorenja, kao i mogućnost eventualnog povratka.

Mitovi i legende

Po legendama sačuvanim u nekim narodima , nekad je u našem Sunčevom sistemu bilo deset planeta. Ta, deseta, planeta nalazila se između Marsa i Jupitera i zvala se Faeton. Njeni stanovnici su bili na mnogo višem nivou razvoja od naše civilizacije na Zemlji i moguće je da su veštačkim mutacijama stvorili prve ljude: Adama i Evu. Najlogičnija teorija o nestanku Faetona je da je nastradao u nuklearnoj eksploziji koja je izazvala lančanu reakciju. Delovi su se rasuli po kosmičkom moru: veći su postali sateliti Saturna, Jupitera, Urana i Neptuna, a manji i dan-danas kruže svemirom u pojasu steroida.

V. Skot-Eliot u svojoj knjizi “Priča o Atlantidi” piše da su Atlantiđani kolonizovali Egipat i tu sagradili piramide za izvođenje svetih običaja i da bi se sakrili talismani korišćeni u vreme velikih kataklizmi. Posle prvog i drugog potopa, kolonizacija se ponavljala a rasa modifikovala. Posle trećeg, poslednjeg, Božanske dinastije su svoje sedište prenele u gore, daleko od mora. Ostavile su zapis koji ni Potop ne može da uništi. U njemu je dokaz o svoj mudrosti sveta, ali i svedočanstvo o načinu građenja piramida. Engleski matematičar Džon Tejlor je otkrio jedinicu mere koja je korišćena prilikom gradnje, tzv. polarni inč. Njegovu tezu potkrepljuje velikim delom zapis arapskog filozofa iz 10. veka, Masuda, po kome je Surid, jedan od kraljeva pre velikog Potopa, sagradio dve piramide i naredio da se prikupe sva znanja sakupljana vekovima na umetničkom i naučnom polju, u medicini, aritmetici i geometriji, te ploče koje sadrže uputstva za izračunavanje položaja zvezda i njihovog kretanja po nebu, istoriju i hronologiju o proteklim vremenima, kao i proročanstva o događajima koji će u budućnosti da uslede.

Ispred Velike piramide leži Sfinga. Po nekim tumačenjima, ona predstavlja UŽAS. Plinije je pisao da ona deluje kao začarana tišina, neki arapski astrolozi prenose verovanje da o Sfingi ne sme da se govori niti piše loše, jer to može da izazove njen bes i želju za osvetom. Plutarh je rekao da ona sadrži sintetizovane znanje, te da joj je dužnost da čuva planetu, tajnu života, smrti, nastajanja i nestajanja čovečanstva.

Legenda kaže da je Aleksandar Makedonski uspeo da pronađe ta dokumenta i pročita proročanstva. Napoleon Bonaparta se, kažu, dugo zadržao u Kraljevoj odaji Velike piramide i bio je veoma uzrujan kad je izašao. Nikome nije pričao šta je unutra video. Po Hitlerovom naređenju, Romel je u blizini Sfinge smestio štab svoje armije. Ova trojica vojskovođa su u raznim proročanstvima označavani kao antihristi i sva trojica su, posle osvajanja Egipta, počeli da trpe poraze. Ovozemaljski život su završili pod tajanstvenim okolnostima, ostavši bez naslednika. Ako je neko od njih i imao potomke, oni nisu dugo ostali u životu, niti su napravili vojničke ili bilo kakve druge karijere.

Mere koje su korišćene prilikom gradnje piramide pominju se u Jevanđeljima, a takođe služe i kao proročanstva. Po toj teoriji, Isus Hrist je predstavljen pojmom kamen-temeljac. Posebno je zanimljiva simbolika Velikog stepeništa. Rudolf Verner u knjizi “Tajna Keopsove piramide” tvrdi da će se Velika promena (prelaz iz naše epohe u drugu) odigrati između 2013. i 2090. g.

IZVOLITE

Ja ću u ovoj temi napisati još nekoliko postova. Ali mislim da ste, do sada, shvatili o čemu se radi. Mene je privukla priča o tajanstvenim znanjima koja će biti otkrivena u našem vremenu. Međutim, popularizacijom je potpuno pojednostavljena čitava ova tema, te je svedena na diskusiju o tome da li je život na Zemlji, zapravo, donet sa druge planete.

Izvolite, iznesite svoje mišljenje.

Pitanja i odgovori

Pitanje porekla života na Zemlji ne spada u ona na koje se može dati odgovor. Možete se baviti tom temom i možete imati svoje mišljenje i to je sve. Nema pogrešnog i tačnog odgovora.

Ja nemam konkretan odgovor, ali mislim da je moguće da je život na našu planetu stigao sa neke druge. Imam, doduše, pitanja. Zašto se npr. u “Očenašu” kaže: “Oče naš koji si na nebesima”? Kad god mu se obraćamo, mi gledamo prema nebu. Ili, na drugoj strani Biblije stoji da je Bog stvorio čoveka po sopstvenom obličju. Nekako sam naučila da u jednostavne rečenice treba verovati. Potpuno je prihvaćeno da je Bog na nebu i da je stvoritelj. To, zaista, može da ukaže na mogućnost da je stvoritelj došao iz kosmosa (koji je nama nebo).

Ja sam se u postovima ograničila na Veliku piramidu. Piramide su, međutim, građene po čitavoj planeti. Mi znamo za one u Gizi i za one na tlu Latinske Amerike. Njih, ima i u Kini. Kina, takođe, ima spomenike koji postavljaju mnoga pitanja. Poslednje što je pronađeno je čitava armija od nekoliko hiljada vojnika sa različitim fizionomijama. Tu je i Angkor Vat u Kambodži, spomenik koji ima jednaku simboličko-graditeljsku vrednost kao i piramide u Gizi, ali se o njemu malo zna. Tu su kolosi sa Uskršnjih ostrva. Uskršnja ostrva su duboko u Tihom okeanu sa oko stotinak stanovnika i sa džinovskim kamenim monolitima za koje je potpuno neobjašnjivo kako su stigli tamo.

Takođe se zna da je Kleopatra pušila opijum, a njega je, u to vreme, bilo samo na tlu Južne amerike. S druge strane, u Južnoj Americi postoje spomenici koji imaju negroidne fizionomije, koje liče na lica karakteristična za crnu rasu i Afriku. Potiču iz Olmek civilizacije. Iz svega ovoga sledi da su se oni, ipak, međusobno posećivali, mada naša istorija tvrdi da tada nije bilo prevoznih sredstava sposobnih da premoste okean. Dokazano je da su, ipak, umeli da sagrade brodove kojima su plovili na drugu stranu sveta. Osim toga, širom planete postoje podvodni gradovi koji svedoče o drevnim civilizacijama.

Pročitate li Eriha fon Denikena, jednog od najrevolucionarnijih zagovornika teorije da je život na Zemlju donet iz svemira, dobićete gomilu primera koje on tumači kao posete vanzemaljaca našoj planeti. Meni lično ne zvuče najubedljivije, ali priznajem da im je teško odoleti, jer ne postoje racionalna objašnjenja iz perspektive znanja koja mi posedujemo.

Izvesno je, međutim, da je na Zemlji postojala civilizacija mnogo naprednija od naše. A meni se čini da je to mnogo značajnija informacija.

Hvala Piramidi

Na ovaj forum sam nekako banula, zakacila me jedna slucajnost i neka furija. Te sam pocela da pisem. Zapravo sam trazila nesto. Nisam nasla to sto sam trazila. Ali sam nasla nesto drugo. Covek, valjda, uvek nadje ono sto treba da nadje.

Hvala Piramidi

Piramida - I deo

Podstaknuta poklonom koji sam dobila zaronila sam na net da spoznam svu njegovu simboliku. Naime dobila sam piramidu od alabastera od priajtelaj sa putovanju iz Egipta.
Ono sto sam nasla mi je osvetilo znacaj i vrednost samog poklona, ali me je i tako snazno oplemenilo da zelim da podelim moju spoznaju.

http://img153.imageshack.us/img153/1345/piramidacj2.jpg

Ko, kada, kako i zasto? Ovo su najcesca pitanja koja se postavljaju oko piramida, gradjevina koje nas ostavljaju bez daha svojom impozantnom arhitekturom i velom tajni koji ih okruzuje. Gradjene su sirom sveta i svemira, barem ovoga za sada dohvatljivog. Naime, osim sto se piramide mogu sresti na Zemlji, nedavnim istrazivanjima Marsa, otkrivene su gradjevine nalik piramidama. Ko je ostavio tragove izvan Zemlje ostaje tajna iako nista veca od one koja prati piramide na Zemlji.

Piramide su gradjene u Egiptu, Kini, Japanu, Europi, Juznoj i Severnoj Americi i Australiji. Mnogi autori skloni ishitrenima zakljuccima govore o zajednickom centru gradnje piramida. Valja uociti da ljudi bez obzira na prostornu i vremensku udaljenost, za slicne probleme pronalaze i slicna rjesenja.

Nacin gradjenja je pak prica za sebe. Jesu li gradjene uz napor hiljade ljudi i pomocu primitivnih alatki ili smo imali pomoc sa zvezda? Jesu li koriscene neke sile zasada nepoznate coveku? Sve ovo ostavljam za neku drugu stranicu.

Cini mi se samo, da je gradnja ipak nadahnuta nekim vecim idealom od vladarske prisile.
Ono zbog cega su piramide izazivale posebnu paznju u ljudi jesu tajne oko raznih energija i sila oko i u piramidama. Mozda se resenje tajne krije u samom imenu.

Mnogo se toga sto se smatralo praznoverjem pradavnih civilizacija uspostavilo istinitim novim otkricima savremene fizike. Prema tim novim spoznajama potvrdjuju se drevna misticna ucenja i okultna tradicija covecanstva, gde svemir postaje oscilovanje i odnos raznih energija koje izviru iz zajednickog izvora, iz jednog jedinstvenog polja sila.

Sve su stvari, prema novom konceptu, neodvojivo povezane, neodvojive od celine: sve je zivo, zivot postoji na raznim nivoima svesti, svest, energija i materija su jedno te isto. U tom novom pristupu dolazi do spoznaje istine imena piramide.

Prema grckom: pyros=vatra, amyd=srediste, piramida - znaci u sredistu vatre, instrument koji stavlja tri elementa: vodu, vazduh i zemlju u samo srediste svega: u vatru. Po antickom ucenju vatra je univerzalna energija, medijum i snaga koji daje zivot svim stvarima i bicima.

A u egipatskom papirusu Any govori se da Bog spava u svakom coveku i da moze biti probudjen snagom piramide.
U tome i jest prava svrha piramide, kao mesta gde se ljudska svest zblizava s bozanskom prirodom rezonirajuci vibracije visih stanja svesti.

Piramida je materijalizacija jedne idealne arhetipske forme. Geometrijski oblik piramide kod kojeg se masa vertikalno uzdize prema jednom vrhu pokazuje povezanost svih oblika materije s jednim zajednickim izvorom. Svaki spoljasnji oblik neodvojivo je povezan s odgovarajucim nivoom svesti i energijom koju ta svest nosi.

Geometrija piramide ukazuje na to da je gradjena s predumisljajem tako da predstavlja vezu staticke i dinamicke geometrije (staticka geometrija ne treba brojeve fi i pi). Pod faraonove grobnice je idealan pravougao i sadrzi sve podatke potrebne za konstrukciju logaritamske spirale i Fibonnacijeve serije.

Logaritamska spirala je krivulja, funkcija broja fi i slika je dinamicke prirode. Kroz svaku piramidu ocituje se neka konstanta koja zavisi o nameni piramide. Ta konstanta je indeks prelamanja talasa poremecaja nulte tacke vakuuma (skalarnih talasa o kojima je govorio Nikola Tesla pri ideji bezicnog prenosa energije).
Za Keopsovu piramidu on iznosi 1,618 i predstavlja cuveni Zlatni rez. Velika piramida nije bez razloga najveca jer njen oblik materijalizira broj 1,618(fi),odnos dve velicine: veceg dela prema manjem kao i veceg prema celini sastavljenoj od ta dva dela.
U stvari taj je broj beskonacne prirode kao i broj pi koji se takodje nalazi u obliku piramide. Tako se samo uslovno moze govoriti o podeli celine. Buduci da je broj 1,618 beskonacan, to govori da odvajanje delova od celine tece u beskraj pa se deo nikad ne odvaja od svog izvora kao ni pojedini delovi medjusobno jedni od drugih.

Sve su stvari tako neraskidivo povezane jer se samo prividno udaljavaju od svoje prirode kao i sami od sebe. Uvek postoji medijum u kojemu sve stvari plutaju cineci reku koja vecno tece svom uscu koji je ujedno i izvor. Ta sila privlacenja svih stvari svom izvoru se upravo ocituje u piramidama a tajanstvena je samo po tome sto joj ne znamo pravu prirodu.

Nosimo je u sebi i po njoj jesmo, mozemo je zvati i polje svesti, more energije. Energija ne moze nastati ni nestati i niti jedna teorija ne donosi odgovor na pitanje sto energija u stvari jeste.
Jeli energija svest, ali sta je svest? Jedino se za sada zna da energija izvire iz jednog polja i predstavlja poremecaje tog polja, kao mirno jezero koje se uzburka. Talasi tih poremecaja predstavljaju nove svetove relativnih odnosa. Svetovi nastaju oscilacijama tih talasa tako da postoji beskrajno mnogo mogucih svetova.

Iz fizike je poznato da se talasi mogu medjusobno preklapati i rastavljati i sastavljati, pa ni ova nasa sadasnja predstava sveta nije konacna: svakim trenom rastvaramo i stvaramo sebi realnost u koju verujemo. Piramida postaje singularna tacka, tacka loma vremena i prostora, mesto gde se svetovi sastaju na putu svome izvoru.

Ideja graditelja je bila da se sagradi generator energije koja ce u ljudima buditi svest i spoznaju. Naime, stari narodi su intuitivno shvatali istinsku bit svega, koju danas otkriva moderna nauka.

Jer je svejedno, krenemo li levo ili desno, kada se na kraju vracamo odakle smo i krenuli - od nas samih. Energija koja izvire iz jednog izvora je u stvari svest, zivo bice na raznim nivoima svesnosti odnosno zivotnosti. Svaki pokret, svaka misao je talas odredjene rezonancije i nivoa energije oko sebe. Piramida svojim oblikom, vecnim arhetipom stremljenja svega svom pocteku siri oko sebe ideju povratka.

majra 

Site Admin

Piramida - II deo

O tome cemu su sluzile piramide i sta su one predstavljale mozemo naslutiti iz znanja plemena Dogoni o svemiru i tajnama koje pomalo sada otkrivamo. Pleme Dogoni su starosedeoci africke drzave Mali i uglavnom su na niskom stepenu materijalnog razvoja i organizacije drustva. Ono sto nas zacudjuje je njihovo britko poznavanje astronomije i nekih podataka o nebeskim telima koje se mogu spoznati tek upotrebom teleskopa. To pleme su tridesetih godina istrazivali francuski antropolozi i svoje su istrazivanje prezentovali javnosti u obliku studije.

U toj studiji se iznosi tajno ucenje dogonskih vraceva o zvezdi Sirius.
U knjizi:"Tajna zvezde Sirius" njen autor Robert K.G.Temple polazi od tih podataka te vrlo temeljno istrazuje gradivo egipatskih, sumerskih i grckih mitova koji su u vezi sa zvezdom Sirius da bi pokazao kako postoje slicnosti medju tim narodima u pogledu te zvezde. Prema tom autoru izvor znanja Dogona potjece od Egipta te u knjizi dokazuje vezu Dogona s Egiptom i njihovu migraciju iz sjeveroistocne Afrike u zapadnu.

No u cemu se krije tajna?

Sumeranima, Egipcanima i Grcima je bilo poznato ono sto i Dogonima: Sirius je dvostruka zvezda, a prati je bijeli patuljak (Digitaria) izvanredne gustine kojem treba 50 godina da obidje glavnu zvezdu.

Kako je nuka do tih podataka dosla tek prvoj polovici ovog stolea, drevna se misterija objasnjava dolaskom bica sa Siriusa, koji su pravu prirodu svoje zvezde preneli ovim narodima, a ovi su joj dali mitolosko ruho.

Izuzetnost je, povezanost starih fabula s modernim astronomskim iskustvima. Ta bica su navodno bila vodozemci koji su na Zemlji zivela u moru. No kako je knjiga pisana u doba kada je Erich von Daniken palio i zario svojim izvanzemaljskim teorijama ne zacudjuje sklonost autora toj teoriji.

Uzmemo li mogucnost da se spoznaja prave prirode stvarnosti moze spoznati i drugim putem osim materijalnim istrazivanjima otvara nam se novi pogled na znanja starih naroda.

Nije potrebno dostignuti ovaj razvoj tehnologije na kojem smo mi trenutno nego se istina moze uociti i snagom intuitivnog istrazivanja u nauci misticne ekstaze. Kako su ti narodi gajili duboko ezoterijsko znanje ni ova teorija nije za odbaciti.

U celoj toj prici ipak glavno mesto zauzima zvezdica Digitaria u zvijezdju Siriusa.
Po predaji Dogona Bog je stvorio Digitariju pre svih drugih zvezda.
Ona je svetsko jaje, neizmerno maleno i kada je nastala rodila je sve ostalo. Najprije je postojalo samo sjeme Digitaria exilis a sastojalo se od sredisnjeg jezgra koje je krecuci se u obliku cunaste spirale izbacivala sve vece i vece izdanke.
Prvih sedam semenki ili izdanaka simbolizuju svetsko jaje.
Tako dobijen embrio predstavlja zivot sveta, stvoreno bice, pokretnu silu ili mikrokosmos koji sazeto predstavlja univerzum.

Digitaria je pocetno vrtlozno kretanje sveta i izvorno je materijalizovano stvaralacko kretanje.

Dogoni su pleli korpe u obliku koji predstavlja spiralno kretanje svetova u obliku spirale. Te korpe su nalik na pupak sveta koji se moze naci u Delfima.
Zanimljivo da su spiralni oblici prisutni svuda u prirodi, od oblika galaksija do DNA molekula.

Takodje helikoidni oblici se mogu naci kao zapisi magijskog karaktera na nekim gradjevinama a znacajno je to da teze obliku koji predstavlja razvoj broja fi kroz logaritamsku spiralu.

A logaritamska spirala je usko povezana s piramidama. Osim toga u vedskoj tradiciji je poznata yantra koja predstavlja stvaranje svijeta: Sri Yantra i identicna je s proporcijama Velike piramide.

Ovdje se povlaci polako veza izmedju spirale stvaranja Dogona i Sri Yantre kroz proporcije Velike piramide. Povezemo li to sa slikom sveta koju nam nudi moderna nauka slika postaje jasnija.

Energija se u prirodi javlja u uvek jednim te istim uzorcima stvarajuci hologramsku matricu prostora i vremena s relativnog gledista i univerzalni je zakon po kojem se priroda ocituje u svim svojim oblicima.

Zakoni pojavljivanja ovih oblika, uzoraka predstavljeni su u sinergetici, nauci koja izucava uzorke po kojima se priroda ocituje. Osnovna jedinica volumena je tetraedar. Sinergeticni oblici su matrica po kojoj se odvijaju dinamicki procesi. Sinergetiku je ustanovio Buckminster Fuller promatrajuci uzorke po kojima se energija javlja u prirodi.

Dinamicki procesi se odvijaju u stepenima preko cetiri stepena i sedam slojeva, nivoa dogadjanja koja je formulirao Arthur Young u teoriji procesa.

Uocio je da se procesi odvijaju tako da formiraju torusni oblik, kao trodimenzionalni prikaz odnosa u dinamici procesa
Ovaj se oblik javlja svuda u prirodi, od atoma do galaksija. Torusni oblici, sloj po sloj, medjusobno povezani u cetvrtoj dimenziji, cine hipersferu koja pokazuje kako su procesi u svemiru medjusobno povezani ali i odvojeni.

Dinamika prirode predstavlja samu sebe i otkriva nam svoje uzorke, dizajne i modele koje otkrivamo svuda. Medjusobno povezani u celinu, ovi uzorci daju nam mogucnost kombinacije njihovih odnosa prema celini koji se daju prikazati geometrijskim oblicima.

Tako se na svakom telu moze prikazati u obliku mreze tacaka ili simbola odnos dva tela, medjusobni odnos dva stanja svesti u moru energije. Tehnika koja izucava kako napraviti prikaz medjusobnih odnosa talasa svesti je Sveta geometrija koju su poznavali stari narodi, a Buckminster Fuller ju ponovo otkrio i nanovo formulisao u obliku Ujedinjene vektorske geometrije(kako ju je nazvao).

Buduci da su talasi poremecaja polja nulte tacke vakuuma(talasi svesti) dinamicke prirode, ovaj nacin prikazivanja njihovih odnosa daje samo privremeni rezultat, ogranicen na vreme posmatranja.

Prepoznati oblici stalno postoje kao arhetipovi, hologram po kojem se odvija dinamika teorije procesa u okviru polja kvantnog vakuuma i daju privremeni, relativan odnos dogadjanja.

Oblik koji rezonira s odredjenim talasom poremecaja polja nulte tacke vakuma ce u nekom drugom trenutku rezonirati s drugim talasom poremecaja odnosno promenuti ce frekvenciju rezonancije.

Svaki element polja kvantnog vakuuma ujedno je i tacka holograma ili bolje receno matrice odvijanja procesa, kao sto je i sam deo procesa, promene, fluktuacije kvantnog vakuma.
Time se svaka tocka matrice procesa neprekidno menja i tesko je odrediti zavisnost po kojoj ce rezonirati s odredjenim poremecajnim talasom.

Stoga su Egipæani uocili da oblik piramide korespondira sa svim oblicima u prirodi buduci da piramida rezonira primarne energije stvaranja. Ona je materijalizacija stvaranja sveta i Egipcani su tvrdili da predstavlja celokupnu istoriju svemira zapisanu u kamenju od kojeg je izgradjena.

Udjemo li malo dublje u misterij stvaranja videcemo da je to upravo tako.
Piramida predstavlja, u kratko receno, model stvaranja sveta iz jedne tacke, od jednog Tvorca.

Izuzetna slika Egipatskih piramida :
http://rapidshare.de/files/9877091/NASA_-_Egypt_Piramides__2104X2104_.jpg.html

A i ovde ima interesantnih stvari :
http://www.gizapyramid.com/

majra 

Site Admin