Mala nagradna igra na Inter.co.yu - Undergrounder Caffé

cestitke za zumbul i mico:))

procitajte pa nam prepricajte a za nandi utesna nagrada-musaka:)

Lidija

Moderator

Robert Roklicer u Nedeljnom telegrafu

Pre nekoliko dana zazvoni mi neko na vrata. Majka ode da gvirne, ja je pitah:

- Ko je?

- Poštar.

- Jel ćelav?

- Jok...

- Vidi onda šta oće...

Rok mi poslao novu knjigu. : ) "O čemu pričaš", u izdanju Roklicer - broker produkcije doo. Tvrdi povez, lepo ilustrovana. Iako se ja ne razumem u knjige, rekao bih da je više nego kulturno štampana. A i sadržajna. Na oko sto deset strana je odprilike isto toliko pesama.

Rok se dosta bavi onim stvarima koje mi uglavnom eskiviramo, zaobilazimo. Rok je takav, on mora da pročačka, da da svoj sud, ili da postavi svoje pitanje, ili da rešenje vrati nazad na nivo zadatka, ili zagonetke. Zato nam je zanimljiv i razumljiv, jer na "istoj je stanici" kao mi i "ne krči" mnogo.

Tamo gde smo mi prestali da sumnjamo, on je stao pa se malo tu zadržao da čeprka i doneo nam nešto. Na stotinak strana, u tvrdom povezu. Sve ono što smo mi hteli da kažemo, samo nas mrzelo da se udubljujemo.

Toliko što se tiče nove knjige. Ovo nije produžetak nagradne igre, već sam tragajući po forumu, u potrazi za zgodnim mestom gde bih mogao da stavim ove dve vesti, zaključio da je ovde zgodno, jer se nadovezuje na ovo što smo do sada imali u ovoj temi o nagradnoj igri.

A druga vest glasi da je 12. septembra 2007, Rok dao intervju Nedeljnom telegrafu pod nazivom "Brisel smatra Balkan svojom kolonijom", koji su uradili A. Poznanović i V.C. Spasojević. Jako lepo je napravljen, profesionalno, a takodje je i prilično obiman - oko stranu ipo.

Smatram da je zapravo to neko breme vremena u kome živimo, to što je u intervjuu previše političkog i nacionalnog. To valjda ne može da se izbegne. Ali, ja sam ipak morao da se sagnem i da nadjem "O čemu pričaš" i "Kako se ubiti" - da proverim. Tamo nema baš toliko Karle del Ponte, niti se priča toliko o Hrvatima, Srbima i o tom nekom povezivanju dve nacije i kulture. Spajamo dve kulture i mučimo se da objasnimo svetu da te dve kulture pričaju dva jezika. Golim okom se to ne primećuje, a mi se spajamo hiljadu godina već i evo i u Nedeljnom telegrafu opet se spajamo. Za hiljadu godina ima vrućom vodom da nas razdvajaju.

Ali ok. Nije ni to loše. Meni su poezija i reč zanimljiviji, a još mi je zanimljivije kada Rok priča o biznisu. Verovatno svi ovde znamo da je Rok kolumnista na www.net.hr/novac i da ima poslovno savetovalište i da je glumac.

http://lh6.google.com/intercaffe/Rue-d-n3QHI/AAAAAAAAAPc/oyHohii3R1U/s800/brisel-balkan-kolonija-mala.jpg

Uškljocao sam intervju, tako da ga možete pogledati, ali vratite sve posle kao što je bilo. Kad kliknete na sliku, onda čekate... čekate... čekate... i učitaće vam se nova strana i na njoj veća slika i iznad nje, sa desne strane, ćete primetiti nacrtanu lupu, tj. povećalo. Kad kliknete na nju, uvećaće se i slika toliko da može skoro sve da se pročita.

galeksic

Site Admin

Knjiga meseca jula

«Oprosti, a i ne moras« je nova zbirka od 23 novele Roberta Roklicera. Prema recima recenzenata, tri su osnovna kvaliteta ove zbirke koji se otkrivaju citaocu vec pri prvom susretu s tekstom: lakoca pripovedanja, humor i nepretencioznost. Ova zbirka prica o promasenosti pojedinca i bezizlaznosti svakodnevice prozeta je apsurdom. Opet smo iz pera naseg dragog prijatelja ugledali dobru prozu koja oponasa stvarnost.

http://img231.imageshack.us/img231/2418/358635uu9.jpg

Oni koji su procitali nove price nekadasnjeg novinara i glumca u filmu ''Zivi i mrtvi'' i TV seriji ''Dobre namjere'', tvrde da je knjizevnost u Robertu Rokliceru konacno dobila hrvatskog Bukowskog.

Hvala Roberte sto si sa nama, cast te je poznavati.

majra 

Site Admin
Glasam da knjigu dobije:
dzej
13%
nandi
18%
mico
22%
Zumbul
22%
Sanja_
9%
falcao
4%
Aleksandra
9%
Glasova 22