Usamljeni? Ljubav

Pogledam ljude oko sebe i shvatim da svako od njih ima nekoga, ali su svi oni po nekada usamljeni.

Da li je to u pitanju samo kada se radi o ljubavi ili postoji jos nesto?
Usamljeni su i oni bez prijatelja ili posla?

Hm… mora da je kod nas sve vise usamljenih ljudi.
Ljubav se sada samo tako zove. To je, valjda ime za parove, bilo da su zaljubljeni ili su zajedno iz nekog "bogatog" razloga.

I kada nam jutro ljubi lice, prvo sto nam dodje u misli je ljubav koja moze mnogo toga da nam pruzi u zivotu. Mislim da se ne radi o zagrljaju, poljupcima ili neznosti.

Sreca? Da, ali samo ako nam je pruza bunda od prirodnog krzna, automobile ili egzoticna putovanja sa jos egzoticnijim skupim hotelima.

I sta devojke sanjaju? Romanticna vencanja ili vencanje sa bogatim mladicem, ciji izgled i nije bitan?

A prijatelji? Moze li se neka od nas danas poveriti prijateljici, a da ona to "slucajno" ne iskoristi?

Ako joj se dopada tvoj mladic, sigurno nece iskoristiti svaku priliku da ga "uzme" za sebe.

Posla nema kao nekada. Pa, molim… vecina firmi vise to i nisu.
To su sada manekenske piste sefova i sekretarica.

Iako imas bistru glavu, a nisi plavusa ili crnka sa vitkim stasom, punim usnama, izrazenim "jagodicama" na licu, dugim trepavicama, simpaticnim osmehom, "snaznim" grudima i ako nisi u semi sa nekim od direktora, tesko da ces ostati na tom poslu.

Ma koliko se trudila da ne upadnes u taj svet "smezuranih bogatasa" uvek oni pobede.

Ako hoces posao i malo normalniji zivot, prepustas se vrtlogu zbunjenosti i pre nego shvatis da si jedna od njih, ne postoji izlaz. Naviknes se!
I sta ostaje nama koje tezimo istini? Za nas ne postoji nista vrednije od nje.

Bez istine…

Svi lazni heroji imaju ordenje i svi iskreni prose za malo paznje.

Usamljeni? Naravno!

Prijatelje mozemo samo kupiti, kao i radno mesto na neko vreme, dok se ne pojavi neko sa boljom ponudom. A ljubav? Neka se i dalje tako zove, iako smo zaboravili sta je to.

Ja cu nabaviti psa. Pa, njemu je potrebno malo hrane, lopta sa kojom ce se igrati i uvek ce mi se obradovati. Kada malo bolje razmislim: "Mozda me i on "ugrize za srce".
:!: :!: :!:

Ne pristajanje na kompromise

Sretan je onaj ko ima jednog pravog prijatelja, i realno vise nije ni moguce. Bas pravog koji je drugi deo Tebe iste... Ja na srecu imam, ali ona nije blizu...

A usamljenost, bah tako ko ne pristane na kompromise, na zlatnu sredinu... Ne znam dal' je to gordost (greh), nedostatak diplomatije? Pokusala sam da se menjam, da se prilagodim, ali onda to nisma bila Ja, takva sam, ili me ima 110% ili me nema uopste...

A na samotu pochinjem da se navikavam, dal' po onoj :

...u srce stavi zhelje koje mozes da ostvaris....

A kuce, ocem i Ja kuce, lolem da se setam mnooooogo, pa eto tako... a volem i kucice :)

Story of my life

Sta reci prepoznala sam se u ovome story of my life! Toliko sam navikla na samocu da kada se nadjem u drustvu osecam se kao da sam sa druge planete. A nikada nisam imala razloga zato, izgledam fenomenalno, omiljena sam u drustvu i sve ostalo... ali, imam jednu veliku i neoprostivu manu u ovom svetu bez imalo carolije... jednostavno ne mogu da se uklopim u svetu interesa, bezosecanosti. Pokusala sam, ali to nisam ja to je jace od mene.

Svi smo sami na ovome svetu

Moje misljenje je da smo u sustini svi sami na ovom svetu.
Mnogi od nas imaju prijatelja (bas onog pravog) ali opet ako nesto bude iskoristice sve ono sto ste mu rekli. Najbolji prijatelj smo sami sebi. nikad sebi ne mislimo lose i nikad nebi nesto uradili sto bi nama ucinilo zlo.

Ljubav... Ljubav se sada definise drugacije nego pre 20, 30 ili 50 godina. sada je ljubav interes nista drugo. Ja jos uvek verujemu onu ljubav pre 50 godina gde se koristila ta rec za dvoje koji se vole koji ne mogu jedo bez drugo.

Verujem u ljude dajem sve za okolinu ali od njih dolazi samo interes.

:(

Re: hmm

Oko-plavo: moje misljenje je da smo u sustini svi sami na ovom svetu.

Tako smo uceni da verujemo. Medjutim to uopste nije tacno. Mi smo apsolutno svi medjusobno povezani,i povezani sa svemirom i deo smo jedne velike zajednice koja se zove Ljubav. Mi smo nazalost izgubili davno intuitivnost i zbog toga cesto osecamo kako smo sami u ovom fizickom svetu. Medjutim to uopste nije tako. Druga stvar je da ako se ophodimo prema svetu kao da on ne postoji,i ako se ponasamo izdvojeno od cele zajednice,onda cemo se i osecati usamljeno.

Oko-plavo: Mnogi od nas imaju prijatelja (bas onog pravog) ali opet ako nesto bude iskoristice sve ono sto ste mu rekli. Najbolji prijatelj smo sami sebi. nikad sebi ne mislimo lose i nikad nebi nesto uradili sto bi nama ucinilo zlo.

JEsmo mi odgovorni za nas same,i jeste da smo sami sebi najbolji prijatelji. Sto se tice drugih prijateljstava,ona se grade polako i dugo. Prava prijateljstva se grade kasnije kada postanemo mnogo zreliji. Sve ono sto smo zvali "najboljom drugaricom" ili drugom u srednjoj skoli je smesno naspram onog sto se moze izgraditi u buducnosti.

Oko-plavo: Ljubav..... Ljubav se sada definise drugacije nego pre 20, 30 ili 50 godina. sada je ljubav interes nista drugo.

Nije istina. Naravno da se ljudi vencavaju iz razno raznih razloga,ali nije istina da je uvek iz interesa. Mislim da se ljubav uvek isto definisala,samo su pravila igre bila drugacija.

Oko-plavo: ja jos uvek verujemu onu ljubav pre 50 godina gde se koristila ta rec za dvoje koji se vole koji nemogu jedo bez drugo.

Ja sam uvek tako ljubav i definisala,i ovek sam takve veze i imala. Ono u sta verujes,tako ce ti i biti.

Oko-plavo: Verujem u ljude dajem sve za okolinu ali od njih dolazi samo interes.

Nemoj da si takav pesimista. Sve sto dajes,sve ce ti se i vratiti,na ovaj ili onaj nacin,od ove ili one osobe. Ja cvrsto verujem da dobiti mozes samo ako dajes,bez interesa i merkanja ko je kome koliko dao.