Programi - telefoniranje preko PC-a Računari

Ima li neko dobar program ili gde moze da se nadje za telefoniranje preko PC-a.

probaj
www.skype.com

galeksic

Site Admin

www.google.com/talk
http://www.google.com/talk/images/talk_logo.gif

nije program za telefoniranje, ali jeste za 'glasovnu komunikaciju'.
:)

naime, ne mozete pomocu njega pozvati neki telefonski broj, ali mozete pomocu njega razgovarati sa drugom osobom koja ima racunar, zvucnike ili slusalice i mikrofon i - koja na tom racunaru ima takodje instaliran gtalk.

mnogo je dobar. kad ga instalirate, napravite listu svojih prijatelja koji takodje imaju gtalk (ja u pocetku nisam imao ni jednog, potom sam nasao jednog, sada imam dvadesetak...). mozete sa njima komunicirati kuckajuci, tojest mozete chatovati sa njima bez obzira da li imaju slusalice ili ne.

http://www.google.com/talk/images/client.gif

a ako zelite da se cujete - kliknete na mali telefoncic pored njegovog imena i ako on prihvati poziv - mozete da pricate koliko vam je volja. ako imate flat rate kablovski internet to znaci da 24 sata dnevno mozete pricati s njim - prakticno besplatno.

program je besplatan i nije veliki za download, a bez problema radi na svim slabijim prosecnim i boljim racunarima. ako mozete da slusate MP3 onda mozete da koristite i google talk.

google talk mozete koristiti samo ako imate google mail. ako nemate mora neko ko ima da vam posalje pozivnicu da otvorite google mail. a ako ne znate nikoga, imate na sajtu www.inter.rs/kontakt.html kontakt stranu i tu mozete napisati poruku goranu da vam posalje jednu. naravno, morate mu reci svoje ime i tacnu email adresu na koju ce vam poslati pozivnicu.

program je inace tako napravljen da vas resava brige oko upgradeovanja. kad izadje nova, bolja verzija, program automatski preko interneta unapredjuje verziju koju imate na novu koja izadje. tako da uvek imate najnoviju.

Moram dodati da je moguce pozvati i razgovarati sa nekim ko nema racunar. Znam to iz licnog iskustva, jer me je drugarica iz Kanade, preko njega vise puta zvala na telefon.

Detalje na znam, al znam da postoji cenovnik razgovora u odnosu region u svetu (nesto sitno). Moze se pozvati i na mobilni ali je mnogo, mnogo skuplje( imao sam jedan poziv)

Ja ga nikada nisam koristio, tako da osim ovoga ne znam nista vise.
Nije mi jasno kako ce se to naplatiti( tih recimo o,10 usd koliko je cena nekog razgovora) u zavisnosti od konekcije.
recimo kablovska, ili ADSL pretplata?

Sun

eto kako bi mogli telefonirati

probajte sa VoipBuster za sada je najjeftinija verzija telefoniranja,sto znaci dacete moci zvati sa kompa i fixne tj mobilne telefone po popularnim cenama.cenovnik je odmah prikazan sa svaku destinaciju koja se zove.