Plesne grupe, dance, hiphop i moderni balet Umetnost

Lepota pokreta pleni paznju svakog posmatraca i ne treba biti strucnjak, da bi se razumeo govor tela, bilo da je u pitanju brejkdens, balet ili tango.

Plesnu grupu Fly vodi Ana Brežančić. Ovo je "Vogue - Madonna" video sa velikog i tradicionalnog majskog koncerta koji se svake godine održava u pozorištu Duško Radović.

galeksic

Site Admin

Lokice, plesna grupa Lokice Stefanovic

Moram da naglasim da mi je posebno drago sto je ova tema postavljena kod nas na forumu.

Prvo kako rece gale "Lepota pokreta pleni paznju svakog posmatraca i ne treba biti strucnjak, da bi se razumeo govor tela, bilo da je u pitanju brejkdens, balet ili tango." Drugo, ne bih da propustim priliku, a da ne spomenem Lokicu Stefanovic i "Lokice".

Lokica Stefanovic je po zanimanju arhitekta i baletski igrac. Nakon sto je diplomirala klasicni balet odlucila je da se vise posveti dzez-baletu.Zbog toga odlazi u Lozanu gde u "Academe de Dance" usavrsava do tancina "bukvar" dzez-baleta.

1977 godine osniva grupu "Lokice" i tako postaje prva dama modernog plesa. Nakon nekoliko uspesnih nastupa u sou programima na beogradskoj televiziji Zdravko Colic odlucuje da mu "Lokice" budu prateca grupa na zagrebackom festivalu, a kasnije i na njegovim koncertima.

Turneja sa Zdravkom Colicem

Turneja, koju su "Lokice" imale sa Zdravkom Colicem, doprinela je da sou ili dzez balet zazivi na nasim prostorima.

Ideja Lokice Stefanovic je prvenstveno bila da igru plasira kao zdravstvenu terapiju, rekreaciju i umetnost.Pravilno drazanje, lepi pokreti, skladan hod i pristojno ponasanje krasile su kako nju tako i sve polaznice njenog plesnog studija koje i danas ostvaruju njene ideje sto mene dovosi do treceg mi i najdrazeg razloga sto imamo ovu temu.

A to je da jedna od ovih devojcica postigne bar polovinu onoga sto je u svom zivotu postigla Lokica Stefanovic.

j@

Site Admin

Svadba za mastanje, grupno vencanje u centru Beograda 2008

Upravo sam na Jutjub postavio video plesne grupe Fly i moram da ga podelim ovde sa vama. Meni je prelep, ovako nešto odavno nisam video i ne sećam se da mi se nekada neki ples ovako dopao. Prosto je neverovatno da su ovako lepu muziku uspele dodatno da oplemene svojim pokretima.

Snimak je sa masovnog venčanja ispred Skupštine grada Beograda, muzika ne znam kako se zove, a na snimku je plesna grupa Fly Ane Brežančić.

Ceremonija venčanja je tradicinalna i ove godine je održana 4. maja, tako da ako ne želite da vas savataju na sred ulice i ožene tojest udaju za nekog ili protiv nekog, onda četvrtog maja zaobidjite Skupštinu Beograda u širokom luku. Recimo, ja sam sa Karaburme na Novi Beograd išao preko Pančeva taj dan.

galeksic

Site Admin

Prekrasno

Pogledala sam video nekoliko puta i jednostavno je predivan nastup Fly plesne grupe,jednostavno su predivne :)

Lidija

Moderator

Sav taj džez u pozorištu KPGT, 2008, plesna grupa Fly

Ove 2008 godine Veliki godišnji koncert plesne grupe Fly je održan u pozorištu KPGT. Na njemu, pored ostalih uvaženih gostiju sam bio i ja, ali naravno nisam plesao obzirom da sam miran, tih i povučen.

Veliki godišnji koncet je trajao oko sat ipo, protekao je perfektno, publika je bila prezadovoljna. Ovo je jedna od omiljenih koreografija devojaka iz grupe Fly - Sav taj džez, muzika iz istoimenog filma Boba Fosa.

Devojke su trenutno u Nišu, bodre odbojkaše na prvenstvu koje je u toku i nadam se da će doneti neki snimak.

galeksic

Site Admin

Resih da se zenim

Ceremonija je toliko lepa da sam pozelela da ucestvujem na njoj. :D

Plesnoj grupi Fly sve pohvale.

Iwa