Kuca na tri etaze, uredjenje po Feng Shui - Gasimetrija Feng šui

Dobar dan svim postovaocima feng suija. :D
Prvo da iskreno cestitam Majri moderatoru na nesebicnom zalaganju pri analizi tlocrta aktivnih ucesnika,za popularisanje ove zanimljive oblasti,na informisanju i pozitivnoj energiji. :klap:
Prijatno sam iznenadjena postojanjem foruma na ovu temu(otkrila sam ga tek pre tri dana,nazalost :cry: )mislim da je saradnja neophodna,kako bi se prosirivali vidici ove tako "siroke"i "duboke"nauke.
Posebno mi je drago sto je svojim ucescem na forumu Andridea priblizila oblast
feng sui leteca zvezda(odnosno Šuan kong).Mislila sam na sam jedna od retkih na nasim prostorima koju leteca zvezda feng sui interesuje.
Vreme feng suija tek dolazi,i naravno mora da ide u korak sa savremenim svetom(pa eto i "naseg foruma").
Za sada toliko,ukljucicu se u forum aktivno(samo da provalim kako se ubacuju slike...)Puno pozdrava i svima sve najbolje,voli vas gasimetrija :D

pitanje za majru

Dobar dan Majra,
imala bih par pitanja ,gde se ja dvoumim oko karte letece zvezde.
Naime,zivim u kuci iz perioda 7,koja ima 3 etaze.Prizemlje ne koristim.(Prazno je ,ponekad koristim garazu).
Na prvom spratu su dnevna soba,hodnik,trpezarija,kupatilo,kuhinja i terasa.Ova etaza je renovirana 2005 godine.Preko parketa (zelene boje)stavljen je svetlo sivi laminat.Boje zidova su promenjene i namestaj u dnevnoj sobi.Kombinacija boja je narandzasto i sivo,sa belom.
U letnjem periodu koristimo potkrovlje gde su 3 spavace sobe ,kupatilo,hodnik i garderober.Potkrovlje nije renovirano.
Kada je zahladilo ,pre mesec dana,cerka i ja smo se preselile na prvi sprat,koristimo ga kao 1 stan od 64 m2.
Zanima me ,posto redovno racunam letece mesecne zvezde,(na karti iz perioda 7)
1.da li -ukoliko koristim samo 1 etazu,(koja je renovirana u periodu 8)racunam kao da je stan iz perioda 8?
2.da li -ako je glavni ulaz u kucu na severu(ali na prizemlju)tu kompasnu direkciju uzimam u obzir kada racunam letece zvezde...?ili..
3.glavna ulazna vrata na prvi sprat,koja su na severoistoku?
Ja sam vlasnik kuce,moj kua broj je 7,zivim samo sa cerkom ,a njen kua broj je 5(ali ga menja u 8).
Napominjem da mesecno kontrolisem postavku lekova za letece zvezde,kao i za Velikog vojvodu Jupitera,zv. tri ubistva i zutu peticu.
Majra,molim te za pomoc, zelim da sto pre resim ovu dilemu,jer pokusavam da prodam ovu nekretninu.Nazalost uz sav trud i pomoc feng sui lekova to do sad nisam uspela.
Unapred hvala,u iscekivanju odgovora puno te pozdravljam.

Re: Gasimetrija

Ukoliko obim radova nije bio veci, tj. ukoliko nije bilo rusenja zidova, i formiranja novih prostornih celina, pretresanja krova ne mozete smatrati da je stan preveden u period broja 8.

Druga stavka koju imam potrebu naglasiti je da za svaku etazu morate uraditi natalnu kartu, pri cemu kompasnu orjentaciju na visim etazama ocitavate kao i na ulaznim vratima ali na mestu gde se zavrsava zadnji stepenik.

Ja bih uradila prvo kartu na osnovu glavnog ulaza, pa bih je kombinovala sa kartom za etaze, verujem da bi to otkrilo put kojim se razvijala situacija u domu i njeni clanovi koji su je rabili.

Tek nakon toga bih pravila sublimaciju sa godisnjom kartom, i verujte tek kao finis kada bih uradila sve osnovne postavke, razmatrala let zvezda na mesecnom nivou. Periodicne zvezde su u " zaledjini" ali deluju snazno.

Mislim da cete tek ovako dobiti usitinu uvid u vas prostor, i tada osmotrite koje palate pokriva chi dobrog potencijala, pa ih iskoristite za dobrobit vasu. Intuitivno mislim da vi negde gresite u osnovnoj postavci, pa se onda desava da "ne radi".

Osnovno je da dobro ocitate natalnu kartu, uradite je nanovo, pa ciljano energizujte sektore kako biste stvorili matricu za ono sto zelite.
Zivot je sada, morate biti srecni sada, da biste sutra bili jos vise.

majra 

Site Admin

Majra , hvala na odgovoru

Majra mnogo hvala na iscrpnom odgovoru.Zaista,kartu na osnovu glavnog ulaza u kucu nisam ni radila,jer ne koristim taj nivo uopste.Greska je ipak ocigledna,jer to je TEMELJ, tj. TLOCRT OSNOVE KUCE.
Ceo taj postupak trazi vreme,znanje,iskustvo,pogotovo pri sublimaciji,kombinovanju karte svih etaza.
Majra intuicija ti je dobra,sad znam gde je propust.Uradicu sve ispocetka.
Zaboravila sam da napomenem da imam i dvoriste.Verovatno da bih i tu mogla da delujem feng sui lekovima,i iskoristim "delove" koje pokriva dobar chi.
Jos jednom veliko hvala na savetu i pozitivnoj energiji koja prati tvoj rad.
Volela bih da se upoznamo!
Puno srece ,pozdrav

STALNO UCENJE JE KLJUC!

Tlocrti

Molim clanicu da proprati tekstom tlocrte

Osnova:

http://img81.imageshack.us/img81/4229/1osnovahe3.th.jpg

Prvi sprat:

http://img232.imageshack.us/img232/4606/prvispratjpgfz1.th.jpg

Potkrovlje:

http://img219.imageshack.us/img219/9097/potkrovljtlocrtlo3.th.jpg

majra 

Site Admin

Propratni tekst za 3 tlocrta,pitanje za Majru

Majra,
kada je kuca gradjena(period 7)postojao je samo 1 glavni ulaz S1 340 stepeni.

Zatim smo pre 7 godina napravili poseban ulaz za prizemlje(osnovu kuce) na SI3 60 stepeni,i time odvojili glavni ulaz za prvi sprat i potkrovlje od osnove kuce.

Dakle,pitanje glasi:
Pri izracunavanju letece zvezde (i postavljanju lekova) kako da tretiram deo osnove kuce (mali hodnik,stepeniste i spajz),da li radim sublimaciju,kombinovanje samo tog dela sa prvim spratom i potkrovljem ili celog prizemlja(ostatak koji cini garaza,2 sobe i wc)?

Ocitavanjem kompasa na ulaznim vratima je sledece:
Glavna ul. vrata S1 340 stepeni
Ulaz na prizemlje SI3 60 stepeni
Prvi sprat SI2 50 stepeni
PotkrovljeSI3 60 stepeni

Unapred hvala :D ,nadam se da ces resiti moju nedoumicu,jos ako bi imala vremena da obrazlozis sublimaciju svih nivoa kuce ,bila bih ti jako zahvalna.Znam da je to obiman posao pa se necu ljutiti ako za to nemas vremena.Puno pozdrava gasimetrija.

Majra , hvala na odgovoru

Sre 31.10.2007 10:18

Gasimetrija:

Majra mnogo hvala na iscrpnom odgovoru.Zaista,kartu na osnovu glavnog ulaza u kucu nisam ni radila,jer ne koristim taj nivo uopste.Greska je ipak ocigledna,jer to je TEMELJ, tj. TLOCRT OSNOVE KUCE.
Ceo taj postupak trazi vreme,znanje,iskustvo,pogotovo pri sublimaciji,kombinovanju karte svih etaza.
Majra intuicija ti je dobra,sad znam gde je propust.Uradicu sve ispocetka.
Zaboravila sam da napomenem da imam i dvoriste.Verovatno da bih i tu mogla da delujem feng sui lekovima,i iskoristim "delove" koje pokriva dobar chi.
Jos jednom veliko hvala na savetu i pozitivnoj energiji koja prati tvoj rad.
Volela bih da se upoznamo!
Puno srece ,pozdrav

STALNO UCENJE JE KLJUC!

majra 

Site Admin

Nedoumica

Gasimetrija :

Majra cao,
imam nekih nedoumica...pa ako imas info o tome ,molim te pomozi mi.

Prvo,u vezi zdanja gradjenih u periodu 8,procitala sam da je ,period 8 izuzetak u gradjenju objekata,(posto se ne preporucuje da ima pravougaonu ili kvadratnu osnovu)dakle trebalo bi da "fale"odredjeni sektori.Cime se rukovoditi,kompasnom direkcijom gl. ul. vrata i KUA broja,ili...letecim zvezdama
planinskom i vodenom...

I drugo ,prakticno pitanje.Imala sam feng shui projekat stana u zgradi...i pitanje se tice spratnosti stana(visine na kojoj se stan nalazi).Naime,naravno uzela sam u obzir osnovu cele zgrade,gl. ulaza,i tlocrt stana(4 sprat)i kompasnu direkciju ul. vrata.Ali,desava se da stanovi na 2 i 3 spratu,po drugoj vertikali,imaju los CI,i nesrecne sudbine stanara...,a 1 i 5 sprat na istoj vertikali su O.K.
ZNACI DA MORA DA POSTOJI "neko pravilo" i za visinu,KOJE da li znas?
Citala sam da su stari majstori fenf shuija to znali,ali da se na tu temu u zapadnjackom f.s. jos nista nije prevelo...
Puno te pozdravljam,i molim te za odgovor,
unapred HVALA!
gasimetrija

Obozavam ovaj citat:
"Prema onome cime se duh zadovoljava,moze se oceniti velicina njegovog gubitka."

majra 

Site Admin

Re: Nedoumica

Rezultat ili ishod ulaska letecih zvezda u sektore moze biti povoljan ili nepovoljan, na sta ukazuje analiza kombinacije planinske i vodene zvezde. Svaki sat, dan, mesec, godina i period od 20 godina ima drugaciji vladajuci Lo Shu broj koji moze da se predstavi natalnom kartom. Ove vremenske zvezde vrse svoj uticaj na palate.

Otuda nikada jedna kombinacija nije apsolutno dobra ili apsolutno losa, to zavisi i menja se iz casa u cas pod uticajem ostalih zvezda koje se nadju u kombinaciji. Dakle, kada losa godisnja zvezda uleti u sektor sa nepovoljnom kombinacijom brojeva natalne karte, losa sreca se aktivira mnogo brze i obrnuto.

Kako Feng Shui posmatra prostor tj. svet ili univerzum kao jedan organizam, i kako nam je poznato da recimo spoljasnji oblici npr. neka obliznja struktura utice na nas prostor, ideja o pozeljnim nepravilnim formama osnove doma meni ne izgleda logicno.

Jer, glavna postavka na kojoj pociva feng shui jeste saobraznost i interakcija spoljasnjeg i unutrasnjeg - zajednicka osnova sveukupnog bitisanja je zivotna sila (chi) - energija koja prozima sve pocevsi od nasih misli i osecanja preko stvari koje su u nase domu i van njega.

Kljucan je samo ugao posmatranja, ako se vi osecate zadovoljno, ako vas obzima treperava radost vase telo odise vitalnoscu, a u zargonu mi kazemo da zrace vase oci, lice etc. Sa ove tacke zrenja vase misli i osecanja su unutrasnji u odnosu na vase lice.

No, ako se sada okrenete oko sebe ta ista osecanja, isto lice, telo je unutrasnje u odnosu na sobu (spoljasnje) u kojoj sedite. Kada izadjete u dvoriste ta ista soba je unutrasnje, a okolina spoljasnja. Otuda ja uistinu ne mogu odgonetnuti svrsishodnost izostavljanja nekih sektora, jer su oni sa svojim energetskim uplivom ipak tu.

No, svakako da treba biti posebno obazriv kada neprijateljska kombinacija zaposedne kardinalne prostore, tipa spavace sobe, sto ne znaci apriori da bi energija takvog kvaliteta nestala ako bismo srusili sobu. Zmajeve brazde su tu i njih ne izbrisa niko, pa ni zidar.

Ono sto je svrsishodno i u cemu se ogleda smisao praktikovanja feng shui-a je poduzimanje zastitnih akcija pre no sto budemo na bilo koji nacin ozbiljno pozledjeni.

Na primer, ako se u juznoj palati koja pokriva spavacu sobu (na osnovu natalne karte doma) nadje recimo kombinacija 2/4 :
- zvezda 2 Zemlja nagovestava bolest
- zvezda 4 - vetar nad dvojkom (zemljom) ukazuje na plahovito sirenje bolesti

Na jugu, kompasnoj direkciji elementa Vatra ukazuje na izvesnost zdravstvenih tegoba sa srcem i ocima. Dakle onaj ko spava u toj palati je zdravstveno ugrozen.

Ali (ovo je upravo lepota feng shui-a) ako, mi sada posegnemo za novom podelom prostora sobe (svaka vrata sluze kao mogucnost suptilnijeg sagledavanja prostora ( koncept malog tai chi)) , i odredimo blize lokaciju u samoj osnovi sobe imamo otvorenu mogucnost da se ne izlozimo direktno efektu i samim tim izbegnemo najdrasticniji razvoj bolesti. Pa recimo umesto anginoznih tegoba sa tendencijom propagacije imamo povremene tahikardije.

Znaci ovo je opcija koju nudi feng shui ako ne postoji mogucnost da se za dati period dok traje upliv ne mozemo izmestiti u drugi prostor da bi izbegli potpuno neprijatnu kombinaciju.

No ako se opet vratimo na pocetak vaseg pitanja o tome da postoje preporuke, da kako rekoste "fale" pojedini segmenti onda bi se to prevashodno dakle odnosilo na sektore ili palate koje imaju neprijateljske kombinacije planinske i vodene(6/9) u natalnoj karti a koje su nosioci kardinalnih trigrama. Prvenstveno mislim na SZ i trigram Cijen koji kontrolise srecu glave porodice, a time upravalja i srecom cele porodice ( ne kaze se u zargonu "ide kao obezglavljena zivotinja"...).

No, opet se osvrcem na potrebu za simetrijom i uravnotezenoscu forme i ja stoga ne bih ucinila takav korak vec bih se u datoj situaciji pobrinula da se ne locira sporet, kamin i sl. tj . Ono sto bi meni u takvoj situaciji bila odrednica za praksu jeste uvid u medjusobni odnos izmedju elementa Kua broja domacina i elemenata vodene i planinske zvezde. Meni je to polazisna tacka, i do sada sam se uverila da ti elementi "rade".

Osim toga, i ako bismo razmatrali predlog za izostavljanje pojedinih segmenata u domovima koji nastaju u periodu 8, onda bi sigurno predlog bio rezultat pravca gledanja i pravca pruzanja objekta, i odnosio bi se samo na odredjene kompasne podsektore, ali tada mislim da bez posete majstora na licu mesta i opazanja specificnosti okoline, samo ovako shematizovano bi bio mac sa dve ostrice.

U nasim uslovima, ja bih se pre opredelila za radiestezijki pregled parcele i odabir najbolje lokacije samog objekta na istoj, no za raspojasane predloge arhitekte.

Spratnost stana je vazna komponenta feng shui analize iz prostog razloga sto brzina kretanja duz nosecih gradjevnskih struktura tj. energetski tok, brzina, putanja, kakvoca i kolicina nije isti. Da ne komplikujem, reci cu slikovito - kada duva vetar, ili kada struji vazduh u letnjem tropskom dana svima nam je ocigledno da oni u prizemlju i oni u potkrovlju imaju sasvim razlicitu atmosferu , iako zive u istom objektu.

Potom, analiza toka zmajevog kosmickog daha, njegovog kretanja duz vertikale kao i radiestezijski pregled bi sigurno dao odgovor. Naime , ako posmatramo samo stanove na prvom spratu u datoj vetikali logicna je pretpostavka da oni , pogotovo ukoliko se nalazi recimo lep sirok svetao prazan prostor ispred samog ulaza u zgradu (ne parking) dobijaju izrazito povoljnu, hranecu energiju, potom uzemljeniji su, ako tome dodamo pretpostavku da je i veci upliv dnevne svetlosti u prizemlje, da su stanari azurniji u odrzavanju cistoce ulaznih vrata, prozora, balkona, u izbacivanju smeca... jer je ipak ocigledan stil zivota, i jos more elemenata bi se moglo sagledavati.

I ako sada zamislite zmajev dah recimo, kao jedan mirisnu struju, zamislite kako putuje stepenistom i dobija ubrzanje ka vrhu istovremeno se akumulirajuci, jer najcesce hodnici postaju mracni, neosvetljeni, ne okreceni, drvenarija raubovana,... hocu reci neprivlacni, neprimamljivi i ukoliko ne ucinimo licni napor da malim angazovanjem i adaptacijama ne napravimo"mamac" za energetsku salvu, gro matice jurne stepenistem ka gorea samo manji deo zaluta ka nama i stagnira u takvom okruzenju.

Ja bih to uporedla sa obicnim petozilnim kablom, gde ako mi svojim aktom (toplinom ruku) ne omeksamo zastitnu oplatu, on nikada nece padati, lagano i meko u zeljenom smeru.

Potom energetski status definisan Kua brojem i pripadajucim elementom svakako nosi specificnost zivota ponaosob u nekom prostoru. Jer jedna Zemlja ce se sigurno u suterenu mnogo bolje osecati od Drveta kome treba Sunce da bi raslo i stvaralo "krosnju, cvet, plod".

Isto tako ne moze se prenebregnuti spoznaja da svako od nas ima najvazniji uticaj na Feng Shui doma. Vecina ljudi misli da Feng Shui radi samo u spoljasnjim aspektima realnosti, a pri tom zaboravljaju istinu da je jedino misao nepropadljiva. I da ona uvek dozivi realizaciju.

Zakon prethodnika je iskonska spoznaja energetskog miraza koji dobijete uselivsi se na odredjeno mesto. Ljudi se brzopleto sele, a onda kada stvari krenu u nezeljenom pravcu obicno vec ocajni pokusavaju naci resenje.

Feng Shui je drevna umetnost i ako dolazi sa drugih prostora nepatvorena istina o nepropadljivosti energije se i ovde ocituje, a mi je obicno srecemo kroz narodna predanja. Nista novo necu reci ako podsetim kako su nasi daleki preci bili obazrivi od koga kupuju i grla stoke, a tek dom!

Sigurna sam da je svima poznato kako se dom nakon sto premine clan kreci. Zasto?! Pa da bi se izbrisao zapis mrtve energije i podstakla njena transformacija u vitalnu. I ako svi prevrnu ocima na konstataciju - da je sve energija; to je aksiom.

Otuda se smatra da fizicki Feng Shui prilagodjavanja zauzima samo oko 20% potrebnih promena, ostalo sto je potrebno je na nivou svesti osobe. Nekada jedno inicira drugo, ali je dakako najproduktivnije kada se sve promene odigravaju sinhrono.

Kada se ljudi sretnu prvi put sa Feng Shui-em oni se obicno fokusiraju na spoljasnji aspekt praktikovanja. Uglavnom prave promene u svom domu, kao sto je kacenje kristala u "uglu bogatstva" i naravno - tri dana nakon toga iznenadni poklon, ili bonus na platu, i oni su bili presrecni. No ako ih kontaktirate nakon godinu dana, njihov zivot se najcesce veoma malo promenio, a onaj bonus je otisao na neko cascenje i oni su opet se nasli na istom. Feng Shui vodi ka blagostanju ali ne podrzava rasipnost.

Otuda samo sveobuhvatan i istinski pristup segmentu u kome smo nezadovoljni daje dugorocno rezultat. Dakle pored izmena enterijera, mora se raditi i na osvescivanju i korekciji nasih uverenja. Samo tako se moze uspostaviti sistem koji u realnosti funkcionise u pravcu zeljenoga.

Stoga mislim da pravilo tri kutije ako se primeni ne samo na okruzenje vec i na prociscavanje i redefinisanje misli, uverenja i planova je siguran put do obecanja koja nose brojne knjige o Feng Shui-u.

Nadam se da sam svojim razmisljanjem bacila bar tracak svetlosti na put sagledavanja odredjene problematike, ili resenja.

majra 

Site Admin

Letece zvezde

Kazete da ste vi Kua broj 7 Metal, a cerka 5 Zemlja. Ako pogledate pravac pruzanja tj osu kuce videcete da je ona S/J , sto znaci da kuca pripada istocnom tipu tj. da pruza dodatnu srecu osobama istocne grupe.

Ovo je znacajno sa aspekta iskoristavanja sektora sa povoljnom energijom, odnosno za odabir prostorija koje bi imale dobar predznak za clana porodice u zavisnosti od njegovog Kua broja, jer kucni Chi ima veci uticaj od licnog povoljnih i nepovoljnih pravaca narocito kada je u pitanju prostorija u kojoj se spava i radi. Pri tome napominjem da svakako treba uvazavati povoljne i nesrodne pravce, i da ne treba ovo da vas zbuni pa da izjednacite znacenje lokacija i pravac.

Sagledavajuci tlocrt preko karte osam kuca i kombinacije letecih zvezda na prvom spratu indikativan je pozitivan chi u predelu dnevne sobe i dela trpezarije koji podrzan i povoljne vodene zvezde za period 7, i nadam se da ste ovo u datom periodu iskoristili za svoju dobrobit aktivirajuci je nekim vodenim aranzmanom.

Kombinacija vodene i planinske zvezde je otvarala velik mogucnosti za napredak, sticanje popularnosti, i sjajne dobitke, no prosirenje u sektoru SI ukazuje na disbalans zemlje, to izaziva sebicnost, tvrdoglavost, gibitak ravnoteze, gojaznost, probleme sa jelom, i indikuje privremeno izgubljen napredak zbog pohlepe. Ovo je trebalo sanirati upotrebom bele boju duz istaknutih oblasti, takodje ako prostor dozvoljava mogli ste okaciti i ovalna ili pak okrugla ogledala u toj oblasti, ramovi tada treba da su beli ili metalni.

Gledajuci ucrtane elemente ne mogu a da ne primetim da deluje separisano, da odabir forme stolica nije adekvatan. Malo me zbunjuju ucrtani elementi i ono sto sam videla na slici jer se ne podudaraju ( naravno ukoliko je to isti sprat, pa ne gresim) sobni bicikl ukazuje na jedan kontinuirani napor koji se ulaze zarad licnog rasta, ali bih rekla da to ide pa...recimo kao sto upraznjavate isti - rekla bih tegobno.

Pri tome zelim da naglasim da ja generalno prostor ne tretiram kao da je nije preveden u period broja 8. Naprosto poduplavanje poda (?!) i promena namestaja je samo unela novu drugacijeg kvaliteta energiju, ali bez radova koji bi obuhvatali rusenje zidova, promenu strukture unutar samog prostora, fizicko formiranje novih celina, pretresanje krovova.

Moje stanoviste je da bise morali doziveti rapidnu promenu ukoliko ste preveli dom u period broja 8 ( sto bi znacilo da ste promene izveli 2004 ili bar tada okoncali ih , a vi navodite da ste izmene pravili pre sedam godina) bilo kojim aktom. Naprosto mislim da ste samo dobili alternativan ulaz koji je dakako promenuo kombinacije planinske i vodene, ali kojim ste se vi vise koristili sami znate. Generalno kombinacija dvostruke sedmice na ulazu u periodu 8 sigurno je dala jedan rapidan gubitak potencijala, i mogucnosti.

Podrucje kuhinje i slobodnog prostora do trpezarije nosi nepovoljan chi, ali zato centralna palata i polje trpezarije ima fantasticnu kombinaciju 4/1 i 1/4 gde se u prvom slucaju 4 javlja kao planinska zvezda a drugom kao vodena zvezda i bilo bi vise no pozeljno je aktivirati cak sta vise ako je moguce u JZ celog placa. Generalno ova kombinacija ukazuje na uspeh ukucana koji studiraju ili se bave literarnim radom

Generalno kombinacija 4/1 se pojavljuje u mnogim kartama iz perioda sedam suptilan razlika u sreci koju donose odnosi se na to da koji broj nosi planinska a koji vodena. Medjutim, oba dva broj aimaju jos jednu dimenziju koja ukazuje na ljubavne spletke, najcesce u situacijama kada muski clanovi porodice vrsljaju sa drugim zenama van porodice.

Smatra se da ovu pojavu aktivira prisustvo vode(sirene iz vode). I uvek se naglasava da ako se ova kombinacija podrzi prekomernom vodom su neminovni seksualni skandali. Ono sto se savetuje naprosto da se dete koje studira ili uci smesti u ovu palatu, a voda da se drzi dalje.

Ono sto naprosto moram jos da primetim je veoma lose organizovan namestaj u prostoru, pogledajte samo bracni krevet; nije li to pozicija da vam se stalno nesto desava iza ledja a da vi to ne uocavate na vreme . Pozicija uzglavlja kreveta naslonjena na isti zid na kom su i vrata vode podsvesnom osecaju da ljudi u vas zivot mogu "uci" bez vaseg znanja. Ovo stvara nejasan strah i sumnje koje mogu uticati i na vreme koje provedete budni i na ono koje provedete spavajuci.

Preporuka je da svi kljucni elementi namaestaja imaju "komandnu" poziciju. Shodno nameri da se objekat proda moji predlozi za harmonizaciju bojom verovatno nisu prikladni, no ono sto mozete uciniti je napraviti kartu zelja ili prosto slikovito predociti vase dalje teznje, pa to izliziti u sektoru 1, i ojacati trigram majke.

Ako zelite preseljenje u drugi grad ili mesto, bilo bi dobro da imate fotografije i sl. i da ih izlozite u SZ. Sto se tice prodaje objekta, negde sam procitala neki fs trik kada je rec o ubrzavanju prodaje kuce mada licno nemam iskustva u ovom polju, eto da ga pomenem ovom prilikom naime potrebno je iz doma uzeti po jedan predmet koji ce predstavljati simbolikom - jedan od Pet elemenata, poloziti ih u crvenu kutijicu i sve to pustiti niz reku, u periou mladog meseca prvi drugi dan
Nadam se da sam bar malo pomogla nekim uvidom.

http://img141.imageshack.us/img141/9058/glavniulazzd5.th.jpg http://img141.imageshack.us/img141/5748/prvispratsy2.th.jpg http://img86.imageshack.us/img86/3701/potkrovljelp7.th.jpg

majra 

Site Admin

Energija

Majra,
hvala puno na iscrpnom odgovoru!
Potpuno se slazem sa tvojim stavom. I ja polazim od toga da sve ide iz glave! Nase misli, mentalne projekcije, uverenja, stavovi... nasa energija koja proizilazi iz navedenog pa tek onda spoljasnje delovanje daju trajne rezultate u primeni Feng Shuija (i uopste u zivotu). Dakle to je sveobuhvatni pristup i on tek tako funkcionise. Za takav istinski, pravi nacin, moramo biti stabilni, zreli, korektni, osvesceni - jer to je tek prava stvar!

"Niko nema savrsen Feng Shui,svakako ne sve vreme" - kaze Lilijan Tu.

Moj komentar na analizu:

- Za letece zvezde u periodu 7 u predelu dnevne sobe sam iskoristila postavivsi mali akvarijum naravno delovalo je.

- A deo prosirenja SI sam korigovala belom bojom zidova (spolja i iznutra), a i vitrazom u metalnom ramu elipsastih oblika i srebrne boje.

Sto se tice nepodudarnosti slike i crteza program koji imam za crtanje nije u mogucnosti da docara realnu sliku jer nema sve potrebne elemente. Majra za sobni trenazer si potpuno u pravu! Zaista kontinuirano ulazem napor za razvoj u svakom pogledu mentalno i fizicki! Bicikl sam izmestila pre 2-3 meseca. Znam da kuca nije prevedena u period 8sto je i donelo gubitak potencijala i mogucnosti.

- Kombinacija brojeva 4/1 gde je planinska zvezda 4, a vodena 1, (a periodicna zv. 7) koju imam na ulaznim vratima na prvom spratu u dnevni boravak moze da ukaze i na moguci brak!!! :)

Moja cerka nazalost nema dara za literarne sastave ali lepo crta. Ide u umetnicku skolu za restauraciju kulturnih dobara (ikone, mozaici, um. slike).

- Nepovoljnosti kombinacije 4/1 sam izbegla ne koristeci vodu u tom sektoru. Ali, potpuno je tacno da polozaj bracnog kreveta izaziva osecaj sumnje i nepoverenja, pa cak i straha! Iako sam to znala nisam reagovala... ne znam ni sama zasto! Odmah cu to izmeniti.

Hvala za savet malog rituala (trik Feng Shui)sprovescu u delo pa javljam da li deluje!

Nadam se daljoj uspesnoj saradnji,
jos jedno hvala!