Feng šui uređenje i dekoracija prostora - Barbara Feng šui

samo da napravim taj tlocrt, pa cete mi pomagati. Mislim da je kod mene sve naopako :( Jos posle ovih bednih majstora, je jos gore. Nas je cetvoro
ja - zapad 7
muz - zapad 2
sin - istok 9
cerkica - zapad 2
Verujem u ovo i zato jedva cekam vasu pomoc :D

Barbara,

molim vas kada budete postavili tlocrt naznacite kompasnu orjentaciju, kada je zgrada gradjena, sazetu formu sadasnjeg enterijera i ko koristi koju prostoriju od clanova, a vase pune datume rodjenja mi dostavite na pp. Pa cemo se potruditi da kutak dobije vas odraz :D

majra 

Site Admin

Juuuuuuuupii !

Majra, evo uspela sam, valjda ce biti dobro. Zgrada je inace napravljena 1972.g. Mi smo treci stanari (stan se prodavao). Stan gleda prema bulevaru, a izmedju zgrade i bulevara je drvored jedna manja ulica i drvored opet. Stan je na drugom spratu. Nisam primetila da su stanari zgrade nesto prijateljski raspolozeni jedni prema drugima :???:

Ovde gde je sada decja soba, ranije je bila kuhinja, ali posto nam se izlivala kanalizacija, mi smo je prebacili u spavacu sobu, a od dnevne smislili spavacu. Od namestaja nemamo skoro nista, a ono sto imamo lako je prenosivo. Spavaca je soba bela, predsoblje i dnevna zute, a decja soba je :zeleno ispod prozora sa plavim radijatorom, suprotan je zid plave boje, a bocni zidovi zuto - narandzasti. U predsoblju je ogroman plakar bordo sa metalni (sivim) rucicama. Kupatilo je bez.

Posto treba da odlucimo o boji dasaka za kuhinju i sank, koji se nalaze u sklopu dnevnog boravka i trpezarije (valjda ce sve stati ) :?, molim vas da mi prvo na to odgovorite i date opstu ocenu oko preuredjenja stana.

Mogu poslati i slike ako treba.

Hvala svima, a Majri najvise :D

http://img174.imageshack.us/img174/9968/nasstan20070526mqz5.jpg

Barbara,

Krenucemo sistematski sa vasi pripadajucim zvezdama, da bi i drugi clanovi mogli pratiti, a na kraju cu vam dati predlog za samu kuhinju.

Zvezde po rodjenju

Barbara- 7 zvezda Metala
Suprug – 2 zvezda Zemlje
Decak – 9 zvezda Vatre
Devojcica – 2 zvezda Zemlje

Uzajamno harmonicne zvezde :

Barbara – suprug = 2, 6, 7, 8
Barbara –decak = 2,8,
Barbara – devojcica = 2,6, 7, 8
Suprug – decak = 2, 8, 9
Suprug – devojcica = 2. 6, 7, 8, 9

Srecne Zvezde – kljuc licnog stila:

Barbara = 2, 5, 8 – crna, zuta, bela
Suprug = 9 – purpurna
Decak = 2, 8 – crna, bela
Devojcica = 6, 7 – bela, crvena

Analizom nalazimo zaista veliki broj uzajamno harmonicnih zvezda, i uzevsi u obzir njihovu pripadnost po elementima moze se reci da dom treba da bude dekorisan tako da osnovni oblik bude kvadratni kombinovan sa okruglim i ovalnim u manjoj meri, da sve povrsine u unutrasnjoj dekoraciji treba da su ravne, siroke boja od smedje preko naradzaste do zute uz akcente boja za harmonizaciju na osnovu kompasne direkcije ulaza i uz upotrebu palete boja u licnom stilu na osnovu Licnih srecnih zvezda.

Severna kompasna direkcija ulaznih vrata i odnos sa Zvezdama po rodjenju ukazuje na nesklad u odnosu na ostale clanove sto zahteva upotrebu bele i zelene ili plave. Otuda je najbolje da vrata budu bela, a otirac ispred zelen ili plav.

Kako je ulaz okrenuta severu, oblasti ka SI, JZ, SZ i Z su neharmonicne i potreban im je balans. Upotrebite :

- u oblasti SI I JZ = belo
- oblasti Z I SZ = zeleno ili svetlo plavo

Metafora kaze :

Jedno besmisleno okupljanje ljudi pri kome se javlja sukob
Uplitanje ometa progres. Spletkarenje i svadje vode razdvajanju i gubicima. Teme o emocionalnom davanju i primanjima, kao i materijalnoj podrsci moraju biti pravilno klasifikovane. Drzite se istine za vase najvise ideale. Ako ste razboriti i oprezni da izbegnete druzenja ( uplitanja) sa pogresnim ljudima, postacete uspesni. Budite svesni onoga sto zelite i sto vas privlaci. Mudro je da svoje zelje sledite konzervativno. Bicete u prednosti ako definisete i odredite svoje granice. Nemojte gresiti vise no sto ste u stanju da sazvacete, samo tako mozete biti sigurni da ce vas zivot kao osvezavajuci potok teci u dolinu.

Generalno promene koje ste vec napravili su izvrsne, naime izlivanje kanalizacije u polju koje se oznacava jezgrom ili sredistem doma, srece, zdravlja i vitalne energije je sigurno donelo mnogo problema na svim poljima prethodnim stanovnicima.

Kuhinja se nalazi u kompasnoj direkciji JI tako da moze biti tamnozelena do plave ili svetlo zelena, drvena sa vidljivom strukturom drveta, radne povrsine treba da su dovoljne sirine, sa valovitim drzacima. A bilo bi dobro da je u ovom podrucju zid krem – beo, ili pak poput ove na slici (dakle drugacije aplikovane boje).

http://img517.imageshack.us/img517/6107/305tk7ys6.th.jpg

majra 

Site Admin

Pozdrav svima!
Uredno pratim sve vase odgovore i pitanja, i s nestrpljenjem ocekujem kuhinju. Sve sam bila smislila i 3 dana po internetu trazila boje koje sam ovde dobila kao preporuku, i onda moj muz uplete prste i naruci ono sto se njemu dopada. Sad cekam, pa cu te ,Majra, opet pitati sta da radim. Ovo javljanje je samo da me ne zaboravite.

Nacisto sam zbunjena

:roll: Da li je zbunjenost jedna od faza koju moram proci do razumevanja feng shui-ja? Citam neke knjige i pratim desavanja ovde, ali mi je sada sve zbrkano u glavi :( Pitanja - za sada, su : da li sam ja to dobro odredila, da sektor smrti u nasem stanu zahvata deo male sobe, bas tamo gde je mom sinu radni sto (do prozora), i deo vece sobe gde su nam trenutno smestene igracke ( takodje do prozora)? Shvatila sam da nam je kupatilo u sektoru bogatstva :? i tu nema promene, ali sta da radim sa ovim delovima soba? I da li i terase tj. lodje ucestvuju u ovom odredjivanju sektora ( onda mi je brak na terasi ) :lol:
Inace, moje poslednje pitanje je bilo u vezi boja za kuhinju i ispalo je odlicno malo uz Majrinu pomoc malo uz dogovor mene i mm. Interesuje me jos i da li mogu da prikacim slike stana pa postavim konkretna pitanja? :oops:
Kad Majra nece da je vodim na kafu :PPP

Re: Barbara

Da bih Vam tacno rekla koji sektor je najpovoljniji za odredjene aktivnosti zaista je neophodna precizno ocitana kompasana vrednost. na osnovu tlocrta ulaz je u severnoj kompasnoj direkciji (oko cega, cini mi se vi imate dilemu) sto sam ja iskoristila da harmonizujemo prostor bojom.

No da bih dala preciznije sagledavanje potrebna mi je natalna karta, koju ja ne mogu izraditi bez podatka o kompasnoj direkciji ulaza u zgradu i ulaza u stan.

Ako postavimo kartu osam kuca na osnovu pravca gledanja onda vas dom ima sledeci raspored :

* JI - Fu Vej ; licni rast
* J - Tijen Li; zdravlje
* JZ - Pet duhova
* I - Nijen jen; ljubav
* Z - Sest ubistava
* SI - Cuen Ming; totalni gubitak
* S : Seng chi; uspeh
* SZ - Ho Haj; losa sreca.

No, ipak moram da naglasim da ukoliko se nadje dobra kombinacija letecih zvezda u nekom od sektora koji je zahvacen neblagonaklonim kvalitetom energije, ona moze da bude toliko snazana i da je transformise energiju po kvalitetu u njenu suprotnost.

Koliko sam razumela a i s obzirom da nemate kom. direkciju tacnu mozda je u ovom trenutku zgodnije da radite sa Lou Shu mrezom, kako mi se cini da ste i analizirali na osnovu nje.

I molim vas nemojte bukvalno uzimati nazive za sektore. Sektor smrti ne oznacava smrt u bukvalnom smislu vec implicira na neblagonaklonu energiju koja nagovestava poteskoce da se dosegne zeljeno, gubitke i sl.

Nacrtala sam vam mrezu na tlocrt i ako uzmete osnovnu simboliku svakog polja jasno se vidi da decija ima dobru poziciju.

Znaci da bi smo dalje radile, morate doneti odluku koji metod ce te upraznjavati. Najbolje je uvek opredeliti se za jedana, a vremenom kada se stekne solidno znanje moze se vrsiti sinteza.

Terase i lodje takodje ulaze u plan. Naime da biste mogli da odredite srediste morate povuci dijagonale iz uglova prethodno docrtanog tlocrta do pravilne forme.

Ono sto je ocugledno je da se vrata kupatila nalaze u liniji ulaznih i zaista treba da poduzmete mere da sva dobra energija ne jurne pravo u kupatilo.
Osnovno pravilo je cistoca, funkcionalnost i udobnost.

E sad, ukoliko je kupatilo u istocnom sektoru ono indikuje teskoce u dobijanju muskog potomstva, a i kada se dobije problematicno i tegobno odgajanje, no ako je pak ovo jugoistocna direkcija onda se ovakav smestaj dakako odrazava na kontinuirani gubitak primanja, i u oba slucaja se preporucuje kao lek (uz naravno sve uopstene mere napomenute ranije za kupatila) postavka zvoncica sa pet metalnih cevcica.

Licno mislim da bi jedan luster u predsoblju sa kristalnim visuljcima koji zveckaju kao oni starinski uspesno transformisao energetski tok uz dodatak biljaka, i naravno uz energizovanje ovih ugrozenih sekrora u dnevnom boravku (aktivacija maloga tai chi) da bi donela poboljsanje.

Na terasu postavite dve krupnije biljke u uglove da biste je integrisali, i uredite je kao kutak za dvoje, drzite upaljeno svetlo u vecernjim casovima, na prozore stavite lepe zastore, a spavacu uredite zajednickim harmonicnim bojama, kombinacija Zemlja / Metal cesto provede vise vremena u razgovoru o poslovima i finansijskim temamam umesto u strastvenom zagrljaju, zato unesite malo vatre kroz boje, svece, svilene i satenske carsave, okruzite se filmskom muzikom i crnim vinom, a ne hladnim picem i lanenim carsavima.

Barbara, postavite slike i zaista ako ste u mogucnosti da ocitate kompas bice sjajno. No, bez obzira, nastavicemo zajedno dalje.

http://img221.imageshack.us/img221/4720/barbaravs5.th.jpg

majra 

Site Admin

Uredjenje

Glavni ulaz u zgradu je na 216. U istoj liniji je i zadnji ulaz/izlaz, ali je zatvoren - iskoriscen prostor za neku trafiku koja ne radi. Ulaz u nas stan je na 304. Ono sto se vidi sa ulaznih vrata je

Sada na polici ima i knjiga.Kupatilo je na 304.

i vrlo je prijatno u njemu. Ja bih stavila neko cvecence, ali ne znam koje podnosi mrak. Decja soba je sa dvoja vrata. Ova koja vode u predsoblje su na 34.

Radni sto 1.

Radni sto 2.

Vrata na sobi u kojoj je radni sto 2. su na 116. Vrata na dnevno - kuhinjsko - trpezarijskoj sobi su na 34.

i kuhinja

za sada toliko. : )

Ulazna vrata

Doslo vreme da se menjaju ulazna vrata. Interesuje me, sta bi feng rekao povodom toga. Ja bih stavila bela, jer su sva ostala bela, pa da ne privlacimo mnogo paznju. Nece biti drvena, vec ona kasa-vrata. Interesuje me kog oblika plocica sa imenom, brojem?
Da li ogledalo moze na desni zid od ulaznih vrata, pored vrata od decije sobe?
Da li treba da bude uramljeno ili ne? Kakav ram bi bio pozeljan?
Jos nesto, ja sam valjda drvo, a ne zemlja :?
Za sada toliko i hvala.

Ulaz

S obzirom da si dostavila prethodno kompasnu direkciju vrata na 304 stepena, kada se uradi natalna karta sektor ulaza ima kombinaciju letecih zvezda 4P 8V 7T; sto ako sagledamo faze ukazuje da sam dom na svojim ustima ima predispoziciju za dobar finasijski napredak ali da ujedno / s obzirom da drvo opterecuje zemlju/ dakle planinaska zvezda neuvremenjena i u ovakvom odnosu ukazuje na mogucnost povreda butina , zadnjice i donjeg dela ledja, kao i mogucnost bracnih nesuglasica, da bi se ciklus preokrenuo u produktivan nuzno je uvesti elemenat vatre, i na taj nacin smanjiti snagu drveta koja iscrpljuje povoljnu prirodu broja 8.
Vatru najefikasnije mozete u datu oblast uvesti postavljanjem dobrog i snaznog osvetljenja koje cete ostavljati da gori i nocu bar tri casa. U pogledu odabira boje vrata shodno iznetom mislim da je daleko pozeljnije opredeliti se za neku boju tresnje.

Plocica na vratima treba da bude bez svetnih aplikacija, i ukrasa koji asociraju na grancie. Moze biti recimo pravougaona ali sa ucertanom elipsom unutar koje su upisani ime i prezime.

S obzirom na kombinaciju zvezda koje se nalaze u centralnom delu ogledalo koje zelite postaviti treba svojim atributima da odgovara elementu voda. Znaci d aima crni ram talasat uzorak, ovalne forme.

majra 

Site Admin