Mala knjiga feng sui utisaka - sklad, harmonizacija, prostor Feng šui

Dvije teorije

Baš bih voljela da se majra priključi. Na mnogo mjesta kaže da glava treba biti u povoljnom pravcu, što mi ima smisla s obzirom na to da spavaš pa svakako i ne gledaš :D

iznimka su svjesne radnje dok si budan i radiš, jer valjda stojiš i sjediš :D tako da tu ima smisla pravac gledanja.

neki kompromis jest postaviti krevet u dijagonalu pravaca koji ti odgovaraju, uz zid ali u pružanju povoljnih pravaca. pa koja god teorija pije vodu, dobro je.

trenutna pozicija kreveta je između vrata i prozora, i da znam loše je, al je još gore pokušati sve rasporediti da bude funkcionalno i fengšuinalno hahahhah zato se sad selim u ćošu.

uglavnom, imam novi plan, primjenjujem pravce samo na sobu od sredine, pa će krevet biti uz zid ali u pružanju SI-JZ tako da ležim prema JZ 210* a gledam u SI 30*
dva ormara će na SI zid, svakako su unutra i kuferi za putovanja. na JI zid će ići polica bijela s đinđuvama, već mi je tu crni paun sa divnim šarenim perjem. to je zdina naljepnica u tri sloja pa tako imaš dojam da je 4 D i možeš ga pipkati :)

što se tiče letećih zvijezda, nikako se nisam usklađivala s time jer sam ograničena prostorom pa sam se opredijelila za opciju da saniram utjecaj, a da namještaj ostane kako je.

novčanik se otvara sa strane, ma naviknut ću se a ako i ne, sačuvala sam kutiju pa ga mogu i darovati hahha :)

Povoljnosti

Naravno da glava treba biti u povoljnom pravcu. Ako želiš tačnu kompasnu direkciju za svoju najbolju poziciju za spavanje to se može izračunati no potreban je tvoj datum rođenja uključujući i tačan sat i minut. Kada kažem "kompasna direkcija" to znači da će biti izražena u stepenima.

Crtam u glavi tu sobu ali bolje je da je ti nacrtaš na floorplanneru.

Kako misliš "Što se tiče Letećih zvjezda nikako se nisam usklađivala s time"?

Wind 

Moderator

Znaš ako glavu staviš u povljan pravac, onda u njega ne gledaš :D

u svakom slučaju stavit ću nacrt kad stignem, očitavam kompasom s android telefona, prije sam imala onaj vojnički pa sam zagubila...

kod letećih zvijezda sam mislila na to da ne bježim svake godine iz određenih područja tipa kreveta ili ugaonog, čisto jer ne mogu, ali mogu staviti neki lijek pa mi je to lakše nego ponovno razmještati. i naravno gledam da sam ja okrenuta kako spada dok radim.