Carlston za Ognjenku - Charleston And Vendetta Umetnost

Najocekivaniji srpski film koji od samog pocetka puni bioskopske sale. Pored budzeta od 4 miliona evra Carls i Vendeta su posebni i po jos par stvari. Film je sniman u leto 2005 godine, ali postprodukcija tih četrdeset minuta specijalnih efekata ovog filma je trajala par godina.

Premijera Čarlstona za Ognjenku je bila 30. januara u Sava centru, a srpska vikipedija navodi i to da je pubika mnogo bolje dočekala ovaj film nego kritika.

Prvi pravi, svetski, a - naš! Mnogi ga već označavaju kao "nulti" za našu kinematografiju. U zaleđini stoji ozbiljna i raskošna produkcija, sniman u "Super 35mm CinemaScope" formatu, rad velikog broja stručnih i kreativnih ljudi urodio je čini se filmom Holivudskog formata.

Finalnu verziju scenarija su napisali Uroš i Aleksandar Radivojević, a muziku Šigeru Umebajaši. Novi klasik - "Čarlston za Ognjenku" okupio je najbolju filmsku ekipu koja postoji u Srbiji danas i nekoliko značajnih umetnika iz inostranstva, nedavno je dobio i svoj zvanični sajt na kome se nalazi trajler - Charleston And Vendetta i sinopsis:

Srbija dvadesetih godina prošlog veka, u smiraj Prvog svetskog rata - očaravajuća, mistična, surova, večno razapeta između Istoka i Zapada, između drevnih paganskih mađija i sila civilizacije. Visoko u krševitim planinama leži selo Pokrp, čije je čitavo muško stanovništvo izginulo u pređašnjim ratovima. Selo neljubljenih žena koje skapavaju za muškarcima.

Kada sestre narikače, Mala Boginja i Ognjenka, u bezuspešnom pokušaju da izgube nevinost, slučajno bez života ostave jedinog preživelog pokrpskog muškarca - prastarog i iznemoglog deda Bisu, nađu se pred "strašnim sudom" ogorčenih seoskih žena.

Ali, uspevaju da iznude pomilovanje pod uslovom da pronađu živog i pokretnog muškarca, uhvate ga i dovedu u selo. Pod budnim okom duha svoje stroge babe, Velike Boginje, dve vatrene, ali i naivne sestre kreću u veliki, beli svet. Očekuju ih strast, avantura, ljubav, razmetljivi snagator i ulickani kralj beogradskih plesnih dvorana.

Sasvim sam sigurna da će očaravajuća, mistična muzika iz filma ostaviti poseban pečat - poslušajte i pogledajte:

majra 

Site Admin