Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu? Feng šui

Duze vreme pratim ovaj forum. Strashno sam se zainteresovala za Feng Shui i nadam se da ga mogu primeniti u svom stanu. Volela bih da mi pomognete i da mi date osnovna uputstva kao i literaturu koju mogu koristiti.
Uradila sam osnovu stana u programu Room arranger, i zanima me gde ja to mogu da posaljem? Stan je sagradjen 1980 godine, ja i sin smo se uselili u oktobru prosle godine u njega. Imam 51 godinu a moj sin 20, moj Qi broj je 8 , a njegov Qi broj je 3.
Kako sam pocela da pratim vash forum, obratila sam paznju na neke detalje koji mi prilikom kupovine nisu bili vazni. A to je, da je zgrada i okolni poslovni objekti sagradjeni na osnovama crkve i manastira iz petog veka. Na neki nachin ovo je i sveto mesto za ceo grad koji je po ovoj crkvi dobio ime. Pored toga iznad mog stana koji je na 6. spratu nalaze se antene VIP mobilnog operatera. Tek sad vidim da su to bitni elementi , pored Qi broja, tipa licnosti, za zivot.

Puno pozdrava Olivera

Re: Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu?

oliveradrezgic: Duze vreme pratim ovaj forum. Strashno sam se zainteresovala za Feng Shui i nadam se da ga mogu primeniti u svom stanu. Volela bih da mi pomognete i da mi date osnovna uputstva kao i literaturu koju mogu koristiti.
Uradila sam osnovu stana u programu Room arranger, i zanima me gde ja to mogu da posaljem? Tek sad vidim da su to bitni elementi , pored Qi broja, tipa licnosti, za zivot.

Puno pozdrava Olivera

Tlocrt stana mozete poslati ovde ukoliko zelite da zajednicki sagledamo prostor, no uz to je potrebna i kompasna direkcija ulaza ocitana precizno, a i vasi licni podaci koje mozete poslati meni na pp. (mislim na datume rodjenja ukoliko ne zelite da idu javno). Sto se tice literature vazno je da se u startu opredelite za metod kojim zelite da radite i onda vam to bude smernica kada se nadjete ispred police sa knjigama o Feng Shui-u. Za pocetak to je najbolji put a vremenom kako budu vase spoznaje rasle inutitivno cete birati nove. I kod nas na forumu imate temu resursi pa mozete preuzeti neke od knjiga imate i na www.lokva.com tekstova koji pruzaju dobru bazu.

Feng Shi jeste vestina uredjenja prostora po odredjenim principima ali ste dobro uocili da se podrazumeva i unutrasni plan svakoga ko zeli da ga praktikuje.
Dobro nam dosli! :D

majra 

Site Admin

Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu?

Majra, drago mi sto ucestvujem na forumu.Ovo je za mene izazov i zadovoljstvo.
Uradila sam skicu stana i saljem je, a sad da se bacim na posao. Ne znam sta cu pre, da li o stvarima, bojama, gredama ili cvecu? Citajuci na forumu o feng shuiju shvatam da je sve tako kompleksno i nezanemarljivo.

Da krenem na posao! Intuitivno sam dozvolila da u mom stanu dominira zelena boja. Ona se nekako nametnula jer su kuhinjski elementi u smaragdno zelenoj, zatecene plocice u kupatilu isto neka nijansa zelene boje. Predpostavljam, citajuci o elementima feng shuija, da treba da napisem da su kihinjski elementi lepi i gotovo novi, ali sam ih otkupila od prethodnih stanara. U zbrci i haosu selidbe pomesane sa nemilim zivotnim dogadjajima to mi je bilo jednostavnije resenje. A, ljudi koji su ziveli u mom stanu imali su svojih problema, najvise finansijskih.

Kad sam se jesenas uselila stan nisam ga renovirala vec samo okrecila, a svoje stare stvari prelakirala, doslikala ili osvezila na moj nacin. Neke sam dokupila, ali uredjenje prostora nije zavrseno. Pre svega treba da nadjem svoj intimni kutak pa sam planirala da to bude severna prostorija koja je po planu predvidjena za trpezariju.

Podne plocice u kihinji, hodniku i terasi su u boji zemlje. Hodnik i terasa imaju isti tip sa imitacijom stilizovanih kamencica. U ostalim prostorijama podovi su pokriveni parketom. Ali, zidovi i plafoni su pravi kamen spoticanja. Citajuci o razlicitostima pristupa uredjenja zivotnog prostora izmedju savremeih dizajnera i sledbenika tradicionalnog feng shuija rekoh sebi SPOP!

Plafonsku betonsku gredu imam po sred srede dnevnog boravka.I gle cuda, bas sam tu namestila lezaj za sedenje i moje odmaranje, a i za spavanje! Ista greda se nastavlja u trpeariju uz sam prozor. Zidna greda je u momackoj sobi, juzni zid, tako da ga deli na tri dela. Desno nepravilni pravougaonik, sredina je greda i levo prema istoku je pravougaonik. Prema plafonu je opet neka gredica, na jednom mestu se grede seku pod uglom od 45 stepeni a na drugom 60. Ovo ne mogu opisati vec samo uslikati! Help! Help!

Volim komadni stilski namestaj. Nemam ga puno, ali je i on prisutan u stanu. Stari sat je na udarnom zidu u hodniku izmedju kuhinjskih vrata i polukruznog otvora u dnevni boravak. TV u dnevnom boravku je na staroj komodici koju sam doslikavala veselim cvetovima. Trpezatijski sto je napravljen od stare masine za sivenje, tabla je od stakla. I ovo sam doterivala na svoj nacin. Tu je i jedna metalna – ticana stara pec…

Cini mi se da sam neki baksiz. Opet, citajuci objasnjenja o ogledalima, shvatih da ja dupliram probleme, naravno ne svesno. Vesalicu sa velikim ogledalom stavila sam naspram vrata od kupatila u hodniku. I to sam nalozila da se dobro zakuca za isticni zid! Zaista ja se stalno upetljavam u probleme! A sad sam pocela da izbegavam pogled u njega!

Od mene za sad toliko, a nisam puno ni napisala!

Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu?

Ok, evo Vam slika mog stana. Hvala unapred, izvinite shto malo kasnim... Olivera :D http://img216.imageshack.us/img216/1206/oljinstanmy3.th.png

Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu?

Da li ste na mene zaboravili? :oops:

Sagledavanje prostora i predlozi za uredjenje

Zvezde po rodjenju

Olivera – 8 Zvezda Zemlje
Sin – 3 Zvezda Drvo

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Olivera: 9 zvezda Vatre
Sin: 9 zvezda Vatre

Uzajamno harmonicne zvezde:

9 zvezda Vatre

Ovo implicira da dom generalno treba da bude usaglasen dekorativnim akcentima sa atributima elementa Vatre, veselo toplo dekorisan sa pravougaonim i cetvrtstim oblicima, upecatljivim cvetnim aranzmanima i umetnickim predmetima.

U odnosu na kompasnu direkciju ulaza metafora glasi:

Zalazak sunca nad planinom
Proslost izgleda bolje od buducnosti u nekim bitnim stvarima. Budcnost izgleda ogranicena perspektivama. Moze vam se dogoditi da zanemarujete jedan veoma vazan aspekat svoga zivota. Negujte pronicjivost i ispitajte svoje potrebe. Potpuno je beskorisno kopati po proslosti i optuzivati druge za vase probleme. Proucavajte dostojanstvo i velikodusnost duha ili cete imati puno gubitaka. Razvijajte ozbiljnost svrhe. Bicete uspesni u zanimanjima koja zahtevaju istrazivacki duh.

Imam potrebu da dodam da ukoliko se sin bude drzao zlatnog pravila i pomagao drugima da ce pravovremene mogucnosti za napredak zakucati na vrata, obdaren je velikom kreativnoscu, i sposobnoscu da negativne uslove preokrene u pozitivne i to ne samo za sebe vec i za druge.

Sagledavanjem zivotnog prostora jasno se uocava usek u direkciji juga usled cega je vatra van ravnoteze sto indikuje fizicku i emocionalnu hladnocu, nedostatak opazanja, nedostatak radosti i teskoce u ljubavi, jednako kao i losu cirkulaciju, i vid. Da bi se ovo korigovalo neophodno je na zidove koje sam obelezila strelicom uneti crvenu ili purpurnu, boje ne moraju biti intenzivne, to moze biti i suptilna boja lavande, ljubicice, ili ruze.

To ukazuje i na to da je pozeljno da ulazna vrata budu puno svetlo drvo vidljive okomito orjentisane strukture, i predjena bajcom u predlozenoj boji; a druga strelica je u poziciji zida sinove sobe gde su sada rasporedjeni garderobni elementi. Ukoliko je garderober u datom tonalitetu to zadovoljava potrebu.

Potom da bi se ceo prostor balansirao bojom a u odnosu na kompasnu direkciju ulaza neophodno je uneti u oblasti:

- jugozapada i severoistoka – belo
- zapada i severozapada – zuto

Oblasti ka severu, istoku su pozitivne i ne zahtevaju specijalan tretman. Mozete upotrebiti boje zvezda po rodjenju ili boje vasih srecnih zvezda u osobnim prostorima.

Daljim sagledavanjem pozicija terase ukazuje na promenljive odnose sa ljudima kako u spoljnoj sredini tako i izmedju clanova porodice sto donosi izvesnu konfuziju, i oslabljenu integriranost u zajednicu. Osim toga kako je ovo severna direkcija simbolikom ukazuje na podloznost poslovnih ideja i ciljeva iznenadnim promenama, na prepreke koje iskrsavaju i menjaju potpuno planirano, na nemogucnost drzanja kursa na zamisljenom putu, i ceste promene ideja.

Na ulazu je neophodno ispisati ime i prezime oba clana, broj stana postavite visoko na dovratak, brava treba da je mesingana, zlatne boje lucna bez ostrih ivica. U predoblju postavite prostirku boje lavande, cupavu, a ogledalo oslikajte pozitivnim motivom, cvetnim, prikaz lotosa ili necega sto je vama licno asocijativno vezano za obilje, zivot rast i na taj nacin ga pretvorite u umetninu koja ce privlaciti paznju, prostor mozete omolovati lavanda bojom a samo zud do vrata (obelezen crvenim) mozete naglasitu u boji purpura i na njega izloziti sliku koja ce sadrzajem ukazivati na vrlinu zbog koje zelite da budete cenjeni u javnosti, moze to biti i slika neke znamenite licnosti iz sveta profesijei sl.

Malenu komodu pomerite na zid do kupatila i na nju izlozite dva crvena kamena, prosto izaberite neke u setnji pored reke i sprejom ili jos pozeljnije bojom na njih ucrtajte znak dvostruke srece i polozite ih u posudu ispunjenu klikerima. Na zid iznad pozeljno je da postavite sliku – portret zene koja negde duhom i delom za vas predstavlja posebnu plemenitu zenu, ali vodite racuna da se dobro pre toga upoznate sa likom i delom. Predsoblje treba da ima centralno kruzno belo osvetljenje.

Soba od sina zahteva premestanje kreveta iz pozicije zida sa kupatilom, to nosi uvek upliv teske energije a ukoliko ne zelite predlog je da se na zid celom povrsinom plasira plutana tabla debljine 3-4mm, ali tada ostale elemente pozicionirajte tako da ostre ivice ne budu upravljene ka krevetu i da se sedeci aktivira jedan od cetiri povoljna pravca na osnovu Kua broja. Da bi pluta cinila prijatan prizor oslikajte je ili celu povrsinu omolojute.

Generalno soba treba da je molovana kroz nijanse belo zute, tipa boje slonove kosti na zidu naspram vrata pa iduci u pravcu kazaljke na satu ka sve intenzivnijoj i toplijoj zutoj (poput kukuruza). Ja sam naznacila strelicama pozeljnu rokadu namestaja s napomenom da stolica tj. ledja dok se sedi za stolom budu ka zidu a licem ka unutrasnjosti. Osim toga ako imam dobru percepciju nedostatak uzglavlja bi zaista trebalo nadomestiti.

Ono sto je zaista neophodno leciti u prostoru i ciljanim rasporedom ako je moguce izbecu su grede koje pominjete i koje bih vas molila da skicirate da bih imala predstavu da li su sve plafonske ili ne. Primarno je da izbegnete poziciju sedenja i spavanja ispod nje. Iz vaseg opisa zaista izgleda da je prostor visestruko neuravnotezen u podrucju ove sobe stoga mislim da ukoliko su posredi plafonske grede da bi najadekvatniji lek bio da ih sklonite iz vidnog polja spustanjem plafona uz pomoc gipsanih ploca.

Prostirke dve forma kvadrata, manje sa parnim dezenom, ne cvetnim, zuto-smedje sa crnim akcentima. Soba treba da ima centralno jasno osvetljenje i adekvatno osvetljen radni sto. Ono sto stoji kao otvorena mogucnost je da se na grede ciljano pozicioniraju serijska manja reflektor svetla ako ce ostati ne zaklonjene. Veoma je vazno da soba bude adekvatno i dobro osvetljena. Posteljina treba da je u tamnozelenom tonalitetu, a zavesa u valeru moleraja.

Kupatilo osim opstih smernica u pogledu besprekorne cistoce i ispravnosti treba upotpuniti toplo zutim cupavim prostirkama i frotirima. Na prozorskom oknu uradite vitraz.

Na vrata dnevne sobe plasirajte zvoncice sa pet cevcica. Starinski namestaj kao sto i sami verujem predpostavljate sa sobom nosi i uspomene prethodnih vlasnika, drago mi je da ste ih osvezili i na taj nacin dali licni pecat no kako oni svojom istorijom pohranjenih iskustava cine uvek «teske» objekte nastojte da ih pozicionirate u oblasti koje korespondiraju sa oblastima zivota sa kojima ste u ovom trenutku zaista zadovoljni cime ce ih simbolicki sami dodatno obezbediti. Tim pravilom se mozete voditi i pri kasnijim promenama u enterijeru.

Prostor dnevnog boravka molujte u boju slonove kosti, a prostirka ili pak dekorativni elementi tipa jastucica prekrivaca i sl. zbog zajednicke zvezde 9 Vatra u cilju postizanja harmonicnijeg odnosa da su u pridruzenim bojama. Generalno sagledavanjem elemenata na osnovu vasih Kua brojeva jasno je da je vas odnos donekle napet jer «drvo razara vatru»; to je kao prijateljstvo izmedju V. Van Goga (drvo 3) i Gogena (zemlja 8) koji su uprkos dubokom prijateljstvi bili u stalnim raspravama i desilo se da je nakon jedne takve svadje Van Gog isekao sebi uho.

Upravo u cilju balansiranja ove antagonisticke situacije i premoscavanja 'ciklusa kontrole' neophodno je uvodjenje purpurne u prostor namenjen zajednickom boravku.

I sami ste uocili da pozicija lezaja nije povoljna kako zbog grede tako i zbog cinjenice da u ovoj poziciji se nema uvid 'ko ulazi' sto prevedeno znaci da ste stalno na nekom oprezu i iscekivanju – «sta ce vas zadesiti», sto sveukupno daje odraza na zdravstvenu situaciju.

Trpezarija se u Feng Shui-u uvek vezuje za opstanak porodice i pozicija gde se naslanja na zid sa kupatilom je nepozeljna. Otuda moj predlog za razmestaj, s napomenom da na zid iznad lezaja postavite vecu tapiseriju koja ce sadrzati zlatasta vlakna ili pak neku sliku ulje na platnu, motiv planine, koja ce imati metalne opiljke u kompoziciji.

Ukoliko visokas tarinska pec nije u funkciji narosto je se oslobodite, feng shui poimanje stvari ukljucuje funkciju kao kljucan elemenat. Ostajem otvorena za vasa pitanja u pogledu lokacije ako je moguce premestati je. Predlog rasporeda sam ucrtala na tlocrtu.

Deo boravka i trpezarije definisite plasmanom prostirki, i cvetnica. Poziciju casovnika sa klatnom nisam uspela da identifikujem jer ne uocavam na tlocrtu polukruzni otvor izmedju boravka i kuhinje, no najpovoljnija pozicija je istocna direkcija i ujedno i plodonosna jer svojim otkucajima imitira zivot u svakom sekundu, a ujedno daje i ritam prihodima koji su namenjeni rezijskim troskovima stanovanja. Onim sredstvima koja su namenjena za zbrinjavanje svakodnevnih potreba. Prostirka treba da je ovalna ili okrugla, sa resama, za nekoliko nijansi tamnija ispod trpezarijskog stola.

Vrata ka terasi treba da imaju zavesu najpozeljnija bi bila trakasta od malih ogledalca ili perlica, a sam kutak uredite kao sto biste uredli intiman kutak za dvoje u kome bi uzivali u popodnevnoj kafici. Unesite nekoliko ruzicastih cvetnica, i vodeni aranzman tipa manje metalne posude ispunjene vodom sa plutajucom biljkom tipa lokvanja i sl. Dominantna kolorit treba da je belo – krem.

Da bih unela predlog za vasu buducu sobu neophodan mi je opis pregradnih zidova, i vrata, i planiranih komada namestaja. Kuhinski elementi su adekvatno raporedjeni, pozeljno je samo da unesete zelenu prostirku i ukoliko ste u mogucnosti oslikajte elemenat gde je ugradjen frizider mandarinama, narom, smokvama ili pak posegnite za prikazom drveta istih ne samo ploda. Na prozor lodje postavite kristal da visi tako da rasuta svetlost pada ka kuhinji. Ispred samih vrata desno sam naznacila poziciju za jednu vitku biljku, zad zelenih listova moze i fikus.

http://img234.imageshack.us/img234/1638/oljacy4.th.jpg http://img234.imageshack.us/img234/4239/skicacj6.th.jpg

majra 

Site Admin

Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu?

Draga Majra,
Obradovala sam se odgovoru kojeg sam iscekivala i nisam zelela nista da preduzimam u uredjenju stana dok ga ne dobijem. Jedino sto sam s vremena na vreme menjala raspored nekim stvarima trazeci bolje resenje.

U principu se slazem sa svim tvojim predlozima :D Ali, neki se mogu brzo ostvariti a neki ne. Nije mi jasna crvena linija koja vodi od ulaznih vrata do sredisnjeg dela stana.

Na ulaznim vratima kakva treba da bude placica sa imenima i broj? Zlatna, mesingana? Vrata su bela,PVC stolarija, brava isto, ona bi se za pocetak mogla promeniti. Inace je zaobljena bez ostrih ivica.

Intervencije u hodniku mi se strasno dopadaju posebno sa ogledalom, vec imam ideje. Samo sta mislite da li da mu potpuno promenim namenu ili da ostavim sredisnji prostor ne obojen?Zid do dnevnog boravka je vec u neznoj boji lavande kao i moja buduca soba.

Komoda u hodniku je u stvari cipelarnik u boji svetlog drveta i njega ne mogu pomeriti na zid do kupatila. Na oznacenom mestu su dve vertikalne cevi od grejanja. Predlazem da napravim malu policu na koju bi stavila posudu sa klikerima i crvenim kamencicima. Portret zene bi morao biti minijatura, moram jos razmisliti.

Muci me najvise sinova soba. Nacin dekoracije zidova je super. Sada su oni plavo - zuti, promenicu po predlogu. Lezaj je narandzasto - crn. Gardarpber nije ni svetao ni taman. Da li bi bilo dobro da lezaj pomerim skroz u levi ugao naspram vrata, a gardarober da podelim na dva dela, pa jedan stavim na zid do kupatila? Prostirke mi nisu jasne, da li se odnose na njegovu sobu? Slike moram menjati, predlozicu sledeci put moj izbor. Da li ima delova njegove sobe koje treba leciti, radi uspesnijeg ucenja, ljubavi, srece..?

Moju sobu nisam jos definisala, a neman ni nekog namestaja, osim komode koja je deljiva na tri dela. Tek treba da je opremim, kao i da zatvorim prostor.
Poslacu snimke pa ce biti jasnija slika sta treba da uradim.

Gde da postavim slatku malu tronogu zabicu? Volim padajuce forme cveca, koje predlazete? Pec za sad ne bih otudjila jer je volim, a mozemo je pomerati. (Loziste i malu pecnicu sam pretvorila u bife).Ono sto nisam pomenula jednostavno se slazem.

Pozdrav do sledeceg susreta! Saljem samo jedan deo fotografija.

:) :) :lol:

Majra, evo saljem Vam fotografije stana, zidnih i plafonskih greda. Sto se tice moje sobe imam nameru da uzmem klasichni lezaj i da je pretvorim u spavacu sobu. Krevet bih stavila skroz na sever.

http://img116.imageshack.us/img116/4195/hpim4060wg6.th.jpg

http://img116.imageshack.us/img116/8457/hpim4197vz4.th.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/3007/hpim4198ea3.th.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/5002/hpim4199cl4.th.jpg

http://img374.imageshack.us/img374/1416/hpim4200ec1.th.jpg

Kako da primenim feng shui u Oljinom stanu?

Predlog za dekoraciju zidova!
Majra, imamo ideju kako da dekorisemo zidove u momackoj sobi. Interesuje me sta Vi mislite o tome. Uramili bi stare muzicke albume, ali bi odabrali one koji nose simbole, neke poruke. odabir je pao na nekoliko:

<The mission. Carved in sand> sa prikazom belog feniksa koji se izdize iz vatre a u pozadini su skoljke, <Art of noise. The ambient collection> sa vatrenim srcem, drvetom i gitarom, <Tears for fears. The seeds of love> sa likovima muzicara i simbolima ribe, kisobrana, suncem, planinom i dr, <Level 42> album na kom je foto planine i sume, i na kraju <Depeche mode. Construction Time Again> sa prikazom planine i simbolom muske snage.

Napominjem da nije iskljucen afinitet prema toj vrsti muzike.

Iskoristila bih priliku i vratila se na Vase sugestije oko uredjenja stana. Sta Vam je predlog za zid izmedju lucnog otvora za dnevni boravak i kuhinje? Na snimcima se vidi da je tu starinski sat. Njega cu premestiti na isticni zid kuhinje i tu sad ostaje slobodan prostor. Taj zid je udaran kad se ulazi u stan.

Simbolicka dekoracija

Na ulaznim vratima kakva treba da bude placica sa imenima i broj? Zlatna, mesingana? Vrata su bela,PVC stolarija, brava isto, ona bi se za pocetak mogla promeniti. Inace je zaobljena bez ostrih ivica.

Ako analiziramo kombinaciju letecih zvezda (6P; 6V, 1V) jasno je da periodicna zvezda «nagriza» metal planinsku i vodenu, i ujedno iscrpljuje energiju broja 6 povezanog sa glavom; sto bi znacilo da napor koji se ulaze na dugorocnom planu sa ciljem napredovanja i sticanja ugleda nosi i povecanu napetost i stresogene glavobolje sustinski ne bi trebalo posebno tretirati u smislu f.s. kure jedino na sta mozete obratiti paznju jeste kretanje godisnjih pa i mesecnih zvezda i tada u datom trenutku uneti malo pomocu kada se desi upliv nepovoljnog broja.

Ove godine imate na godisnjem nivou upliv zvezde vatra (9) koja drzi pod kontrolom metal, ali ako zadjete dublje na mesecni nivo upliv neuvremenjene 3 u ovom mesecu (06.06. -06.07.) moze dovesti recimo do verbalnih konflikata pa bi uvodjenjem metala smanjili napetost i mogucnost gubljenja stvari ili sitnih kradja. Otuda metalna plocica zaobljenih uglova (mesing, metal srebrna i sl sa crnim slovima utisnutim) ce podrzati povoljnost u zacetku koju nosi broj 6 donoseci jacanje autoriteta sto je ugrozeno vremenskom (vodenom) zvezdom.

Intervencije u hodniku mi se strasno dopadaju posebno sa ogledalom, vec imam ideje. Samo sta mislite da li da mu potpuno promenim namenu ili da ostavim sredisnji prostor ne obojen?Zid do dnevnog boravka je vec u neznoj boji lavande kao i moja buduca soba.Komoda u hodniku je u stvari cipelarnik u boji svetlog drveta i njega ne mogu pomeriti na zid do kupatila. Na oznacenom mestu su dve vertikalne cevi od grejanja. Predlazem da napravim malu policu na koju bi stavila posudu sa klikerima i crvenim kamencicima. Portret zene bi morao biti minijatura, moram jos razmisliti.

Najpozeljnije je da cevi na neki nacin kamuflirate nekom crvenom podlogom na koju cete plasirati sliku, mozete upotrebiti i drvo pa ga dodatno prefarbajte bajcom , ili nekom crvenom policom tipa onih za cd-ove, moze imati i valovitu formu prednjih linija ili da budu kaskadne pa da na nji zlozite predlozeno. U svakom slucaju ako je budete oslikavali neka motiv bude talasast, ili kapljice vode; znaci vodeni karakter.

Ogledalo sredisnji deo mozete stvoriti dojam zamagljenosti (kao dim), ne mora biti potpuno prekrivena povrsina motivom. Ako se opredelite za police koje sam pomenula onda na na onoj u nivou ociju postavite u lepom ramu koji se doima skupoceno portret zene, vazno je da se istice a format mozete prilagoditi da bas ne bude mini podesavanjem raspona izmedju polica; A3, A4 je sasvim prihvatljiv. I to moze biti samo ta polica a ostale mozete kao kada se posmatra iz zablje perspektive formirati.

Muci me najvise sinova soba. Nacin dekoracije zidova je super. Sada su oni plavo - zuti, promenicu po predlogu. Lezaj je narandzasto - crn. Gardarpber nije ni svetao ni taman. Da li bi bilo dobro da lezaj pomerim skroz u levi ugao naspram vrata, a gardarober da podelim na dva dela, pa jedan stavim na zid do kupatila? Prostirke mi nisu jasne, da li se odnose na njegovu sobu? Slike moram menjati, predlozicu sledeci put moj izbor. Da li ima delova njegove sobe koje treba leciti, radi uspesnijeg ucenja, ljubavi, srece..?

* <The mission. Carved in sand> - juzni zid; moze i na gardarober ili u prostor (ako ga podelite) izmedju
* <Art of noise. The ambient collection> i <Tears for fears. The seeds of love> - na zid naspram vrata;
* <Level 42> i <Depeche mode. Construction Time Again> na zid do kupatila iza ledja dok sedi; neka formati budu lepi veci.

A sto se tice pozicije kreveta nije povoljno da ga pomerite u liniju vrata, prostirke su se odnosile na njegovu sobu, znaci jedna tik kod kreveta kada ustaje dam u je udobno, meko pod nogama :D , a druga ispod radnog dela;
Dakle regal slobodno podelite, i mozete postaviti tako, a ukoliko bas zelite da pomerite krevet onda neka vrata budu obavezno zatvorena dok spava; pokusajte pa cete i sami proceniti telo (osecaj odmora i kvalitet sna) su nepogresiv indikator; a i eksperiment i kreativnost je svakako pozeljna nota u praktikovanju.

p.s. sledi nastavak i hvala na strpljenju

majra 

Site Admin