Procena okruženja, feng šui za novac - veverica Feng šui

čim sam rašila da se malo pozabavim fengom i unela što šta u kuću ( žabu, zmaja ...) osetile su se promene po novčaniku,pored regularnog upadne i po neki privatni poslić...i nije da se žalim,a ni hvalim nisu u pitanju milioni,ali se oseti fino po budžetu. Do duše ne znam da li sam žabe stavila na pravo mesto,ali verujem u njih i to izgleda da radi. No novac se baš i ne zadržava dugo u kući, ali cirkuliše. Drvenu žabu sam stavila u cveće sa svelikim listovima(od prozora ka vratima u dnevnoj sobi-radni sto,polica sa knjigama,cveće-eva pa adam i bambus-u saksiji sa adamom je drvena žaba, a na podu izmedju njih ona druga što ima paricu u ustima
Zmaj kornjača mi stoji na radnom stolu
mislila sam da nedostajaći ugao dopunim tako što ću nalepiti dva ogledala licem ka zidu -jedno u dnevnoj sobi gornji levi ugao,drugo iznad ulaznih vrata gornji levi ugao,a na radni sto bih stavila kristal da napravi tu imaginarnu dijagonalu-grešim li?
takodje sam mislila da stavim izmedju rerne i frižidera zelenu prostirku i da na zid iza mašine nalepim nešto zeleno,jer mi je odmah iznad mašine za sudje šporet

majra, nadam se da me nisi zaboravila:-)

Predlozi za uskladjivanje zivotnog prostora

Zvezda po rodjenju

Veverica: 4 zvezda Drvo
Suprug. 9 zvezda Vatra
Sin: 4 zvezda Drvo

Uzajamno harmonicne zvezde

Vi- suprug: 3 zvezda Drvo, 4 zvezda Drvo, 9 zvezda Vatre
vi- sin: 1 zvezda Vode, 3 zvezda Drvo, 4 zvezda Drvo, 9 zvezda Vatre

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila

Vi: 1 zvezda Vode (bela)
Suprug: 2 zvezda Zemlje, 8 zvezda Zemlje (crna, bela)
Sin: 9 zvezda Vatre (crvena)

Kombinacija zvezde po rodjenju i kompasne direkcije ulaza daje metaforu:

Zlato sa prociscenom vatrom
Kroz oskudice se mora biti strpljiv, podnositi ih, jer su uvek pracene nabujalom srecom. Naporno radite kako biste iskristalisali ciljeve. Razvijajte menadzersku vestinu i u poslu i u licnim vezama. Promena donosi unapredjenje koje rezultira bezbednom pozicijom. No, pre nego sto pocnete da menjate druge, radite na sopstvenom prociscavanju.

Uz malu napomenu vama licno da se odvazite i razvijete svoje unutrasnje talente i snagu, jer kada jednom dozivite samospoznaju, kada budete samostalno delovali i mislili i upotrebljavali svoje talente za dobro drugih bicete i uspesni i priznati i srecni emotivno. Naprosto ako vam se cini da teze pronalazite saradnike, i da vam neke stvari ostaju va domasaja ogranicenje ce nestati onda kada upotrebite sopstvene resurse.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u :

- oblast ka severu zelene ili svetlo plave (kod vas palata poklapa deo dn.sobe gde je radni sto i polovinu komode sa tv aparatom)
- istok i jugoistok crne ili mornarsko plave ( kuhinja, terasa, podrucje s.sobe oko polovine)
- jug zute (predsoblje u liniji vrata ka trpezariji i deo oko ulaza u spavacu)

Osmatranjem tlocrta uocljiv je usek u zapadnom sektoru sto ukazuje na povremene prekide u komunikaciji kako unutar doma, tako i sa prijateljima koji u osnovi imaju emocionalne blokade a sve naravno nalazi odraz u kolebljivoj inspiraciji u radu i osujecenoj kreativnosti za koju se izlaz ili odgovor trazi «napolju» a ne unutar sebe.

Verovatno se povremeno javlja osecaj da ste jednom nogom na putu realizacije ali drugom zaglavljeni okolnostima pa vam tesko uspeva da razvijete svoje finansije, a ponekada ste u situaciji i da izmirujete troskove nekoga drugog pa se nadjete na kraju kratkih rukava, a u datom trenutku prijatelja nigde.

Da biste ovo sanirali i podrzali dalji finasijski napredak zid oko ove oblasti okrecite u belo i postavite vodeni objekat na ucrtanoj plavoj tacci, no kako i ogledalo predstavlja vodeni elemenat mozete ga tu ostaviti a dodatno ukrasiti oslikavnjem ili pak strateski postavljenom menzurom sa zivom vodom (poput onih lava lampi samo da bude pupica za vazduh da proizvodi mehurice na gore i osvetljeno) na suprotnom zidu da se tu ogleda.

Ako pazljivo pogledamo vi kao pripadnici istocne grupe ste uskladjeni sa svojim domom koji pripada takodje istocnoj grupi (trigram Dzen), no bez obzira na ovu uskladjenost direkcija glavnoh ulaza je nepovoljna pa u njegovoj oblasti treba uvesti zutu i mornarsko plavu; Ovo mozete uvesti kroz otirac i prostirku na ulazu sa jedne ili obe strane, forma treba da je kruzna ili eventualno ovalna bez cvetnog motiva plava da vam daje osecaj dubine ili asocijaciju na nebo koje se ogleda u jezeru, ili pak da bude asocijacija na zvezdano nebo a sam uzorak moze imati zvezde protkae zlatnim nitima; i postavljanjem neposredno pored vrata slike su dominantnim koloritom u datoj boji.

Dakako, broj iznad vrata treba da je postavljen na dovratak, a samo ime i prezime pisano pisanim nagnutim lagano u desno slovima, tako da zavrsno slovo svojom zadnjom crticom se zavrsava lagano uzdignuto krajem ka gore (u vis).

Generalno radovi na zgradi koje ste napomenuli ce doneti promenu perioda zdanja i kod vas u palati gledanja ce se naci zvezde Duplog gledanja, koje podrzava virtuelno voda (put) dok stepeniste koje vodi na veliki put je struktura koja podrzava nepovoljno smestenu planinsku zvezdu, otuda je ono sto se nalazi u pravcu pruzanja ili u zadnjem delu prebivalista manje znacajno.

Ono na sta ukazuje ovakva kombinacija je da ce se lako sticati novac ali teze formirati stabilan odnos i zadrzati stabilno zdravstveno stanje. Zbog toga palate u kojima imamo povoljne vremenske zvezde za period 8 (1, 9, 8) bez obzira i ako padaju u neaktivne oblasti treba podrzati jer one mogu da podupru dobro zdravlje i uspesne odnose.

Ako iz ovoga ugla sagledamo dnevni boravak, onda je indikativno da pozicija radnog stola nije adekvatna da ovde ne treba sredjivati finansije, a nije preporucljiv ni duzi boravak. U dnevnom boravku mozete napraviti razmestaj tako da biblioteka sa znacajnim knjigama posebno u pogledu profesije se nadje na spoljnjem zidu, ogledalo ovalno u metalnom belom ramu mozete plasitrati na tacki gde dijagonala «sece» zid, a ceo sedeci aranzman malo jos pomeriti sa linije vrata tako da se na njoj nadje lampa pa tek onda fotelja koju mozete koristiti i za uzivanje u knjizi. Na naslone fotelja prebacite ili stavite zelene jastucice, i birajte biljke sa zad zelenim listovima, a na stolic plasirajte bambus u vodi.

Generalno u ovom prostoru treba da se u datom sektoru nadju slike koje ce svojim motivom podrzati sticanje priznanja i ja bih se opredelila za prikaz planine, a na prozoru koji se nalazi na bocnom zidu okacite lepe vece metalne zvoncice.

Najbolja pozicija za upravljanjem novcem je palata koja na vasem tlocrtu poklapa deo trpezarijskog stola, no kako ujedno zvezda devet ojacava «svadjalicu» zvezdu 7 neophodno je u ovom delu izostaviti elemenat vatre, i uneti metal kao lek; to mozete uvesti kroz dekorativne elemente, kristalno beli stolnjak, zavesu protkanu zlatnim nitima pa cak i mebl na stolicama moze biti takve teksture, ili bar preko stolice koju koristite prebacite neku tkaninu takvog izgleda (moze to biti neka malo veca esharpa i sl. pa je prosto prekrilite). Dakako, sve moze imati i silver tona (srebrno) da biste ostavrili harmonicnost sa kuhinjskim elementima. Ispod samog stola treba da se nalazi okrugla prostirka takodje tako prskana i obrubljena belim.

Ono sto sigurna sam i sami znate je da kupatilo locirano u centru doma nije povoljno i da ga vasim odnosom u smislu cistoce, i besprekornog reda morate posebno s paznjom tretirati. Misljenja sam da je uputno da ga doslovno pretvorite u neku oazu u kojoj uzivate, poput SPA centara. Na zid koji deli sa kuhinjom plasirajte jednu puzavu biljku koju slobodno pustite preko tog zida da se pruza, a na drugi zid postavite jednu vecu plutanu plocu, improvizjte malo neka to bude neka tabla, ili pak sama pluta pa oslikana.

http://img75.imageshack.us/img75/9318/fengshuistanfc8ep0.th.jpg

Na terasi imate dosta elemenata koji podrzavaju moj predlog za harmonizaciju, a na sam stolic postavite neku vecu drvenu tacnu, moze biti i ona od pletenog bambusa i sl. Generalno i sami uvidjate da ste u odredjene sektore uveli potrebnu boju i mislim da treba da se oslanjate na vasu intuiciju koja je ocigledno dosla do izrazaja.

U spavacoj sobi, u plakar takodje iziskuje da bude dobro opremljen, kvalitetnom gardarobom, i uvek ostavite mesta za novo; ono sto je u sobi posebno zaista nepovoljno je tv aparat i mislim da ga je najbolje izmestiti jer dodatno unosi nespokoj a na zid ka kupatilu plasirajte vecu tapiseriju ili veci format sliku koja ima meditivan prikaz, motiv koji u vas unosi harmoniju, tipa neke pitome prirode i sl, ali naravno bez prikaza vode. Oko kreveta postavite cupave , ili bar meke prostirke, sa obe strane. Ukoliko dozvoljava prostor na neki nacin, recimo prostirkom definisite oblast koju koristi dete (ako sam dobro shvatila).

Sto se tice pozicije simbolickih objekata, zaista ima dosta na forumu pisano o nacinu plasmana, vasa druga zabica bi trebala da je na nekm podestu ne na zemlji i naravno pobrinite da su ispravno usmerene tj da gledaju u povoljnom pravcu a da naravno to nisu vrata ili prozor.

majra 

Site Admin

draga majra, puno hvala na odgovoru

Feng shui simboli

Veverice, ako imate neku dilemu svakako javite se, potpunije informacije o plasmanu simbolickih objekata mozete procitati i u nasoj riznici. Srecne vam promene ;)

majra 

Site Admin

znam da sam dosadna,ali ne znam gde da napravim kutak za klinca,do sada je bio naspram radnog stola u dnevnoj sobi,da li da ga ostavim tu gde je ili da ga pomera?

majra,imam problem-naime strane sveta na tlocrtu mi se ne poklapaju sa tvojim objašnjenjem-radni sto i polica sa knjigama mi zauzimaju severozapadni deo stana,a u tvom pojašnjenju sever,spavaća soba ...-sada mi tek ništa nije jasno!!!!!!!kao da su strane sveta pomerene

Veverice,

na tlocrtu koji si ti poslala kada se od centra (mesto gde se ukrastaju dijagonale) povuce vektor ka sredisnjoj tacci na vrata, sto odgovara vrednosti kompasne direkcije na ulazu i tako postavi Pakua, tj. kompas onda se sektori u odnosu na ono sto ste vi prilozili ucrtano u tlocrtu ne poklapaju; znaci ili niste dobro ocitali, ili niste dobro ucrtali sektore. Samo jedno od to dvoje je uzrok.

Ja sam radila na osnovu vrednosti koju ste dostavili da je direkcija ulaza, i po tome dalje uradila razmeravanje sektora.

majra 

Site Admin

hvala,puno

o5 ja

draga Majra ovih dana otvaramo privatnu firmicu u stanu,pa bih Vas zamolila da mi pomognete gde bi blo najpovoljnije mesto za istu
tj-to će biti samo par knjižica i ništa više
unapred hvala

Privatna firma

Molila bi te za informaciju, kada se tacno otvara (datum registracije), vrsta delatnosti, datum rodjenja vlasnika i kako ce se obavljati delatnost. tj. da li ce se kontakti i sve druge radnje obavljati u stanu.

majra 

Site Admin

to je agencija za savete i izradu kopijuterskih programa,ja cu papirološki biti vlasnik-moj datum rodjenja 13.04.1980
kontakti i sve druge radnje će se obavljati delom u stanu,a delom na drugim mestima,najverovatnije ću sutra predati papire za otvaranje,pa ću vam datum tačne registracije naknadno javiti