Majet treba savjet prijatelja koji vise znaju o feng shuiu Feng šui

Dragi svi koji o feng shuiu znate vise od mene,

A takvih je ovdje podosta:)

Konacno kupujem stan i zeljela bih ga urediti po principima feng shuia.
Koji je put da dobijem Vas savjet s tim u vezi?
Tlocrt imam i poslala bih Vam ga, ako dozvolite, jer bitno mi je da u novom domu stvorim poticajno okruzenje za kcerku i sebe.

Hvala unaprijed!

Moracu, medutim, napraviti neke preinake:
- Od spavace sobe napravicu djeciju/djevojacku (30.03.'92.)
- Od radnog kutka svoju spavacu (27.01.'71.)
- U dnevnoj sobi moram naci mjesto za radni sto.

Stan je na 11. spratu. Lice zgrade gleda na ulicu, iza je manja zgrada, a u blizini je elektrodistribucija.

Dakle, u stanu su jos uvijek moguce intervencije - boja zidova, boja plocica, sanitarija u kupatilu.

http://img232.imageshack.us/img232/7204/dsc01713un5.th.jpg

Dodatni podaci

Da bi se uradila karta doma neophodna je godina gradnje objekta i kompasna direkcija ocitana na ulazu izrazena u stepenima. U maticnoj temi feng shui imate dosta postova kao pomoc oko ocitavanja, no ako bude dilema i mi smo tu. Od osatlih podataka pozeljno je da opistete okruzenje, sta vidite sa ulaznih vrata (tipa vrata od susedovog stana, lift, stepeniste...etc.); sta vidite sa prozora stana i terase; i ukratko da opisete stan (podove, zidove, materijale, boje...).

Jos bih Vas molila da pojasnite malo formu stana jer se na ovom tlocrtu doima kao nepravilan cetvorougao, pa ukoliko je to samo rezultat postupka fotografisanja da to korigujete. Sve to mozete postavljati dalje ovde u temi koju ste otvorili, i ja Vas molim samo za strpljenje, zaista nastojimo da budemo efikasni.

p.s dobro nam dosli, nadam se da ce mo se duziti na obostrano zadovoljstvo ;)

majra 

Site Admin

Objasnjenje

Ne, nije problem u fotografiji.
Stan je takav kakav ga vidite, jer tlocrt je originalan, dobijen od izvodaca radova.

Zgrada jos nije dovrsena, iako je receno da ce biti do kraja ove godine, mislim da objektivno nece biti useljiva prije proljeca.

Btw, u odnosu na ostale dijelove istog bloka (b,c,d,e) ovaj dio je najvisi, lici na toranj i ima 13 spratova.
Tlocrt cijelog bloka takoder mozete vidjeti na fotografiji, kao i orijentaciju strana svijeta.
Na bloku A oznacila sam polozaj stana i pravac u kojem prozori gledaju.

Naravno da cu biti strpljiva, bitno mi je i samo saznanje da ste tu da pomognete:)

E, da...

A sta vidim s ulaza u stan - u to jos nisam ni sama sigurna:)
Ali, imam crtez ;)

http://img95.imageshack.us/img95/7320/dsc01714lf6.th.jpg

Takoder, ne znam ni kakva ce biti vrata, kakva plocica... Mislim da je to jedan od elemenata na koje cu moci utjecati.

Nadalje, teorijski znam kojesta o bagvi. Htjela bih se posavjetovati mogu li se ti sektori posmatrati za svaku sobu odvojeno, jer bi mi inace neki od njih bili u ostavi, djecijoj sobi ili kupatilu...

Demarkacija prostora

Ono iza cega ja stojim je demarkacija prostora koja se vrsi na osnovu natalne karte doma; znaci kompas u stepenima i datum kada je dom "rodjen" su krucijalne info; i Kua broj korisnika prostora. To je "sika" kretanja energije u datom prostoru.

Harmonizaciju prostora dalje vrsim na osnovu sagledavanja kombinacije planinske i vodene i periodicne zvezde, uvodjenjem faze nuzne da se ostvari produktivan ciklus ili pak da se neuvremenjene zvezde drze pod kontrolom.

Podela se moze vrsiti nakon svakih vrata, no autentican feng shui zastupa uvek kada je moguce sagledavanje celovitog prostora, a tek kada se ima znacajana nepovoljnost koja se tesko moze prevazici poseze za opcijom inicijacije takozvanog malog ch-a u yang prostorijama.

majra 

Site Admin

Hm... sad sam u brizi.
Kada ce zgrada biti zavrsena, fakat ne znam. Jesen ove, proljece naredne godine... :???:

Usput, i moj je kua broj problematican: kada ga racunam "pjeske" i na razlicitim sajtovima dobijem 3 ili 4, cini se da sam bas komplicirana :)

Kua broj i period

Za period ne brinite jer se naazimo u periodu broja 8; to su dvadesetogodisnji ciklusi i ovaj je nastupio 4. februara 2004 i traje do 2023 godine.

Sto se tice izracunavanja Kua broja ja najcesce radim rucno i koristim Ki devet zvezda, a iz prakse mogu potvrditi da se izracunavanja uvek podudaraju sa kalkulatorom na dragon-gate.com.

majra 

Site Admin

E, super:)

Onda je sve 5!

I zgrada i ja cemo dobiti pravi Kua broj;)
Thx!

Stan u izgradnji

Zvezda po rodjenju:

Majet : 4 zvezda Drvo
Kci: 7 zvezda Metal

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Majet :1 zvezda Vode
Kci: 1 zvezda Vode

Uzajamno harmonicene zvezde:

- 1 zvezda Vode
- 3 zvezda Drvo
- 4 zvezda Drvo
- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal

Ako sublimiramo ove informacije u cilju stvaranja harmonicnih odnosa i prijatnog boravka, s obzirom na pripadnost razlicitim grupama i kontrolisuci odnos koji metal (kci) uvek ispolji u odnosu na drvo (vi) dobijamo preporuku za uredjenje enterijera. Naime kako voda uspostavlja produktivan ciklus, a ujedno je i ponaosob srcena zvezda (1 Voda) njene atribute treba da dominantno rabite. Dom bi trebalo da bude uredjen elementima mekih lelujavih linija plavo zeleno kombinacija (od svetlo plave preko modro plave do boje mahovine) uz akcente metala (belo, srebrnasto).

Pri pogledu na tlocrt ocigledan je neobican oblik, no iako oblik nije u horizontalnom aspektu gradjevine pravilan on nije i “tezak” sa stanovista feng shui-a. Naime, ono sto se iz prilozenog moze videti je da formom podseca na lepezu sto obicno nosi zastitnicki či, narocito za zene otvara mnostvo prilika za brak, a sa druge strane takodje asocira na vrecu (sa svojim uzim prednjim krajem i sirokim zadnjim delom) pa otuda ova “slika” ima i konotacije vrece novca.

No, uz sve ovo naravno ide osnovni princip koji se mora zadovoljiti tj. uredjenjem se mora ostvariti ravnoteza i na neki nacin “uneti” nedostajuci uglovi do ravnotezne forme. Da bi se ovako nesto ucinilo smisleno neophodna je precizno ocitana kompasna direkcija (u stepenima) na samim ulaznim vratima stana i zgrade. Tek, na osnovu uvida u kombinaciju brojeva iz natalne karte po sektorima se mogu sagledati smernice za konkretan enetrijer.

U pogledu “podele” prostora stanoviste je da svaka vrata otvaraju mogucnost za novu demarkaciju, ali licog sam gledista da zidovi cine samo fizicke granice i da jedan dom treba posmatrati kao zivi organizam tj. tretirati kao celinu izuzev u slucajevima kada ciljano posezemo za energizovanjem tzv. “malog” cija zbog objektivnih okolnosti.

Trenutno mozete uticati je da obezbedite adekvatno osvetljenje shodno nameni prostora, da obratite paznju na podnu oblogu koju cete postaviti koje treba da se pruzaju tako da ne unose nepovoljnost, u smislu da se ne pruzaju recimo pod pravim uglom u odnosu na pravac pruzanja kreveta - znaci vlakna treba da prate prirodan tok; ukoliko ste u prilici birajte uzorak parketa u formi podne daske, uzorak riblje kosti ili lamelni parket predstavlja sukobljenu energiju.

Prosto imajte na umu da su dizajn, ravnoteza, simetrija i harmonija osnova i neprikosnovena pravila dobrog feng suija. Iskjlucite sve sto je u suprotnosti sa njima i bicete na dobrom putu da ostvarite odgovarajuce okruzenje. Za sve informacije koje vam pristizu u hodu a imate dilemu tu smo da razmenimo misljenja, a bez precizno ocitane kompasne direkcije specificnije sugestije prosto nije moguce pruziti. Zgrada definitivno pripada periodu broja 8 ali trigram doma nemoguce je odrediti bez kompasa. Nadam se da je ovaj osvrt za nijansu pomogao konkretno, bar podtskao da uticete na aktuelne radove da se odvijaju u povoljnom pravcu.

majra 

Site Admin