Oplemenjivanje zivotnog prostora metodom feng shui - Sergej Feng šui

Opsednuta zeljom za uredjenjem prema feng shui

Pozdrav!!! :D
Zaista od sveg srce i velike radosti zelim da Vas pohvalim na svim poljima delotvornosti sajta od foruma preko razlicitih i poucnih tema do vase pristojnsti i ljubaznosti prema posetiocima istog. :klap: Odusevljena sam vasim sajtom..obozavam feng shui, a ovde je sve super.Srecna sam sto sam ovde sa Vama.:lol:
Malo kasnim ali nesto internet radi pa ne radi i...Ma nema veze,tu sam!

Sergej,

molim te da napises tacno kompasnu direkciju, dakle izrazenu u stepenima, kada stojite u vratima ulaznim licem okrenuti ka upolje a ledjima ka unutra. Imate ovde u prethodnm postovima jos dodatnog pojasnjenja oko ocitavanja a ukoliko bude dilema tu smo. Zatim treba godina gradnje objekta da bi smo mogli uraditi natalnu kartu doma, uz to kratak opis prostora (pod, boje zidova, mebla, zavesa ...). Da bismo mogli odrediti uzajamno harmonicne zvezde potrebni su vasi puni datumi rodjenja i to posaljite na pp. ako ne zelite da idu javno.

Radicemo polako korak po korak a za to vreme vi nastavite sa rasciscavanjem kako ste i poceli.

p.s. Hvala na toplim recima i dobro nam dosla :D

majra 

Site Admin

Opis zivotnog prostora

Pozdrav! :D
Hvala na odgovoru i Vasoj volji da analiziramo uredjenje stana po feng shui. :klap:

Kompasna direkcija

Da bi smo se sporazumele jer mi nisu jasne oznake brojcane koje ste uneli, ja sam na tlocrt naznacila plavom tackom vrh te strelice i on uvek mora da pokazuje 0 stepeni severa. Odatle ako sada ocitavate upravo tako kako ste nacrtali zutu strelicu ona bi trebala da pokazuje negde do maksimalno 30 stepeni. Znaci brojite od te nule do tog zutog vektora tj. stanete uzmete kompas na dlan (skinite prstenje) i pustite da se umiri skazaljka koja je obojena fluorescentnim (ona uvek pokazuje 0 sever) i od nje do indexne linije (zamislite tu zutu liniju ispred sebe odbrojite stepene.

Ovo sve navodim da bi smo bile sto jasnije jedna drugoj; ako ste tako ocitali samo upisete te stepene koje ste izbojali na indeksnoj linij (zuta sto ste ucrtali na vrata).

http://img143.imageshack.us/img143/6906/kompasdw7bv6.png

majra 

Site Admin

:oops: :cry:
zuta strelica je od o stepeni udaljena 62 znaci ugao je 62 stepena.
Pa jel dobro? ;)
sto sam zamarajuce naporna? :PPP

Tlocrt

Ja sam na tlocrt unela direkciju i oznacila smer sever -jug pa postavljam da pogledate da li sada da likada ste u stanu to odgovara dozivaljaju strana sveta, mislim kada sunce izlazi i zalazi. Ako jse to podudara orjentaciono, onda je ovo korektno ocitana direkcija ulaza.

http://img77.imageshack.us/img77/9346/stanbroj8be8tf3.th.png

majra 

Site Admin

Da to je to :klap: Sunce je u dnevnoj sobi od 12h i celo popodne :lol: u spavacoj nesto ranije oko 11h :lol: Topao stan :roll: veoma topao :PPP
Samo dvokrilna vrata gledaju kao i prozor od dnevne sobe u istoj su liniji tj na istom zidu ali ih deli taj portal ulaz kuhinja dnevna soba. :)
Nadam se da je malo jasnije jer ja se bas ne snalazim :cry:
:D sto volem ove smajlije ;)

Tuzan sam,nema nista za mene :( :( :? :cry: ;) 8)

Analiza i predlozi za uredjenje

Zvezda po rodjenju:

Sergej – 1 zvezda Vode
Suprug – 8 zvezda Zemlje
Sin – 7 zvezda Metal

Uzajamno harmonicne zvezde:

Vi – suprug – 6 zvezda Metal; 7 zvezda Metal

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Vi – zvezda 6 Metal; zvezda 7 Metal – bela; crvena;
Suprug – 2 zvezda Zemlje, 5 zvezda Zemlje – crna; zuta
Sin – 1 zvezda Vode, 2, 5, 8, zvezda Zemlje i 6 zvezda Meatal – bela, crna, zuta

Metafora :

Zlatni rudnik u planini
Bivajuci spokojan, kao planina, moci cete da stvorite bogatstvo, i odrzite dobro zdravlje i medjuljudske odnose. Spkoj je rezultat uvezbavanja unutrasnje tisine. Kada ostanete mirni i uravnotezeni, vesto resavajuci sve sto vam nadolazi osiguracete siguran napredak. Kao sto zemlja stvara zlato, vasi stalni i konstantni napori ce rezultirati trajnijim blagostanjem za vas i one koje volite.

Uz ovo dodajem kao napomenu vama da ukoliko tiho razvijete svoje talente, odnegujete smirenost i prilagodljivost, i ispunite se jednostavnoscu i pazljivim odnosom kada sprovodite namere u delo vase kreativne ideje i napori ce rezultirati zeljenim. Klonite se svojeglavosti i povrsnog nepazljivog pristupa, cak iako vas usamljenost ponekada pritisne. Mudro je svoje zelje slediti konzervativno.

U odnosu na kompasnu direkciju ulaza ovlasti ka istoku, jugoistoku, jugu i severu su van harmonije i potreban im je balans. Preporuka je da unesete:

- crveni ili purpurno u oblastima istoka i jugoistoka
- belo u oblastima juga i severa

Ako osmotrimo tlocrt uocava se istaknutost jugoistoka i disbalans drvene faze koja idikuje pomalo iskrivljen pogled i figurativno i literarno na nuzne finansije i na ispade besa koji se javljaju zbog tenzije oko istih.

Iz svega navedenog proistice: Na ulaz postaviti otirac boja zemlje, policu za cipele ukoliko nije, zatvorite i nastojte zaista da sve cipele budu uredne i da ima nesto slobodnog prostora. U podrucju kupatila treba da unesete frotire i prostirku tople cinober crevene boje; u decijoj sobi nuzno je promenuti poziciju kreveta uz jugozapadni zid da bi se izmestio iz oblasti sa nepovoljnim talasom cija i sklonio sa direktnog dejsta energetske salve sa ulaza; no u pogledu orjentacije uzglavlja ako razmotrimo povoljne pravce u odnosu na Kua broj pozeljno bi bilo da se glava nalazi ka vratima, no ja sam vise za soluciju da se obezbedi komandna pozicija (da se vidi ko ulazi) i stoga bih se opredelila za suprotnu; dete je jos malo i negde sustinski ono treba da uziva u dobrom feng shuiju doma i roditelja tj. porodice No, ako zelimo doslovce ispostovati smernice prvi bi bio podesniji.

Mislim da je najuputnije kada se nadjemo u ovakvoj situaciji najuputnije osloniti se na detetovu percepciju, oni nepogresivo biraju povoljniju poziciju. Nekada zaista bez eksperimenta nema ni zadovoljavajuceg resenja. Uostalom niko nema 100% feng shui. Nuzno je da vrata uvek budu zatvorena kada dete spava. Soba generalno treba da je u belo - srebrno purpurnom (ljubicastom) koloritu. Ovo mozete uvesti i kroz borduru, slike na zidu (dominantan kolorit) i sl. Posteljina neka bude u licnim bojama. Na zid do kupatila prebacite plakar. Igracke svakako sortirajte u odgovarajuce kutije jer, ne igra se dete sa svim igrackama stalno.

Terasa takodje treba da ima dominantan crveno purpirni kolorit i da obiluje cvetnicama raznobojnim bogato cvetajucim, puzavim. Alternativa je da postavite neku lepu vazu vecu koja je oslikana cvecem, cak mozete u sobu uvesti i takvu zavesu. Takodje i prostirke mogu imati cvetni dezen.

U ulaznom delu gde se otvaraju sva vrata postavite kruznu prostirku, sa resama od prirodnih materijala da bude lagana. Boje srodne elementu zemlje moze biti spricana crvenim., i nuzno je u ovom delu obezbediti adekvatno osvetljenje plafonsko. U ostavi osim reda, zaliha sortiranih takodje obezbedite dobro osvetljenje i ostavite ga da gori nekoliko casova nocu (bar 3h).

Da bismo aktivirali produktivan ciklus neophodno je elementima uneti fazu zemlje. Ovo ce ujedno uneti ukorenjujucu energiju i olaksati definisanje i prihvatanje autoriteta u zivotu. Povoljnu planinsku podrzava povoljna periodicna jedino na sta treba obratiti paznju je poseta na mesecnom nivou zvezda da bis ste osvestili neke momete i sprecili nepotrebne afekte u komunikaciji. Prosto dajte sebi vremena pre no odreagujete na bilo cije opaske u okruzenju posebno prijatelja.

U kuhinji obitava kombinacija koja nije produktivna i da bi ste sprecili ucestale infekcije, grio, kijavice neophodno je osim besprekornog cuvanja i odlaganja namirnica (kontrolisite rok trajanja, i pazljivo rukujte priborom) uvesti belo plavi kolorit kroz odabir prostirke, mozete posegnuti iza talasastim uzorkom na prostirci, meblu za stolice (boju korigujte) ali da budu poprecni.

Iako kombinacija nije najpovoljnija situaciju s obzirom da vi najvecim delom 2operisete u datom prostoru a pripadate istocnoj grupi te se nalazite u za vas povoljnom severnom sektoru (to je vasa cetvrta povoljna direkcij), uz unosenje vodenih atributa vi cete obezbediti stabilnot i mir. Prosto kuvajte srcem. Sporet kada je van funkcije drzite poklopljen i pomerite ga tako da se ne suceljava sa friziderom, a ukoliko sam dobro shavtila tlocrt ako je na frizideru je mikrotalasna i to svakako premestite ili bar potasvite drvenu podlogu izmedju.

Trpezarijski sto je pozeljno pomeriti sa linije vrata u levi deo kako bi se ujedno sklonio «sa vrata» a i dislocirao iz sektora koji je pod uticajem neuvremenjenih zvezda. Lokacija izuzetno povoljne vodene zvezde je donekle ugusena periodicnom i neuvremenjenom planinskom koja upucuje na mogucnost cestih tegoba od strane stomaka i zeluca ali ne i ozbiljnih, da biste povecali sanse za finansijski uspeh potrebno je postaviti vatrenu fazu, a elemente koji su atributi drveta svesti na manju meru kako ne bi iscrpljivali dodatno povoljnu prirodu zemlje.

Ukoliko suprug sredjuje finansije dobro je da ovde to obavlja za ovim stolom. Prostirka neka bude kruzna, bez cvetnih motiva. Vrata ka dnevnom boravku neka su zatvorena, znacikada sedite ili imate posetu da trpezarijski sto nije u fokusu.

Ako osmotrimo centar doma drvo stvara vatru, sto ukazuje da ci celog doma pogoduje konfliktima, inicira sporove, pa cak i sudske i zaista u ovom delu treba biti brizljiv kada se unose objekti. Pozicija tv aparata stoga nije blagonaklona, prosto bi se mogla napraviti paralela izmedju slika (sadrzaja koji se bira za gledanje) i slika svakodnevnog bitisanja. Pozeljno bi bilo u cilju izbegavanja ovih aspekata da se on premesti iz ove pozicije.

S druge strane zbog posebno povoljne vodene zvezde pozicija racunara (obezbedjenog od kradje podataka, ili vaznih dokumenata, radova... etc ) narocito ako se na njemu obavlja profesionalno usavrsavanje, ako se koristi u poslovne svrhe i sl. je od izuzetne vaznosti i otuda je pozeljno da se ovaj deo definise kao radni prostor, svim objektima, knigama, motivom na slikama koji simbolikom i znacenjem ukazuju na zeljeni put profesionalnog unapredjenja.

Ukoliko ste zadovoljni trenutnom pozicijom u profesiji onda je dodatno osnazite unosenjem predmeta ili tezih komada namestaja koji ce obezbediti svojom tezinom i simbolikom stabilnost. Generalno treba da budu naglaseni atributi vatre. Nadati se unapredjenju je objektivno, i naravno finansijskom prosperitetu posledicno, samo nastojte negovati beskrajno strpljenje u kontaktima, i da ne biste na putu ka ostavrivanju autoriteta i ugleda zapadali u parnicenje uvedite metal kroz objekat koji cete ovde postaviti, moze i na radni sto, a pored postavite lepu vecu keramicku posudu, budite kreativni pri odabiru motiva koji prikazuje. Moze to biti i veci slon od grncarije koji nosi «tova» na ledjima A tovar sami napravite od pozeljnih predmeta koji upucuju na blagostanje i bogatstvo.

U delu u kome se nalazi sedeca garnitura posegnite za jasnocom uvodjenjem bele, i zadrzite vec odabrani kolorit i svakako biljke koje su vam ne privlacne udaljite iz prostora. Deo treba da oplemenite tako da odise kao kutak u kome rado provodite zajedno veceri. Naglasite nekim motivom zajednistvo; vodite pri tome brigu da ukazuje na jedan par.

U razgovorima uvek budite otvoreni, ne potiskujte nista da vas tisti, dozivlja ponekada moze da vara pa da i bezazlene kontakte okarakterisemo kao izdaju i flert, neke impulse u coveku prosto treba realizovati kroz druga polja usmeravajuci kreativnost na smislene radnje bilo kroz angazman na samom poslu ili kroz hobi.

Za snazenje harmonicnih partnerskih odnosa podrobnije o pozeljnom uredjenju intimnog prostora mozete pogledati [ur=http://www.inter-caffe.com/lista-438-2.html]ovde[/url] , a u prozor postavite lepe metalne zvoncice. Sa leve strane drzite izlozenu na nocnom stocicu drago kamenje u posudi od terakote ili prirodni kvarc kristal veci komad o kome cete adekvatno brinuti, i osvetljavati lampom.

Srecne vam promene ;)

majra 

Site Admin

Hvala,hvala,hvala

Jos jednom hvala na pomoci oko uredjenja zivotnog prostora! :D

Pozdrav! ;)