Feng Shui uredjenje stana na dva nivoa - potrebni savjeti Feng šui

Stan se nalazi na gornjem lijevom cosku zgrade, prakticno u potkrovlju - na dva nivoa je - stepenice idu iz hodnika prema tavanu gdje je spavaca soba. Zgrada je trenutno u izgradnji, oko Nove godine treba da se uselim u taj stan, prilazem u nastavku i plan stana.

Na crtežu na kom je predstavljen gornji nivo nacrtala sam i kako to izgleda iz profila - sa jedne strane, dalje od nacrtanog kreveta, i preko sredine sobe idu grede koje treba skriti, kako mi moje skromno poznavanje feng shui govori.

Draga Majra, nadam se da će ova poruka doći do tebe i nadam se da ću uspjeti da ispoštujem sva pravopisna pravila Inter CAFFEa : )

Nadam se da možeš da mi daš par savjeta u vezi sa izborom boja i rasporedom namještaja (na crtežu je predlog arhitekata). Pročitala sam u nekoj knjizi da su nivoi, tj. stepenice po feng shuiu štetni za pravilak protok energije - da li je to tačno i ako jeste šta bi bio "feng shui cure"?

Još jedna napomena - ono što je označeno kao sjeverozapad je ustvari sjeveroistok, a jugoistok je jugozapad...početničke greške:) Znači prozor dnevne sobe je okrenut u pravcu sjeveroistoka, samo što je malo bliže sjeveru. Analogno za jugozapad.

Ovo su moji podaci:

Gua broj šest
Trigram qian
Element big metal
Boja belo / zlato
Group zapad

Puno hvala!

Dodatne informacije

Da bih mogla uraditi natalnu kartu doma neophodno je da ocitate kompas na ulazu (donji sprat) ucrtala sam vam tacku na vratima a crvena strelica ukazuje da ste prilikom ocitavanja okrenuti licem ka van, a ledjima ka unutrasnjosti doma; takodje na gornjem spratu je nuzno isto uciniti ali na podestu, tik kada se uspnete stepenistom i takodje licem ka van, kao da nameravate da tek sidjete niz stepenice. Bilo bi dobro kada biste to ucinili i na samom ulazu u zgradu.

Drga dopuna bi se odnosila na vase licne podatke (pune datume rodjenja, ne imena) koje u cilju zastite privatnosti mozete poslati meni ma privatnu poruku; dakle samo datume onih koji ce koristiti prostor, a sve ostalo u temu.

Ja sam unela izmene koje ste napomenuli na tlocrte pa osmotrite da li je sada adekvatno.

majra 

Site Admin

Izlaz sa sprata, izlaz iz zgrade, datum rodjenja

Draga Majra, šaljem dodatne informacije:

- izlaz iz stana u smjeru koji ste označili je na fotografiji u attachmentu - kad se okrenem u tom pravcu pogled je u pravcu jugoistoka malo bliže istoku;

- izlaz sa gornjeg sprata je u suprotnom smjeru tj.sjeverozapad, malo bliže zapadu;

- izlaz iz zgrade je pod uglom od 90 stepeni udesno u odnosu na izlaz iz stana, tj.jugozapad (bliže jugu);

- prozor dnevne sobe je okrenut u pravcu sjeveroistoka.

Datum mog rodjenja je 14.11.1973, i u stanu ću da živim sama. Fotografija je nažalost prilično nejasna, ponavljam mjerenje ako ne bude dovoljno precizna. Unaprijed hvala!

O uredjenju stana i uredjenju foruma, na nivou

Shzade: Draga Majra, nadam se da će ova poruka doći do tebe i nadam se da ću uspjeti da ispoštujem sva pravopisna pravila Inter CAFFEa

Draga Shzade, hvala što brineš. Želeo sam da ti zahvalim na ovome čim sam poruku video, ali se suzdržah da ne bih digresijom kvario temu u začetku. Mislim da je ovo prilika za digresiju i da pohvalim tvoj obzir prema forumu.

Svaki metod uredjenja, bilo da je u pitanju uredjenje stana ili uredjenje foruma, se svodi jednim delom na traženje sklada. Postoji i nešto što se zove kreativni nered, ali i to je jedna vrsta sklada - ima kakofonija koje zvuče jako lepo.

Tako i ovaj naš forum ima svoje zakonitosti, pa i svoje male tajne. Ako ovako, kao ti, imamo obzira jedni prema drugima, uvažavamo medjusobno trud i nadovezujemo se, onda - napredujemo i naša će reč dalje da dobaci i da izgeneriše vrednost za uzvrat.

Svrha našeg okupljanja uključuje to što se trudimo da za nama, za našom diskusijom ovde, ostane nešto vredno i da to vredno bude tehnički u onom obliku u kojem može najdalje da "dobaci". Na tome počiva neki naš forumski sklad.

Nadam se da ovom digresijom neću isprovocirati skretanje sa teme o uredjenju stana na dva nivoa.

galeksic

Site Admin

Uredjenje zivotnog prostora po feng shui-u

Zvezda po rodjenju: 6 zvezda Metal
Srecne zvezde: 7 zvezda Metal – crvena

Kompasna direkcija ulaza se nalazi u opsegiposektora JI1 (112,5-127,5), sto u kombinaciji sa vasom zvezdom po rodjenju daje metaforu:

Ceremonija uvodjenja, prenosenja svetla

Budite prijemcljivi i skromni. Ako zadrzite egoisticko ponasanje i nastavite da insistirate da budete vodja, ne samo da cete pogresiti, nego cete biti pri tome i potpuno iscrpljeni. Ostavite se toga. Budite otvoreni za kreativne inspiracije. Dozvolite sebi da udruzite snage sa drugima. Budite kooperativni i fleksibilni. Bicete postovani zbog svojih obdarenosti.

Harmonizacija prostora bojom zahteva u dinjem spratu upotrebu:

  • u zapadnom i severozapadnom sektoru crne ili mornarsko plave
  • u jugozapadnom i severoistocnom sektoru crvene ili purpurne

na gornjem spratu:

  • u oblasti jugoistoka i istoka crno ili mornarsko plavo
  • u oblasti severa zeleno ili svetlo plavo
  • u oblasti juga zuto

Kada uzimate ovo kao informaciju budite kreativni, ne znaci da apriori treba prekriti zidove, takodje sa nekim bojama treba ici umereno i u skladu sa ostalim atributima koji opisuju datu fazu kojoj su pridruzeni. Na primer, dakako da je aplikacija crne ili pak plave na velike povrsine nepozeljna, kao prvo simbolizuju elemenat vode, a znamo kakvu skrivenu snagu ima vodena bujica.

Znaci pazljivom aplikacijom ili cemo se opredeliti za detalje i pojedinacne elemente i komade, kao sto je recimo u krajnjem jedna crna komoda ili pak par modrih jastucica , neka izrazajna posuda, ili pak ram od slike; no, ukoliko intuitivno postoji zelja za vecom ekspresijom boje u datom prostoru onda opet vodimo racuna da je symbol vode pa je aplikujemo u nizim delovima recimo, molujemo zid u datom tonalitetu do visine od 40 cm, pa plasiramo borduru kao “nasip” tj. ivicu. Dakako da recimo mozete se voditi predlogom za boje plocica u kupatilu.

Generalno vas stan treba da bude jako ekstavagantan ali minimalisticki uredjen sa oblim vijugavim formama i decentnim metalnim detaljima.

Na osnovu natalne karte u donjem spratu u istocnom i severnom sektoru je nuzan lek i to pagoda od pet elemenata ili lepi veci metalni zvoncici. Nakombinujet to tako da ujedno recimo budu i ulazno zvono, znate da sada ima taj sistem, nemam pri ruci sliku ali sam sigurna kada posetite trgovine da cete ga lako uociti. Pozeljno je da donje tri stepenice malo zaokrenete i zaoblite. Pobrinite se da bude adekvatno osvetljeno, puno gaziste i sa rukohvatom. O strukturama koje je pozeljno izbegavati mozete malo vise procitati u maticnoj temi.

Izuzetno povoljan severozapadni sektor u kome teba da aktivirate povoljnu zvezdu i na tom mestu mozete planirati ako zelite neki vodeni objekat tipa tablet fontane i sl. odlicno bi bilo kada bi ste ovde imali prozor. U severoistocnom sektoru da bi ste podrzali dobre vibracije takodje mozete izloziti stone metalne zvoncice, ili pak sliku zvona. Ono sto svakako verujem da ste i vi uocili je polozaj ucrtanog predloga trpezarijskog stola, nije pozeljno da ga sece cosak zida, a ujedno imajte u vidu da ga (ostru ivicu zida) i na neki nacin kamuflirate nekom stojecom vitkom biljkom.

Mozete cak i da napravite kombinaciju male kaskadne fontane koju cete pozicionirati u JI ali tako da se odrazava u lepom osmouglom ogledalu pozicioniranom dijagonalno u severozapadu ka kome treba da je usmeren i tok. I dakako pobrinite da se vase uzglavlje nalazi na suprotnom zidu tj u vama povoljnim pravcima, a na prozoru obavezno postavite zastitne venecijanere i nastojte da ne spavate u njegovoj liniji. Gredu dok ste jos u radovima kamuflirajte spustenim plafonom a na obod, tj. duz ivice gde pocinje kosina ugradite redna reflektor svetla niske voltaze. Na ucrtanu poziciju stavite neku mini komodo a iznad nje vecu sliku vase zgrade u prolece kada priroda ozeleni.

majra 

Site Admin

Majra, puno hvala! Proucavam savjete i sigurno se opet javljam!