Feng Shui uredjenje licnog prostora - sandrina Feng šui

Zvezde po rodjenju:
Sandrina: 3 zvezda Drvo
Marko: 6 zvezda Metal

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Sandrina: 4 zvezda Drvo

Marko:
- 2 zvezda Zemlje
- 7 zvezda Metal
- 8 zvezda Zemlje

Vodicem se analizom karte letecih zvezda u odnosu na kompasnu direkciju ulaza sobe vase i Markove s obzirom da cemo se bazirati na njihovom uredjenju .

Vrata juzne orjentacije zahtevaju harmonizaciju ci-a u oblasti jugozapada, zapada i severozapada upotrebom bele i zute.

Prakticno aplikovan predlog znaci da vasu sobu molujete u dve nijanse. Licno za vasu sobu bih se opredelila za boju lavande, plafon beo. Na zid naspram vrata mozete uraditi (ima sada dekorativnih tapeta u tu svrhu) ili pak pomocu sablona ukras – biljku, naime u ovom segmentu obitava kombinacija 6P 6V koja ukazuje na bracne probleme i parnice zakonske i nuzno je da tako kazem iscrpiti unosenjem biljke; od vas zavisi da li ce to biti jedna vitalna biljka ili pak cete oslikati lotos (recimo);

http://img515.imageshack.us/img515/8144/130sn3.jpg

Generalno na ovom zidu treba da se nalaze i slike koje ce motivom odrazavati mir; u ovom segmentu ne treba drzati nikakva dokumenta koja bi mogla biti predmet bilo kakvog spora. Nadalje u uredjenju opredelite se za bele zavese na kojima ce biti crveni detalji, mogu biti cvetni; ili pak mozete ici kroz nijanse pa da na levi deo plasirate belo zelenu a na desni deo dodajte neku efektan crveni povez slobodno budite kreativni, neka budu leprsave i providne i uz detalje na krevetu u vidu dekorativnog prekrivaca ili jastuka mozete ostavrit lepu celinu.

U delu gde je krevet postavite manji stolic pored uzglavlja ili pak visoku stojecu lampu sa crvenim staklima; mozete i da abazur bude uradjen kao vitraz ili pak da bude od sitnih crvenih kristala, u ovom delu takodje mozete povremeno paliti mirisljave svece; ispred samog kreveta postavite jednu manju prostirku cupavu zelenu kao prolecna trava da kada ustajete stajete na mekotu; Na zid ovaj u delu ka vratima mozete postaviti ono sunce koje ste pominjali. Na terasi u desni deo prebacite garniture za sedenje i takodje ovde posegnite za crvenim koloritom kroz detalje i crvene cvetnice.

http://img145.imageshack.us/img145/8986/sandrays1.th.jpghttp://img145.imageshack.us/images/thpix.gif

U ostalom delu sobe treba da se nalazi definisan deo koji sluzi drugim aktivnostima, znaci ovde dolazi u obzir druga prostirka kvadratne forme takodje zelena ali za dve do tri nijanse tamnije zelena da ide ka boji zada.

E sad na zidu ka Markovoj sobi istom ovakvom nijansom mozes u dnjem delu nijasirati recimo da stavljas talasate linije horizontalno polozene koje se lagano razmicu iduci kagore i nestaju . Ili pak na ovaj zid plasiraj sliku veceg formata u zad zelenom ramu koja ce imati dominatan zad-zeleni kolorit. A desno od nje da bude slika sa motivom psenicnoga polja ili polja suncokreta. Oba rama mogu biti prskana zlatastom bojom. Centralno osvetljenje je nuzno i najbolje je da se opredelite za kombinaciju metal staklo.

Resite se plastike iz prostora i starog podnog tepisona.

Molila bih te da ocitas kompas na podsetu odmah kada iskoracis sa stepenista na sprat. Znaci kada izadjete na sprat, okrenete se tako kao da tek zelite da sidjete na donji sprat i tu ocitate. I jos jedna stavka za razmisljanje, tj. pitanje da li postoji otvorena opcija da se Marko seli u gostinsku sobu? Zanima me i njegovo misljenje o predlogu.

majra 

Site Admin

Hvala draga Majra, hvala na trudu, vremenu, lijepim rijecima hvala!

Odusevljena sam. Tako je divan osjecaj i citati o tako uredjenoj sobici - mislim na mekani tepih, na zavjese i njihovo nijansiranje. Uzivat cu u radu. Hvala ti!

Ocitali smo kompas na navedenom mjestu i evo slicica.

http://img233.imageshack.us/img233/9748/img0451gz8.th.jpghttp://img233.imageshack.us/images/thpix.gif http://img128.imageshack.us/img128/7516/img0453we1.th.jpghttp://img128.imageshack.us/images/thpix.gif

Marko je cesto u toj sobi - gostinskoj, tamo odlazi cak i na spavanje, ali ne bismo mogli tamo praviti nikakve izmjene, pa ne znam sta da kazem. Znam da bi i njemu vise odgovaralo. On je sada u muzickoj skoli inace bi se, sigurna sam, rado javio.

Draga Majra, imam gradiliste na par metara od mog balkona, i sada je aktivno - ne mogu koristiti svoj balkon, a toliko volim biti bas tu. Kada gledam od vrata sobe, tada idim predivno nebo i zelenilo, ali kada gledam iz suprotnog coska vidim gradiliste - prasina, brujanje, vikanje.

Da li postoji nacin da se taj dio zakloni, ili da li tu nalazimo bilo kakvo rijesenje?

Lotos

Draga Majra, boja lavande na zidovima u mojoj sobi je predivna. Odusevljena sam, a Marko kaze "mmmmm kao Malina sa slagom" : )

Ideja za lotos mi se mnogo dopada. Ja bih danas napravila sablon i nacrtala bih dva - tri lotosa. Da li je bitan broj cvijetova i da li mogu koristiti zutu, zelenu i crvenu boju ili da koristim samo jednu boju u tom djelu, zelenu naprimer.

Zanima me gdje je najolje da nacrtam lotos na tom sjevernom zidu. Ja bih da ide iz korjena negdje kod uzglavlja, a to je odprilike na polovini tog zida i da cvijet ili cvijece, ide iznad kreveta. Sta predlazes?

Majric, kako da ofarbam vrata od sobe i brava na vratima, zelim je promjeniti, moze li biti plasticna i crna ili predlazes nesto drugo. Utikaci su takodje plasticni - bijeli.

Pozdrav.

ps: Pitali smo za gostinsku sobu, ali ne moze - moze da je koristi samo za spavanje, a mozda i to pravi neku kombinaciju. Sta mislis?

Unutrasnja dekoracija, lotos - simbol čistote

Lotos je simbol cistote i perfektnosti, jer se iz blata uzdize neukaljan i izuzetno lep. Svaki deo od korena do cveta ima svoje dublje znacenje; Sa tacke feng shui-a on je simbol pozitivnog ci-a i od toga kako je prikazan moze nositi razlicta znacenja pocevsi od napredovanja u drustvu bez prepreka do uspeha na ispitima i blagostanja. Tako da, kada je naslikana mlada zena kako drzi lotos u ruci simbolizuje uspeh u vezama.

S obzirom da u ovom delu prostora obitava 1V 2P 7T - cija kombinacija ukazuje na bracne sukobe, razdvajanje ili razvod; na moguci pobacaj bol u stomaku i opasnost od saobracajnog udesa. Gledajucu kroz faze zemlja (2) stvara metal (7) iako je ovo produktivan odnos potreban je metal kako bi suzbio neuvremenjen broj 2 koja podrzava bolesti i gubitak novca. No, kako ni periodicna (7) nije uvremenjena neophodno je drzati pod kontrolom jer nagriza povoljnu planinsku zvezdu(1).

Zbog navedenog predlazem da lotos ima petanaest latica, koren i jedan mali pupoljak, i da bude kombinacija palete zelene i samo u detaljima crvene i zute. Ovo simbolizuje savrsen spoj. Neka bude lepe velicine da kada udjete na njega pada pogled.

Vrata se nalaze u kompasnoj direkciji juga sa kombinacijom 7P 5V 1T - zbog cega je pozeljno da budu bar spolja tamnije boje, i da imaju metalnu kvaku talasatog oblika cak i uzorak treba da podsevca na vodeni elemenat ukoliko ste u mogucnosti, to znaci da recimo ima horizontalne sare ili da istaknete ako su drvena u donjem delu horizontalnu strukturu drveta. Mislim da ce najpgodnije biti da se premazu obicnim lakom za camce i da se stave zlatna kvaka kljuc (sa unutrasnje strane).

majra 

Site Admin

Procvjetao lotos u mojoj sobi

http://img227.imageshack.us/img227/4466/img0458iv0.th.jpghttp://img227.imageshack.us/images/thpix.gif

Evo ga, majra, procvjetao je : ) - nisam crtala listove, ali ako mislis da bi bilo dobro, odmah cu ih dodati, ima petnaest latica i pupoljak.

Hvala ti.

Sada planiram odraditi vrata, pa me zanima da li isto vazi i za Markova vrata. U tom slucaju bih radila i jedna i druga paralelno. Ako ne odgovara ista varijanta onda cu to raditi kasnije.

Puno te volimo. : )

Lotos - omiljeni taoisticki simbol srece

Za budiste sirom sveta lotos simbolizuje svetu stolicu na kojoj sedi Buda. Jedan je od osam budistickih simbola koji donose blagosov. Za Kineze, lotos simbolizuje cistotu i savrsenstvo, jer se iz blata uzdize neukaljan i izuzetno lep.

Popularna mantra Om Mani Peh Meh Home u bukvalnom prevodu znaci "Klanjam se dragom kamenu u lotosu". On je simbol jednog od Osam besmrtnika, koji drzi lotosove semenke, za koje se veruje da donose srecu potomcima.

majra 

Site Admin

Predlozi za Markovu sobu

U cilju harmonizacije prostora na nivou celog sprata, oblasti severoistoka, istoka, jugoistoka juga i severa je nuzno balansirati bojom. Ono sto je preporuka u odnosu na vas prostor je da hodnik u koji se otvaraju sva vrata bude molovan u paletu bele, potom slobodno se slozite sa promenom boje vrata roditeljske sobe tj. ujednacavanjem sa vasim, to ce samo doprineti stvaranju ravnoteze i ravnopravnog odnosa.

Sama kompasna direkcija je harmonicna sa Markovim ming gua jer predstavlja jedan od njegova cetiri povoljna pravca, sto znaci da je u startu podrzan, da ima predispozicije da u ovom prostoru uziva sustinski dobro zdravlje bez obzira na male uplive zveda koje umeju doneti podloznost virozama i sitne povrede, direkcija takodje odrzava relativno harmonicne odnose, kazem relativno jer pozicija kupatila unosi izvesan neblagotvoran upliv u njegove romanticne odnose. No, ono sto je od vaznosti za njega licno je da ne treba da kod sebe razvija disciplinovanost, jer mesto pomalo sugerise i jedan vid besciljnosti. Zbog toga je od izuzetne vaznosti da se ne prepusta inerciji vec da se koncentrise i potpuno preda radu, da se prizovu najjace snage razuma, tako ce naravno narasti i njegove odgovornosti ali to je put da se nacini progres.

Misljenja sam da upravo zbog navedenog treba da se fokusira na svoju sobu, i da je definitivno tretira kao celinu kroz funkcju, odnosno da je organizuje tako da bude ujedno i za rad i za odmor. Iz prilozenog se vidi da su njegovi povoljni pravci:

http://img88.imageshack.us/img88/736/gua06db6.th.jpg

P1: Sheng qi (life generating ) – zapad ~ veliki prosperitet i ugled
P2: Tian yi (heavenly doctor) – jugozapad ~ dugovecnost i romanticni odnosi
P3 : Yan nian (relationships) – severoistok ~ dobro zdravlje harmonicni odnosi
P4: Fu vei (stability) – severozapad ~ mir i stabilnost

Da bi se imala dobrobit od povoljnih energetskih upliva i samim tim unepredio zivot i odnosi sa ljudima najpovoljnije je dok radi da je orjentisan u svom P1 pravcu, ono sto se naglasava je da kada usvaja novo znanje, kada uci za potrebe obrazovanja neka koristi P4; To podrazumeva usmeravanje lica prema tom pravcu. Sto se tice najpovoljnijeg pravca za spavanje pozicija koja obezbedjuje najmirniji san je pozicija gde je teme glave usmereno prema P4 pravcu, a kada nije zgodno zbog vrata ili prozora onda idemo na jedan od preostala tri.

http://img132.imageshack.us/img132/9505/sandrays1ok9.th.jpg

Konkretno za sobu zidove omolovati u boju slonobve kosti a u nizem delu znaci negde do visine kolena moze da ide plava, ali neka yin nijansa jer su ovo velike povrsine ili pak idite ceo zid sa slonovom kosti a na visinu od 80cm od poda napravite traki kao ukrasnu borduru koja moze imati talasast uzorak ili mozda ako ste voljni da napravite neki model slonica; potrazite ima u prodavnicama tapeta i gotove a vrlo su pristupacne. Krevet dijagonalno od vrata, radni sto postaviti do i tu u tom delu zida postaviti sliku slona u kraljevsko plavom sa dignutom surlom i sa tovarom na ledjima (sami birajte sta zeli da bude stabilnost, knjige, voce...) generalno neka tovar odise na veliko blagostanje. Prilazem vam ovde u slici paletu kompatibilnih boja kada budete birali nijasnu da vam posluzi kao mala sugestija.

http://img410.imageshack.us/img410/9373/bbbwq7.jpg

U tom delu znaci trebaju dve prostirke, jedna vece kruzna oivicena sa belim i sa zlatnim ili srebrnim zvezdama po njemu kako Marko vise voli; najbolje je kada su posredi pamucne prostirke tipa onnih tkanih a onda na nju mozete pamucnim koncem naneti zvezde. Ta jedna prostirka treba da je tolika da pokriva veci deo sobe ispred kreveta, a druga da je tamnija za 2-3 nijanse, okrugla, ispod radnog stola. Posteljina takodje neka bude takva kombinacija boja ali da u sobi znaci dominira zuta boja s tim da plava moze da se unese jos i na zaveses bocno kao male drapere pa na njih istim onim koncem izvezite zvezde ili stavite srebrnkaste pecate u tom obliku. A preko prozora stavite laganu zavesu. Moze imati vodoravne linije i biti u tonu za bojom zida ili varijacije bele boje.

U ovaj prozor negdeoko sredine ali za nekoliko santimetara blize zidu do kupatila u prozor postavite jedan kristal da visi na onom najlonu za pecanje tako da se svetlost prelama u sobu, on neka stoji iza zavese znaci neka ne bude upadljiv, a kada je Marko tu u toku dana onda neka pomeri blago zavesu. Na zid do kupatila stavite orman za garderobu. Na zid ka tvojoj sobi napravite panel vecih razmera i u njega izlozite sve Markove slike sa raznih dodela diplome; moze to biti uradjeno i kao paleta od plute pa na nju da su fiksirane slike, slike mozete malo i uvecati. Ram neka bude kao i zvezde znacis srebrnaste boje a svaku fotografiju i njegove radove napravite oko njih takodje zvezdu kao okvir (to mozete uraditi sa sablonom pa uz pomoc spreja).

Osvetljenje treba da bude centralno ovalno kombinacija metal, staklo belo srebrno, i na radnom stolu takodje je nuzna jedna lampa. U sobi preko puta ako je nuzno knjige drzite na zidu do susedne sobe, i to narocito one koje sluze za edukaciju, obrazovanje, znaci skolske i sve ono sto mu sluzi pri edukaciji, takodje ovde moze da drzi i svoje rukopise. Ono sto je vazno je da se u ovu sobu na taj isti zid plasira sat sa klatnom.Soba treba da je bela i da ima biljke zdrave dva tri veca primerka, ali ako spava i dalje ovde onda samo jednu. S obzirom da nemam podatke gde je pozicioniran namestaj sve dodatne dileme slobodno iznesite pa cemo zajedno korak po korak naci adekvatnu poziciju.

majra 

Site Admin