Klasicna feng shui mapa, letece zveze Feng šui

Draga Majra,

Nadam se da cete moci da otvorite sliku.

SLIKA:
http://i.imgur.com/Kae8IJJ.jpg

DATUMI:
Datum izgradnje zgrade: 1990 - 1992
Datum rodjenja sina: 02.09.2008. u 10.30
Moj datum rodjenja: 19.12.1975. u 15.15
Mi bismo se uselili u ovaj stan u Aprilu 2013.

POLOZAJ ULAZA ZGRADE
Kada stanem ispred ulaznih vrata zgrade ka ulazu - kompas pokazuje W 250 STEPENI
Kada stanem ispred ulaznih vrata u zgradu ka izlazu - kompas pokazuje NW 305 STEPENI

POLOZAJ ULAZNIH VRATA STANA
Kada stanem ispred ulaznih vrata stana ka stanu - kompas pokazuje SW 215 STEPENI
Kada stanem ispred ulaznih vrata stana ka hodniku zgrade - kompas pokazuje NW 323

POLOZAJ CENTRA STANA
kada stanem otprilike u centar stana okrenuta ka ulazu/izlazu:
ispred mene je W 280 KA VRATIMA
iza mene je SW 215 KA TERASI
sa moje desne strane je NW 320 KA DNEVNOJ SOBI
sa moje leve strane je W 249 KA ZIDU KOJI DELI KUHINJU I MOJU SOBU
sve to pod otprilike pravim uglom i sa tacke koja je otprilike centar stana

POLOZAJ ZGRADE
broj zgrade je 5 a stan je na 2-om spratu, broj 7.
Zgrada se nalazi u okviru jednog naselja tako da nema vecih ulica.
Zgrada se nalazi na samom kraju bloka zgrada. Sa obe strane bloka zgrada se nalazi po jedna raskrsnica.Tako da kada stojim napolju, ispred ulaznih vrata zgrade, iza mojih ledja prolazi jedan put koji se pod pravim uglom sece sa moje desne strane iz ledja, sa jos jednim putem, tako da ta dva puta cine medjusobno krst. To je opis ulaza i desne strane zgrade kada gledamo iz pravca ulaza u zgradu. Tada ispred zgrade, a paralelno sa ulazom se nalazi pesacka zona sa skromnim zelenilom i klupicama. Naspram zgrade nakon zelenila i klupica se pruza jos jedan blok zgrada (na udaljenosti od 50 m), tako da sa strane gde mi se nalaze prozori i terasa pogled mi je dole na malu pesacku zonu, zelenilo i klupice, a gore na zgrade i sa terase pogledom u desno vidi se put koji vodi od/do raskrsnice koju sam Vam malocas opisala.
Sa leve strane zgrade - zgrada se spaja sa citavim blokom zgrada. Znaci zgrada je u okviru bloka zgrada sa vise ulaza.

Stan o kome Vam pisem nije na uglu iako je zgrada tj ulaz poslednji u nizu. I sa desne i sa leve strane ima jos stanova.

Ono sto smatram da je bitno napomenuti je da se kada bismo presekli stan, gledano od ulaznih vrata na levu i desnu polovinu: ispod desne se nalazi stan na prvom spratu i u prizemlju radnja za hemijsko ciscenje, a ispod leve strane se nalazi stan na prvom spratu i ispod njega je prolaz. Tako da se ispod (po mom osmisljenom rasporedu u stanu): kupatila, dnevne sobe i sinove sobe, nalazi stan na prvom spratu, a ispod njega je prolaz.

Ja sam planirala da ceo stan okrecim u belo i da ceo pod bude beo. Boju kupatila i kuhinje jos nisam osmislila, mada bi i kuhinja mozda bila bela iz razloga sto je stan mali, a ja imam dosta stvari i dosta sitnica, ukrasa, knjiga, dete igracaka itd.

Ono sto bih zelela od Vas je da mi date idealno resenje rasporeda prostorija u stanu. Sektore koje treba aktivirati (i kako) a koje nulirati i kako.
Izuzetno mi je vazno sve sto je vezano za mog sina pa mi je za njega bitan polozaj sobe, kreveta i radnog stola, kao i zdravlje pre svega. Obzirom da sam samohrana majka i jedini izvor prihoda, za mene su mi pre svega bitni zdravlje novac (karijera) i skladni odnosi sa sinom.

Pomenuti stan je dosta ogranicavajuci za raspored jer su svi prozori, kao i terasa na jednom zidu, ostala 3 zida nemaju nikakav izvor svetlosti ni vazduha..
Kada udjemo u stan sa desne strane u krajnjem uglu stana ( ne dijagonalno nego u ravni sa vratima, nalaze se celom visinom cevi za odvod i dovod vode i cunak za aspirator sporeta. Tako da u koliko napravim tu jednu sobu, a kuhinju postavim kao sto je na slici, kako bih imala prirodno luftiranje za kuhinju, onda bi te cevi, naravno zazidane protezale duz citave sobe i kuhinje celim desnim zidom. Tako da se na neki nacin i u sobi pravi zid uz plafon nalik gredi koji bi sakrio ove cevi.

Draga Majra UPOMOC!!!
Citala sam bezbroj sajtova i nasih i stranih i crtala i merila i opet ne mogu da budem 100% sigurna za to sta kako treba. kao sto znas i bolje od mene ima vise teorija, cak sam i vastu citala. Sticem utisak da je ovo posao bez kraja i posto radovi iz dana u dan treba da zapocnu MOLIM TE BLAGOSLOVI ME TVOJIM SAVETIMA STO JE PRE MOGUCE DA NE NAPRAVIM NEKU FATALNU GRESKU, JER IONAKO SAM TRENUTNO BEZ POSLA, TJ VEC 10 MESECI, A RANIJE SAM IMALA JAKO USPESNU KARIJERU U INOSTRANSTVU, SAMA SAM SA SINOM BEZ ICIJE POMOCI, NARAVNO UZ BAKINU POMOC USTUPANJA STANA I NEOPHODNA MI JE TVOJA POMOC. PRIJAVILA SAM SE I ZA SEMINAR TRANSFORMACIJE KARMICKIH OBRAZACA JER OSECAM DA TERET KOJI NOSIM U SEBI I NA SEBI POSTAJE NEPODNOSLJIV.

UNAPRED TI SE ZAHVALJUJEM U IME SEBE I SVOG SINA I ZELIM DA TI SE SVA LJUBAV I SRECA, KOJE BEZUSLOVNO PRUZAS SVIMA NAMA DAJUCI NAM SVAKODNEVNO SAVETE,VRATE UTROSTRUCENE.

PUNO HVALA
JACAB

numericka mapa doma i pozicija vrata,

Draga Majra,

posto danas moram da donesem odluku vezano za postavljanje zidova....samo jedan savet. Znam da naspram ulaznih ne treba da se nalaze druga vrata kao ni da kada se udje sa ulaznih bude trpezarijski sto i nakon njega prozor ili vrata od terase jer ci kako udje izlazi. Znam da CI treba sto vise da krivuda i da se skrece.

Ja imam 2 izbora:
1. da bude upravo gore navedena situacija (stim sto bih eventualno mogla da izmestim trpezarijski sto da se ne vidi direktno sa ulaznih vrata. Ali i dalje ulazna vrata gledaju nakon jedno 5 metara na vrata od terase i prozor pored njih.

2. Da naspram ulaznih vrata, na 20 cm kada su skroz otvorena pod uglom od 90 stepeni bude plakar ili zid, a da se u dnevnu sobu, pa onda iz nje ulazi u sve ostale prostorije, ulazi sa leve strane tog zida ili plakara.

Molim te daj samo taj savet majstori me cekaju da obelezimo zidove, unapred ti hvala

Ukoliko je podatak ocitanim kompasnim direkcijama ulaza tacan, pravac gledanja stana je 323 – tj. severozapad 3. S obzirom na urgentnost odluke izlazim u susret sa predlogom za poziciju drugih vrata u prostru.

http://img705.imageshack.us/img705/7056/fengshuifinaljacab.jpg

Na osnovu vaseg Kua broja to je pravac koji vama donosi harmonicne odnose i dobro zdravlje.

http://img22.imageshack.us/img22/6051/jacak.jpg

Na samom ulazu kao sto vidite iz aplikovane karte imate upliv 7/9/8 koji nosi mogucnosti za sticanje priznanja i bogatsva, ali i potencijalnu opasnost od vatre, sto adekvatnim izborom boja i elemenata koji ce drzati pod kontrolom uvodeci elemente zemlje i elementa vode.

Kuhinja neka bude dominatno u kombinaciji metalnih boja elemenata, a trpezarijski sto treba pomeriti u sektor juga 1/3 koju treba ojacati vodenim biljkama ili vodom.
Tako da sto se tice izbora pozicije vrata, uputnije je postaviti ih tako da se ulazi sa desnj strane, pri cemu dakle nema vrata koja vode iz dnevne sobe u predsoblje i ka kupatilu. Dodatnim uredjenjem i postavkom zavesa cete usmeravati strujanja u prostoru.

http://img407.imageshack.us/img407/694/jacaf.jpg

majra 

Site Admin

Divna moja Majra

Mnogo ti hvala na pozrtvovanosti i razumevanju
Usvojicu sve sto mi budes rekla, beskrajno sam ti zahvalna. Saljem izmenjenu kuhinju, u krajnjem slucaju mozda izbacim trpezarijski sto i napravim sank.

http://www.dodaj.rs/f/3C/JX/23NF1pci/izmenjena-kuhinja.jpg

Molim te obrati paznju na sledece:
Polozaj sudopere ispod prozora
Polozaj frizidera
Polozaj sporeta
Polozaj sanka tj. trpezarijskog stola uz prozor terase, ali sto juznije je moglo

Sledeca varijanta mi je da zastaklim terasu i da mi to bude trpezarija.
Da li da postavim metalne mozaik plocice u kuhinju ili mozaik staklo kamen keraika u nekoj sivkastoj ili beloj boji?
Mozda malo delujem nezahvalno i nestrpljivo, moja krivica sto vise od dvameseca dan i noc proucavam pravila, jer sam mislila da cu moci sama, a tebe sam kontaktirala u poslednjem trenutku... Ali obecavam da nece biti vise pitanja do trenutka kada mi budes poslala citavu analizu.
Hitna mi je kuhinja i
hitno mi je kupatilo (boja plocica)

Vec 10 meseci sam nezaposlena i 450 evra imam mesecne izdatke u iznajmljenom stanu u kojem trenutno zivim sa sinom, pa bih zelela sto pre da se preselim, a i za izradu kuhinje, kao i za plocice u kupatilu je potrebno neko vreme.

Unapred ti zahvaljujem i zelim sta znaci danonocni rad kad oci ispadaju, aledja i noge se koce - tako sam ja radila dugi niz godina.
Puno te ljubim i pozdravljam
Jacab

   JACAB DRAGA MAJRA

DRAGA MAJRA,

KUHINJA CE MI BITI BELE BOJE SA METALNIM DETALJIMA, A ZIDNE PLOCICE IZMEDJU KUH ELEMENATA PLAVE, ZNACI KAO STO SI MI REKLA AKTIVIRAM METAL I VODU.

POSTO VIDIM DA TI ZAISTA TREBA DOSTA VREMENA ZA ANALIZU PREKLINJEM TE SAMO ZA BOJU ULAZNIH VRATA I BOJU KUPATILA

UNAPRED ZAHVALNA

JACAB

01.04.2013 14:36

izbor boja za ulazna vrata

Drga majra,

Kuhinja ce mi biti bele boje sa metalnim detaljima, a zidne plocice izmedju kuhinjskih elementa plave, znaci kao sto si mi rekla aktiviram metal i vodu.

Posto vidim da ti zaista treba dosta vremena za analizu preklinjem te samo za boju ulaznih vrata i boju kupatila.

Unapred zahvalna,
Jacab

Boje u enterijeru - zivot u raju

Metafora za zivljenje u datom prostoru kaze da cete postici sve sto zelite, sto vise napora ulozite, dobitak ce biti veci. Budite nepokolebljivi u namerama. Saradjujet i sa onima ispod i onima iznad vas. Uspeh i prosperitet ce doci kroz kreativan rad, posebno kroz pisanje. Duhovni razvitak ce neometano napredovati.

Kuhinja ce mi biti bele boje sa metalnim detaljima, a zidne plocice izmedju kuhinjskih elementa plave, znaci kao sto si mi rekla aktiviram metal i vodu.

S obzirom da se u kuhinii nalazi i sporet, vatrene energije ima dosta i ovde treba biti vrlo umeren sa uvodjenjem vodenih elemenata da ne bi doveli sebe u situaciju da "kljucate" zbog emocija. Najuputnije je posegnuti za bojama bele, bez, zute, a ostale boje iz palete uvesti samo kroz detalje, tako da ne dominiraju u prostoru.
Boje za kuhinju:

http://img844.imageshack.us/img844/2520/kuhinjaboje.jpg

Sto se tice boje za ulazna vrata s obzirom na pravac gledanja, generalno kuca treba da je molovana u paleti boja elementa Zemlja (zuta, bez)ili elementa Metal (siva, bela). Savrsen izbora za vasa ulazna vrata i stolariju je bela, sa lepim srebrnim bravama i brojem stana. Sama unutrasnjost moze biti kombinacija bledozute i boje patlidzana (ovo moze biti i uvedeno kroz prostirku).
Ulazna vrata i foaje:

http://img834.imageshack.us/img834/1949/ulazboje.jpg

Sto se tice izbora boja za kupatilo, vazno je da izbegnete aktivaciju elementa vode, tipa izborom boja ili nekog uzorka riblje kosti, motiva riba i sl. Umesto toga, da bi potisnuli energiju ka dole, upotrebite boje Zemlje, plocice koje imaju uzorak kamena, mermera i slicno a ostale boje iz prilozene palete iskoristote za na primer borduru ili za samo jednu trecinu ili manje zida na kome cete plasirati ogledalo. Vazno je i dobro doslo ovde prirodno svetlo.
Boje za kupatilo:

http://img703.imageshack.us/img703/4930/kupatiloboje.jpg

majra 

Site Admin

Draga moja Majra

Svim srcem ti zahvaljujem sto si mi izasla u susret jer mi je zivot poslednjih godinu ipo dana bio pravi pakao. Nisi ni svesna koliko veliko dobro si učinila jer su me tvoje poruke ohrabrile u najtežem periodi mog zivota. Iako te ne poznajem, osecam sirinu i dubinu tvoje duse i tvojih sofisticiranu energiju. Kao sto sam obecala, nece biti vise hitnih pitanja, cekacu na svoju detaljnu analiz i veruj mi imam zelju da sredim stan da te ugostim na jedna rucak i da ti zahvalimna plementosti i dobroti.

Vazna napomena:
Posto je trebalo navesti koji bismo sektor zivota zeleli da unapredimo, ljubav nisam ni spomenula, jer sam zaista bila digla ruke od nje, ali sam se u medjuvremenu jadna zaljubila.. "Pa ti vidi sta ces".

Saljem ti puno poljubaca i zelela bih da ti na neki nacin uzvratim dobro koje si mi ucinila.

Keep in touch
JACAB.

molim vas hitno mi je potrebna pomoc

Draga majra,

vezano za kupatilo ste me posavetovali za zemljane boje... Ja brao iz nekih razloga ne volim, pa cak ni oker, a ni zutu ne mogu da zamislim u kupatilu.

Svidja mi se bez i boja peska... Vec danima idem poz raznim prodavnicama keramike i smisljam resenja, pa ili fali pod ili bordura ili se meni ne svidja.

Saljem vam smisljeno resenje, ali je pod tamno ljubicast, kao i zid do visine od 1 m bordura sa cvetom breskve, na zidu kade - sto je kod mene sever ima i mekora sa cvetom breskve a ostatak zida je beo.

Ja sam cak kaparisala i plocice, ali nikako ne smem da potvrdim isporuku sve dok mi vi ne kazete da li je izbor dobar ili los... ako je los napravicu drugi.

Mnogo ti hvala na razumevanju i brzom odgovoru.

Boje za kupatilo

Jaco,

ja sam Vam u prilogu ostavila paletu boja, i sugestije koji elemenat treba da ima primat , tako da ovo sto ste izneli u pogledu bez boje sasvim se uklapa u gamu predlozenih boja sa energetskom fazom zemlje.

Druga od boja je rezeda zelena i akcenti iz palete crvene.

Vi ste ovde predlozili patlidzan plavu i mislim da sam o njoj pricala ali u kontekstu prostora druge namene.

Svakako, da dom treba da se dopada pre svega Vama, i ja sad zarad slaganja ukusa ne mogu da potvrdim ono sto se kosi sa onim sto sam vec napisala u gornjem postu.

Feng shui je tu da da sugestije, a i otklon od predlozenog govori o nasoj spremnosti da razmislimo sta ne zelimo da predupredimo ili sta zelimo da ucinimo nestabilnijom od onoga kako sa tacke feng shui tehnike sagledavamoi vrsimo harmonizaciju prostora.

Najboje sam covek zna kakvi izazovi ili prepreke su mu potrebne da bi duhovno se menjao, i kako god to nekada izgledalo apsurdno, mi smo ti koji privlacimo kako dobre tako i one manje dobre stvari da bi naucili lekciju koju smo u zivotu fuserili.

Bez, i boja breskve, rezeda zelena i braon su prema gore preporucenoj boji jedna od mogucih kombinacija. Ne morate striktno uvesti boje zemlje jer kroz keramiku vec samim tim unosite energiju elementa Zemlje. Belu uvek mozete koristiti u neogranicenoj kolicini.

p.s. molim Vas da ne kucate velikim slovima. Hvala.

majra 

Site Admin

Unošenje ravnoteže - kako spolaj tako i iznutra

Draga Majra,

nadam se da si sad malo bolje sa vremenom i da mozes malo da odvojis za mene.
ako mozes pogledaj moje crteze i daj mi savet za kuhinju i moju spavacu sobu.

Potrebna mi je pomoc i podrska za aktivaciju ljubavnog sektora gde god je sve potrebno u stanu- primenjena na mom stambenom ambijentu i ne izlazi mi iz glave ono sto si mi rekla da mogu da grcam zbog ljubavi - ali sam plocice vec bila postavila - obzirom da si mi ranije rekla da aktiviram vodu i metal.

U spavaćoj sobi promenite lokaciju kreveta, da bi ste iskoristili potencijal zapadnog sektora prebcite plakar na drugi zid a krevet pomerite malo u levo, ako gledamo sa ulaznih vrata u sobu. Uvek držite vrata od sobe zatvorena i noću. Staklena ili piramida od kamena može biti izvanredan lek, jer iako ima oštre ivice ona može da privuče i usmeri energiju koja inače teško cirkuliše. Trenutna pozicija kreveta ukazuje da se nalazite na meti "udarnog talasa" iz kuhinje o što smo u razgovoru već pominjale. Takodje ako imate lampu/osvetljenje direktno iznad glave ili kreveta, uklonite je jer se ova energija usredsredjuje na neki deo vašeg tela i lako je moguće da počnete osećati bol i nelagodnost u projektovanom polju osvetljenja na telu dok ležite.

Ako ne možete sebi da priuštite pomeranje šporeta na drugi kraj prostorije okačite kristal tako da reflektuje prirodno svtelo na šporet. Vatra je ta koja nam osvetljava put i vodi nas napred. Izbegavajte da spremate jela u mikrotalasnoj pećnici ako je imate. U kuhinju okačite dve drvene kašike u blizini šporeta ili lopatice da bi apsorbovali energiju i preusmerili je na spiralnu liniju kuhinje.
Ako niste bili pažljivi ceo spektar plavih boja vas možee bukvalno rastužiti, kada se prenaglase onda se čovek bori sa svojim intimnim svetom, preplavljenim sa previše emocija i strahova umesto sa svesnim potrebama i sistemom vrednosti. Suočavanje sa svojim osećanjima je ključ, čvrstina čula nam je potrebna ako želimo da se suočimo da istinskom prirodom naše veze.

Žuta boja u kuhinji uključije nijanse zemlje, kao što su boja kestena, boja meda – podseća na naša htenja i unosi energiju realnosti, oker žuta je boja koja daje osećaj smirenosti, no ironija leži u tome da i nju treba dozirati jer žuta boja i hrani pa povećava i glad! Cveće žute boje u nekom apstraktnom aranžmanu je sasvim solidna mera – ono što je sada u suštini najvažnije: doziranje vremena, emocija i odredjivanje prioriteta.

Što se tiče partnera, morate biti svesni da je to osba koja ima periode kada misli samo na sebe. U odredjenom pogledu ozbiljnost mu služi da prikrije usamljenost, ali sa ženom koju poštuje i ceni njegove sposobnosti za samokontrolu čine od njega lojalnog partnera. Integritet je kopča koja spaja njegov oklop. Najteži da kažemo test je kao i za Limenka u čarobnjaku iz Oza, jeste da pronadje svoje srce.

Napravite polako promene, i pratite pažljivo kako se to odražava na vas. Vaša velikodušnost vas može navesti da izgubite osećaj za svoje ciljeve unutar jednog fizičkog kontakta. Zapamtite, vama je potrebno vreme – mnogo vremena; Treba da istražite šta je za vas vrednost života i ljubavi, ako ne želite da vodite ljubav obavijeni velom partnerovih fantazija. Osvestite vašu podsvesnu identifikaciju sa partnerom. Ne čekajte pred vratima, da bi ste odigrali ulogu bez teksta.

majra 

Site Admin

Majra ti si zaista posebna

Draga Moja Majra,

juce sam nekoliko puta citala tvoj odgovor i bila sam zaprepascena dubokom istinom do koje si ti prodrla.

Bez sale, osecam te kao prijatelja u dusi...osecam tvoje vibracije...divna si i ovo nikako nije laskanje. Ti si mnogo vise i ja to znam i osecam i mnogo bih volela kada bih imala neku priliku da te upoznam. Ti se sigurno bavis ezoterijom i mozes mnogo da pomognes ljudima.

Sto se tice izbora partnera... i ja sam procitala da mi je veza karmicka..i uporno pokusavam da pronadjem sta je to sto treba da naucim od konkretne osobe i zasto uvek takve osobe - poput limenka- strah od odbacenosti izgleda pokrece stalno isti mehanizam i rezultat uvek bude isti. Pokusavam da prodrem u sve to, kao sto sam ti rekla idem na "konekciju" - transformacije karmickih obrazaca... ali ovaj obrazac jos nisam uspela da odgonetnem. I sinoc je sms od limenka glasila "sve najlepse o meni...ali ne moze da ima vezu, uprkos misljenju i osecanjima"
Posto nisam uspela da ucitam slike nikako, poslala sam ti novi nacrt stana.

(koji sam preuredila vec nakon tvojih prvih saveta) onako - kako bas sada izgleda (1. file u room arranger-u i 2. file u word-u) - na mail.

Ono sto ne mogu da izvedem je da dodam boje na svim mestima - a nema ih puno
Ulazna vrata: bela sa srebrnim okovima i na spijunci okaceno zvono sa novcicima povezanim srvenim koncem

Kuhinja: zid izmedju gornjih i donjih elemenata ima tirkizni stakleni mozaik, koji je i oko prozora u kuhinji - iznad sudopere.Na prozor sam stavila ciklama-roze boje zavesu (kineski koncici) - iste boje kao i barske stolice.

Na frizideru imam vaznu sa 2 bambusa povezana crvenom trakom i 2 ljub/roze okrugle kutije od cokoladica sa zaljubljenim parom (to zbog strane sveta - a mozda je i greska sto je sve to bas na frizideru?)

na rucki od prozora imam okacene 6 metalnih zvoncica (feng shui)
U krajnjem desnom uglu je mala masina za sudove (koju trenutno ne koristim jer nije povezana... ali pitam se zbog samog sektora - da li i treba da ostane tu.
Iako je stan mali, morala sam da preuredim raspored u kuhinji i izmestim sporet - nisam smela da rizikujem. Nadam se da je polozaj sporeta ok?!

Spavaca soba: raspored je kao na slici, a roze krevet se razvlaci, tako da je pravac spavanja zapad. Imam zaista iznad glave tu, za sada samo kablove - gde sam zamislila da se postavi lampa, ali bih mogla tu da postavim i neka led svetla (mozda)

Trpezarija:
Sto: ima metalne zlatne 4 nozice koje se negde na sredini spajaju kao buket i onda se sire i tu se nalaze isto zlatno metalni kao listovi od vinove loze i plodovi grozdja.

Fotelje-stolice: oko stole imaju isto metalnuo-zlatnu osnovu i sediste im je zlatno a naslon za ledja i ruke je od crveno - poput plisanog materijala.
Kauc za sedenje i druge dve crvene fotelje( okrenute jedna ka drugoj) imaju crvenu bazu za sedenje, a nasloni su tigrasti tj smenjuju se zlatkasto oker sa braon-crnom bojom)

Kupatilo: oker -bez sa srebrnim lajsnama i ponekim dekorom
Sinova soba: sve belo ukjucujuci i namestaj.
Pod stana: bele mermerne plocice
Zidovi u stanu: beli

Znam i osecam da mogu da racunam na tebe.
Spremna sam da u potpunosti usvojim i sprovedem tvoje savete.
Spremna sam da menjam svaki los mehanizam i da ubijem svaku potrebu za njim.
Otvorena sam za nova saznanja i spremna sam da uz pomoc njih unapredim pre svega svoje duhovno ja kao i svoj prostor i svoj nacin zivljenja.

Majra, iskreno ti hvala, zaista si posebna.

http://i.imgur.com/y00FebI.jpg

ZIVOT CINE TRENUCI A ZIVOTNI STIL DETALJI

Draga moja Majra,

citala sam jos na temu feng -shuia i shvatila sam da imam jos par nedoumica.
1.Iznad sporeta i radnog dela u produzetku sporeta pa sve do zida od kuhinje na kome se nalazi prozor proteze se gipsana greda u kojoj je smesteno crevo za aspirator. To sam napravila upravo zbog postavljanja aspiratora iznad sporeta...ali sam sad ovih dana procitala da iznad sporeta ne valja da bude postavljena greda.
2. Kako da neutralisem ostru ivicu i kod sporeta koja udara u sredinu vrata od spavace sobe a i sa suprotne strane gde se nalazi, nazovimo trpezarija?
3.Kada uporedite moj prvi i konacni tlocrt vidite da sam pripojila terasu stanu da bi trpezarija bila pomerena vise ka jugu. Na mestu gde je bila postavljena stolarija izmedju terase i stana je ostala jedna betonska greda i ona se proteze od ugla kuhinje pa reko jedne crvene fotelje i 1/3 kauca sve do zide sinove sobe. Na centar te grede je postavljena klima koja duva ka mojoj spavacoj sobi i ulaznim vratima?? Da li je to ok i kako se zastititi od uticaja greda u mom slucaju.
4.Obzirom da mi je terasa zastakljena sa 4 prozora - kao sto je to i na slici prikazano - koju biste mi boju predlozili za venecijanere?
5.Obzirom da se sa ulaznih vrata tacno pruza pogled ka zastakljenom prostoru - mojoj trpezariji i to znaci direktan kontakt ulaznih vrata sa prozorima... sta tu uraditi
6. da li je ok na frizideru drzati ukrase sa simbolima zaljubljenog para i ljubicasto roze predmete.
7.Po analizi stana mi nedostaje u stanu sektor braka, tj krajnji desni ugao- sta tu uraditi? Tu mi se nalazi na radnom delu mala masina za pranje sudova i na nju sam postavila keramickog budu sa puno decice. Da li je to ok?
8. Takodje - kao sto vidite i kod samih ulaznih vrata desni zuid je u ravni - a levi da kazemo "strci" kao izbocina tj ili desni nedostaje ili levi strci. Sta tu uraditi?
9. Sto se tice prostirke na samom ulasku u stan - nikako ne uspevam da nadjem kombinaciju zute i boje patlidzana...videla sam samo boje patlidzana u kombinaciji sa belom... da li da tragam dok ne nadjem bas takvu kakvu treba?

Ljubim Vas ...Pozdravlajm... budite mi dobro...i odgovorite mi brzo

Hvala

JACAB

Pravi saveti u odgovarajucem trenutku

Draga Majra,

proslo je vec puno vremena...pozelela sam se komunikacije sa tobom i tvojih daljih saveta.
Mislim da sam spremna za finaliziranje i zaista mi je potrebna tvoja podrska
Za sve sto si mi do sada rekla si u oravu i jako mi je bitno da ne posavetujes u vezi preostalih detalja
sa nestrpljenjem ocekujem tvoj odgovor i tvoja dalja uputstva

pozdrav,

JACAB