Feng šui harmonizacija prostora bojom - spalatina, necikabg Feng šui

Kompas

Ako je sever na nultom podeoku, a ide se u smeru kazaljke na satu, tada je moj ulaz na 255 stepeni izmedju severozapada i zapada, na podeoku koji je blizi zapadu.

Harmonizacija prostora upotrebom boja clanice necikabg

Zvezda po rodjenju:

Necikabg: 5 zvezda Zemlje
Majka: 1 zvezda Vode

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 6 zvezda Metal
- 7 zvazda Metal

Harmonicne zvezde daju pregled boja formi i uzoraka koje treba prevashodno koristiti u prostoru namenjenom zajednickom boravku ip adnevnog boravka i trepzarije koja cuva porodicu na okupu.

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Necikabg:

- 2 zvezda Zemlje (crna)
- 6 zvezda Metal ( bela)
- 7 zvezda Metal (crvena)

Majka:

- 3 zvezda Drvo (boja zelenog zada)
- 4 zvezda Drvo (zelena)

Ovo su osnovne palete koje treba rabiti pri odabiru predmeta namenjenih licnoj upotrebi, licnog asesoara, i prostora koji samo vi prevashodno koristite pri cemu forme i uzorke zajedno sa paletom pripadajucih boja od srecnih zvezda slobodno kombinujete sa onima koje proisticu iz pripadnosti vase Kua broju, uz konsultovanje karte tj. unosenje eventualno boje za harmonizaciju doma bojom na osnovu kompasne direkcije ulaza.

Metafora:

Fatamorgana

Prostudirajte moguce raskorake izmedju onoga sto zamisljate i onoga sto zaista postoji. Dobici mogu biti kratkorocni. Budite oprezn. Ono sto izgleda kao dobra prilika, moze odvesti u gubitak. Iskoristite priliku neaktivnih perioda sticanjem novih znanja. Budite veoma pronicljivi da uocite razlike, istrajni u onome sto znate da je pravo i bicete veoma uspesni. Dozvolite svojoj intuiciji da rukovodi vasim odlukama o mogucim smerovimaa delovanja. Usavrsavajte svoje znaje i iskoristite prednost mladih, ili ljudi ispod vas, ali pokazite brigu i razumevanje za njih. Samo tako ce dobra sreca biti dugotrajna.

Shodno orjentaciji ulaznih vrata prostor zahteva balansiranje bojom upotrebom:

- u oblasti severa bilo koju nijansu zelene i/ili svetlije nijanse plavog
- u oblasti istoka i jugoistoka mornarsko plave, modro plave ili crne
- u oblasti juga zute

Ako osmotrimo prostor kao celinu jasno je uocljivo da oblik vaseg prostora neuobicajen, nepravilno oblikovan, istaknustost severoistoka a narocito istoka ukazuje na lak debalans elementa zemlje sto izaziva tvrdoglavost, gubitak ravnozeze, potencijalnu gojaznost ili abdominalnu naduvenost uz posebno naglasen elemenat Drvo sto indikuje preterani bes, iskrivljene poglede i figurativno i literarno kao i poremecaj funkcije hepatobilijarnog trakta. Da bi se ovo saniralo upotrebite belu boju duz istaknutih oblasti, a na terasi postavite purpurne sedalice, ili mozete staiti crvenu ili purpurnu vazu sa puno raznobojnog cveca, jarkih boja po njoj.

Sa druge strane potisnuti elemenat Meatl u zapadnoj i severozapadnoj oblasti indikuje prekid komunikacije, emocionalne blokade i konfuzne granice, jednako kao i tegobe koje poticu od strane urinarnog trakta pa i tegobe sa disanjem. Da bi ovo sanirali upotrebite belu boju za zidove oko ugrozene oblasti, takodje mozete staviti i okrugla ili ovalna ogeldala sa belim i/ili metalnim ramovima na mestima koja su obelezena plavim strelicama, s tim sto u dnevnoj sobi ako sluzi i kao spavaca ogledalo treba da je u visini ociju ali tako polozeno da se u njemu ne moze majka videti dok lezi. Uvucenost u samoj oblasti s jedne strane ukazuje na osujecenost vasih profesionalnih veza zbog nepredvidjenih okolnosti, jednako kao i sopstvenom konfuzijom i nemogucnoscu da prevazidjete prepreke. Ovakva situacija ukazujeda se lako moze desiti da se nadjete u situaciji da zadrzavate nizak profil svoje licnosti i da zivite u senci, takodje mozete razviti sposobnosti da zivite u maniru necijeg dvojnika ili zamenika kroz zivot te druge osobe. Istaknutost tacke novca ukazuje da obicno imate velike troskove i tesko zadrzavate novac.

Potom usled pozicije koju zauzima kupatilo pobrinite da bude besprekorno, naime vec na forumu postoji tekstova o ugrozenosti jugozapada i sta ona nosi sama po sebi i stoga nastojte da osim odrzavanja higijene u njega plasirate u otvorenim keramickim posudama morsku so koju cete vremenom menjati, uopste ovaj kutak treba da svojim dizajnom nalikuje mini spa centru, ali vas molim da niposto ovde ne unosite bilo kakve energizatore. Prosto toalet nije mesto gde se vrsi energizacija.

Generalno dakle kada sagledate prostor i preporuke o bojama tamo gde mozete aplikovati kao moleraj opredelite se za, s napomenom da koristite shodno nameni prostora jin ili jang nijanse, ali da nema dominantnu komponentu. Primera radi ako se odlucite da molujete svoju sobu u neku nijansu zute, nemojte da to bude suncano zuta vec se opredelite za neku boje banane ali mirniju uz naravno akcente crvene i komponente bez kao sto proistice iz vasih srecnih zvezda. Soba treba da je namenjena odmoru, ali jedan kutak sa romanticnom lampom koju cete ostavljati da svetli tokom noci bar tri casa, romanticno ma st vi sami pod tim podrazumevali ne mora da bude ono sto je opste prihvacen kalup ali je vazno da predneti budu upareni.

Apsolvirajuci sve ovo ono sto prvo trebate da uradite je da uneset balans u ceo prostor, da uvucena oblast se nadomesti postavkom ogledala, kako bi ste je simbolicno produzili u dubinu jer zapad ukazuje na nemogucnost ostvarivanja i emotivne veze i jasno trasiranje profesionalnog puta u cijoj osnovi lezi emocionalna blokada i prekidi u komunikaciji, dok je istaknutost oblasti novca pokazuje da finansijski problemi poticu od emocionalnih padova u proslosti.

Dok budete reorganizovali prostor reorganizjte i svoje uspomene, i odvojite se od proslosti. To ce vam stvoriti jednu cistinu da uspostavite interes za svoj drustveni zivot i samim tim potrazite i nadjete interesantniji posao.

Dakle u radu se upravljate kompasnim direkcijama kako sam vam ucrtala na tlocrt, na osnovu toga zapisite pored da vam e lakse za rad preporuku boje za harmonizaciju i tome dodajte osnovne atribute noseceg elementa svake direkcije. Primera radi, uzmimo vasu spavacu sobu, koja poklapa juzni sektor, preporuka boje za harmonizaciju je zuta (gama zute) kombinovano uz boje dobijene na osnovu vasih srecnih zvezda (crna, bela, crvena). Kako je ovo oblast koja sluzi za odmor ona treba da odise relaksirajucim nijansama uz detalje koji ce stvarati iskru i bacati svetlo na aspiracije u pogledu partnerskih odnosa.

Shodno tome dakle zid moze biti nijansiran zuto – belo u kombinaciji uz posteljini sinhronih boja i uparene jastucice crveno crno. Zelimo par, pa i njih unosimo u paru, i stabilnost pa posezemo za pravilnim kvadratnim formama zaobljenih ivica (ovo vazi i za slike ili jednu vecu sliku na zidu koja ce svojim koloritom podrazati ovu kombinaciju a motivom vama oslikavati ono sto prozeljkujete u toj sferi. Neka to bude prvo sto vidite kada udjete u sobu ili pak kada se budite. Potom krevet mora biti dostupa sa svih strana, prostim pogledom i sami vidite logican zakljucak da je projekcija da samo jedna osoba pristupa krevetu, a shodno velicini ako imam dobru percepciju radi se o francuskom lezaju, on je projektovan za par, pa me ne bi iznenadio osecaj samoce koji vas povremeno blokira – bas kako sto ste vi pozicijom blokirali drugu stranu. U ovom prostoru ne treba da bude cvetnih uzoraka. Prostirke treba da su polozene sa obe strane kreveta i da su kvadratne, manje i po mogucstvu cupave tj. da kada stanete jutrom nogom imate onaj osecaj mekoce i prijatnosti.

Takodej pretrpanost u severnom delu, primaknutos zidu trpezarisjkog stola ukazuje na losu komunikaciju ili blokirane porodicne veze do koji vam jeste stalo ali ih ne pokrecete. Sve stvari su primaknute spoljnim zidovima kao da se na neki nacin duplo ogradjujete usled nesigurnosti od okoline, razmislite malo o tome i zasita vam tolp preporucujem da reorganizujete elemente tako da sedeci u svakom delu imate osecaj upucenosti na onoga drigoga.

Pretpostavljam da su ovo brao sve veliki plakari, malo su mi nejasni granicni zidovi i veliki zuti krug na samom tlocrtu... U kuhinji takodje postavite i zelenu prostirku da bi povezali elemente koji su suprotstavljeni. Sve predloge boja mozete i integrisati kroz dekorativne tkanine, materijale, prostirke, zavese i sl. Tek kada prostor harmonizjete dolazi u obzir da razmatrate unosenje simbolickih objekata.

http://img246.imageshack.us/img246/5411/necustom.jpg

majra 

Site Admin