Feng šui harmonizacija prostora bojom - spalatina, necikabg Feng šui

Odusevljena sam vasim sajtom i savetima vezanim za uredjenje stana.
Uspela sam da downloadujem room arranger i saljem sliku stana.
Ovde zivimo kao podstanari i jako malo stvari mozemo da menjamo.

U kuhinji nista od elemenata ne mozemo da pomeramo, orman u dnevoj sobi i orman u spavacoj sobi.
Planiramo da krecimo stan i imali smo ideju da juzni zid dnevne sobe i istocni budu svetlo zelene boje, druga dva krem boje, kupatilo svetloplavo ili ljubicasto, radna soba, svetlo zelena i spavaca krem boje.

Ideja nam je bila da prekrivaci za namestaj u dnevnoj sobi bude tamnocrvene boje.

Sve ideje o postavljanju biljaka, korigovanju boje zidova, bi nam dobrodosle.
Datum mog rodjenja je 11.04.1980, a suprugov 02.04.1979.

Unapred hvala!

http://img41.imageshack.us/img41/1761/stan.th.png

Harmonizacija prostora bojom - spalatina i necikabg

Zvezda po rodjenju:

Spalatina: 4 zvezda Drvo
Suprug: 3 zvezda Drvo

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 1 zvezda vode
- 9 zvezda Vatre

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Spalatina: 1 zvezda vode (bela)
Suprug: 1 zvezda Vode (bela), 9 zvezda Vatre (purpurna)

Zbog orjentacija ulaza ka severu , oblasti ka severoistoku, jugoistoku, zapadu i severozapadu su neharmonicne i potreban im je balans. Upotrebite:

- belo u oblastima severoistoka i jugozapada, i
- zeleno i/ili svetloplavo u oblastima zapada i severozapada.

U svim ostalim direkcijama slobodno primenite boje koje proishode iz vasih uzajamno harmonicnih boja, i kako vidim po onome sto ste napisali izbor je adekvatan s tim da vodite racuna o nijansi ili "valeru" koji cete primeniti i da u obzir pri biranju zida uzmete kompasnu orjentaciju. Ovo sto ste izneli kao vas predlog za dnevnu je sasvim adekavato, trpezariju takodje idite sa nekom iz palete bele, znaci moze i takva krem kao sto planirate za dnevnu sobu.

Izbor nijanse zavisi od dve stvari: da li zelite da vam dom bude jin ili jang, i kakva je namena date prostorije u stanu. Generalno treba teziti jednoj ravnotezi, ali s obzirom da vas dom ima veci potencijal za dokolicu tj. da je taj aspekt vise podrzan od profesionalne ambicije radije se opredelite za jang nijanse u polju radne sobe. Vodite se pomalo i ciklusom elemenata pa "hranite" elemenat onoga ko primarno koristi radnu sobu, dakle svetlo zelena je povoljna ali ako osmotrite ciklus neka svetla tirkizna bi takodje dosla u obzir. Kako je ovo ujedno i deo koji poklapa srediste kome korespondira elemenat zemlje a orjentacija ulaza je sever u cilju povezivanja u prostoru treba da budu i elementi bele i diskretno uneti elementi metala.

Niste dostavili godinu gradnje ni precizno ocitan kompas na ulaz pa ne mogu uraditi natalnu kartu doma, ali ono sto je ocigledno ako sagledamo tlocrt u celini je da spavaca soba, tj. da po slobodnoj proceni u severozapadi imate projekciju prostora; naglasen metal indikuje preteranu samosvest, pokazuje i aroganciju muza i blokade emocija. Da bi ste sanirali na istaknutoj oblasti unesite okruglu ili ovalnu modroplavu prostirku.

majra 

Site Admin

Feng shui u nasem malom stanu

Evo Mojra, nadam se da sam razumela.
Moj kua broj je 8 mala zemlja, a zivim sa mamom koja je broj 1 metal, tu je i macka, ali ne znam za nju:).
Poslacu vam tlocrt stana, a pojasnicu kad ga vidite, ne znam sta bih sad mogla da dodam. Mnogo vam hvala.

Poslala sam i tlocrt, ali ne znam da li ste dobili tj. da li sam uspela.

podaci nuzni za feng shui analizu

Nuzni podaci:

- puni datumi rodjenja clanova domacinastva (to mozete slobodno poslati na privatnu poruku)

- ocitana kompasna direkcija na ulazu i godina gradnje objekta

- sazet opis eksterijera i enterijera

- iskaz na sta prevashodno u startu zelite da se fokusirate, sta bi ste prvo zeleli da pokrenete ili da inicirate promenu

- i naravno plan (tlocrt) uradjen u proporciji

Kada to sve dostavite, ja Vas molim samo za malo strpljenja.

majra 

Site Admin

Evo, ponavljam tlocrt.

Plan stana sa kratkim opisom enterijera

Nadam se da sam razumela.
To je onda bilo jako jednostavno. Izvinjavam se.

http://img300.imageshack.us/img300/7673/stan.jpg

Sad cu vam i dopuniti prikaz:

Stan je izgradjen 1972. u decembru kada sam i ja rodjena, a usle smo u januaru 1973. mama i ja. Na planu sam vam upisala i strane sveta.
Stan je malo mracan jer je okrenut istoku tj. severoistoku. Moja soba je opremljena namestajem u braon boji, a orman je staklo - metal - drvo braon sa srebrnastim. Trosed u mojoj sobi je prekriven plavo - zutim, a fotelja zutim. Imam plavi tepih sa zutim.

Dnevna soba tj. mamima soba je sa crvenim krevetom-tamno crvena, dvosed je malina crvena kao i fotelja. Trpezarijski sto, stolice i komoda su takodje od crvenkastog drveta.

Kuhinja je oker braon i sa tackicama sivkasto-belo-braonkasto, iste su i podne plocice. Predsoblje je mracno, ofarbano u roze i ima veliki ormar celom duzinom.

Moja spavaca soba je samo sa krevetom, lampama i malim muzickim uredjajem, ima i zavese u rozikastoj boji, a lampe su crveno-zute. Terasa nam je puna cveca, koje cveta celo leto, bas su cvetnice u crvenoj, roze, ciklama boji i na prozoru od kuhinje su ljubicice. Ako jos nesto treba da dodam, napisite mi. Puno hvala!

Kompas

Sa podacimasto ste dostavili ja mogu da odradim analizu metodom osam palata i da vam dam sugestije u vezi sa harmonizacijom prostora upotrebom boje i iznesem zapazanja i predloge oko pozicija nekih objekata i sl. kada pazljivo pregledam tlocrt.

Ono sto ovako nije moguce je uraditi natalnu mapu doma - kartu Letece zvezde, jer niste postavili precizno ocitan podatak kompasnu vrednost na samim ulaznim vratima. Ispod samog cata ima pojasnjeno kako precizno ocitati kompas, i zaista bi bilo vise no pozeljno da u medjuvremenu dostavite i to.

majra 

Site Admin

Poslacu vam i "ocitavanje kompasa". Ako ne uspem veceras, a onda u toku sutrasnjeg dana.

Tlocrt sa kompasom

http://img269.imageshack.us/img269/84/projekatstanasakompasom.png
Ubacila sam u tlocrt kompas i ulazna vrata. Ako treba jos nesto, napisite mi, hvala vam.

Kompas

Dobar dan, Majra. Ne znam da li vam je znacilo sto sam vam poslala tlocrt sa kompasom i da li cete sada moci opsirnije da analizirate. Hvala!

Pravac gledanja

Ja bih te molila da dostavis tacnu brojcanu vrednost ocitanu na ulaznim vratima dakle tipa : ulaz 97°45

majra 

Site Admin