Konsultacije - efikasna pomoc u radu Feng šui

Mamika021 potpuno te razumem, ali nije razlog za neraspolozenje!
Za pocetak ja sam kompas dobila od sestre koja ga je u knjizari platila oko 250 dinara, verujem da to nije bas skupo, a radi kao i neki profesionalni, koji ti verujem nece trebati da se orijentises po stanu. :lol:

Ni s kompasom ti nece biti mnogo lakse, ali se ja makar pred dragim pravim vazna stalno nesto gledajuci i mereci. :lol:

e, a ja sam uzela onaj majrin praktični kurs i bilježnicu te sjela i počela pisati kao pravi đak, bez preskakanja :lol:

javim utiskOVe :lol:

dobro je

:oops: Nisam jedina :oops:
A ja misila kompas ko zna kolko je...
Hvala :klap:

majra, na drugoj stranici ove teme stoji da metalne boje nikada ne treba kombinirati sa zemljanim. navodno kombinacija ubija rast i najbolje je izbegavati.

zašto se to smatra tako? zar zemlja ne rađa metal?

Metal - odgovara zapadu, severozapadu

Boje obuhvataju sve nijanse zlatne, srebrne i bele. To su boje sa vrlo moćnom yang energijom. Izuzetno se dobro slažu sa vodenim bojama, naročito ljubičasta kao vodena boja i srebrna. Njihova energija je gusta i teče ka unutra, pa ako je pravilno upotrebite može doneti porodici izuzetan uticaj i moć. Metalne boje nikada ne treba kombinovati sa zemljanim. Ta kombinacija ubija rast i najbolje je izbegavati.

i još nešto... zanima me je li zemljani element previše naglašen kod mene? -

Prejaka Zemlja izaziva sebicnost, despotizam, tvrdoglavost, u zdravstvenom pogledu donosi probleme sa ishranom, abdominalnu naduvenost i gojaznost;

ima me ovdje pa pitam... da je iskontroliram možda drvetom :D

Pocetnik u feng shui

Pozdrav svima! Napravila sam "Lo shu" kvadrat stana i dosta sam shvatila jer sam se bavila samo pocetnickim terminima. Shvatila sam da bi kornjaca na severu bila dobra za poboljsanje kompletnog doma, tronoga zaba za novac itd.

Ali kada sam izracunala kua broj sve mi se okrenulo, a tek letece zvezde ne kapiram. Ja sam kua broj - 7, zapadna grupa, tigar, drvo, yang.

Krevet mi je naslonjen na severni zid, glava na istoku, a sada sam procitala da severni deo ne valja pogotovo ove godine za tigra!

I - stvarno mi nista nije jasno.

Pomoć oko tlocrta i Kua broja

Nacrtala sam stan, izmerila, utvrdila kompasom strane sveta i vec isplanirala kako cu malo preurediti stan ali sam naisla na nerazumevanje oko kua broja, nista mi nije jasno!

natasa2ss-7, zapad, tigar, drvo, yang

muz - 1, istocna, pacov, voda, yang

sin stariji - 4, istocna, pacov, vatra, yang

sin mladji - 3, istocna, bivol, vatra, yin

A tek kada sam procitala da smo u godini tigra i o letecim zvezdama prosto sam se uplasila!

Prilazem slike i molim za malo pomoci i strpljenja oko mog ne znanja.

Inter CAFFE arhiva

Merenje centra

Inter CAFFE arhiva

Potrebni podaci za analizu prostora po feng shui

Potrebni su datumi rodjenja (ako ne zelite javno mozete dostaviti i na pp), zatim datum izgradnje stambenog objekta, potom eventualnog renoviranja i kratak opis eksterijera i enterijera i precizno ocitana kompasna vrednost na ulaznim vratima izrazena u numericki tipa 54°,5.

Ovi podaci su nuzni da bise uradila mapa letecih zvezda, i izracunale vase izajamno harmonicne zvezde.

majra 

Site Admin

Dodatni podaci

Ulazna vrata na 190-195

Natasa - 12.09.1974
muz - 07.08.1972
Sin stariji - 12.08.1996
Sin mladji - 19.07.1997

za zgradu ne znam oko 2001-2002,stanujemo privatno i zvanicno smo se uselili 21.01.2010, kljuc sam uzela mislim 17.01.2010.Nisam bas shvatila ostatak?

Srdacan pozdrav!

Okruzenje

U kratkim crtama je potrebno naznaciti kakvo je okruzenje, poziciju stana, spratnost, potom zapazanja tipa sta vidite kada izlazite na glavna vrata, potom sta vidite kroz prozore, sa balkona, sta okruzuje objekat gde su putevi i sl.

U enterijeru vidim da ste ucrtali raspored elemenata, napisali ste "moja spavaca soba" da li to znaci da je samo vi koristite, i da li deca spavaju skupa?

majra 

Site Admin

dodatne informacije naseg stana

Zgrada se nalazi kada gledano iz stana prema ulaznim vratima na levo od Dunava,na razdaljini oko 2km,na istocnoj strani je terasa sa dvoja terasnih vrata i dva prozora tako da je taj deo najsvetliji i direktno gleda na glavnu ulicu.Iz dnevne sobe u kojoj spavamo suprug i ja ima jos jedan prozor koji je na severnoj strani,pogled koji se odatle pruza je na Dunav.U decijoj sobi isto ima prozor i pogled je na zgradu pored nas ali dijagonalno gledano opet se vidi Dunav.Decija soba se nalazi na severozapadu.Ucrtala sam krevete na sprat, stolove i racunar mislim i tv.Uzglavlje im se nalazi na zidu do kupatila,a kada se probude direktno gledaju na prozor.

Sto se tice onog "moja soba" mislila sam da objanim da mi je dnevna i spavaca isto.Na severnoj strani dnevne sobe nam je trosed na razvlacenje,na zapadnoj dnevne sobe ormani dva dvokrilna i jedan deo sa policama izmedju.Na juznoj strani dnevne sobe je polica sa tv,kucni bioskop,slike u ramovima,knjige i akvarijum na zadnjoj polici ispod tv.Na istocnoj strani je zid sa ikonama i balkonska vrata sa prozorom i u nastavku trpezarija.

Imam jednu gresku u nacrtu, a to je otvor u vidu vrata iz trpezarije ka kuhinji, on je naspram vrata kuhinje na koja se ulazi iz hodnika.

Trpezarija se nalazi na istocnoj i jugoistocnoj strani stana i ima balkonska vrata sa prozorom, okrugli sto sa 4 stolice,jer nema bas mesta za jos dve.Bilo bi pretrpano.

Kuhinja je na juznoj strani i nema prozora,kombinovane su kivi zelena sa tamnije zelenom.Izgleda interesantno i veselo.

Kupatilo se nalazi na jugozapadnoj strani,ucrtala sam polozaj svih elemenata.

Kada izadjem iz stana, naspram nas su vrata od susednog stana,ali i kada pogledas levo tik uz nasa vrata su vrata od jos jednog stana.

Zgrada je gradjena na kosini tako da imamo dva ulaza u zgradu.Jedna su na istocnoj strani koja gledaju na glavnu ulicu i od tih vrata mi smo na trecem spratu,druga su na zapadu i gledaju u neko brdo na kojem je izgradjen studenski dom i od tih vrata mi smo na prvom spratu.Interesantno je da ta vrata retko ko koristi a ona se vode kao glavna i tu su sanducici za postu.

Da,zaboravila sam da opisem pogled sa balkona,kada izadjem na terasu i stanem u sredinu levo vidim Dunav,pravo i desno su brda naravno sa kucama,zgradama,fabrikama...

Deca spavaju u svojoj sobi,stariji na gornjem krevetu,a mladji dole.

Ako nesto jos nedostaje u mom opisu samo recite, ja sam tu i unapred zahvaljujem na vasem interesovanju za nas stan.Hvala mnogo!

Pozdrav svima i forum je nesto sto nam svima treba u ovo lose vreme!Divni ste!!! :D

Povoljna orjentacija i pozicija kuce na placu

Cao narode, tema je fenomenalna, veoma sam se zainteresovao za ovu kinesku filozofiju citajuci vase postove.

Jedno pitanje za eksperte:nameravam kucu da sagradim, da li je bitno kako ce kuca pozicionirana biti, mislim na uglove kuce?

Mogu li je postaviti kako ide plac ili bih trebao da je izokrenem prema stranama sveta. Hvala na savetima koji su dobrodosli.

Re: Povoljna orjentacija i pozicija kuce na placu

Grufeniks: Cao narode, tema je fenomenalna, veoma sam se zainteresovao za ovu kinesku filozofiju citajuci vase postove.

Jedno pitanje za eksperte: nameravam kucu da sagradim, da li je bitno kako ce kuca pozicionirana biti, mislim na uglove kuce?

Osnova zemljisne parcele moze da utice na vasu dobrobit. Vasa parcela je pravougona i dakle imate opciju da pozicionirate dom u prednjem delu parcele ili u zadnjem.

U prvom slucaju ako je kuca smestena u prednjem delu energetski uplivi se nagomilavaju na zadnjoj strani, cime je vase bogatstvo i zdravlje zasiurno zasticeno.To je slicno bogatom pojedincu koji ima "duboke dzepove" i jako zaledje.

U drugom slucaju ako imate duboko prednje dvoriste i plitko zadnje dvoriste, prostoru ispred kuce ukazuje na vecu mogucnost da cete imati problem da zadrzite novac.

Druga stavka je osnova samog objekta tj. kuce, i treca jeste orjentacija ulaza tj. prednjih glavnih vrata i zadnjih sporednih vrata.

Ove pravce odredjujemo na osnovu Kua broja vlasnika kuce tako sto se bira dom sa povoljnom orjentacijom ulaza u odnosu na povoljne pravce vlasnika, a ujedno se sagledava i mapa letecih zvezda da bi ste i unutar prostora sagledali upliv i napravili dobar raspored prostorija.

majra 

Site Admin