Radio Mileva - opusteno i neobavezno Opušteno

Upozorenje u holu robne kuće "Beogradjanka"

http://img212.imageshack.us/img212/5609/upoznf7.jpg

U holu robne kuce "Beogradjanka" - ovo sam jednostavno morala da snimim!
Jel to i ovde pocinje svetska praksa obelezavanja svega i svacega?
E, zemljo Srbijo... :D

ljuki

E pa nemogu da verujem! I sada ti pokušaj da se voziš pokretnim stepenicama?!! :lol:

Majra, tvoja fascinacija internetom te vladanje istim su za divljenje. Humor kojim ovde obasipaš je kao lek u današnjim vremenima.

Orjentalni ljiljan

Ljiljani spadaju medju najpopularnije rezano cvece na svetu. Takodje su neizbezni u sastavu svih bolje odrzavanih vrtova, pa cak i malih basti. Danas se vrlo slabo gaje sorte ljiljana (kod nas se jos uvek po bastama dosta gaji sorta L. maddona, zvani "Krin").Najcesce se gaje hibridi koji su mnogo lepsi i (uglavnom) krupniji. Svi hibridi se dele na dve velike grupe: orijentalni i azijski hibridi. (Orijentalne neko naziva i japanski ljiljani).

U prvoj grupi su krupniji ljiljani, lepsih boja i sa jednim intenzivnim mirisom, ali su tezi za gajenje i razmnozavanje. U drugu grupu spadaju ljiljani koji se gaje po vrtovima i za rezani cvet i koji imaju veliku komercijalnu vrednost. Lukovice prve grupe se sade najranije u prolece, a druge u jesen. Zemljiste treba da je vrlo dobro pripremljeno, bogato organskim materijama i gvozdjem. (Moje iskustvo govori da je na zemlju jako dobro baciti odredjenu kolicinu "dzibre" - otpadne vode od proizvodnje alkohola).

http://i.imgur.com/c77cMsl.jpg

Razmak i dubina sadnje zavise od velicine lukovice i nacina medjuredne obrade. (Veca lukovica uvek daje vislju biljku i veci broj cvetova po jednom stablu). Sadi se na dubinu 2,5-3 x precnik lukovice. U redu 15-20cm. Medjuredno 50-60cm. Kada biljke dostignu visinu od 15-20 cm, vrsi se prehranjivanje sa KAN-om, ali samo ako se primeti da su biljke slabe i imaju zuckastu nijansu. Sa azotom treba biti vrlo oprezan, jer ako ga dodamo suvise, stablo oslabi i ne moze da izdrzi tezinu cveta, nego pada i lomi se. U tom slucaju moramo obezbediti naslon, sto poskupljuje proizvodnju.

Cvet se reze "u glavu" ako ne zelimo da sacuvamo lukovicu za sledecu godinu. ako zelimo da je sacuvamo, moramo ostaviti bar 15-20 cm od stabla sa liscem, da bi mogla da uzre. Iz zemlje se vadi oko 40 dana posle rezanja cveta, ne susi senego se pazljivo iscupa ostatak stabla, stavlja u vlazan teset, zajedno sa korenom i unosi u podrum, do sledece sadnje. Ovo je u najkracem o gajenju ljiljana.

Na slici gore: Orijentalni ljiljan Speciosum rubrum no. 10, ima fantastican miris, mmmm...)

majra 

Site Admin

Pozelenela sam od zavisti sto to ne umem.

Dok nisam upoznala delo Lilijan Tu, bio mi je redovan gost. Kompjuter i ljiljani, zona ljubav, moja licna uspeh, ona najjaca. Sad vec odavno zivim bez njega i nedostaje mi.

Znam da su azijski mirisi opojni, ali sto rece Miki Manojlovic u Andjelima - Ih, sto ti je navika, volim samo bele i narandzaste. Aj neki photoshop il nesto. Je l’ moze? Da se prefarba, mislim.

Liljan (Lilium sp.)

Zbog svoje velicine i iznimne lepote, ljiljan je oduvek bio cenjen cvet. U staroj Grckoj bio je posvecen vrhovnoj boginji Heri, kraljici neba, zastitnici braka i potomstva. Mit kaze da su liljani nastali iz kapljica njenog mleka koje su pale na zemlju. Iako ih ima razlicitih boja, najomiljeniji je beli ljiljan. On je simbol uzvisenosti i cistoce i veruje se da postoji jos od pocetka ledenog doba. Cesto ga se povezuje s verskim svetkovinama i mnogi su ga veliki slikari ovekovecili na svojim platnima kao motiv Navjestenja uz Devicu Mariju (Sandro Botticelli, Dante Gabriel Rossetti), jer je arhandjel Gavrilo drzao cvet belog ljiljana u ruci kada je devici Mariji najavio da ce zaceti Hrista pa se u narodu se jos zove i Bogorodicni cvet.

http://i.imgur.com/aA6kSB6.jpg

Ljiljan je i rajski cvet - simbol beskrajne lepote, srece, besmrtnosti i spasa. Vrlo cesto se koristi na vencanjima jer simbolizuje odabiranje voljenog bica. Tako u "Pesmi nad pesmama" zarucnik usporedjuje lepotu svoje izabranice s ljiljanom i kaze: "Sto je ljiljan medju trnjem to je prijateljica moja medju
devojkama". Ljiljan je biljka ciji se cvet moze naci u svim duginim bojama osim plave. Rec je nastala od grckih reci "hemmero" – dan i "kallos" – lepota, sto upucuje na vek trajanja cveta. Naradzasti ljiljan (Lilium Bulbiferum L.) je ugrozena vrsta – zasticena 1969 godine.

Parfem sa esencijom ljiljana je Absolu Rochas for Women

majra 

Site Admin

Kutija za nakit

Evo jedna kutijica za tebe draga majra

http://i.imgur.com/niMWgRT.jpg

j@

Site Admin

Cipelica

http://img212.imageshack.us/img212/1752/sstiklaatk3.jpg

j@

Site Admin

Smeh je univerzalni lek

Nesto sto bi trebali znati.

  • Lekar ce vas primiti iskljucivo ako vam nije nista
  • Pregled pocinje iskljucivo velikim slovom A
  • Pregled se nikad ne zavrsava otpozadi
  • Lekar obavezno daje odgovore na nepostavljena
    pitanja jer pacijenti sami biraju temu

  • Lekar ce vam prepisati terapiju od svog kolege
    jer ce biti efikasnije ako napise ono što ne misli

Da bi postali deo tima specijalista morate izgovoriti na sav glas i sa rukom na stomaku sledeću zakletvu - citaj šok zakletvu!

Sok zakletva poluklinike fun tazze

U ovom odsutnom casu kada stupam medu specijaliste Klinike Fun Tazze, svecano obecavam da cu svoj zivot staviti u sluzbu smeha.

Prema svojim uciteljima sacuvacu zahvalnost i postovanje kao najvecoj nocnoj mori.

Svoj poziv cu obavljati urgentno nesvesno sa nekontrolisanim grcevima u stomaku zadobijenim postavljanjem skakljivih pitanja pacijenata.

Najveca briga ce mi biti da pacijent od smeha ne padne zajedno sa stolicom.

Postovacu tajne muke onoga ko mi se poveri. Drzacu ih obema rukama i u dubokim dzepovima.

Odrzavacu svim svojim silama cast i plemenite tradicije Poluklinike smeha prepoznatljivim stilom: "Tesko onom ko mi padne saka".

Moje kolege ce biti ortaci i ortakinje po onoj staroj, dobar i lud su braca. Ordiniracemo u pauzama a u radno vreme, kao pod hipnozom, ispijacemo mito nekog izlecenog pacijenta.

U vrsenju duznosti prema pacijentu necu imati nikakvih obzira. Spasavajuci njihovu licnost, omamljujucim recima, brzo i efikasno pronaci cu njihovu najslabiju golicavu kariku sve dok ne postanu grogi.

Postovacu samo ljudski smeh. Svaki drugi napad smeha koji moze dovesti do zagusenja Poluklinike: arlaukanje, urlike, riku i druge neartikulisane animalije, propusticu kroz ljudsko sito.

Ovo obecavam, pozivajuci vas na zajednicki smehotres.

Ekipa donstalens.com-a

majra 

Site Admin

Mljeveni djetic

no comment :)

http://i.imgur.com/LTRFgp3.jpg

galeksic

Site Admin

Asocijacija

http://i.imgur.com/VUyi9bd.jpg

majra 

Site Admin

Šta bi im se dogodilo da žive danas

Aladin bi pokušao da protrlja sijalicu i ubila bi ga struja

Milošu Obiliću bi se sudilo u Hagu zbog kršenja običaja i pravila rata i za meðunarodni terorizam

Sveti Gregorije bi se našao na meti društva za zaštitu životinja i verovatno bi bio dekanonizovan

Homeru i Filipu Višnjiću bi se sudilo zbog klevete i širenja lažnih vesti

Mojsije bi bio optužen za izazivanje opšte opasnosti i remećenja prirodne okoline zbog epizode sa razdvajanjem mora

Cezar bi bio lustriran zbog neodgovorne politike na Rubikonu i osuðen zbog nezakonite kocke

Šeherezada bi imala svoj „Džeri Springer Show"

Odisejbi se, vrativši se kući na Itaku, suočio sa brakorazvodnom parnicom s Penelopom i ozbiljnom alimentacijom kao odštetom za neispunjavanje bračnih dužnosti i prevaru

Juda bi radio za DB

Kraljević Marko bi dobio trajnu zabranu na dozvolu za jahanje zbog pijanstva, kao i tužbu zbog navodjenja životinja na alkoholizam i uništavanje putne infrastrukture

Sizifbi nosio kožnu motorku i pevao „it's only rock and roll but I like it"

Edip bi pronašao dobrog psihoanalitičara i izbegao krvavi incest

Orfej bi se drogirao i izdavao albume za „Grand Prodakšn"

Arhimed bi imao jakuzi i bolelo bi ga za nauku

Sveti Ilija Gromovnik bi radio za Elektrodistribuciju

Kaligula bi bio predsednik Parlamenta

Nostradamus bi imao Agenciju za proricanje i sopstveni plaćeni termin na TV Pinku

Nikola Tesla bi i dalje bio ispred svog vremena

Diogenbi se oduševio kvalitetom modernih plastičnih buradi (i kamp kućica) i odustao od potrage za čovekom

Dekartbi rekao: „Mislim... Vidi zanimljiv program na TV-u!"

Hipokrat bi imao privatnu Kliniku a medicinska zakletva bi pocinjala sa: „lekar je dužan da pomogne, bez obzira na vrstu viskija"

Filipides bi bio šampion u maratonu a sponzor bi mu bila Nokia

Ničebi tvrdio da je Bog živ, da bi opet bio u suprotnosti sa javnim mnjenjem

Frojd bi rekao : "Aman, ljudi, zezao sam se "

(napisao meni nepoznat autor)