Inter CAFFE servisi - vesti i najave u vezi foruma Caffé

Inter CAFFE - verzija devet

Obzirom da su radovi odmakli, mogu slobodno da najavim novu verziju foruma. Nismo joj dodelili neko specijalno ime, zovemo je "v9", ili jednostavno - "devetka".

Trenutno jedan ograničen broj nas učestvuje u radu, svako na svoj način, a ukoliko imate kakvu konkretnu ideju - možete se priključiti.

Iako su radovi odmakli, nije izvesno šta će tačno i konkretno biti lista novina - još uvek smo u "radnoj" fazi.

Ono što jeste izvesno je da promene neće biti toliko drastične da moramo menjati navike - svi postojeći elementi će zadržati vrlo sličnu poziciju. A takodje i izgled - nova verzija bi trebalo da izgleda kao logično nadovezivanje (na postojeći izgled).

Medjutim, promena će biti, a biće velike i uočljive - kao i svaki put kada smo unapredjivali platformu. I u velikoj meri ih čine sugestije koje ste davali zadnjih nekoliko godina, a koje nisu mogle biti realizovane bez krupnih zahvata na "motoru" koji pogoni forum.

Možda najznačajnija od svih je da će prikazivanje sadržaja biti prilagodjeno i za uredjaje koji su prešli u masovnu upotrebu nakon prošlog unapredjivanja - "pametne" telefone, tablete, i slično.

Zaista veliko hvala svim članovima koji su imali strpljenja (i razumevanja), za dugo prisutnu grešku u navigaciji: "strana ne postoji" na linkovima ka nekim od najnovijih poruka. Bug je skoro u potpunosti otklonjen, a razlog relativno dugog postojanja je takodje relativno složen uzročno-posledični lanac tokom generisanja navigacije.

To je jedna od novina u sklopu postojećih radova, a za koju naravno nije bilo razloga za čekanje, već je implementirana.

Iskreno se nadam da će sledeću poruku na temu nove verzije napisati neko od admina ili urednika kao objavu da je puštena, ili najavu da je puštamo, a po nekom planu i rasporedu to bi moglo biti sredinom ili najkasnije do kraja maja meseca.

Vidimo se uskoro u novom "odelu"!

galeksic

Site Admin