Parfemi - postanite poznavalac Životni stil

Mirisno oruzje

Proizvodjaci parfema koriste snazan uticaj mirisa na seksualnu aktivnost i trose silne milijarde dolara, na istrazivanje i razvoj u pomenutoj oblasti

A sve u cilju da proizvedu one za koje veruju da će ljude potaknuti na romantične aktivnosti. Ideja nije nova - stari Egipćani su koristili mirise na ovaj način stolećima pre našeg doba.

Feromoni su hemijske supstance koje uzrokuju reakciju pripadnika iste vrste, obično suprotnog spola. Razlikuju se od hormona Već je dugo poznato da iznimno male količine feromona koje proizvodi ženka nekih vrsta insekata mužjak uočava s velike udaljenosti, što ga potiče da potraži ženku i pari se s njom. Mužjaci zauzvrat proizvode feromone koji potiču ženke na parenje.

http://img377.imageshack.us/img377/7302/feromonigh9.png

Sve studije ljudskih bića su pokazale povezanost seksualnog ponašanja i feromona suprotnog pola.

Dugo je poznato da miris ima uticaj i na ljudske seksualne interakcije. U literaturi starih Grka stariji muškarac traži mladog ljubavnika da mu vrati ruže koje mu je prethodno poslao da budu raširene po njegovom krevetu, jer će sad uz slatki miris ruža sadržavati i miris ljubavnikovog tijela.

Svetska industrija parfema na tržištu namenjenom muškarcima nudi osobene parfeme sa dodacima feromona,a svaki je opet namenjen muškarcu drugačijeg senzibiliteta.

Izbor je uvek vaš!.

Silver Shadow - Davidoff

http://img418.imageshack.us/img418/6266/davidoffxm4.jpg

Harizmatičan miris za zrelog i tajanstvenog muškarca

Mirisne note koje daju inteligentnu snagu su kompozicija: gorke narandze, korijandera, amber i hrastove mahovine

Instict - David Beckham

http://img209.imageshack.us/img209/4691/davidbecamnl9.jpg

Namenjen elegantnom, modernom muškarcu sportskog duha.

Ako se ne bojite izazova onda je kombinacija nota: bergamota, lišća mandarine, ljute papričice čili, anisa amber i lišća pačulija top izbor za vas!

Boss - Hugo Boss

http://img352.imageshack.us/img352/2917/hugobossea7.jpg

Sofisticiran muškarac, hladne pojave a dinamičnog duha treba da posegne za mirisnim notama: cedar, bergamota i jabuke koji snažno utiču na raspoloženje, dok će note cimeta i baršunastog voštanog cveta osloboditi vašu čulnost!

Adidas Black - Adidas

http://img352.imageshack.us/img352/7705/adidasbr5.jpg

Namenjen sportskom, prodornom muškarcu koji je “osuđen” na uspeh kod žena. Energičan temperament će još više doći do izražaja uz cvetne note: ruzmarina, mandarine, sandalovine, pačulija i mahovine hrasta.

Black XS - Paco Rabanne

http://img510.imageshack.us/img510/2205/pacorabanedn8.jpg

Namenjen snažnom i energičnom muškarcu neskrivenog seksipila.

Njegovo senzualno oružje začinjeno mirisnim notama: kalabrijskog limuna, praline, cimeta, polisandrovine i pačuli ulja će biti pravi eliksir za ljubav i želje.

majra 

Site Admin

A jel se ona plavojka sa slike ljubi sa onim lepotanom (sa slike) ili sa Hugo Boss-om? A on, jel se ljubi sa plavojkom ili sa D&G "The One"? Ili je u pitanju četvorka!? Ko god da je i šta god da je u pitanju, super je. Samo pitam. :)

Parfem plus

http://img517.imageshack.us/img517/2470/infinitebyjohnnywestdb8.jpg

Mirisne kreacije obogaćene feromonima obavijaju telo poput baršunaste mirisne tkanine koja pristaje samo posebnim trenucima. Trajnost i izražajnost je uslovljena PH - vrednošću kože, pa iako je ta razlika između nas mala, svaki mirisni molekul ga izuzetno precizno registruje i specifično reaguje. Otuda jedan te isti parfem na dve različite osobe nikada ne ostavlja isti trag na vaša čula

Iz kolekcija ženskih parfema izdvajaju se sledeci.

Promesse - Cacharel

http://img469.imageshack.us/img469/9575/cacvtr2usz4.jpg

Namenjen strasnoj, suptilnoj zanosnoj ženi koja proživljava novu emociju, poziv da bude srećna, trenutak kada se vizija zajedničkog života pretače u stvarnost.

Mirisne note: bergamota, mandarine, jasmina, ambre i mošusa sjedinjeni u podlozi od sandalovog i cedrovog drveta će vam pružiti snagu da kročite u vreme obećanja i odanosti

Amor Amor - Cacharel

http://img501.imageshack.us/img501/5162/amorzz6.jpg

Voćno cvetna kompozicija kao snažno senzualno oružje ako ste zaljubljeni će biti magična kap za vaše želje. Ako žudite za naelektrisanom i raskošnom ljubavnom ekstazom mirisne note: mandarine, jasmina, orhideje i vanile neće dozvoliti muškarcu da utone u san.

Light Blue - Dolce&Gabbana

http://img372.imageshack.us/img372/8726/dgyy5.jpg

Lepota i elegancija je uvek neizostavan sastojak čari žene. Ono što će dati posebnu draž je svežina mirisne kompozicije: limuna, sveže jabuke uz dodatak jasmina, bambusa i latica bele ruže utopljeni u cedar i mošus. Zato budite dražesne i neodoljive!

Mania - Giorgio Armanii

http://img126.imageshack.us/img126/7938/manialy1.jpg

Namenjen zagonetnoj ženi koja želi promenu, koja želi da raspakuje osećanja i oživi svoja raskošna čula. Zavodljive note šafrana, irisa osnažene vanilijom, tamjanom i mošusom će vašoj vibrirajućoj senzualnosti dati punoću i kristalno blistavu svetlost.

Euphoria - Calvin Klein

http://img217.imageshack.us/img217/7579/euforijapn2.jpg

Ova mešavina ekskluzivnih i rafiniranih aroma jeseksipilana, pobuđuje maštu i stvorena je za ženu koja teži bezgraničnoj slobodi. Ženi koja sledi svoje najintimnije želje.

Note: nara, datula, sveta lotosa, šampanjca, crne orhideje, mahagonija i mošusa naglasiće svaki vaš drhtaj i žudnju, pomeriće ceo kosmos u vama.

Budite in - odlučite se i vi za slatku slabost, ili budite - out pa ostanite dosledni svom jedinom dugogodišnjem parfemu.

No, engrami se ipak urezuju ponavljanjem, ali i ovaj put je odluka na vama!

majra 

Site Admin

Melem za zimu - novi parfem

Nove tehnologije u pravljenju parfema omogucile su da se iz srzi svakog cveta izoluju najcistije esencije i svake godine otkrije nova neobicna mirisna nota. Parfemi mogu nositi samo jednu, ili pak sadzati citav buket pazljivo ukomponovanih nota. Novo godisnje doba uvek donese i nove parfeme, za ove hladne zimske dane preporuka je da se ususkate u neki od njih, ako se jos niste zaljubili.

Giorgo Armani – CODE

Sofisticirana mesavina jasmina i vanile je donela izuzeno topao parfem koji ima dve dimenzije: intimnu zavodljivost i fatalnu privlacnost. On sapuce svoju mirisnu melodiju na poseban nacin ispunjavajuci oko vas vazduh sezualnim vibracijama.Ako je culnost sredstvo Vase borbe protiv ljudske hladnoce – stvoren je samo za Vas.

Roberto Cavalli – SERPENTINE

Snazan mirisni efekat postignut pazljivim odabirom mirisnih nota cvetova manga, mandarine i sandalovog drveta. Mirisni dah se vije kao papirni zmaj na nebu, i neprimetno zarobljava oci. Ako ceznete da nevidljivim dodirom snazno zagrlite nekog zaogrnite se na svom putu ovim parfemom.

Lancome – MIRACLE FOREVER

Elegantan, moderan miris baziran na cvetnoj harmoniji anisa, cveta crne ribizle i ekstrata cveta badema. Note koje isticu diskretno zudnju sofisticirane zene za ljubavlju. Ako je jedino sto vam nedostaje zagrljaj sigurne ljubavi bez dileme ovo je pravi parfem za Vas.

http://img299.imageshack.us/img299/7184/codetl6.jpg http://img406.imageshack.us/img406/9758/serpentinezc3.jpg http://img280.imageshack.us/img280/1166/mirakcleoi5.jpg

majra 

Site Admin

Zavodljiva moc parfema

http://img142.imageshack.us/img142/123/zavodnikparfemda2.jpg

Već se odavno zna da je parfemom i te kako moguće privući (na prijatan ili neprijatan način) nečiju pažnju. Mirisni signal brže nego ijedan drugi putuje do mozga (dakle, primetićemo da nam neko prijatno miriše pre nego što primetimo kako izgleda, barem ukoliko nam je ta osoba fizički blizu). Moguće je razraditi i čitavu taktiku kako parfemom privući, a zatim (na, moguće, prilično dugačak period) zadržati nečiju pažnju.

Za početak je, naravno, potrebno da vas primeti onaj zgodni muškarac koga prvi put vidite. Svakako, on neće moći da sa drugog kraja prostorije oseti kako mirišete, ali ako prođete pored njega, primetiće vas kao neznanku koja lepo miriše. Pre nego što sledećeg puta uđete u prostoriju, stavite na sebe još nekoliko kapi parfema - time ćete mu osvežiti pamćenje i sigurno će vas upamtiti.

Sećanje na miris može se zadržati u toku celog života. Možda se on neće sećati šta ste nosili na sebi kad ste se upoznali, ali vašeg mirisa hoće. Zbog veoma dugog "mirisnog pamćenja", nije loša ideja da, kad prvi put prilazite nepoznatom muškarcu koji vam se sviđa, koristite neki od parfema koji su se nedavno pojavili na tržištu; u suprotnom, može se desiti da ga vaš miris asocira na neku drugu žensku osobu - a to pak može biti nepovoljno po vas; pored toga, sigurno vam neće nahraniti ego to što ga po nečemu podsećate na neku drugu ženu. Ako ste u toku veze menjale parfem koji koristite, dobro je da povremeno nanesete onaj koji ste koristile kad ste se upoznali - time ćete kod njega automatski probuditi lepa sećanja i nežna osećanja.

Naučnici su dokazali da nanošenje omiljenog parfema povećava samopouzdanje i poboljšava raspoloženje, to jest, da ćete se, ako nanesete omiljeni parfem, lepše osećati u sopstvenoj koži. To znači da ćete blistati i samim tim se i njemu više dopasti - videće vas kao lepu i blistavu ženu koja predivno miriše, pa nema ni teoretske šanse da vam odoli. Dakle, nemojte u brzini zaboraviti parfem kad idete na sastanak s njim - ako mu predivno zamirišete, neće ni primetiti da niste nalakirale nokte ili da vam frizura nije u savršenom redu. Ma, neće primetiti ništa sem vašeg božanstvenog mirisa!

Pravi način da probudite njegovu strast: romantična večera uz svetlost sveća i kvalitetno vino, on se naginje da vas poljubi - i zapahne ga miris vašeg parfema. Postoji direktna veza između muškarčevog centra za čulo mirisa u mozgu i njegovih erogenih zona, tako da je nastavak opisane scene taj da muškarac jako želi da ostane nasamo s vama, na nekom mirnom mestu gde vas niko neće uznemiravati. Ako želite da naglasite svoju strastvenost, dobri su orijentalni mirisi koji sadrže esencije cimeta, crnog bibera i tamjana. Cvetni i voćni mirisi su nešto manje napadni, a ipak veoma zavodljivi.

Naizgled sitna stvar, a čuda može da postigne...

Lidija

Moderator

U susret prolecu

Birajte parfem u skladu sa svojim tenom, bojom kose i temperamentom. Mozda bas to definise idealan miris za Vas.

Svetlijem tipu zena se preporucuju nezni puderasti cvetni parfemi. Njihov izbor je veoma sirok, a mirisne note variraju od ekstrakta samo jednog cveta, do onih u kojima se nalazi citav buket pazljivo kombinovanih cvetnih nota.
Za nezne dame koje vole klasicne parfeme sa svezim, cistim i laganim mirisom dobar izbr je:

Prada – Tendre
Neusiljeno sarmantna mirisna mesavina sofisticirane djavolaste zenstvenosti i nestasluka i neznosti. Aromaticna i sveza kombinacija mirisnih nota nara, nananasa, karanfila koja se nadvija iznad baze belog caja i sandalovog drveta.

Gucci – Envy me
Privlacan, magnetican i zavodljiv miris sa visokom notom ruzicastog bozura, vodenog jasmina i crvenog bibera. Srednju notu grade liheja, i esencija ananasa; dodatak belog caja i ruzicasto mosusa utice na izvanrednu punocu mirisa.
http://img218.imageshack.us/img218/6360/pradaeautendremi1.jpghttp://img85.imageshack.us/img85/9251/gucyrn4.jpg

Za osobe tamnijeg tena i kose pun pogodak su parfemi koji naglasavaju njihov senzibilitet kao sto su:

Puro – Cafe Cafe
Zaogrce vas toplim i senzualnim mirisom crvenog oca, sandalovine i mosusa i vodi u zizu interesovanja mnogih ociju.Mirisne note grejpfruta, kafe i muskatnog oraha daju omamljujuci efekat.

Estee Lauder – Pleasures exotic
Zanosan ocaravajuci parfem misteriozne nergije i zenskog sarma. Delovace kao magicni eliksir kome je tesko odoleti, sto mu daju aromaticne note bergamota, mandarine, orhideje u kombinaciji sa citrusnim esencijijama.
http://img85.imageshack.us/img85/1148/puroxt6.jpghttp://img93.imageshack.us/img93/4650/estelauderfh0.jpg

Kako idemo u susret novom godisnjem dobu, ono nosi i nove mirise pa se tako kao trend ovoga proleca namece:

Hugo Boss – Femme
Veoma poseban miris koji docarava skrivenu senzualnost, jedinstven sarm i latentnu snagu svake zene.Delikatna, izrazito zenstvena aroma koja potencira toplinu i mekocu zenskog dodira. Ova intrigantna kombinacija socne pomorandze, grejpa, rascvetale ruze, irisa utopljena u mekocu i snagu mosusa obmotava kozu suptilnom svezinom i pudrastom mekocom.

Slobodno prsnite parfem a zatim prodjite kroz oblak rasprsenih mirisnih kapljica – na taj nacin parfem ce se diskretno rasporediti po vasoj kosi i kozi, a vas partner nece ni slutiti sta ga je snaslo!
http://img70.imageshack.us/img70/7006/bossls4.jpg

majra 

Site Admin

Muski novi parfemi

Azzaro – Bright Visit

http://img410.imageshack.us/img410/4336/azaromuskiqo6.jpg

Parfem nosi dve mirisne note. Bright donosi miris svezine mediteranskih biljaka, a Visit nosi orjentalni trag. Ove dve note grade neobicnu alijansu muzevnu, slobodnu i okrepljijuce svezu. U srcu je esencija vetvivera sa tragom ljute svezine koja lezi na polju bosiljka, kedrovine i mosusa.Crna ribizla ruzicasti biber i limun mu daju dah slobode

Azzaro – Jetlag

http://img132.imageshack.us/img132/6895/azarojetlagyv8.jpg

Drugi miris koji je ponudila ova kuca po izgledu same bocice koja svojim linijama podseca na vremenske zone na mapi, namenjen je muskarcima koji mnogo putuju avionom. Radi se o energicnom, ostrom mirisu kako i dolikuje ovom muskom temperamentu. Mirisna kompozicija grepfruta, kardamona, uz zacinsko toplo srce od cajne ruze i bazu od paculija i ambera govori sve o onom ko ga nosi.

Calvin Klein – Euphoria Men

http://img410.imageshack.us/img410/1341/euforijamenwl4.jpg

“ Miris slobode” zakljucan u bocicu savremenog “ tehnickog “dizajna namenjen senzitivnom muskarcu sa takvom filozofijom zivota.Orjentalna baza mirisnih nota sekvoje, ambera i mosusa nosi resku svezinu kedrovih iglica i “ note kise”. Takav je i on, culan, iskricav, i neizbezan kao letnji pljusak.

Cacharel – Amor pour Homme

http://img120.imageshack.us/img120/3033/amgc7.jpg

Muzevan i senzualan parfem namenjen snaznom, neznom i zaljubljenom muskarcu. Dodir mirisne kompoziije ruze, bergamota, aromaticnog caja i vetvivera ucinice reci suvisnim.

Bvlgari – Bvlgari Pour Homme Soir

http://img168.imageshack.us/img168/5475/bulgaimentf7.jpg

Elegantan miris upucen muskarcu koji se razlikuje od decaka.Muzevana, sarmantana kompozicija mirisnih nota papirusa i toplog ambera na kozi ovog muskarca su pun pogodak. On zna ko je i kuda ide.

Zato drage dame koje ovo citate, ako ste u nedoumici sa kim imate posla zavirite u njegov nesseser mozda nadjete kljucnu “kockicu za mozak.”

majra 

Site Admin

Cool Water Woman

http://img65.imageshack.us/img65/6084/cwwrucnikhf8.jpg

Cool Water Woman bezvremenski je klasik, senzualan, oceanski svjež, miris koji pojačava žensku samouvjerenost. Citrus, borovnica, ananas, dinja čine koktel top note ovog proljetno – ljetnog mirisa, dok mu srce osvježavaju majska ruža, jasmin, ljiljan i cvijet lotosa. Za dugotrajnost svježine i ugodan miris tijekom cijelog dana u bazi mirisa nalaze se vetiver i sandalovina. Uz ugodan miris ovog ljeta, u lipnju Vas Davidoff, uz kupnju toaletne vode od 50ml, daruje velikim, mekanim ručnikom za plažu s pripadajućom torbom.

Lidija

Moderator

Mart mirise novo

http://img296.imageshack.us/img296/117/agentprovocautermaioz5.jpg
Agent Provocateur
Maitresse

Umetnost, htela ne htela, uvek nosi pecat vremena. Mirisi o kojim govorim su mala umetnicka dela, stvorena za culno uzivanje u njihovoj lepoti. Parfemska moda ne odlikuje se samo raznolikosci i intenzitetom cvetnih buketa, vec predstavlja odsjaj svesti generacije, njenih ceznji, i ocekivanja. Uzivanje, meditacija, otkrivanje komplikovanog i jedinstvenog u jednostavnom i prirodnom. Nakon sest godina Agent Provocateur se odlucio na novu provokaciju u svetu mirisa - Maitresse u veoma provokativnoj bocici.

Maitresse ili "ljubavnica" je nezna i podatna u nevino ruzicastoj ambalazi.
U visokim notama je lotus i ylang-ylang, srce kompozicije cini osmantus, jasmin, absolut ruže, lišće ljubičicei sve to pociva na bazi mirisa amber, mosus . Mirisna kompozicija je pitoma i suzdrzano za razliku od provokativne bocice u koju je zakljucana.

http://img222.imageshack.us/img222/3909/jpluu1.jpg
Jeana Paul Gaultier
Fleur du Mâle

U martu, nakon dvanaest godina, izlazi novi muski miris Jeana Paul Gaultier - Fleur du Mâle. U nazivu je igra reci: s jedne strane to je muski cvet po polu kod biljke ciji se cvetovi razlikuju po polu; s druge je to aluzija na pesme francuskog pesnika Sarl Bodlera – Cvetovi greha (Charles-a Baudelaire - Les Fleurs du mal). Cvetna kompozicija je izgradjena sa narandzinim cvetom u srcu uz petitgrain, kumarin i paprat. Lice mirisa je model Andres Velencoso.

majra 

Site Admin

Mirisni koraci jeseni

Ange ou demon - Givenchy

Senzualan, intenzivan Givenchy parfem za zene objedinjuje osnove vrednosti Givenchy kreacija: eleganciju, inspiraciju, nemiran duh i izvanredan kvalitet, a pri tom zraci kontrastom vedrog, spontanog, ali i zavodljivog karaktera.

http://img74.imageshack.us/img74/8904/angeoudmonid6.jpg

Uzivajte, i dozvolite i onima oko vas da uzivaju. Mirisne note mandarine, timijana, safrona, orhideje, belog ljiljana koje pocivaju na baznoj noti hrastovine i polisandera.
Zaogrnite somotasti oblak, uzivajte, i dozvolite i onima oko vas da uzivaju.

Christina Aquilera

Kombinaciji mosusa, cilibara i kremaste vanile malo koja zena ce odoleti. Gornje note donose pravu igru zavodjenja sa notama kremaste vanile. Srce udara strastvenim ritmom cilibara. Baza je senzualna i sacinjena od mosusa i tople, mlecne sandalovine.

Zavodljivog je dizajna, crna cipka, bocica u obliku zenskog tela i aluzija na Merylin Monroe - osklikava i zenu koja ga ponese.

http://img216.imageshack.us/img216/8512/324christinaaguileraxw4at5.jpg

Zanimljiva, jaka i izazovna spremna da iznenada oslobodi svoj sarm i obrgrli svoju senzualnost. Kap dovoljna za provokaciju.

majra 

Site Admin

Da se upoznamo ;)

Oh the Moschino

Lagani cvjetni miris za mlade i sve koje se tako osjecaju. U visokim notama je breskva, kajsija, bergamot i ljubicica. U srcu je ruza, iris, jasmin i heliotrop. U bazi je cedar, sandalovina, vanilija i amber.

Ili da kazem: zivahan, veseo, lagan parfem namjenjen vedroj mladoj zeni. I tako bi se mogao opisati ovaj parfem. Dugo vremena sam ga koristila, bio je nesto po cemu su me prepoznavali. I mogu vam reci da sam uzivala u njemu. Mada, u posljednje dvije godine koristim ga samo u toku ljeta. A ljeti je bas, bas dobar, samo sto jos ne letite s njim. Ima tu neku veselu zivahnost, koja godi.

http://img129.imageshack.us/img129/7315/ohthemoschinogc4.jpg

A razlog zasto ga sad malo manje koristim je jedan drugi parfem.

Casharel – Promesse

Dobila sam ga lani za rodjendan. Mogu vam reci da sam bila odusevljena. Pocela sam ga korisiti tek na jesen. Vrlo je senzualan, daje jednu dozu odlucnosti, vrlo cudan neki spoj. I svi koji me dobro znaju su rekli da je ovo bio stvarno dobar izbor za mene. Mojoj prijateljici puno hvala na poklonu. Mozda ga nikad sama ne bih otkrila. ;)

http://img210.imageshack.us/img210/3540/casharelpromessetj6.jpg

A ono sto se oficijelno kaze za ovaj parfem je da je to jedan njezan miris, pun Obecanja. Njezne i elegantne note jasmina. Sambak i orhideje predstavljaju parfem i obecavaju fin produzetak. Kupina, pitoma i slatka, ali i opasna, u savezu sa mandarinom i bergamotom daruju vocno osvjezenje i obecavaju veselo raspolozenje; bazne note ambera, mosusa, cedra i sandalovine intriguju i obecavaju njegove njezne poglede. Parfem su dizajnirali Carlos Benaim i Sophie Labbe. Lansiran je 2005.

Mikica

Site Admin

Parfem za raspolozenje

Parfemi se biraju na razlicite nacine, neko koristi odredjen u zavisnosti od doba dana, neko u zavisnosti od godisnjeg doba, neko u zavisnosti od toalete i prigode. Kod mene je to uglavnom pitanje raspolozenja. Note se krecu od blage do one bas jake i "teske". Nemam omiljen zenski parfem (za razliku od muskog, kod kojih postoje favoriti :) Trenutno raspolazem ovim "kapacitetom" istih, ali sam sigurna, da ce 2008-a, doneti promene:

http://img229.imageshack.us/img229/6374/parfemcicicq550ql8.jpg