Omiljeni video klip Umetnost

Tarkan-Dudu

uvek nas nesto povuce na deo nasih korena,mozda je to u genu zapisano :)

Lidija

Moderator

Og Mandino - Najveca tajna na svetu

mnoge stvari su nam na dohvat ruke, samo nekada ne mozemo naci put, ali zato mozemo poslusati neke savete, rastumaciti ih i znam da ce se resenje naci :)

Lidija

Moderator

Na Veligden-Lambe Alabakovski

Na Veligden sum se zaljubil
na toj golem den hristijanski
ajde boze,ti mi pomogni
kazi kade da ja najdam..

Ubav den za ubavi cuvstva :)

Lidija

Moderator

Four minutes -Madonna feat Justin Timberlake


Imaju cetiri minuta,mozda ce spasiti svet :)

Lidija

Moderator

Samin-Heater


ljude spaja muzika :)

Lidija

Moderator

Snimak sa otvaranja Art centra u Paviljonu Spasić

Ovaj mali video klip je zapravo jedna moja mala video šetnja napravljena mobilnim telefonom. Iako sumnjam da će ikome ovo postati omiljeni video, mislim da je u redu da stoji ovde i da pripada ovoj temi, ovako naslovljenoj.

U pitanju je snimak sa otvaranja Art centra u Paviljonu Spasić, Beograd. Više informacija o dogadjaju na www.paviljon.org

galeksic

Site Admin

Moram ja

nekad...

Ovo sam mnogo volela kad sam bila mala ;) , a i sad mi se svidja :klap:

The Aristocats

Predivan Diznijev crtani dugometrazni film koji i odrasli rado pogledaju :)

Lidija

Moderator

Eh, neke stvari ne treba menjati

http://www.crtanifilmovi.net/
Meni onde svi omiljeni :)

Lord[MX]

Moderator

Cicos macos :)

Lord[MX]

Moderator

Adi Lukovac & Ornamenti - List

Adi Lukovac je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini Blažuja, kod Sarajeva 18. juna 2006.godine. Danas su dvije godine od toga dana. Želim samo na jedan simboličan način ostaviti makar ovaj post kao sjećanje na Adija i sve ono što je radio.

Za one koji ne znaju “Adi Lukovac & Ornamenti su stručni štab ilegalaca ubačenih s Proximacentaure. Adi Lukovac - strateg, Adnan Zilić - operativac, Brano Jakubović - bezbjednjak, Vedran Mujagić - koordinator.” Tako su voljeli govoriti o sebi.

Minimalističkom kombinacijom modernog breakbeat ritma, ambijantalnog i tradicionalnog etno zvuka, suosnivač etikete Post War Sound, Adi je iza sebe ostavio dva fenomenalna studijska albuma, ''Pomjeranja'' 1998, te ''Fluid'' 2001. godine. Niz godina, Adi Lukovac i Ornamenti, uz još jako mali broj bendova, činili su ono što smo svi smatrali bh muzičkom scenom. U onom vremenu, a tek danas, rijetkima će biti jasno da se ne radi o bendu. To je Fenomen. (http://www.feelter.com)

Osim albuma koje je objavio, bavio se i filmskom muzikom, i to takodjer vrlo originalno i zanimljivo. No, izgleda da se ono što pomalo zvuči kao floskula u njegovom slučaju zaista pretvorilo u realnost. Naime, dok je bio živ, uglavnom je bio obožavan od vrlo uskog kruga ljudi koji su mogli u potpunosti da shvate šta on to radi, bio je cijenjen kao profesionalni muzičar, ali ipak nedovoljno u poredjenju sa kvalitetom zvukova koje nam je podario, medijski nije bio nikad posebno eksponiran, važio je za osobu koja je svoja, sama i neshvaćena. Nekako je za života uvijek bio u sjeni. Sad, nakon što dvije godine više nije sa nama, o njemu se priča mnogo više. Danas se njegov rad uporedjuje sa muzikom ovog vremena. I tek ako počnete da ga uporedjujete s nekim, shvatite koliko je on bio talentovan, i koliko je profesionalno uradio sve čega se takao. Nekako je tek sad, čini mi se, stigao do mjesta koje mu odavno pripada, u smislu nekakvog muzičkog uspjeha.

Pišem u ovoj temi „Omiljeni video klip“ iz dva razloga: prvi je to što su Adi & Ornamenti mnogo truda ulagali u svoje spotove, što takve stvari nisu nikad prepuštali pukoj slučajnosti, i što je njihovu muziku uvijek pratio pažljivo izrežiran video materijal; drugi razlog je što želim baš u ovu temu ostaviti jedan od njihovih spotova, koji je 1999.godine dobio nagradu za najbolji video spot. Ja zaista smatram da je spot za pjesmu „List“ jedan od rijetkih spotova koji zaustavlja dah. Svojim kvalitetom i visokim profesionalizmom odudara od mase komercijalnih spotova koji se rade danas. Pjesma je sama po sebi nešto čemu se često vraćam, a spot je ovdje samo upotpunio cijeli doživljaj.
Hvala ti Adi.

List
spava
ona se skriva
davno
ko zna kada?
sam
list koji pada ne poznaje mjesto
ni kuda ni kada, samo zna,
da te voli...

Mikica

Site Admin