Omiljeni video klip Umetnost

The Turtles - So Happy Together

Gledajte da, daaa :!:

majra 

Site Admin

Ruke u vis - Samo jedan je put

Daj nasmesi se osmeh tvoj je carobaaan :)
♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫

majra 

Site Admin

Tango

La vita e bella


Predivan film,jednostavno treba se pogledati :)

Lidija

Moderator

I Wish There Was An Angel

“Verisam’s” - dva izvrsna britanska umetnika violinist Darryl Way (bivsi frontmen grupe “Curved Air”) i velicanstveni tenor Stephen Crook su nam darovali po drugi put muzicko drago kamenje.

Istaknute vokalne sposobnosti Cook-a uz inovativni klasicni aranzman Way-a tvori vanvremensku muziku, emocija i istina utkane u numeru 'I Wish There Was An Angel' su je nacinile muzikom duse.

majra 

Site Admin

Karolina Goceva-Ptico malecka

Najnovata pesna na Karolina koja e navistina preubava balada :)

Lidija

Moderator

Kraljevstvo labudova – ziv odraz devojacke tuge

"Labudovo jezero" je klasicno delo bez kojeg se ne da zamisliti ozbiljan baletski repertoar, a nema balerine koja ne sniva da igra glavnu ulogu. Ta baletska rola je uglavnom dvostruka, to je crni i beli labud ili Odeta, odnosno Odilija.

Libreto za Labudovo jezero zasnovan je na bajci koja postoji kod raznih naroda. Ona govori o devojci koja je zlim cinima pretvorena u labuda i o tome kako istinska ljubav i nesebicna hrabrost mogu razbiti te cini. Zle cini koje su bacene na Odetu mogu se razbiti jedino ako Zigfrid ostane veran ljubavi na koju se zakleo. Ako pogazi svoj zavet, cak i nehotice, Odeta ce zauvek ostati zacarana. Princeva izdaja, mada je nacinjena nesvesno, zapravo je fatalna. Suoceni s vecnim razdvajanjem, ljubavnici odlaze u smrt kao izraz istinske i duboke ljubavi.

Verzija "Labudovog jezera" Petra Iljica Cajkovskog u izvedbi clanova ansambla "Great Chinese State Circus-a" je hrabar i nada sve kreativan prilaz u postavci ovog remek-dela. Ljubav prema klasicnom delu doneta na ovako autentican, virtuozan nacin i gracioznost sa kojom je izneto nezadrzivo ljubavno ushicenje kao zudnja za ljudskim dostojanstvom ostavlja bez daha i sasvim sigurno zasluzuju divljenje i aplauz.

majra 

Site Admin

Josipa Lisac - Paučina

Paučina je pjesma nastala 2001.godine kao plod saradnje Josipe Lisac sa hrvatskim jazz muzičarem Elvisom Stanićem.

Video spot za pjesmu je radjen u Opatiji. Na snimku koji slijedi sama Josipa govori o pjesmi i spotu neposredno prije premijere. Nakon toga ide spot koji je stvarno uradjen odlično, "avangardno" kako Josipa kaže. Jedna vrlo zanimljiva priča, uz njen fantastičan glas.

Mikica

Site Admin

Oi Va Voa – Yesterday's Mistakes

Don't need another resolution to feel
As though I'm going somewhere, somewhere.

You said you needed me
Or at least that's what I thought
At times the memories
Seem to be knocking at my door
I've seen the film a million times
Feels like I wrote the storyline
I refuse to replay
The mistakes that we made yesterday.

I like to think I'm stronger now
Victim of common sense
The truth is that I know I still
Confuse the past with the present tense
Condensing what we had
To a single frame
That sticks in my mind
As I try to move on
The same image comes back every time.

They were yesterdays mistakes
And they were yesterdays mistakes,
Yesterday's mistakes
Somewhere.

Forgive my selfishness
I'd be grateful if you can
Forget my ingratitude
You think I'm twice the girl I am
They say we should forgive
But not forget
What has gone before
I refuse to replay
The mistakes that we made yesterday.

And they were yesterdays mistakes
Yesterday's mistakes
They were yesterdays mistakes.

I refuse to replay
The mistakes that we made yesterday,
I refuse to replay
The mistakes that we made yesterday…

Mikica

Site Admin

Maksim Mrvica - Video kompilacija "Tosca"

Po meni broj jedan pijanist koji je klasiku na svoj neobican, a tako privlacan nacin doblizio mladom svetu a i ostalim slusaocima, uvek nov, pun energije koja osvaja, jer muzika se svira i oseca dusom; Maksim je jednostavno osvezenje i za oci i za usi. :)

Lidija

Moderator

Video rad o skakačima - poverajzer

Omiljeni video klip ne mora nužno da bude muzički video spot, ali može i valjda zato smo iz neke navike uglavnom ovde prikazivali takve sadržaje i smeli smo sa uma druge vrste video radova. Pokušaćemo da temu reimenujemo i redefinišemo - odrednica "omiljeni" možda nije baš najsrećnije odabrana.

Video koji prilažem je klip sa sajta Dejli moušn www.dailymotion.com - gde je svrstan u "creative" sadržaje, što znači da je autorsko delo osobe koja ga je uploadovala, a muzika je korišćena je uz pristanak izvodjača.

U pitanju su mladi luckasti ljudi koji upražnjavaju skakanje na poverajzeru (Poweriser). Više informacija o ovoj spravi nudi vikipedija - http://en.wikipedia.org/wiki/Poweriser

Video rad traje dva minuta i dvadeset sekundi i ispunjava svaku od njih, bar onima koji nikada nisu videli "powereiser" na delu, niti kako izgleda skakanje na poverajzeru. Jako lepo snimljeno i izmontirano, a muzika koja je odabrana unosi pravu atmosferu i čini ugodjaj potpunim.

galeksic

Site Admin

Massimo Savić - Indija

Muzika danas često nije samo doživljaj zvuka; od nekoga čiji rad pratimo i koga slušamo, očekujemo uvijek više, u najmanju ruku dobar (namjerno ne kažem „odličan“) video spot makar za jednu pjesmu s albuma. No, ta očekivanja nerijetko ostanu baš samo očekivanja, jer za našu omiljenu pjesmu ostanemo uskraćeni za dobru propratnu vizuelnu priču. Da li se radi o nedostatku novca, ili se radi možda o neosviještenosti naših muzičara – teško je reći. Činjenica jeste da malo njih ulaže u taj, po meni, vrlo bitan segment svoje muzičke karijere. Ili, ako i ulažu odu u drugu krajnost, a to je da urade nešto što bude čista komercijalizacija, te tako kvalitet i sama namjera uradjenog spota postanu upitni. I sve dok se ne uozbilje, mogu cijeniti njihovu muziku, mogu uživati u doživljaju koji mi podari njihova pjesma, ali teško ću ih svrstati u kompletne profesionalce koji imaju svoju zvijezdu na našem muzičkom nebu, i kojima upravo ta zvijezda i pripada.

I kroz ovu temu, ja sam postavila par spotova za koje mislim da su uradjeni jako kvaliteno, produkcijski i u svakom drugom smislu; što će reći, da ipak izuzetaka ima i da nije baš sve tako sivo.

Jedan od izuzetaka je svakako i Massimo Savić. On je i svojim albumima Vještina I i II pokazao ozbiljnost u pristupu muzici koju radi, ali isto tako ozbiljnost i u odnosu prema svojoj publici. Nisam spominjala ovdje, ali bilo je u proteklom periodu nekoliko njegovih spotova vrijednih pažnje, poput onih za pjesme „Odjednom ti“, „Da mogu“, „Tajna vještina“ ili „Bacila je sve niz rijeku“.

Koliko se radi o muzičaru koji misli o svemu i pažljivo kreira svoj muzički put, vidi se i po novom spotu za pjesmu „Indija“, koja se nalazi na albumu „Sunce se ponovo radja“. Spot je pravo osvježenje, rekla bih. Meni lično se mnogo dopao; ali naravno, prihvatam mogućnost da sam prilično subjektivna.

Snimanje video spota održano je na cijelom nizu lokacija - od teatra Exit, u kojem su snimane studijske scene, preko Jarunskog jezera, sve do leta balonom iznad Zagorja. Redatelj Radislav Jovanov-Gonzo i Massimo su za potrebe snimanja spota poletjeli balonom iznad pitoresknih zagorskih brega i postali baruni. Naime, prema starom francuskom zakonu (koji je formiran u vrijeme kad su balonom mogli letjeti samo izuzetno bogati građani) tko god je poletio balonom postao je barun mjesta gdje je balon sletio. Tako su Gonzo i Massimo postali baruni od Grabrovca. Prilikom slijetanja dočekani su uz šampanjac, a nakon obrednog klečanja uručene su im i povelje o uspješnom letu i pripadajućoj barunskoj tituli.

Tako se snimao spot. A što se tiče same pjesme treba reći da ju je napisao poznati slovenski kantautor Jan Plestenjak uz pomoć Massimove supruge Eni Kondić. Radi se o prvoj saradnji izmedju Massima i Jana Plestnjaka. Album “Sunce se ponovo radja” je od septembra mjeseca u prodaji.

Spot za pjesmu “Indija” ostaje ovdje vama za uživanje, kritiku ili nešto treće - procijenit ćete sami.

Mikica

Site Admin