Ljubav i seks Ljubav

Zanimljivost - propalo romanticno vece

Neuspelo romantično veče bez muškaraca

Žena iz Rumunije završila je u bolnici pošto je njen pokušaj da provede romantično veče bez muškaraca potpuno propao. Rumunka se nalazila na godišnjem odmoru na koji je otputovala sama. Želela je da se malo zabavi, pa je dekorisala svoju hotelsku sobu, romantike radi zapalila mirišljave sveće, stavila oko sebe cveće i na sve to dodala laganu pozadinsku muziku sa ljubavnim motivima. Za zabavu koju je imala na umu, muškarac joj nije bio potreban.

Kao seksi igračku upotrebljavala je bočicu dezodoransa. Umesto "uzbudljive" večeri u društvu dezodoransa, završila je telefonirajući hitnoj pomoći. Našla se u zaista neprijatnoj i bolnoj situaciji - dezodorans se zaglavio i nikako nije mogla da ga izvuče bez stručne medicinske pomoći.

Žena koja je javnosti poznata samo kao "Marsela M", izjavila je za rumunske nacionalne novine da je upravo raskinula sa dečkom i da je ovo "romantično" veče isplanirala samo da bi sebi dokazala da može da se snađe i bez muškaraca. Doktori su, na svu sreću, uspeli da odstrane dezodorans, ali su zato Marselu M zadržali na ispitivanju zbog eventualnih posledica.

http://img490.imageshack.us/img490/3152/nervug5.jpg

Šta je to ljubav?

Ovo je pitanje na koje čovek već vekovima pokušava da dâ odgovor. Davanje definicije ljubavi bila je glavna okupacija mnogih umetnika i naučnika. Ono što nije pošlo za rukom mnogim pesnicima možda će uspeti švedskim i kanadskim istraživačima. Moguće je da oni imaju odgovor na ovo vekovima staro pitanje. Naučnici tvrde da su otkrili novi "ljubavni nerv", koji je povezan sa romantičnim osećanjima ljudske jedinke kao i sa seksualnim uzbuđenjem.

Ovi nervi su nazvani CT vlakna i stimulišu emocionalne delove mozga. Sve do sada, naučnici su se pitali čemu zapravo CT vlakna služe, jer nikako nisu mogli da otkriju njihovu funkciju, pošto je reč o nervima koji nisu potrebni za doživljaj objekata iz spoljnjeg sveta i ne reaguju na promene temperature kao ni na bol.

Istraživači iz Švedske i Kanade testirali su svoju teoriju na ženi koja je izgubila sve receptore za dodir u svom telu. Oni su uspeli da stimulišu njene CT nerve i da prate reakcije njenog mozga. Stimulisali su nerve koji se nalaze na ramenima i na donjim delovima ruku. Ona je osetila blagu vrtoglavicu, ali i zadovoljstvo.

Kada su stimulisali dlanove, za koje je karakterističan manjak CT vlakana, žena nije bila u stanju da oseti ništa. Skener je pokazao da su u prethodnom testiranju pobuđene upravo one oblasti mozga koje su zadužene za emocije.

Naučnici su otkrili da se CT vlakna veoma razlikuju od ostalih receptora za dodir, zato što pre reaguju na nežne dodire nego na jak pritisak ili vibracije. Rezultati istraživanja objavljeni su u listu Nature Neuroscience.

Lidija

Moderator

Tajna privlacenja je u usnama

http://img172.imageshack.us/img172/3769/181113hw8.jpg

Decenijama, pa čak i vekovima, ljudi su se trudili da otkriju koja su to pravila privlačnosti među polovima. Posle 15-godišnjeg rada naučnici sa Univerziteta u Louisvilleu otkrili su rezultate svojih dugogodišnjih istraživanja i obelodanili da se “hrana ljubavi” nalazi u ustima! Lepo razvijena tela i preplanuli torzo imaju svoj uticaj, ali prema rečima profesora Michaela Cunninghama usne izazivaju najveću želju.

“Kada žena gleda muškarca ona istovremeno traži senzualnost i malo spoljašnje grubosti. Muškarac treba da bude muževan, što znači da ne treba da izgleda suviše snzualno i ženstveno. U isto vreme vreme on treba da nagoveštava velikodušnost i srdačnost, tako da su usne srednje veličine najbolje za muškarca.

Tako Brad Pitt i Johnny Depp potpuno odgovaraju ovom idealu jer imaju pozitivno neodoljive usne, dok Mick Jagger ima prevelika usta. Britanski glumac Kenneth Branagh može da utisne “poljubac smrti” njegovim zategnutim usnama.

Pravila se malo razlikuju kada se primenjuju na suprotan pol, međutim, muškarci traže rumenilo i toplinu na licima njihovih partnerki. Zbog toga se usne kao rajsferšluz Anne Robinson ne mogu porediti sa toplim usnama Julie Roberts koja “topi” svakog muškarca kada se nasmeje.

“Usne mogu povećati privlačnost već privlačnog lica, ali ne mogu uvek da poboljšaju neprivlačno lice, zaključuje profesor Michael Cunningham.

Lidija

Moderator

Najbolje godine za seks

http://img184.imageshack.us/img184/2654/datisvedy9.jpg

Seksualni život menja se s godinama. Svaka decenija donosi nešto novo i drugačije, ali svaka ima i svojih nedostataka. Mada je to opštepoznata stvar kada se govori o seksualnoj moći muškaraca, utvrđeno je da i ženska seksualnost "trpi". Erotsko-biološki kalendar žene izgleda otprilike ovako:

U dvadesetim, žensko telo je (posebno pre porođaja) čvrsto i energično. Karlični mišići su snažni, što omogućava najintenzivnije kontrakcije u toku orgazma. Brza cirkulacija takođe utiče na to da se dvadesetogodišnjakinje brzo uzbude. Ipak, istraživanja pokazuju da mlade žene teško postižu orgazam. Još uvek ne poznaju svoje telo dovoljno, ne znaju šta im donosi zadovoljstvo, a sa druge strane, mnoge od njih nemaju stabilne veze u kojima bi se potpuno opustile i oslobodile. Redovne vežbe i pravilna ishrana obezbeđuju dovoljno energije za seks i postizanje punog zadovoljstva.

U tridesetim, žene vrlo dobro poznaju svoje telo i do 35. godine čak 90 odsto žena doživi orgazam. Ali, nivo hormona počinje da opada, što utiče na smanjenje seksualne želje. Nakon trudnoće i porođaja, opuštaju se i karlični mišići, pa ni orgazam ne može biti toliko jak. Razne stresne situacije (poslovne i porodične obaveze...) takođe utiču na smanjenje libida. Dobar trening je stezanje i opuštanje karličnih mišića po nekoliko puta dnevno kako bi kontrakcije u toku odnosa bile što intenzivnije.

Seksolozi se slažu u tome da su žene u četrdesetim na vrhuncu. Statistički, od 40. do 50. godine života čak 30 procenata žena doživljava bolje i češće orgazme nego dvadesetogodišnjakinje i tridesetogodišnjakinje. Oslobođene su stalnih svakodnevnih pritisaka koje donosi materinstvo, porodica ili poslovne obaveze. Sa druge strane, mnoge su konačno svesne toga šta žele i kako to da postignu. Navodno, pojedine četrdesetogodišnjakinje mogu doživeti vrhunac i bez dodira. U ovom periodu žene nikako ne bi trebalo da zaborave na seks. Redovni odnosi (najmanje dvaput nedeljno) održavaju kondiciju u svakom smislu.

Lidija

Moderator

Tantra - izvor zadovoljstva

http://img292.imageshack.us/img292/9716/tantradl5.jpg

Jedna od najinteresantnijih stvari koju je Zapad oberučke "preuzeo" od kultura Istoka svakako je tantrički seks. Ova drevna veština vođenja ljubavi stara je više od 5000 godina, i podrazumeva ne samo seksualni čin već i poznavanje određenih filozofsko-religijskih principa. U svom autentičnom obliku, tantra predstavlja spiritualnu praksu u kojoj je prosvetljenje dostižno kroz sopstvenu telesnost, kao transcedencija ostvarena ritualnim vođenjem ljubavi.

Osnovni princip tantre je spajanje Šive i Šakti, muškog i ženskog principa, oličenih u partnerima koji vode ljubav. Sigurno se pitate kako sve ovo izgleda u praksi. Pravi tantrički seks je skoro formalan, jer se pre njega odvija čitav niz ritualnih radnji. Žena/muškarac mora da vlada tehnikom meditacije, da poznaje čakre (energetske centre tela) i mudre (simbolične pokrete ruku). Dugotrajnom vežbom i primenom ovih znanja, ona/on će kroz seksualni čin doživeti izuzetno jako osećanje koje se najčešće opisuje kao prosvetljenje.

Međutim, zainteresovanost zapadnjaka za tantru nije bila izazvana toliko spiritualnim aspektom cele priče. Postoji još jedan (ključni) detalj vezan za tantrički seks: ukoliko se pravilno upražnjava, omogućava višestruke orgazme muškarca (i žene - no to nije novina). Muškarac uči kako da ima orgazam bez ejakulacije, a žena kako da dostigne intenzivniji. Zadovoljstvo oba partnera se izuzetno povećava, a produžena orgazmatična stanja stvaraju sasvim poseban osećaj, koji ne postoji u "klasičnom" seksu.

Ukoliko vas ova tema interesuje, postoje brojne knjige o tantri, sa detaljnim opisima i slikama. Za štimung je dovoljno nekoliko mirišljavih štapića, ambijentalna muzika, vi i ona/on. Praksa će već učiniti svoje...

Lidija

Moderator

Kakvi ljubavnici postaju

Iako stručnjaci ne vole poopćavanja, priznaju kako obrasci koje naučimo u djetinjstvu utječu na kasnije ponašanje, pa to vrijedi i za ljubav i seks. Tako su se dosta bavili povezanošću redoslijeda rođenja u obitelji s našim kasnijim ponašanjem u ljubavnim vezama.

Naravno, nitko ovakve zaključke ne misli "uvaliti" kao znanstveno dokazane činjenice, nego kao smjer koji su pokazale statistike i istraživanja. Uostalom, ako vam se ne svidi što psiholozi misle o vama, uvijek se možete vaditi da ste baš vi iznimka koja potvrđuje pravilo.

Dakle, kakvo su ponašanje potvrdila istraživanja u većine ispitanika?

Jedinac

Jedino dijete u obitelji, kažu stručnjaci, u ljubavnim je vezama vrlo odano. Smatraju kako su jedinci ipak nešto usamljeniji nego djeca koja odrastaju uz braću i sestre, pa jedinac, koji je uz to (u normalnim obiteljima) navikao na puno pozornosti i ljubavi, kasnije i sam istu pozornost posvećuje pravoj i iskrenoj ljubavi.

Naravno, sve ima i negativnu stranu, pa stručnjaci tvrde kako lojalni jedinac igra po pravilima, ali će sam ponekad prekršiti pravila. Jedinac ipak voli da ponekad bude "baš po njegovom/njenom". Najčešće će to biti kad mu se čini da neće biti uhvaćen(a), npr. kad je njegova/njena ljubav daleko ili kad je sam(a) na putu, pa će rado prekršiti pravila i malo prošvrljati, ali će se odmah vratiti svojoj ljubavi.

Najstarije dijete

Najstarija djeca uglavnom teže liderstvu. Takva djeca često se brinu o mlađoj djeci, pa rano razvijaju veći stupanj odgovornosti nego ostala djeca. U starijoj se dobi, kažu stručnjaci, lakše uklapaju u društvo i lakše prihvaćaju socijalne norme. Naučili su se čvrsto držati pravila. Najstarija djeca češće će nego druga završiti u braku sa svojom prvom ljubavi iz djetinjstva.

Ako i ne završe s jedinom ljubavi, najčešće imaju duge ljubavne veze. Ukoliko veza ne funkcionira, trudit će se popraviti stvari. No, istraživanja pokazuju i kako će takva osoba često nastojati popraviti nepopravljivo, tj. predugo će ostati u vezi koja uopće ne funkcionira, i dalje se trudeći popraviti stvari.

Najstarije dijete kad odraste često misli da je veza u kojoj se trenutno nalazi upravo njena/njegova ljubav za cijeli život. I kad prekine jednu vezu, za sljedeću u koju uđe opet će misliti kako je prava i posljednja.

Srednje dijete

Dobro prilagođeno srednje dijete u pravom je smislu zlatna sredina. Dijete "u sredini" zna što je hijerarhija, zna svoje mjesto u skupini, vješto je u pregovorima. Stručnjaci kažu kako je srednje dijete kasnije najbolji direktor, poslovođa, šef – srednje dijete radnike tretira na najbolji mogući način.

Kad je ljubav u pitanju, srednje dijete prema statistici oženit će se ili vrlo rano (u nastojanju da u nečemu bude prvo), ili vrlo kasno, tek kad pronađe zaista pravu osobu. Odlični su ljubavnici, nastoje zadovoljiti partnera, što proizlazi iz lekcije naučene u djetinjstvu – oni znaju kako surađivati, znaju što je zajednički život i dijeljenje svega – od obaveza do ljubavi. No, ako se nađu u situaciji da su ugroženi, znaju biti žestoki i okrutni: u borbi za ljubav neki od njih znaju zaista preći granice, što zna biti gadno za suparnike.

Najmlađe dijete

Najmlađa djeca u obitelji često imaju najbolji smisao za humor, uz stariju djecu puno uče i imaju puno duha. Često se razvijaju u inovatore, skloni su tehnologiji i modi, kao i svemu novome. Kada se za nekoga emotivno vežu, obično im ne treba puno da bi ostali zainteresirani. Nisu previše zahtjevni, maštoviti su i zabavni, kraj njih ćete se lijepo osjećati ukoliko ne želite dominirati.

Naime, najmlađe dijete često ima problem s autoritetom, pa mnoge takve osobe cijeli život provode u ispitivanju svog i tuđeg autoriteta. Pitanje dominacije za njih je od presudne važnosti. Iako se kao malo imalo na koga osloniti i bilo maženo i paženo, najmlađe je dijete ipak najčešće imalo osjećaj da njime netko dominira – i starija djeca i roditelji. Stoga, ako nešto ne podnose u ljubavnim vezama, najmlađa djeca ne podnose dominantnog partnera/partnericu.

Lidija

Moderator

On voli, ona ne voli

Bestidni položaji, grešne igrice, rafinirane tehnike - ima tu nekoliko obećavajućih dodataka za vruću tačku. Da li se iz svega nastati ekstatičan seks pun davanja koji će vas sasvim zadovoljiti, zavisi i od toga da li vi i vaš partner poznajete svoje različite potrebe, a ne samo vruće tačke. Adam prosto kuca po drugačijem genetskom kodu od Eve - i u krevetu. Uprkos tome, oni u seksu mogu da dožive ispunjenje. Preduslov je da znaju šta njima samima i šta onom drugom treba.

Ona mora da oseti da se ne radi samo o tom činu. Seks i nežnost za žene idu zajedno kao D&G. One hoće da osete da je njihov ljubavnik svim srcem prisutan! Iako toga nismo svesni, mi u seksu čitamo govor tela onog drugog: milujuće ruke, za oktavu povišen glas i raširene zenice muškarca signaliziraju da prema nama gaji duboka osećanja. Čini nam se da nismo voljene ako on samo gurne prst pod naše gaćice ne bi li odradio predigru. Prema jednoj anketi, 90% žena želi više nežnosti od svog parnera. Kad muškarac raspolaže tim osobinama dobre su mu šanse da svoju partnerku "primora" gotovo na sve. Tako, prema anketi, 41% žena pristaje na seks čak i kad same nisu baš raspoložene za to. Pokažite mu šta njegova nežnost može da donese - pa će uvek biti takav.

On hoće da oseti da je njegov mali veliki

Mušakrci se definišu preko svoje potencije - više nego što to vama može da bude milo. Penis je njihovo najsoetljivije, pa time i najranjivije mesto. Potencija za njega predstavlja snagu, suverenitet i samostalnost - daleko izvan granica kreveta. Koliko je kod muškarca to ozbiljna stvar pokazuje jedna Durex-studija na temu seks-strahovi: na prvom mestu je strah od impotencije. Odrasli momci svoju muškost mere ne samo u centrimetrima, već i po tome koliko je njihov "mali" omiljen kod njihove partnerke. Nemam pojma zašto nas muškarci smatraju probiračicama, ali mnogi se boje da njihov penis u erekciji na nas može da deluje smešno, ružno ili odbojno. No, te njegove sumnje brzo budu raspršene. Ipak, ne može da škodi ako mu svim što posedujete - rukama, grudima, butinama - pokažete da je ON gospodar. Ili mu jednostavno kažite kad ga razgolitite, da je njegov najlepši, najveći, najjači, najduži, nastrasniji.

Ona želi da bude zavedene po svim pravilima umetnosti

Šta ima uzbudljivije od osećanja da bi muškarac za jednu noć ljubavi jednostavno učinio sve?! Da bismo ovo isprobali, ponekad se pretvaramo, iako smo zapravo već podjednako voljni kao i on. Ako muškarac zbog toga poveruje da ceo teret zavođenja leži na njegovim plećima, greši.

On mora da oseti da je ona i kožom i kosom pristuna

Iako muškarci sigurno ne bi imali ništa protiv seksa sa Hali Beri, ipak im u krevetu nije potrebna gluma. Muškarac smatra da je glumljenu želju zaslužio jednako malo kao i glumljene orgazme. Pogotovu što mu je do seksualnog ispunjenja njegove najdraže stalo više nego do sopstvenog. U jednoj Durex-studiji 45% muškaraca navelo je da je zadovoljenje partnerke za njih najvažniji cilj u seksu. Samo 27% reklo je da njihov sopstveni orgazam ima prioritet. Za svoje džentlmentsko ponašanje on ne traži protivuslugu, već samo izvesnost da se njoj dopalo. Muškarci sve to mere po pristutnosti žene - po tome koliko ona navaljuje, koliko se opušta. Kako je jedan anketni istitut izračunao, svakog drugog muškarca prođe volja ako nema uspeha kao ljubavnik. Zlatno pravilo erotike: ne činite ništa što ne želite da činite - a sve drugo sa strašću!

Ona hoće da oseti da je za njega najveća

Pohvala tipa "ti su bomba u krevetu", naravno, laska svakoj ženi. Ali, da bi se u seksu osećale potpuno prijatno, potrebno je više. Seksualno osećanje žene tesno je povezano sa stanjem njene veze. Dugotrajnije diskusije ili osećanja da se on više brine o svom automobilu nego o nama, pale nas koliko i "fudbalska utakmica". Ženski nivo želje raste i opada srazmerno potvrdi koju žena dobija od muškarca - izvan spavaće sobe. Iako je muškarcima ponekad teško da to uvide - komplimenti, prijatna iznenađenja ili male pažnje za ženu spadaju u proširenu predigru.

On voli ako i vi nekad preuzmete inicijativu

Stari kliše je još uvek realnost: muškarci češće hoće seks nego žene. Doduše, u prvoj godini veze još uvek vlada libidonozna ravnoteža polova. Ali, već posle treće godine preko 70% muškaraca sebe doživljava kao aktivniji deo; istovremeno opada seksualno zadovoljstvo, kako to pokazuju naučne studije. Opadajuće ženino zanimanje za erotiku utiče na frustraciju muškarca. Oni neće uvek da budu ti koji preduzimaju inicijativu, već čeznu za tim da nekad budu zavedeni. Kako to najbolje ide, otkrivaju spiskovi erotskih želja na kojima se na prvih pet mesta nalaze: masaža celog tela, prljavi ples uz njegovu omiljenu muziku, striptiz, verbalno začikavanje. Ovo vam nije potrebno reći dva puta!?

Njoj je potreban osećaj da sve drži pod kontrolom

Ženama nije uvek samo do nežnog seksa. Trećina njih smatra podelu uloga izuzetno erotičnim - s čizmama, lisicama, keceljom, ili u uniformi medicinske sestre. Ali, žene uživaju i kad se prepuštaju partneru. Da ih uzmu, da se požudno potčine, da sakupljaju iskustva s one strane on-odozgo-ona-odozdo. Uprkos tome, žene hoće da zadrže kontrolu - da određuju dokle on sme da ide. Na tome insistriraju isto kao na slobodi da odbiju prljave igre, pornoinscenacije i nasilje. Uzbuđenje do ludila? Ispunjavanje njegovih čežnji? Molim lepo! Gubljenje sopstvene sigurnosti? Samo to ne!

Njemu je potreban osećaj da može da bude i oštrije

Na brzaka na stepeništu zgrade, igre vezivanja? Naravno. Više od trećine mušakaraca ističe da povremeno voli oštriju igru. Muška seksualnost je ekstrovertirana. On želi u celosti da iscrpi svoj seksualni potencijal i da jednom sve isproba. Ovo pokazuje i jedno istraživanje kuće Balte Uzer, u kome je većina muškaraca dobar seks opisala kao "animalnu eskstazu". Manje se tu radi o rušenju tabua. On svoju ženu hoće da voli po devizi "dozvoljeno je šta se dopada". Ali muškarci ponekad imaju strah od sopstvene smelosti. Svaki drugi svoje tajne želje ne iživi, svaki šesti kao razlog navodi da nije hteo previše da traži od svoje partnerke. Vreme je da im pokažemo da i mi nismo baš jagnjad!

Lidija

Moderator

Pustite ga da malo bude ono sta hoce

http://img233.imageshack.us/img233/1460/nekabuduaf7.jpg

U ljubavi i pre braka stvari se uvek cine jednostavnijim sve je ruzicasto,zivot je lep,kad se sklopi brak mnogi parovi kao da jedva cekaju taj trenutak i polako pocinje bracna tiranija nije bitna strana bitna su sve cesce kontrole, pitanja -sa kime si,kad dolazis,sta si radio vise od dva casa recimo i to se ponavlja dok veza ne pukne i onda nova potraga za novom zrtvom i u nedogled.

Pitam se zasto je kod ljudi toliko jak nagon da uniste i da rasture ono najlepse sto imaju-ljubav.A problemi se najcesce javljaju kad zelimo da promenimo necij iidentitet kad hocemo da ga prilagodimo sebi,pa zasto nam to nije smetalo na pocetku veze?

Međutim, ta jedna osobina vam smeta, zar ni toliko malčice ne mogu da se promene, pa da oboje budete srećni zauvek potom? Razmislite o tome, kao i o onome što tražite od voljene osobe da promeni kod sebe. Možda se vama čini da ta jedna stvar nije nešto naročito bitno, ali da li i vaš dragi ili draga razmišljaju na taj način? Očigledno ne - da i oni to smatraju sitnicom, lako bi se toga odrekli da usreće voljenu osobu.

Recimo, on obožava motore i pola slobodnog vremena provodi nešto čačkajući oko svog ljubimca. Nervira vas što deo tog vremena ne provodi s vama, plus se i užasno bojite da će se on na motoru povrediti. Možda ona ima neku zanimaciju zbog koje manje vremena provodi s njim (mada, muškarci su znatno manje skloni da zameraju ženama što imaju neku zanimaciju sa strane, bar dok ta zanimacija nije drugi muškarac - oni obično odlično shvataju koliko hobi može da zaokupi čoveka), pa on traži da se ona odrekne toga. U ovakvoj situaciji žena će često pristati, a onda tražiti od njega da se on odrekne čitavog spiska stvari. Muškarac će se retko odreći dragog mu hobija (pre će se odreći one koja ga ne prihvata takvog kakav jeste), a čak i ako to uradi, biće veoma nesrećan zbog toga.

Mnogo je bolja varijanta pustiti voljenu osobu da bude ono što jeste, da se zanima onim čime se zanima. Takav postupak može da vam "kupi" tu osobu zauvek. Većina ljudi traži upravo nekog ko će ih voleti baš takve kakvi jesu, a kad shvate da su na takav način stvarno prihvaćeni, ako su iole razumni, biće i sami skloni tome da svoju dragu ili svog dragog prihvate sa svim njihovim "bubicama".

Da, imaće i prilično dobre šanse da "žive srećno do kraja svojih dana" - uz uspone i padove.

Lidija

Moderator

Da li je ljubav dobro marketirana floskula?

A šta je to ljubav!? Šta to ima da se čuva i održava!? Jel zbog toga treba činiti kompromise (čitaj - lagati)!? Je li ta ljubav, kao opšta katergorija (a valjda samo kao takva i može postojati) traži neke žrtve od nas, kao neko surovo božanstvo!? Nadam se da ljubav nije emocija!? Ako je to emocija, onda ljubav može poprimiti svakakve oblike, pa onda i nije neka posebna vrednost!? Šta je, uopšte, ljubav!? Za čim to, deklerativno, čezne celi svet?

Je li to, možda, nametnuta i dobro marketirana floskula? Je li ta, obožavana, ljubav vruća ili hladna? Je li ima rok ili je bezvremena!? Ako je bezvremena onda stalno i postoji pa joj i ne moramo težiti jer je već tu!? A ako ima rok tek joj tad ne trebamo težiti jer je prolazna!? I gde smo mi tu!? Koja nam je uloga!? Nikada nisam čuo da se neko nazvao "gospodarom ljubavi" već samo "robom"!? Je li ropstvo poželjna uloga!? Je li ljubav mir ili nemir!?

Ako je mir, onda je neiskaziva, tj. nemanifestna, tj. ne postoji, bar u nivou detekcije svih naših čula, bez izuzetka. Ako je nemir, onda je nezdrava!? Je li ljubav stimulans ili anestetik!? Je li ljubav boli ili obavezno mazi?! Je li se od ljubavi umire ili oživljava?! Je li ljubav tera na plač ili smeh?! Je li se ljubav može posedovati?! Ako se ne može posedovati onda se ne može ni dati a ni primiti!? Ako se može posedovati onda ima i cenu!? Onda se može i kupiti!? Koliko košta ljubav!? Je li ljubav uzimanje i davanje, tj. razmena, tj. trgovina!? Je li ljubav bolest zavisnosti?! Je li ljubav trip!? Je li se plašimo kad volimo ili smo bezbrižni!? Ako se plašimo, to onda nije poželjno stanje!? Ako smo bezbrižni to sluti na promenu!? Je li se mi, možda, gadno zamajavamo tražeći ljubav!?

Sta je ljubav?

E kad bi znali definiciju za to mozda bi bilo lakse,ne bi onda bila vecna potraga za osecajem koji je vekovima bio razlog za mnoge bitke i ratove, koji je inspirisao mnoge umove da napisu najlepsa ljubavna dela,koji je inspirisao slikare, vajare da ovekovece delic tog osecaja u svojim delima, osecaj koji je dao svoj deo u medicini jer sigurno je bila motivacija da se iz ljubavi prema covecanstvu napravi neki lek, da se izmisli vakcina, da se pobedi neka bolest. Taj osecaj u svim svojim varijacijama je pokretac svega onog najplemenitijeg u nama, ali i pokretac nase destruktivne sile pa ko onda moze da da prostu definiciju sta je ljubav.

Lidija

Moderator

pustite usne da rade ono sto najbolje znaju - da ljube

http://img205.imageshack.us/img205/2830/poljubacru6.jpg

Poljubac je uvek bio inspiracija i tema u svim medijima ,u životu svakog od vas postoji osoba koja vas je najlepše ljubila i čiji vam poljupci nedostaju. Neki su te sreće da je ta osoba još uvek sa njima, neki sanjare prisećajući se prošlih. Poljupci su važan deo u vezi, nekima i najintimniji deo u vezi. Bilo da ste žena ili muškarac, pamtite one poljupce kakve želite i ljubite druge onako kako biste vi voleli da budete ljubljeni. Odustajete lako od ponovnog dobijanja istih poljubaca bez potrebe. Od vas zavisi kako ćete se ljubiti i kako vas ljube.

Muškarci se zbog svoje fizionomije i jače građe grublje ljube. Ponekad njihovi poljupci znaju da budu grubi, ali vi im onda skrenite pažnju na to. Oni nisu svesni da je takav način ljubljenja vama grub dok im to ne kažete. Idu iz krajnosti u krajnost - ili su suviše nasilni poljupci, ili gotovo lepršavi. Žensko lice je osetljivije na dodir i pritisak njegove neobrijane brade, i sam način ljubljenja može uticati na njeno ponašanje i mišljenje.

Suptilno pokažite kako volite da se ljubite. Ne rečima. Poljupcima. Nije istina da se pravi muškarci ne "ljubakaju", kako oni kažu. Pravi muškarci se divno ljube i upravo su ti poljupci razlog njihove neodoljivosti, zbog koje ste sa njima, iako se u drugim "bitnijim" stvarima ne slažete. Možda oni ne žele da priznaju, ali i oni vole da se ljube, odnosno više da budu ljubljeni i samo uživaju u tome. Jednako ljubite koliko ste i ljubljeni, ali ne merite to na vagi.

Postavite se kao početnik. Krenite sve iz početka, obratite pažnju na celu teritoriju i počnite sa poljupcima. Poljubac se ne dešava samo kada se sretnete ili na rastanku, on je deo vaše veze, ali shvaćen olako kao navika, gubi svoj smisao.

Nemojte se ljubiti ako to ne želite. Lažni poljupci se ne mogu sakriti. Ljubite se uvek dugo, kao da vam je to poslednji put. Uvek sa istim žarom kao da je prvi put. Pokušajte da ne idete dalje od ljubljenja. Ljubite se što duže i uživajte u tome. Poljupci kakve pamtite ili želite doći će sami od sebe, samo im dajte malo vremena.

baknezot e sredba najubava na svet
most na koj si idat dusite vo presret
a mojata te ceka na pola pat.

Lidija

Moderator

Prepoznajete li sebe u nekoj zivotinji

Da li se provlačite iz veze u vezu kao miš ili kao pčela slećete sa cveta na cvet? Kada biste mogli da budete neka od životinja, koju biste izabrali i da li ste uopšte mislili ponekad da način na koji se vi ponašate u vezi možda liči na neku divlju ili domaću životinju?

Zabavan način da uočite svoju skrivenu stranu i da malo porazmislite o vašem načinu snalaženja i pronalaženja problema kroz "životinjski svet". Kada uvidite ko ste, znaćete i koga možete da ulovite i ko se nalazi u vašoj blizini, jer nešto sumnjam da bi jedan miš mogao da ulovi lava, ili je to ipak samo tako u životinjskom svetu...

Vi ste sitne građe, brzo pričate, sviđaju vam se skoro svi ljudi, sa svima ste prijatni. Kada vas partner ostavi, vi jadikujete i tugujete sami u svojoj sobi u svom ćošku. Niste dugo tužni, jer znate da ljudi ima mnogo, i imate vremena da nađete osobu svoga života. Veze su vam kratke i bez mnogo emocija, jer se vi jednostavno ne otvarate drugima. Ako je nešto od ovoga slično vama, vi ste onda miš!

Ne shvatate kada vaša draga osoba ne želi da ostane kod kuće i gleda utakmicu ili vaš omiljeni film na TV-u. Radije bi da ide u neki zagušljivi mračni klub i igra do zore. Ne mazi i pazi vas dovoljno, ne obraća pažnju na vas onoliko koliko vi mislite da zaslužujete, a bili biste (joj) verni do kraja života. Zbog ovih i sličnih stvari vi ne verujete mnogo vašem partneru i veće zadovoljstvo u životu vam pričinjava sport. Šta više da se kaže osim toga da ste vi jedan pas.

Ko se vama divi i vašem izgledu može da bude u vašoj okolini, ali samo onoliko koliko vama to bude odgovaralo. Ako vaš partner ne vidi da mu je odzvonilo, vi ćete jednostavno šmugnuti negde. Imate više potencijalnih partnera koji su uvek tu za vas i koji se obraduju kad god vas vide jer ste veseli i dinamični. Nijedan dan vam nije tužan, nijedna ljubav vam se ne završava odlaskom druge strane - uvek ste vi taj koji ostavlja. Jer kako kažete "ima dosta ribe u ovom moru", jer ste vi riba.

Kada vi uđete u sobu, svi vam se dive. Nema vam ravne(og) i vi ste toga svesni. Vama ne treba niko, dovoljni ste samoj(om) sebi. Ne shvatate da ljubav prema nekoj osobi može biti veća od ljubavi koju vi osećate prema sebi. Partnere retko imate jer moraju i da budu nalik vama, a takvih je, jelte, malo. Retka zverka za kojom se svi okreću - lav ili lavica.

Lidija

Moderator

Razgovor - zasto to nismo radili cesce?

Jedna od zanimacija koja u vrelim avgustovskim danima zabavlja posetioce domaćih sajtova jeste i ovaj (imaginarni) razgovor između muža i žene koji su u najboljim godinama i koji razgovaraju – uz precizne podatke – o svom ljubavnom životu.
Reč najpre uzima ON, ali mu ni ONA ne ostaje dužna. A evo kako to izgleda:

Iz njegovog ugla

“Draga moja, tokom protekle godine pokusao sam da sa tobom vodim ljubav 365 puta. Uspeo sam 36 puta, što je u proseku jednom u 10 dana. Evo liste koja će pokazati zašto nisam uspevao češće:

54 puta čaršavi nisu bili čisti
17 puta je bilo suviše kasno
49 puta si bila previše umorna
20 puta ti je bilo previše toplo
15 puta si se pretvarala da spavaš
22 puta si imala glavobolju
17 puta si se plašila da ne probudimo decu
16 puta ti je lekar zabranio seks
12 puta ti je bio loš datum u mesecu
19 puta si morala rano da ustaneš
9 puta si rekla da ti nije do seksa
7 puta si izgorela na suncu
6 puta si do kasno gledala televiziju
5 puta nisi htela da pokvariš novu frizuru
3 puta si rekla da će nas čuti komšije
9 puta si rekla da će nas čuti tvoja majka.

Od onih 36 puta kad smo uspeli da vodimo ljubav, seks nije bio zadovoljavajući iz sledećih razloga:

6 puta si ležala kao klada
8 puta si me podsetila na pukotinu na plafonu
4 puta si mi rekla i da najzad završimo sa tim
7 puta sam morao da te probudim da ti kažem da sam svršio.
Jednom sam pomislio da sam te povredio pošto sam primetio da se ludački treseš.

Iz njenog ugla

Dragi moj, mislim da si malo pobrkao stvari. Evo razloga zašto od mene nisi dobio više nego što jesi:

5 puta si došao kuci potpuno pijan i od mačke pomislio da sam ja
36 puta nisi uopšte došao kuci
21 put ti se nije dalo
33 puta si svršio previše brzo
19 puta ti je kljoknuo pre seksa
38 puta si radio do kasno
10 puta si imao grčeve u nogama
29 puta si morao ranije da odeš na spavanje zbog sutrašnjeg basketa
2 puta si se potukao i udarili su te baš u testise
4 puta ti se zaglavio u rajsferšlusu
3 puta si bio prehlađen i imao si kijavicu
2 puta si bio povređen na basketu
20 puta si izgubio volju za seksom zato što si celog dana mislio na to
6 puta je tebe bolela glava
98 puta si bio zauzet gledanjem fudbala i košarke.

A što se tiče onih 36 puta kad nam se seks dogodio, ali nisi bio previše zadovoljan, evo objašnjenja:

Ležala sam “kao klada” onda kada si se bacio na krevet, a mene promašio, i počeo da nasrćeš na posteljinu. Nisam govorila o pukotini na plafonu, već sam te pitala da li više voliš da budem odozdo ili odozgo. Kada sam se onako ludački tresla to bilo je zato što si me toliko jako pritisnuo da sam se borila za vazduh.

Lidija

Moderator