Ljubav i seks Ljubav

Zna ona

Pametno moje. Kako ona dobro poznaje starog lisca, prevaranta prevejanog. Drži ruke iza ledja, ne pruža ni za pozdrav. Zna, ako je za ruku uzmem, privući ću je, stegnuti, ljubiti, nema nazad. Ni mrtav je više ne bih pustio. Pala bi, makar mi to zadnje bilo. Ne prilazi bliže od dva koraka, zna, pridje li, to ne praštam. Bluzu bih joj zubima pokidao, da vidimo šta to krije ispod. Ledja mi ne okreće, zna, njeni kukovi široki gase mi svest, a to nije dobro, nikako. I ono malo ljudskog u meni nestaje, tad zver više nema ko da kontroliše. Ne priča samnom, zna, lažov sam slatkorečiv, obrlatiću je, popustiće, kajaće se posle. Kad sam tu, ne smeje se, zna, nasmeje li se prva, ja se smejem zadnji, a moj smeh nije bezrazložan. Ne bih joj dao da oka sklopi, nek je jutro vidi takvu, nek zna šta je blud.

Češljaj se, pametno moje, ali, ja da ne vidim. Vidim li te očešljanu, stići ću te, oboriti, kosu ću ti tako umrsiti, kao da je nikad nisi ni češljala. Kupaj se, pametno moje, samo, u tajnosti. Saznam li, pod tuš ću ti doći, bez daha te ostaviti. I sve će voda sa tebe sprati, samo mene sa sebe skinuti nećeš. Karmin stavi kad nisam tu, a ako se vratim i zateknem ga na usnama tvojim punim, poješću ga tako hitro, ni da trepneš nećeš stići. Jer, gladan sam tvog karmina i usana punih; i tebe sam gladan. Kad me vidiš, ne beži. Potrčiš li, loviću te, za vrat zubima uhvatiti, odvući u tamu, moj si obrok zaslužen. I grišću ti vrat, stomak i noge. Ječaćeš, a milosti nema, takvi su lovci, šta se tu može? Parfem kad koristiš, mirisno moje, neka to bude dok sam pijan ili spavam. Ako ga trezan namirišem, gotova si, ne pomažu preklinjanja. Iscediću iz tebe sav znoj što ga imaš, ni za suzu jednu neće ostati. Čedno moje, kad peglaš suknju, zaklučaj vrata, jer, zgužvaću je na tebi ponovo. A kad vrata zaključavaš, plašljivo moje, nasloni na njih orman; razvaliću ih do tebe da dodjem, ništa me zadržati neće. I ne oblači se zalud, ionako ću sve sa tebe da skinem, nedam da te odeća kvari.

Lukavo moje, pitaš, ima li tu mesta za ljubav. Žao mi je, mislim da nema, pa, ovaj krevet je tako mali, jedva da i nas dvoje stanemo u njega. Nego, hoćemo li još jednom?!

Psihoseksualna moc - Dr Dzon Mamford

Druga polovina dvadesetog vijeka omogucila nam je da intelektom spoznamo da je vecina seksualnih predrasuda potpuno iracionalna, ali cemo vjerovatno nastaviti da emocionalno reagujemo na neke mogucnosti seksualnih varijacija.

Seksualna aktivnost ljudskih bica je mnogodimenzionalna. Mozemo da proucavamo seks sa nekoliko razlicitih nivoa. Prvi i najvazniji nivo je 'prokreacioni seks'. Prokreacioni seks produzuje vrstu, i mi postojimo zahvaljujuci upravo ovoj dimenziji seksa. Kao sto je Alister Krouli istakao u svojoj knjizi "Osam predavanja o jogi", sjedinjavanje jajne celije i spermatozoida predstavlja prvu veliku jogu ili ujedinjenje. To je najcudesnija od svih joga, jer niko ne zna kakav ce potencijalni genije proizaci iz tog povezivanja. Iza ovog nivoa stvaranja zalazimo u carstvo onoga sto bi neki zoolozi nazvali 'rekreacioni seks' - seks koji je igra, opustanje, suprotstavljanje dosadi.

'Smirujuci seks' je jos jedna dimenzija. Seksualna aktivnost ljudskih bica moze i treba da se koristi kao prirodno sredstvo za smirenje. Ovaj oblik seksa pruza nam neiscrpan izvor, nama urodjenih, tableta librijuma ili valijuma koje nemaju stetnih poslijedica. Jednostavan primer smirujuceg seksa je koriscenje masturbacije da bi se izlijecila nesanica; oslobadjanje slozene cjeline "um-tijelo" napetosti omogucava nam da spavamo. Nazalost, vecina nas bila je izlozena raznolikim vrstama usadjivanja krivice, sto moze u velikoj mjeri da utice na nasu sposobnost da upotrebljavamo seks kao najprirodniji nacin za smirivanje i lijecenje.

Mnogi ljudi ce zbog napetosti i negativnog uslovljavanja dozvoliti sebi neko seksualno iskustvo tek kada je sve bez izuzetka potpuno ispravno, kako u spoljasnjim okolnostima i okruzenju, tako i u unutrasnjim. Drugim rijecima, sve mora da bude kako treba: ne smije da ih boli glava ni stomak, ne smiju da imaju grceve, osjecanja ne smiju da im budu pretjerano uzburkana; tek tada ce oni mozda moci da se opuste i da odu u posebnu sobu i da se tamo pozabave onim sto zovemo 'seks'. Poteskoca je u tome sto je vrlo rijetko bilo kog dana sve bas kako treba ili 'savrseno'.

Seksualnosti treba pristupati drugacije, ne cekati prave okolnosti da bismo dozivjeli neku vrstu unutrasnjeg erotskog iskustva - vec priustimo sebi neki seksualni dozivljaj upravo da bismo ponovo uspostavili psihicku ravnotezu nervnog sistema i tako ucinili da sve bude kako treba.

Seksualna terminologija - Dr Dzon Mamford

Anagrami

Oni predstavljaju magijsku doktrinu Kabale, koja se zove Temura; u okviru ove doktrine izrazi ili rijeci koji se obrazuju od slova neke druge rijeci ili izraza povezuju se i otkrivaju nove nivoe uvida.

'Veda' je sanskritski izraz koji oznacava 'spoznavanje', 'razumijevanje', 'opazanje'. Vede su klasicni tekstovi hinduizma koji predstavljaju, kako im to i ime govori, otjelovljenu mudrost. Rijec 'Veda', podvrgnuta Temuri, postaje 'Deva', "sjajni', sto ce reci, bog. 'Deva" predstavlja sanskritski korjen za engleske rijeci deity (bozanstvo) i divine (bozanski). Cuveni hermeticki anksiom "Kako gore, tako dolje" jasno je ovdje predstavljen, jer onaj koji posjeduje mudrost (veda) postaje bog (deva). Bog je covjek!

Engleski je dinamican jezik koji se neprestano mijenja, te se u njemu prvobitno znacenje vecine rijeci odavno zaboravilo; iste te rijeci se sada koriste sa drugacijim konotacijama.

Mogli bismo da uzmemo slova rijeci love (ljubav, voljeti) da bismo dosli do nekog slozenijeg primjera. Od tih slova mozemo da dodjemo do rijeci 'vole', jednog od oblika uobicajenijeg francuskog glagola 'voler' koji znaci 'letjeti' (sto mozemo da povezemo sa internacionalnim izrazom 'biti na sedmom nebu'), a koji je u vezi sa engleskim pridjevom 'volatile' (koji ima znacenje 'koji moze da leti', ali i 'koji moze da ispari', te 'nestalan, kolebljiv'). Rijec 'vole' znaci i staviti sve na kocku, 'rizikovati sve zbog ljubavi': "bolje je voljeti i izgubiti, nego nikada ne voljeti", i tako dalje. Naposlijetku, 'vole' je skandinavska rijec koja je usla u engleski jezik sa znacenjem 'poljski mis', a ako se pitate kakve to sve ima veze sa ljubavlju, porazmislite malo o implikacijama sklonosti miseva da se zavlace u skrivene rupe i supljine. To je i razlog sto gospodar Ganesa, bog mudrosti indijske mitologije, predstavljen sa slonovom glavom, ima za svog pomagaca pacova. Zbunjeni ste? Ganesina surla je falusni simbol - sto nam mnogo govori o tome gdje Indusi vjeruju da se mudrost nalazi.

Vrhunac (klimaks): koristi se kao izraz za pozeljnu kulminaciju seksualne stimulacije; rijec potice od starogrcke rijeci klimax koja oznacava 'stepenice ili ljestve ka nebu' sto ukazuje na unutrasnji znacaj seksualnosti kao duhovne staze. To se nesvjesno podrazumjeva u sali da kad na carapama ode petlja, ona predstavlja 'ljestve ka nebu'.

Ekstaza: ova rijec ima znacenje 'stojim izvan (sebe)' i potice od starogrckog prefiksa ex (izvan) i stasis (stajanje). 'Ekstaza' se odnosi na stanje nadsvjesti izvan malog 'bica' ili sitnicavog 'ega', ukratko, predstavlja putovanje izvan ovozemaljskih okvira svakodnevnog postojanja.

Eros: ova rijec oznacava grckog boga Ljubavi. Potice iz starog sanskritskog korjena Aris, sto znaci 'ispunjenje zudnjomili zeljom'. Na nasem jeziku medju rijecima izvedenim iz tog korjena nalaze se i 'erotika' (vjestina vodjenja ljubavi), 'erogena podrucja' (osjetljivi djelovi tijela koji uticu na javljanje seksualne zelje) , 'erotican' (sklon ljubavi, zaljubljiv), 'erotomanija' (ljubavno ludilo, stalna obuzetost ljubavnim zanosom).

Prema Temuri, od rijeci 'eros' dobijamo anagram rose (ruza). Ruza je bila posvecena Afroditi (grckoj boginji ljubavi; otuda i rijec afrodizijak za sredstvo za izazivanje seksualnog nagona) jer je noge izbola trnjem ruza dok je trazila svog ubijenog ljubavnika, Aresa, boga rata. Odnos izmedju Afrodite (rimske Venere) i Aresa (rimskog Marsa) predstavlja alegoriju o dvoznacnim osjecanjima ljubavi i mrznje koja su ugradjena u sve bliske veze. Eros je dao ruzu Harpokratu, bogu cutanja, da bi ga sprijecio da razglasi Venerina povjeravanja, sto predstavlja upozorenje svima onima koji se bave seksualnom magijom i tantrom da je cutanje nuzno da bi mogla da se ostvari moc obreda. Stari Rimljani bi sa tavanica na svojim gozbama spustali ruzu, sto je znacilo da svaki razgovor pod njom vodjen treba da ostane u povjerenju, ili kao sto advokati kazu 'sub-rosa'.

Naposlijetku, 'eros' moze da bude i sore (rana), sto je savremena izvedenica od anglosaksonske rijeci 'sar', sa znacenjem 'bolan', 'ranjen', sto nas podsjeca da nista ne moze da se postigne i ni do cega ne moze da se dodje bez placanja. Prosvjetljenje kroz strast ima svoju sopstvenu cijenu.

Seksualna terminologija - Dr Dzon Mamford

Danasnje znacenje nasuprot prvobitnom znacenju

Orgazam: ova rijec dospjela je u engleski jezik kroz francuski i latinski putem dva blisko povezana starogrcka korjena. Orgio, sveti obred, zrtvovanje (sjemena?), predstavlja obred u ranim grckim i rimskim misterijama koje su slavile gozbu Dionizovu ili Bahusovu; otuda i nasa rijec 'orgija'. Orgasio, drugi korijen koji sa ovom rijecju stoji u vezi, ima znacenje 'porasti od snazne zelje ili strasti' (sirenje polja aure na nacin slican naduvavanju balona), 'puci', oba ova korijena ukazuju na dozivljaj tako snaznog uzbudjenja da se ego trenutno raspada, dovodeci do bezimenog i bezoblicnogunutrasnjeg stanja.

Seks: potice od latinske rijeci 'sexus' koja doslovno znaci 'dijeljenje', vjerovatno od 'secare', sa znacenjem 'seci'. Postojanje polova nagovjestava prethodno 'rasjecanje', odvajanje, koje moze da se ponisti seksualnim pricescem (spajanjem). Sam cin snosaja ('uparivanja') neophodan je da se dodje do stanja 'joge'.

Na latinskom jeziku sexenijum oznacava razdoblje od sest godina, i po znacenju je jednaka ili srodna grckom prefiksu 'hex', koji znaci 'sest'. Heksagram predstavlja zvijezdu sa sest krakova, jevrejsku zvijezdu Davidovu i indijsku visnu Jantru. U ezoteriskom smislu, heksagram je geometriski dijagram snosaja koji predstavlja sjedinjavanje muskog trougla (uma ili Adama) sa zenskim trouglom (tijelom ili Evom). U tantri sest krakova zvijezde predstavljaju glavne genitalne erogene zone muskarca i zene. Ovaj heksagram, ako nam se moze dopustiti da skujemo novu rijec, zapravo je 'seksagram'.

43 ljubavne priče - Volf Vondraček

Didi hoće uvek. Olga je poznata po tome. Ursula je već tri puta imala maler. Hajdi ništa ne krije. Kod Elike se ne zna tačno. Petra okleva. Barbara ćuti. Andrea je sita toga. Elizabeta proračunava. Eva svuda traži. Uta je suviše komplikovana. Gabi ne nalazi nikoga. Silvija smatra da je to izvrsno. Marijana dobija napade.

Nadina samo o tome govori. Edita tada plače. Hanelora se smeje. Erika se raduje kaodete. Leni biste mogli da smestite šešir.

Katarinu morate nagovarati. Ria je odmah spremna. Brigita je pravo iznenadjenje. Angela neće ništa da zna o tome.

Helga ume.

Tanja se plaši. Liza sve uzima tragično. Kod Karole, Anke i Haune nema svrhe.

Sabina isčekuje. Sa Ulom je to prava stvar. Liza zapanjujuće može da se obuzda.

Greta ne misli na to, Vera tada ništa ne misli, za Margo to sigurno nije jednostavno.

Kristal zna šta hoće. Kamila se ne može odreći toga. Gundula preteruje, Nina se još prenemaže. Arijana jednostavno odbija. Aleksandra je upravo Aleksandra. Vroni je luda za tim. Klaudija sluša roditelje. Didi hoće uvek.

Vestica iz portobela - Paulo Koeljo

Ljubav nije ni navika ni obaveza ni duznost. Nije ono cemu nas uce romanticari. Ljubav jednostavno jeste. I to je testament Atenin, ili Serinin, ili Aja Sofijin: ljubav jeste. Bez definicija. Voli i ne postavljaj suvise pitanje. Jednostavno voli.

Ljubav & seks

Vecita tema i dilema oko toga sta je ljubav, da l' je ljubav, da nije mozda ljubav, kome je sta ljubav? Na ovu temu svako ce drugacije odgovoriti, zavisi od vaspitanja, od detinjstva, od roditelja, okruzenja.

Neko ce uzeti kalup roditelja, neko ce pobeci od njega. Nekom ce presudan biti seks, nekom prijateljstvo.

Mozemo pisati knjige, ici na predavanja, slusati savete i opet bar jednom u zivotu se pogresno zaljubiti. Moramo jednom bar pogresiti jer i to je put do ljubavi. Nekad nam je ljubav pored a i ne znamo dok ne ode.

Mislim da prvo moramo sebe lepo ocistiti od laznih osecaja, ubedjenja, od besa, moramo biti spokojni u sebi i mirni i cekati, oprostiti se od proslosti biti joj zahvalni za ono sto nas je naucila, ne okrecati se stalno za sobom - jer "Šta ti znači staro sunce? Stare staze? Stari prag?"... moramo biti oprezni, osluskivati, preispitivati se.

I kad je tu opet raditi na njoj, pitati se, pitati, zasto sam s nekim, zasto mi se svidja neko, jesam li potpuna, je l' disem, jesam li to ja? Treba raditi na ljubavi, treba joj i ostaviti mesta. Treba truda i ulaganja i kad nema ljubavi i kad je tu.

Dakle...

Uvod u tantricki vikend

Tantra je pozitivno indisko ucenje koje se bavi fizickim manifestacijama seksa. Tantra je namenjena obicnom coveku, a joga, koja je deo tantre, namenjena je izvanrednom coveku. Tantra ne prihvata bilo kakvu vrstu religioznih, kulturnih, plemenskih ili nacionalnih inhibicija.

Samim tim, kaze se u tantri, kojoj god da religiji mozda pripadas, ili koje god da eticko uverenje mozda sledis, ili kakav god da ti je nacin hranjenja i zivljenja, ne moras da promenis svoj nacin zivota... Tantra prihvata da tri milijarde ljudi ne mogu da pripadaju istom nacinu zivota.
Tantricka seksualnost je dimenzija seksa koja se koristi za ekspanziju svesnosti. Jedan od mogucih prevoda sanskrtskog prefiksa tan jeste 'ekspanzija', dok tra znaci 'oslobadjanje', te tako tantra znaci nesto sto prvo 'ekspandira', a zatim 'oslobadja' um. Izreceno svakodnevnim jezikom, rec 'tantra' bi znacila 'prosirivanje uma'.

Mnogi ljudi stalno primecuju da strast brzo nestaje iz odnosa parova koji su u braku, ili koji su dugo zajedno. Strast predstavlja nuzni uslov za bavljenje tantrom, i nedostatak strasti moze da bude razlog zato sto neki parovi nemaju uspeha sa tantrom.

http://img197.imageshack.us/img197/1640/3104ed0d2b2c45ccb8e9a14.jpg

Medjutim, sve to ne mora tako da bude. Bracni parovi i parovi koji su dugo zajedno predstavljaju upravno idealne partnere za tantru. Kada dobro poznajemo osobu koja nam je partner, to nam je od velike pomoci za bavljenje tantrom. Ono sto je jos vaznije od toga jeste da tantra moze zapravo da u tolikoj meri poboljsa nas odnos, da ga ljubav i strast nikada ne napuste. Tantra ne samo da moze mnogo da pomogne parovima vec im ona sve vise postaje neophodna. Sustinska poruka tantre je:

Potrazite u sebi - pronadjite, i izrazite Bozansko.

Postoje dva nacina na koja tantra moze da poboljsa jedan odnos. Bavljenje tantrom moze da dovede do seksualne ekstaze. Medjutim, tantra jeste vise od samog seksa - ona predstavlja nacin zivota. Zivot onoga koji se bavi tantrom jeste zivot odkrivanja ekstaze i dozivljaja koji dovode do zanosa u svakodnevnom zivotu. Predstavlja to vise od obracanja paznje na ono lepo u zivotu; ona je dozivljavanje lepog kao dara Bozanskog vama.

Strast je vazna u svim vidovima zivota. Strastveno bavljenje tantrom moze da dovede do cilja prave joge: Nirvane (koju takodje nazivaju i samadhi). Deo Nirvane, tog dozivljaja jedinstva s univerzumom, podrazumeva i svest da je sve posebno, bilo to kada vidimo neki cvet po prvi put, ili kada vodimo ljubav sa svojim partnerom ili partnerkom po deseto hiljaditi put. Vecina ljudi ne primecuje ovu 'posebnost' u svemu. Onaj ko se bavi tantrom primecuje.

Mistik Gurdzijev imao je upravo to na umu kada je rekao da vecina ljudi zapravo spava i ne obraca paznju na ono sto se desava oko njih. Da li se secate, na primer, sta se sve nalazilo u izlozima prodavnica pored kojih ste prosli, ili ste spavali? Po svemu sudeci, iako ste se ponasali kao da ste budni, veci deo vaseg culnog aparata bio je 'iskljucen', 'spavao' je. Cilj tantre jeste da vas ukljuci, da vas okrene svetu, da vas probudi iz sna, i da unese strast u sve vidove vaseg zivota.

Opis tantrickog vikenda koji sledi namenjen je onima koji zele da postanu svesni jednog veceg univerzuma. Ucinice vas dozivljaj zivota dubljim. Pomoci ce vam da probudite svoj odnos sa partnerom ili partnerkom. U danasnjem svetu vecina ljudi ovaj od svih najvazniji odnos ili ne shvata ozbiljno, ili ga shvata preozbiljno. Ili ne obracaju dovoljno paznje na svoj odnos, ili ga toliko ozbiljno shvataju da u njemu ne ostaje vise ni spontanosti ni radosti. Ovaj tantricki vikend ce vam pomoci da vasu vezu ucinite cvrscom, a istovremeno vam omoguciti da vise uzivate u njoj.

Tantra vam moze pomoci da unistite ljubomoru, jer ona uvek iza sebe ostavlja bol, patnju, bes, mrznju, nasilje.
Sekspir u svojim delima ljubomoru naziva green eyed monster - 'cudoviste sa zelenim ocima'.
Ljubomora ima mnogo uzroka, ali mozda su dva najvaznija zapravo losa predstava o sebi i strah. Ako, na primer, neka zena ima losu predstavu o sebi i vidi svog ljubavnika kako prica sa nekom drugom zenom, moze se desiti da se uplasi da ce njen partner pomisliti kako je ta zena uzbudljivija od nje. Mozda ce je obuzeti strah da ce je partner ostaviti zbog te druge zene. Iza toga slede bes i ogorcenje. Sve to moze da ugrozi vezu, cak i ako njen partner nema nikakvu nameru da je ostavi. Iz istog razloga i muskarci mogu da osete ljubomoru ako vide da njihova partnerka prica sa nekim drugim muskarcem.

Mnogo puta snaga ljubavi u jednoj vezi jedva da moze da nadvlada demon ljubomore. Precesto se desava da ljubomora nadvlada i da se odnos upropasti ili zavrsi. Postoji nacin da se taj demon pobedi i da se odnos toliko ojaca da se ljubomora u potpunosti spreci da ga unisti. To je nacin tantre.

Tantricki vikend koji sledi pomoci ce vam da pobedite ljubomoru, i da svoj odnos poboljsate do stupnja za koji ne biste mozda ni mogli da verujete da postoji. Vase poverenje u partnera porasce do nivoa koji je daleko od onoga sto biste uopste mogli da zamislite. A istovremeno ce vasa cula biti potpuno otvorena za ovaj svet.

Proucavajte voljenje, vezbajte ljubav, budite voljeni!

http://img218.imageshack.us/img218/2687/tantrasarita.jpg

Proucavajte seks! Da iskoristimo savremenu terminologiju: ukljucite se i otvorite kanale! Seks je deo ljubavi, kao sto je joga deo tantre. Seks je deo svega sto radimo, jer suprotnosti su uslov postojanja, a seks povezuje polove

- seks vraca jedinstvo, ljubav mu daje svetost.

Tantricki vikend pocinje u petak posle skole ili posla i zavrsava se u nedelju uvece. Pre nego sto nastavimo, odlucite se: da li je vas odnos vredan jednog vikenda? Da li je vas duhovni razvoj vredan dva dana i tri noci?

Ako jeste, zajedno procitajte i isplanirajte tantricki vikend.
Vrsta seksa u tantrickom vikendu nije usmerenana na cilj (odnosno orgazam), vec je preusmerena na culnost radosti, na zabavu i na seksualno izrazavanje koje nije upuceno cilju. Dugo prikupljanje i gradjenje napetosti, koja konacno nalazi svoj odusak u nedelju uvece, moze da dovede do takvog dozivljaja opustanja i jedinstva sa univerzumom koji cula jedva da mogu da pojme. To je istinska Nirvana.

U tekstu je koristena literatura: 'Ekstaza kroz tantru' Dr Dzon Mamford, 'Dijamantna joga' Majkl Barnet', 'Panorama tantra-joge' Paramahansa Satiananda Sarasvati

Uvod u tantricki vikend, ljubav i nezna osecanja

Koje to mesto ljubav i nezna osecanja zauzimaju? Hajde da se zapitamo sta nam to donose nezna osecanja kad tako zudimo za njima? I sta je to sto osecamo kad smo zaljubljeni, a sta je toliko vazno?

Kad smo zaljubljeni preplavljuje nas svest o voljenoj osobi; sta god da radimo razmisljamo o njemu ili njoj. A 'razmisljamo' nije prava rec - pre ce biti da smo potpuno obuzeti osecanjima prema voljenoj osobi, i da zelimo da ta osecanja budu prisutna svakog trenutka nase svesti.

Kada smo zaljubljeni mi sijamo! U vecoj meri smo zivi, i svesni smo toga, kao sto su svesni i ljudi oko nas. Volimo ljubav, i obozavamo zaljubljene.

http://img25.imageshack.us/img25/362/ravage.jpg

Ljubavni odnos jeste neka vrsta obreda koji prihvata i priznaje tu posebnu svesnost koja prati zaljubljenost - koji izrazava tu svesnost i prelazi u obrasce ponasanja koje antropolozi nazivaju 'obredima udvaranja'.

Setite se kako je to biti zaljubljen i shvaticete da ta najvaznija Zivotna Sila trazi svoje ispunjenje. U tantri smo svesni bozanstva u onom drugom i u nama samima. Mozda su neki od nas stariji, te ih je pocetni nalet prve ljubavi odavno napustio.
Moze li 'filozofsko dozivljavanje' tantrickog pogleda na zivot da povrati i poveca bogatstva telesne i psihicke zanesenosti, koje smo iskusili u nasoj prvoj ljubavi?

Ne moze, ukoliko im ne dodamo elemente koji su svojstveni neznim osecanjima, ljubavnim vezama i obredima udvaranja. Ljubav i nezna osecanja podrazumevaju, kao i magika, stvaranje prijatnog okruzenja, posebne atmosvere a obred udvaranja usmeren je na unutrasnju svesnost, da bi se privukla bozanska prirodna sila unutar nas samih.

U 'Tantrickom vikendu' koji sledi videcemo primer za to. To nije obred koji mora da se izvede tako do poslednje sitnice, vec ce to biti opis ponudjen samo kao primer ili okvir unutar koga mozete da ostvarite svoju sopstvenu zamisao. Ono sto treba da zapamtite jeste da vi zapravo pripremate 'dramu' u kojoj cete izvesti i predstaviti ono sto je u vasem genetskom kodu najdublje i najsnaznije zapisano.

Uvek produzavajte 'predigru' - pustite da napetost raste. U 'Tantrickom vikendu' tvrdi se da je vas cilj da zivotnu silu unutar vas samih pojacate do 'groznicavosti', a da je jos uvek drzite u svojoj vlasti, da je koristite da biste pojacali svoju svesnost i poboljsali svoju percepciju.

http://img222.imageshack.us/img222/145/scififan2020jim20warren.jpg

Love (ljubav) i lust (pozuda) su reci od po cetiri slova. Zajedno one imaju osam slova, koliko je u reci kao sto je marriage (brak). Upravo je to ono sto nasim obredom uspevamo da postignemo:

brak je istinsko sjedinjenje (koje ima malo veze sa onim sto zakon propisuje pod tim imenom) Muskog i Zenskog.

Tu zamisao mozemo da suzimo i ogranicimo na sjedinjavanje Muskarca i Zene, ili da je prosirimo na sjedinjavanje najdinamicnijih sila u univerzumu.

Fleksibilnost je vredno posebno naglasiti. Osobe koje su do izvesne granice fleksibilne, brzo se prilagodjavaju novom okruzenju, pod uslovom da promena nije tako nagla da unisti tu fleksibilnost. Ako zivotinju koja ne ume da pliva neko povremeno baca u vodu, ona moze da se spase nekim sretnim slucajem; medjutim ako se stalno baca u vodu ona ce se udaviti pre ili kasnije ukoliko ne nauci da pliva. Do promena mora doci postepeno jer nagle promene unistavaju fleksibilnost i prilagodljivost. Kroz tantru uspevate da se prilagodite bilo kojem nizu uslova, osecate se udobno i postojano. Lako pronalazite stazu koja odgovara vasoj licnosti, ali vracam se na pocetak; mora postojati 'ono nesto' a to nesto trazi svoje ispunjenje. Obred udvaranja sprecice vas da izvucete visnju koja vam se dopadne iz pite i razbolite se pretovareni slatkisima, te tako zanemarite uravnotezeni obed zdrave ishrane.

Zamislite romanticno putovanje za dvoje. Sve isplanirano do detalja. Grcka, juni, hotel na obali, idealan za odmor i opustanje. Sedate u auto.

- Vezujem se polecemo! - uzvikujete osecajuci se ponovo kao siparica.

Posle puta, plaze i obilne vecere uz svece i vino, vi i vas partner ste, pretrpanih stomaka, zaspali istog trenutka kada ste dotakli krevet. Negde oko jedan posle ponoci, vas partner otvara oci, probudjen uzasnim zvukom komaraca. Jedva uspeva da vas probudi:

- Jesi li ponela aparat protiv komaraca?

- Nisam, nije mi palo na pamet!

- Super! - rece gospodin i lupi sebi samarcinu, jer mu je najneomiljeniji insekt upravo aterirao na obraz.

- Ne obracaj paznju na njih! - prokomentarisete jos osamuceni od one dve case vina uz veceru i prebacite pokrivac preko glave.

Nacelo je prilicno uopsteno. Mi ne uvezbavamo violinistu da svira Betovenov koncert; mi ga uvezbavamo da svira svaki shvatljiv sled nota sa savrsenom lakocom i to radimo pre nego sto ga izvedemo na pozornicu. Mi od njega pravimo orudje savrseno sposobno da se prilagodi svakom muzickom problemu koji bi mogao da iskrsne pred njega. Zato ovoliki uvod za samo jedan 'Tantricki vikend'.
Kada ljudi pocnu da dokazuju stvari umesto da ih rade, oni postaju apsolutno nemoguci. Njihovi umovi pocinju da se vrte stalno oko toga i oni izadju na ista vrata na koja su usli. Oni ostaju okrutni, brbljivi i nerazumni.

U restoranu na obali, sedi par. Idealna zena i idealan muskarac.

-Slusaj - rece dama vragolastim tonom, gledajuci partnera kroz poluispijenu casu vina. Nemoj uopste veceras da me posmatras kao sopstvenu zenu i majku tvoje dece. Zamisli da si me pokupio kao autostoperku na autoputu i poveo na veceru.

http://img80.imageshack.us/img80/6698/zaljubljeni.jpg

Gospodin prosto dobi napad smeha:

- A sta sam u toj prici ja!? Razbacana sofercina hladnjace!?

- Sto da ne? - kikotala se dama preko oboda case.

Koristena literatura:
'Ekstaza kroz tantru' Dr Dzon Mamford
'Dijamantna joga' Majkl Barnet'
'Panorama tantra-joge' Paramahansa Satiananda Sarasvati