Kineska nova godina Feng šui

Nova godina, ukrašavanje jelke i izbor boja

Novogodišnja jelka – je tačka koja nepobitno privlači našu pažnju, dovoljno je da samo postoji u prostoru i kada nam se čini da na racionalnom planu ne pridajemo značaj ili da smo je okitili zbog dečije radosti ona koncentriše energiju vašeg nesvesnog. Upravo ovakav vid koncentrisanja energije poziciju novogodišnje jelke koaktivatorom energije visokokog potencija i afiniteta energetske matrice mesta na koje je pozicionira. Novogodišnja jelka je snažno aktivator u prostoru.

U zavisnosti od toga kakav energetski upliv dominira na odabranom mestu, mi ovim naizgeda bezazlenim činom možemo aktivirati i pokrenuti salvu neprijatnih dogadjaja ukoliko je energija odabranog mesta u svojoj matrici neprijatna, konfliktna i rušiteljska, kao i obrnuto ukoliko mesto obiluje vitalnom harmoničnom energijom koja svojom frekvencijom deluje tako da podržava i podstiče naše pozitivne akcije, htenja imaćemo benefit od njene pozicije. Podstaknut energetski obrazac u sektoru samo reaguje adekvatno našu radnju – ako je snažimo postupcima, ona nastoji ispuniti smisao naše akcije – postati što silnija u svom delovanju. Ona nema svest da odlučuje da li je to za nas dobro ili loše, ona samo prima informaciju koju mi pošaljemo: deluj snažno aktivno/umanji aktivnost. Dakle nije energija ta koja nas povredjuje, bez naše pomoći i o tome treba podrobno razmisliti – sve je rezultat našeg činjenja ili ne činjenja nečega sa nečim.

Zato i ovaj tekst ima samo jednu poruku – razmislite šta činite, gde činite i kakve posledice možete očekivati kao rezultat. Aktivacija plasmanom jelke deluje ne sama po sebi, njenom krajnjem efektu doprinosi celokupan akcesoar koji prati ukrašavanje jelke: sveće, lampioni, ukrasi, svetleće lampice ili bilo kakav drugi pristup i stil ukrašavanja odredjenog mesta; na primer postavljanje svetleće mreže na površinu zida ili bušenje samog zida da biste okačili nešto su sve radnje koje vrlo brzo dožive svoju materijalizaciju u realnosti. Manifestacije mogu da variraju u dijapazonu od toga da dobijete neočekivano novac pa do ideje koja će nakon realizacije zaista poboljšati kvalitet vašeg života.

Tradicija mnogih naroda jeste upravo kićenje jelki, ako pogledamo u istoriju za neke pripadnike na našem prostoru se može reći da su običaj prosto prihvatili od svojih suseda, bez obzira na to kao ljudi smo upućeni jedni na druge i sve što činimo a da ne povredjujemo naše okruženje a samim tim indirektno i sebe je nadogradnja života i njegovog kvaliteta.

http://www.odlican.com/d/14624-2/ukrasi.jpg

Ukrašavanje jelke i pozicija

S obzirom da poznajemo snagu simboličkih objekata, jer mi predajemo našim akcijama istu iznećemo neke smernice sa željom da vam olakšamo da jasnije definišete cilj i napravite adekvatan izbor novogodišnjeg aksesoara za aktivaciju shodno odabiru pozicije u odredjenom sektoru u domu ili bilo kom drugom prostoru. Spojite radost i duh praznika za dobrobit vaše porodice, čak iako je nemate trenutno imate sebe – učinite to zbog sebe!

Severni sektor

Povoljno: zelena jelka, sveće, svetleće lampice, zeleni i crveni ukrasi.
Aktivnost u ovoj poziciji ("aktivnost"– svetleće lampice, lampioni, sveće upaljene) mogu vam dati puno pozitivnih emocija, neverovatno uvide, mnogo bolje razumijevanju materije na koju ste usmereni bilo da se radi o edukaciji u nekoj oblasti ili poslovnim seminarima, o radnim sastancima u kolektivu. Imaćete sposobnost da vrlo jasno sagledavate i povezujete ono što čujete što može i biti upravo razlog radjanja novih veoma kreativnih ideja, neobičnih rešenja za neki problem ili razlog vrze prodaje tj. većeg novčanog prihoda s tim da novac ne treba očekivati u taj minut već u periodu najduže do tri meseca posle sprovodjenja aktivacije ovog sektora.

Ono što o čemu treba voditi računa je da zidovi ostanu nepovredjeni, ne bušite, ne kucajte eksere. Ukoliko želite da postavite ili okitite drvo u dvorištu ili na ulici u ovoj poziciji, važno je samo da ne kopate zemlju.

Na mesečnom nivou (od 7.decembra 2014 do 5. januara 2015) u ovom sektoru se nalazi kombinacija 9/3 - i za većinu ovo zaista može biti vreme u kome se testira vaše strpljenje i izdržljivost. Posebno ako se gro vaših aktivnosti bilo na poslu ili domu odvija baš u ovom sektoru, držite emocije pod kontrolom jer ćete biti u suprotnom kao "ekspres lonac". Dobro je za neutralizaciju postaviti sliku planine bez prikaza vode i uvek iza ledja eventualno bočno pozicioniranu u odnosu na vas. Ne želite da se digne prepreka kao planina ispred!

Severo-istočni sektor

http://i.imgur.com/DRgfYoNl.jpg

Ukoliko želite postaviti jelku u severoistočni deo doma ili dvorišta sledite predloge:

Povoljan odabir: zelena jelka, zeleni i plavi ukrasi i dekoracija. Nepoželjno je birati venčiće, svetleće lampice, sveće, crvene, zlatne, srebrne ukrase i dekorativne elemente u istim bojama.

Nema potrebe da koristite element vatre u bilo kojm obliku.

Uključivanje intenzivne rasvete, trepćućih lampica, paljenje sveća, svetlećih ikrasa može uzrokovati zdravstvene tegobe vezane za grlo, pluća i trovanja.
Na mesečnom nivou severoistok nosi matricu 7/1 što ukazuje na pozornost muškarcima koji su u braku. Naime može se reći da je ovo izazov direktno u lice i zato pazite na svoje ponašanje da ne bi ušli u avanturu koja lako može da predje u sknadal. Za sve one koji priželjkuju parnera ovo je indicija da vam neko bukvalno ide u susret, gledajte ko vas gleda.

Istočni sektor

Ako želite postaviti novogodišnju jelku u istočnom sektoru predlog je:

Povoljnan odabir: srebrna jelka, zeleno, plavi, zlatni, srebrni ukrasi, zvončići.

Nepoželjno je koristiti svetleće lampice, sveće i crvene ukrase i dekorativne elemente.

U ovom sektoru je najnepovoljniji energetski upliv. Stoga, se oni ne moraju "zagrejati" uvodjenjem energije vatrene faze, najuputije je organizovati ostatak doma da na ovom sektoru nema akcenta pažnje.

Aktiviranje vatrene energije u ovom trenutku može dovesti do bolesti, povrede, nevolje.

Upotreba zvona, srebrne, zlatne boje, naprotiv, može pomoći da se smanji negativan efekat.

Stoga, ako imate samo ovo mesto u koje možete staviti novogodišnju jelku, koristite ove smernice na taj način sami svojim činjenjem smanjujete mogućnost manifestacije i potencijal nepovoljnosti.

Na mesečnom nivou energetska matrica u sektoru je 2/5 koja nije prijateljski naklonjena stoga treba koliko god ste u mogućnosti da smanjite boravak, rad ili spavanje u ovom sektoru. Ako upražnjavate korišćenje kineskih simboličkih objekata ovo je pozicija za postavku vetrenih zvona sa šest metalnih cevčica.

Jugo-istočni sektor

Ako želite staviti novogodišnju jelku u jugoistočnom sektoru doma ili nekog drugog prostora:

Povoljan odabir: zeleno stablo ali ne veliko, već vitko, niže, gracilno, plava ukrasi i svi drugi ornamentimi.

Nepoželjno jekoristiti se svetlećim lampicama, snažnom rasvetom, crvenim dekorom i ukrasima.

Plasman robusnog drveta i svetlećih elemenata, trepćićih svećica je nepovoljno jer ovakva energija može da "boli" muškarca u domu, da donese tegobe sa jetrom i žučnom kesom.

Na mesečnom nivou sektor je pod uplivom matrice zevzda 3/6 što će ljudima rodjenim pod zodijačkim znakom Zmaja i Zmije, doneti veliki napredak a svi ostali neka svedu svoje aktivnosti ovde samo na najnužnije. Kao simbolički objekat koji može upiti deo negativnosti je kristalna čaša sa vodom, koju treba da menjate svakodnevno.

Južni sektor

Ako želite staviti novogodišnju jelku u južni sektor životnog ili radnog prostora:

Povoljnan odabir: srebrno ili zeleno stablo; zeleni, plavi, zlatni, srebrni ukrasi, zvona i boje za izbor drugih dekorativnih elemenata.

Nepoželjna je upotreba svih ibjekata koji svojim atributima nose jang energiju vatre: crveni ukrasi, salvete, mašne, cveće, miljei, svetla, lampice.

U ovom trenutku, ne samo da je unošenje vatrene energije nepoželjno već i duži boravak, naročito spavanje se ne savetuje u južnom sektoru. Takodje novogodišnja trpeza, generalno sto za ručavanje tokom decembra i početkom januara (2014/2015) treba ako ste u mogućnosti premestiti, ako niste maksimalno se potruditi da elementima koje koristimo izbegnemo efekat snaženja ove žarke energije. Ovakav energetski upliv može uzrokovati tegobe od strane sistema za varenje, posebno treba biti umeren u ishrani i upotrebi alkoholnih pića – veoma oprezni!

Koristite obilje srebrnog pribora, metalnih predmeta, tacni, činija, srebrnih lamiranih prekrivača, zavesa naprotiv, može pomoći da se smanji ovaj efekat.

Na mesečnom nivou ovde imamo upliv zvezde 2/8 što praktično znači, duži boravak lagano donosi slabljenje kako vašeg imuniteta tako i poslova. Ukoliko ste rodjeni u znaku Konja, poduzmite na vreme preventivne mere da biste izbegli respiratornu infekciju koja može da se prolongira. Predmet izradjen od metala je energija koja treba da se ovde unese radi zaštite, no nikako figura konja. Generalno treba izbegavati motive životinja naročito zodijačkih simbola u domu.

Jugo-zapadni sektor

http://i.imgur.com/U7vRVJ0l.jpg

Ako želite staviti novogodišnju jelku u jugozapadni sektor životnog prostora:
Povoljan odabir: zelena stabla, sveće, svetleće lamšice, štras i sve što svetluca u zelenoj, crvenoj boji, kao i svi novogodišnji ornamenti sa ovim osobinama su dobrodošli. Generalno pored severnog sektora ovo je veoma povoljna pozicija za jelku ove godine.

Ako severnom sektoru daje "otkrića", na jugozapadu može u decembru i januaru doneti unapredjenje, uspešno polaganje ispita i realizaciju ideja koja je već dugo sazrevala i na šta se već duže čeka. Takodje pogoduje i novim poznanstvima sa osobama suprotnog pola i romantičnom raspoloženju.

Ako je nemoguće da postavitejelku u ovaj sektor, samo zapalite sveću ovdje ili ili na zid stavite neki svetleći objekat, lampice i neka "trepere" što je duže moguće.

Na mesečnom nivou imamo upliv zvezda 1/4 što otvara vrata svima koji žele da ostavre emotivnu vezu, podržite svoja htenja simbolima koja ih oslikavaju, uvek vodite računa da su predmeti ili simboli parni. Sa druge strane, svi koji žele napredak na profesionalnom planu, ili na polju edukacije, takodje mogu da energiju sektora osnaže onim što oslikava htenje, radni sto, globus, figura pametne sove tj. ono što asocira na vašu težnju.

Zapadni sektor

Ako želite postaviti novogodišnju jelku u zapadni sektor preporuka je:
Povoljnan odabir: zelena stabla, zeleni i plavi ukrasi i dekor.

Nepoželjno je koristiti se ovde svetlećim lampicama, svećama, ukrasima i dekorom u gami crvene boje.

Sve predmete koji po svojim atributima nose karakter elementa Vatra treba izbegavati, a generalno ako možete birajte drugu poziciju u domu ne ovaj sektor. Ukoliko je zapadni sektor jedino mesto gde možete postaviti jelku, učinite to tako što ćete se zadovoljiti, manjim, niskim stablom, koje nije raskošno, ne više od 30 cm, praktično bi trebalo činiti sve da bude što manje primetne – zato je savet birajte neki drugi sektor.

Aktiviranje ovog mesta može izazvati agresiju kod muškaraca, krutost u odnosima, bolesti i povrede glave (i to ne retko baš u samoj novogodišnjoj noći). Ako imate informacije iskoristite ih za dobrobit svoju i svojih bližnjih.

Na mesečnom nivou imamo upliv energije zvezda 6/9 što na praktičnom nivou znači da su sukobi sa decom veoma izvesni naročito ako se ovde nalazi pozicionirana dečija soba. Ukoliko vam se ovde nalazi neki od vodenih objekata sa pokretom (akvarijum, fontana) poželjno je da ih premestite, za "gašenje" konflikta, možete postaviti u lepoj čaši vodu, koju ćete održavati svežom.

Severo-zapadni sektor

Ako želite staviti novogodišnju jelku u severozapadni sektor doma:

Povoljnan odabir: srebrna drvo-jelka; zeleni, plavi, zlatni, srebrni ukrasi, zvončići i dekorativni elementi u predloženim bojama.

Nepoželjno je koristiti se svetlećim lampicama, bilo kakvim izvorom otvorenog plamena i dekorativnim elementima i ukrasima u bojama iz crvene palete.
Ovaj sektor je sličan energiji na istoku. Bolje da ne "dirati": ne bušite, ne kucaju (provokacija bolesti kod muškaraca i male dece). Vatrena energija (sveće, trepćuće lampice) takodje ovde mogu "zagrejati" traume i nevolje. Ostavite ovaj sektor u miru i bez buke. Znanje je sila!

Postavka i ukrašavanje same jelke je prilika da se iskoristi potencijal dobrih dana u decembru, ovo su ujedno i datumi u kojima možete početi ono što je za vas od posebnog značaja, jer će te imati vetar u ledja i brže pronaći rešenje za neki problem.

Na mesečnom nivou imamo upliv energetske kombinacije 5/8, što ne predstavlja povoljnu osnovu, da bi izbegli ove traumatske faktore natojte što manje aktivnio koristiti isti, izuzev za osobe rodjenne u godini pod zodijačkim znakom Svinj ili Psa, kojima će ovo biti magnet za novac. Da biste privukli brzi prihod nosite sa sobom nešto što doživljavate kao sreću, amajliju ma šta da držite za to.

23. decembar

  • 2:30 -5:30h ili
  • 12:30-16:30h;

ovo vreme se ne preporučuje jedino osobama rodjenim u zodijačkom znaku Svinja

  • 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

27. decembar

  • 4:30-6:30h ili
  • 6:30-8:30h
  • 10:30-12:30h

ovo vreme se ne preporučuje jedino osobama rodjenim u zodijačkom znaku Tigra

  • 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Krenite s osmehom u suret predstojećim praznicima, ne košta ništa a deluje čudesno. Bljesne poput munje a sećanje može trajati zauvek. Vredi jedino kada se daruje - osmehnite se!

majra 

Site Admin

2015. godina u znaku Koze - energetski aspekti

U jednom periodu su feng šui, kineska medicina i kineska astrologija bili deo jednstvene nauke koja se zvala Feng Shih i sastojala se od tri različite discipline: divinacije, farmaceutike i higijenske medicine i astrologije i kalendaritsike.

Još u 1. veku nove ere kineska astrologija je bila naučna disciplina i sva kretanja na nebu su bila pažljivo praćena i zapisivana. Zvanični kalendar sa precizno izračunatim solarnim i lunarnim fazama bio je dostupan javno i iz njega je nastalo nekoliko načina interpretacije podataka na osnovu datuma. Jedan od njih je metod "Četiri stuba sudbine" u okviru koga se analiziraju uticaji i medjusobni odnos elemenata koji vladaju godinom, mesecom, danom i satom. Ovaj metod je poznat kao ming shui.

Svakom godinom vlada jedan životinjski znak kineskog Zodijaka, znakom vlada po jedan elemenat u svom Jang ili Jin vidu i ovaj se fiksni vid naziva – Zemaljskom granom.

S druge strane na svaku godinu, mesec, dan i sat utiče i Nebo pa tako svaki ponaosob ima i svoje Nebesko stablo koje je opet predstavljeno u Jang i Jin svojstvu.

2015 godina u znaku Koze

2015 godina u solarnom kineskom kalendaru je označena kao godina u znaku Koze koju simbolizuje elemenat Drvo koje "sedi" na Zemlji. U skladu sa principom Pet elemenata – elemenat Drvo u ciklusu kontrole pokreće slabljenje i smanjivanje faze Zemlje jer je troši. Ciklus kontrole objašnjava borbu izmedju suprotstavljenog "čija". Dobra strana je što energija suprotne faze drži drugu pod kontrolom i proverava je. Negativna strana je u tome što suprotna faza nagoveštava neprekidan nesklad i konflikt.

Šta to praktično označava? Dakle, u 2015 godini možemo očekivati medjunarodne sukobe, medjutim po svojoj prirodi Drvo jin je fleksibilno i umereno, lako menja pravac što znači da neće na sceni dominirati tvrdoglavost; da će se svi lakše prilagoditi promenama okruženja i okolnostima i pre će nastojati sukobe rešiti kroz kompromis i zajedničke odluke kako bi se postigao dugoročni uspeh, koje će verifikovati sklapanjem zvaničnih sporazuma.

Ovakva ista kombinacija je vladala pre šezdeset godina, 1955 godine koja je upravo i obeležena potpisivanjem brojnih medjunarodnih sporazuma ili uspostavljanju vojnih partnerstava. Prisetite se da je Zapadna Nemačka u maju te iste godine postala članica NATO, a iste godine je Sovjetski Savez sa drugih sedam zemalja potpisao Varšavski pakt. Zato je 2015 godina uprkos svim sukobima kojima ćemo svedočiti ujedno i najbolja godina za rešavanje medjunarodnih sukoba, teritorijalnih sporova i političkih sukoba.

U godišnjem vladajućem znaku imamo i skrivenih elemenata – Jin Vatru, Jin Drvo i Jin Zemlju. Prisustvo energije Vatre će činiti godinu povoljnom za sledeće industrijske grane: elektroinženjerstvo, avio-saobraćaj, vojna industrija, rasveta, sport, zabava i ugostiteljstvo. Vatrena faza će takodje doprineti razvoju ekonomije i jačanju fondova. Može se očekivati da će ekonomija kako u Sjedinjenim Državama tako i u Evropi nastaviti sa tendencijom oporavka i da će ekonomsko okruženje biti više stabilno i znatno manje sklono oscilacijama koje smo videli tokom 2014 godine. Vatrena faza će biti aktivator rasta na berzi poput onoga 2006-2007 godine., posebno na proleće i leto i ovaj pozitivan trend će se nastaviti i u 2016 godini. Očekuje se da će posebno prosperitetne grane biti one koje koriste kao sirovine u bilo kom obliku: drvo i metal. Zato što drvo kontroliše Zemlju, a zemlja simboliše novac za industriju Drveta. To uključuje: tekstil, stolarstvo, kartonsku industriju, izdavaštvo, obrazovanje, pravo, prodaju, konsalting, uvoz-izvoz, logistiku, turizam i sve oblasti koje se bave životnom sredinom. Metalna industrija će biti druga u nizu koja će prosperirati jer kao što Metal kontroliše Drvo, drvo simboliše novac za metalnu industriju. Ovde podrazumevamo – visoke tehnologije, metalurgiju, mašinstvo, bankarstvo, automobile, nakit, borilačke veštine. Takodje vatrena faza nosi pozitivne tendencije u poslovanju sa energentima i naftnoj industriji.

S druge strane gradjevina, generalno poslovi vezani za izgradnju, nekretnine, osiguranje, poljoprivredu i hemijsku industriju 2015 godina će biti veoma zahtevna, poslovaće se u uslovima visoke a ponekada i nelojalne konkurencije i zahtevati veliki angažman.

Vrlo moćna energija Zemlje će verovatno prouzrokovati upravo nevolje sa tlom – pa se mogu očekivati zemljotresi, klizišta, lavine i rušenje velikih zgrada. Na primer u Japanu u 2011-oj godini na dan pod vladavinom znaka Bika u čas pod vladavinom znaka Koze desio se katasrofalni zemljotres koji je doneo najveće žrtve od kada se vrši beleženje a sledilo je još devetnaest u nizu propratnih potresa za kojim su sledili talasi cunamija koji su zbrisali sve pred sobom. Takodje, pod ovakvim uplivom bilo je velikih zemljotresa u Sloveniji i u SAD-u gde je u severoistočnom delu najači uragan Diana odneo veliki broj života. Najopasniji meseci su juli, oktobar i januar 2016.

Medjutim istovremeno su se dešavale i ključne pozitivne promene, koje su uticale na živote mnogih ljudi. U Kaliforniji je otvoren prvi Disneyland, prvi McDonald's, Alfred Nobel je uspostavio fond za dodelu Nobelove nagrade.

Vodena faza je potpuno odsutna, čineći tlo vrlo suvim to može dovesti do požara, uragana, tajfuna i teških promena vremena. Globalno zagrevanje i teške prirodne katastrofe će se nastaviti i dalje produblivati u predstojećoj godini, nije isključeno ni zagadjenje mora i vazduha nuklearnim otpadom koji će izazvati ozbiljne štete po prirodu tako da je ovo za biljni svet, šume ovo teška godina sa visokim rizikom za zbivanja koja se mogu okarakterisati kao ekološke katasrtofe.

Suva zemlja takodje simbolizuje i puteve pa se u ovakvim godinama mogu učestalije dešavati saobraćane nesreće, zato budite oprezni kada upravljate autom. Pamtimo znamenite ličnosti koje su upravo u godini vladavine Drvene Koze postradali u saobraćanim nesrećama kao što je Jaems Dean, Lady Diana je rodjena na dan Drvo/Koza postradala u automobilskoj nesreći, 1955 godine je u jednoj od najprestižnijih trka u svetu automobilizma – "24 sata Le Mansa" (fr. 24 Heures du Mans) koja se svake godine održava u istoimenom gradu žestoko suparništvo na stazi je nažalost dovelo do katastrofe u trci, kada je automobil Pierrea Levegha odleteo u publiku, zbog čega je postradalo više od 80 gledalaca što se smatra jednom od najtežih nesreća u istoriji automobilizma. Godine 1955., izbio je rat izmedju Severnog i Južnog Vijetnama koji je trajao 20 godina.

S obzirom na 60-godišnje cikluse, možete se u sagledavanju potencijalnih dogadjanja koristiti iskustvom prethodnih godina u znaku Koze/Drvo – 1955 i 1895.

U principu, 2015 u znaku Koze/Drvo predstvalja simbol optimizma i fleksibilnosti, kompromisa i napretka. Iako još uvek postoji mogućnost sukoba i nesklada u medjunarodnim odnosima, možda čak i novi rat u Persijskom zalivu rešenja za ovu ipak ne mirnu godinu će ljudi tražiti u pregovorima sa dosta kompromisa i težnji da se sklope mirovni sporazumi.

http://www.odlican.com/d/17254-2/godina-koze.jpg

Dobra godina/loša godina

U kineskoj metafizici energija elementa Drvo znači rast i aktivnost, u ljudskom telu Drvo Jin ima analogiju sa vratom, kičmenim stubom, ledjima, prstima i jetrom, bez podrške energije elementa Voda takodje ukazuje na moguće tegobe koje se odnose pre svega na koštani sistem. U cilju jačanja skeletnog sistema treba voditi računa o dovoljnom unosu kalcijuma, magnezijum i omega-3 kiselina, ali nikako na svoju ruku već uvek uz savetovanje sa vašim lekarom.

Zemljani elemenat korespondira sa želucem i pankreasom(!) kao i samim ćelijama i mišićima. Patološke promene ćelija u pravcu nekontrolisanog neoplastičnog rasta su često povezane sa disbalansom ove energetske faze, jer Koza formira takozvanu "zemljanu kaznu" u trojstvu sa Bikom i Psom, što može biti okidač za razvoj malignih oboljenja.

Otsustvo vodene faze slabi funkciju jetre i imunog sistema imajući sve napred izneto, treba biti odgovoran ka sopstvenom zdravlju. Ovo je vreme kada zaista treba da korigujete stil života, pogotovo ishranu, preporučuje se redukcija unosa šećera i ugljenih hidrata(visok rizik od razvoja diabetes mellitusa), više povrća i voća (vitamin C, E, ekstrat semena groždja, omega-3, antioksidansi) u ishrani i ako imate višak kilograma obavezno posetite nutricionistu da napravite plan ishrane. Obavljajte redovne preventivne kontrolne preglede a kada se pojave tegobe uvek zatražite pomoć stručnog lica nemojte oklevati.

Da biste proverili da li je tekuća godina povoljna za vas – ili kakva će biti bilo koja od narednih godina – jednostavno uporedite fazu svoga znaka sa godinom koja je u pitanju. Na primer, 2015 godina označava drvenu kozu, ako je vaš elemenat isti ili produktivan u odnosu na drvo i ako je vaš znak uskladjen sa znakom koze, tada 2015 nije donela nepovoljnu energiju za vas.

Ako se pitate zašto se faza povezana sa vašim ličnim trigramom, razlikuje od faze povezane sa zodijačkim znakom, znajte da postoji razlog. Lični trigram predstavlja istočnu ili zapadnu grupu kojoj pripadate. Ta faza je faza grupe, nije individualna. Faza (ili elemenat) povezana sa znakom obeležava godinu rodjenja, ali ona takodje ne predstavlja individualnost, faza povezana sa energijom dana karakteriše ličnost. Imajte na umu da je vaša godišnja grana proporcionalna samo osmini vaše ličnosti pa se obazrivo odnosite i prema uopšteno sročenim predikcijama.

Možete se zapitati i kakve veze ima kineska astrologija sa feng shuijem? Ne mnogo, ali dobar praktičar u feng šui analizi će ih uvek uključiti u cilju odredjivanja, uskladjenosti, izbora okruženja, karijere, srećnih boja. Pravilnije sročeno, znakovi predstavljaju pokret zemaljske energije izražene u ciklusima vremena koji je nazvan dvanaest zemaljskih grana, otuda svaki znak odgovara jednoj grani. Znaci povezani sa granom su samo mnemotehnička pomoć u učenju različitih tipova energije i njene povezanosti sa prirodnim i društvenim fenomenima.

Zodijački znak koji se nalazi u složenoj situaciji u 2015 godini – je Bik jer je on direktno nasuprot po poziciji sa znakom Koze što po pravilu donosi turbulencije, preokrete, pokret i velike promene u životu. Ljudi rodjeni u godini Bika će znatno više putovati, i to ne podrazumeva samo bukvalno putovanje: na primer, to može biti promena posla ili preseljenje. Ovakav odnos izmedju dva znaka nosi sukob, neprijatnosti pa čak i nevolje povezane sa zemljom i putevima (klizišta, odroni, zemljotresi, rušenja objekata, saobraćajni udesi). Zbog svega navedenog poželjno je da pripadnici ovog znaka budu veoma oprezni i da se uzdrže od rizičnih aktivnosti kao što je na primer, rafting, ronjenje, skakanje s padobranom i sl. Takodje treba izbeći ili bar ograničiti putovanja u pravcu jugozapada.

Drugi znak koji se nalazi u složenom položaju to je sama Koza. Kada rodjeni u godini Koze (od poznatih ličnosti to su: Mick Jagger, Keith Richards, Mel Gibson, Nicole Kidman, Yingluck Shinawatra, Rupert Murdoch, John Kerry) pozdravljaju novu Godinu Koze, smatra se da je to bacanje rukavice u lice i izazivanje Velikog Vojvode. To može doneti nesklad, brige, razdražljivost i razne bolesti. Da bi se smanjio ovakav negativan upliv preporučuje se da pripadnici nose zaštitni talisman u formi priveska na nečem ličnom u vidu figure konja kako bi ublažio snagu negativnog učinka.

Ono na šta trebate da se fokusirate ako vas zaista zanima sticanje uvida u godinu koja je pred vama je da podrobno razmotrite sva četiri stuba sudbine, znači uz pomoć kalkulatora za pun datum rodjenja – godinu, mesec, dan i sat sagledajte svaki ponaosob jer često se tom identifikacijom lako može doći do odgovora ili potvrde nečega. Na primer gore pomenut upliv na rodjene u godini Bika će osetiti i oni koji imaju Bika u nekom od stubova bilo meseca, dana ili časa.

Od poznatih ljudi u godini Bika su rodjeni: američki predsednik Barack Obama, Sergey Brin i Larry Page iz kompanije Google; ljudi koji nisu rodjeni u godini Bika ali su rodjeni na dan u vladavini Bika za njih će ovo biti "godina izazova" i sudar stuba dana obično izaziva promene ili konflikte unutar porodice, posebno sa supružnikom.

Ono što je još karakteristično za 2015 godinu je da Bik, Koza i Pas formiraju takotvani trplet – to je skrivena opasnost povezana sa elementom Zemlje koja može da se manifestuje u formi problema na zdravstvenom planu ili u odnosima. Neki primeri osoba koje u 2015 godini primaju "zemaljsku kaznu" su Arnold Schwarzenegger, Julia Roberts, Madonna, Bill Clinton, Donald Trump, Angela Merkel, David Cameron, Janet Ellen i mnogi drugi važni svetski lideri će biti pogodjeni.

Osobe rodjene u godini Pacova, kao i ljudi koji u stubu dana ovaj znak mogu očekivati godinu gde će emotivni život biti ono što vas okupira, godinu sa puno zabave i pažnje od suprotnog pola jer je Pacov "cvet romantike" u godini Koze. Kod osoba rodjenih u godini ili danu Zmije se aktivira kretanje pa su svi izgledi da će tokom 2015 znatno više i putovati i kretati se.

Za ljude rodjene u danima i godini jang Drvo, Metal jang i jang Zemlja u (koji u stubu dana i godine u stablu imaju poziciju ovih faza) Koza je "plemeniti čovek" – to je poput andjela čuvara koji bdi, pomaže i ublažava negativna stanja. To praktično znači ako se godina rodjenja završava sa 0, 4, 8 (1960, 1964, 1968...) u 2015 godini ćete imati svesrdnu pomoć od plemenitog čoveka.

"Akademska zvezda" je Konj za ljude rodjene u dan ili godini jin Drvo (godina rodjenja se završava na 5), zato će sva deca koja se u 2015 godini rode u čas, dan ili mesec u znaku Konja (jun) biti natprosečno inteligentna i s mogućnošću postizanja veoma visokog obrazovanja.

Zapamtite Četiri stuba sudbine je metod izračunavanja i tumačenja pet faza kao komponenata vitalne energije koju ste udahnuli na rodjenju koji je često pominjan pod nazivom Bazi što znači "osam karaktera" i odredjuje mogućnosti, ne izvesnosti, u pogledu vašeg životnog puta.

Vebsterov novi univerzitetski rečnik definiše sreću kao "silu koja donosi sreću." Sa feng šui tačke gledišta ta sila je vitalna energija ili Či, osobito, či koji ste udahnuli na rodjenju. Od te tačke, sreća se opisuje u periodima od deset godina, ali to ne znači bukvalno smenu deset godina dobre pa deset godina loše sreće. To znači da svaki period sreće nosi pretežno povoljnu energiju i obrnuto. Dakle, ako pitate kako da vi odredite sreću – četiri stuba sudbine su jedini metod koji Kinezi koriste da izmere raspodelu sreće. Pozabavite se ovim sistemom i lično se uverite determinišući neke samo vama znane dogadjaje u vremenu - naći ćete sigurno potvrdu istih.

Za neke ljude je sreća "činjenica" koju prihvataju bez dokaza. Sreća je funkcija vremena kojim vladaju zakoni prirode. Ona nije slučajna jer, tada ne bi bilo zakona u prirodi. U matematici očite istine su prihvaćene kao aksiomi.

majra 

Site Admin

Nova godina – hiljadu razloga za sreću

Prvi korak u rasčišćavanju jasnog puta u našem životu je da se uhvatite u koštac sa mnogim stvarima koje su vam uvek bile neprijatne i koje ste odlagali u nedogled a da i sami ne znate pravi razlog za to.

Tek kada očistite um i prostor stvorićete i preduslov da novo, željeno udje u vaš dom i život. Pozitivni efekti feng shui-a su najjači kada problemi nastaju upravo zbog lošeg feg šuia, a ne zbog loše sreće ili vaših postupaka. I naizgled mala promena može imati dramatičan i snažan rezultat, važno je shvatiti da ako ste navukli teškoće na vrat zbog nepromišljenog dela onda feng šui neće kao čaroban štapić otkloniti posledice. Potsticanje vaše intelektualne, emotivne i telesne snage, da biste lakše prebrodili teška iskušenja, pomoći će vam da ponovo nadjete smisao i sredite život.

Praktikovanjem feng shuia ćete dugoročno ublažiti efekte svakodnevnog stresa, san će vas okrepiti, postaćete smireniji i samosvesniji. Sve ovo skupa će poboljšati vašu psihofizički ravnotežu, bićete zdraviji, imaćete više energije i volje za rad i kreativnije ćete se sporazumevati s drugim ljudima. Nova godina je pravi trenutak da starujete sa nekim od predloga koje u okviru feng shui foruma donosimo i da se sami osvedočite kako nam je data sloboda da kreiramo život baš kakav želimo ako smo spremni da preuzmemo odgovornost. Vreme je da delujete!

http://i.imgur.com/ru58FEVl.jpg

Prazici dolaze svake godine u isto vreme, da nas podsete na radost življenja i užitak deljenja, praznici nisu ukrasi već čarolija koja vam pružada da pokažete svu ljubav koju niste stigli tokom godine – sada je pravo vreme.

Ukoliko su vam neophodne promene odmah u nekoliko oblasti: da stekete novac, da popravite zdravlje, da poboljšate porodične odnose – nemojte da delujete na više od dva sektora istovremeno. Moguće je na tri samo ako se oni medjusobno povezani, ali ne menjajte pravac Či pre nego prodje mesec dana.

Nova 2016 godina se približila, ostalo nam je svega dve nedelje i čini se da vreme sve brže protiče. Sigurno su mnogi od vas već kupil jelku ili to planiraju uskoro učiniti. Gde je najbolje pozicionirati jelku za susret sa Novom godinom?

Upaljeno svetlo predstavlja u prostoru dugotrajnu svetlu tačku koja svojom energijom stalno aktivira onu koja je pohranjena na datom mesto. Svetlost treba da bude dovoljno jaka, odnosno jarka da privlači energiju, ali zbog komfora ona ne bi trebalo da je blještava, najbolje su svetiljke i sijalice, reflektujuće površine u kombinaciji sa svetlima. Ovakva rešenja lako ostvarujemo adekvatnim izborom ukrasa i novogodišnjih lampica kojima ćemo ukrasiti jelku. Novogodišnja jelka okićena ukrasima i lampicama je snažan aktivator zbog čega je važno pozicionirati je strateški u domu tako da osim praznične atmosfere koju nam unosi, otvori i berićetne mogućnosti za napredak u sferi koja nam je primarna na popisu želja za 2016 godinu.

Ukoliko je pozicija takva da odgovara povoljnom sektoru ona aktivira sve dobre mogućnosti koje proističu iz osnovne energetske faze datog mesta, a u decembru dva najsnažnija sektora su jugozapadni sektor i severni sektor.

Jugozapadni sektor

Ukoliko želite da unapredite kvalitet vaših partnerskih odnosa, ili da u emotivoj vezi napravite korak dalje ili pak priželjkujete prinovu ovo je idelana pozicija za postavku jelke. Korisno je pod jelku staviti popis vaših ciljeva za 2016 godinu ili svitak ; takodje moežete ovde postaviti i predmete koji simbolikom oslikavaju vaše želje, ne budite skromni u željama sve jemoguće ako želite bez zadrške. Čisto srce snove pretvara u javu.

Severni sektor

Ukoliko ste fokus u predstojećoj godini stavili na napredak u karijeri, studije, razvoj u poslovnoj sferi severni sektor aktiviran blagovremeno će snažno ubrzati razvoj i doneti finasijski prosperitet. Razmislite šta vam je prioritet, ostanite usredsredjeni i zadovoljstvo neće izostati. Kada znamo cilj, već smo načinili prvi korak ka njemu.

Ključan elemenat medju ukrasima su novogodišnje lampice i sveće. Ono što je za aktivaciju značajno je da se njihovo uključivanje prvi put učini prema navedenim smernicama – kako za sve u životu postoji pravi trenutak tako i za aktivaciju ovako krasnog i moćnog sredstva sa gledišta fenh shui-a.

http://i.imgur.com/cg5DSR7l.jpg

Ukoliko ste već okitili i postavili jelku da bi izveli aktivaciju prosto je pomerite malo sa mesta na kome sada stoji i u naznačeno vreme upalite lampice.
Veoma je važno da od trenutka paljenja lampice budu uključene minimalno narednih sedam dana bez gašenja, dalje po vašoj želji sve do 5. Januara 2016 godine, kada ćemo imati nova energetska kretanja na mesečnom nivou.

Svako dobro u dom vam došlo!

majra 

Site Admin