Uređenje životnog prostora po feng šui - MayaKS57 Feng šui

Za ostalo nam nije toliko hitno, hitno, hitno, ali za kuhinju bas jeste. Planirali smo da budu uglavnom fioke (jedna plitka i dve duboke na svakom elementu), a i gornji elementi da budu horizontalni pravougaonici, samo sa mehanizmom za podizanje vrata (kip), s tim da donji deo gornjih elemenata bude od brusenog stakla. Levo od ulaza bi bila samo zaobljena otvorena polica za neke detalje. Ne znamo koje boje da budu elementi, da li da ivice vrata obrubimo trakom u boji drveta, kako da okrecimo zidove (mislili smo da skoro u svakoj prostoriji naglasimo zid nasuprot prozora, ne preterano, ali primetno; uglavnom sve je moguce, samo da bude lepo, funkcionalno i da se prijatno osecamo, prenstveno mi koji tu zivimo, a onda i oni koji nam dodju u goste

Nadam se da nekasnim sa predlogom za kuhinju, svakako izbor mora biti uvek Vas pa ako je to definitivno bruseno staklo onda neka radna povrsina ostali elementi budu drveni, a zid naspram omolujte u neku nijansu purpura svetlu, zivahnu, cak mozete posegnuti i za crvenom koralnom;

licno kako je crvena u prirodi zastupljena prevashodno u detaljima ja bih obrubila sve staklene delove drvenim lajsnama u boji korala, i posegnula za detaljima u toj boji (ruckicama i ornamentima), a sam zid bi omolovala u belo s tim da bih na sredini napravila dva crvena ovala ili kruga, kao dva matematicka skupa sa presekom, a u tom preseku bih postavila sliku koja odaje osecaj blagostanja, i pri tome je naglasila indirektnim plafonskim osvetljenjem niske voltaze (nadam se da sam bila dovoljno plasticna u opisu).

Ostatak predloga sledi.

majra 

Site Admin

Uređenje životnog prostora po feng šui - MayaKS57

Zgrada u kojej stanujemo ima tri ulaza i spratnost P+4. Zavrsena je u prolece 1989. godine, kljuceve sam preuzela u drugoj polovini juna, a preselile smo se u drugoj polovini jula iste godine. Fasada je od zutih fasadnih cigala sa belim zardinjerama i belim zidovima izmedju susednih lodja i terasa, te bordo metalnom ogradom u vidu horizontalnih precki pravougaonog profila smestenih iznad zardinjera. Ulazi u zgradu se nalaze sa strane koja gleda na parking i prilazni put sa kojima je zgrada paralelna, kao i na slicnu zgradu preko puta. Stepeniste ima samo krovni svetlarnik, tako da je veoma neprijatno i mracno kada se iskljuci svetlo. Interfoni i zvona uglavnom ne rade od samog pocetka, i pored svih mogucih popravki i zamena.

Elem, nas stan se nalazi na srednjem ulazu na drugom spratu i gleda na veci slobodni prostor prekriven travom, uglavnom sluzi deci za fudbal, sa pokojim drvetom i jedan manji izbetonirani prostor za igru sa dva “kruga” za pesak.

Ulazna vrata su paralelna ulazu u zgradu i imaju tamno braon dovratak, a samo krilo je imitacija prirodnog drveta. Sva unutrasnja vrata su prljavo bela i, uglavnom zastakljena, osim onih koja vode u spavacu sobu, kupatilo i spajz. Prozori, potprozorske daske i vrata od terase i lodje su tamno braon.

Parket je u spavacoj i dnevnoj sobi, predsoblju i trpezariji, sivi vinaz u kuhinji i ostavi, braonkasto-bordo pravougaone plocice su na podu kupatila, a na terasi i lodji je klasicni teraco.

U kuhinji na zidu nasuprot vrata, a iza kuhinjskih elemenata do visine od 1,45 m su bele plocice sve do vrata od ostave. U kupatilu su svi zidovi do visine 1,65 m oblozeni istim belim plocicama. Iznad odvoda kade je veliki bojler, a iznad sudopera je mali “tiki”. Kupatilo i ostava nemaju prirodno osvetljenje. Imaju ventilaciju, kao i kuhinja gde je prikljuceno crevo od aspiratora. Fantasticni splet nenadmasno ruznih sivih odvodnih cevi stana iznad naseg neponovljivo ukrasava plafon naseg kupatila. Ah, da! Imamo i odzak ciji otvor je okrenut prema kuhinji. To bi bilo sve od nekih nepokretnosti u nasem stanu.

Od pokretnih stvari imamo puno nepotrebnog kojeg cemo se uglavnom postepeno resavati. Kuhinjski elementi nacrtani na tlocrtu su jos nepostojeci, osim sudopera i sporeta (braon sa belom gornjom plocom, pola plin, koji ne radi, a pola struja). Stare elemente nisam ucrtala, a ovi novi su jos u masti, no, nadam se da ce se uskoro materijalizovati. U spajzu nam se sa obe strane nalaze police od punog drveta, od kojih je leva svedena samo na okvir i gornju plocu ispod koje je visoki frizider sa zamrzivacem.

Trenutno je stanje sledece: cerka je u spavacoj sobi, ja sam u dnevnoj, gde je i trpezarijski sto (narandzast, sa narandzastim stolicama tapaciranim drapkastim straftastim somotom sirokih pruga, a koje cemo verovatno jednog dana promeniti), a u prostoru predvidjenom za trpezariju napravili smo pre oko cetiri godine kutak mom unuku, i tu se za sada nalaze radni sto (beli, sa narandzastim ruckama na fiokama, jos cerkin), narandzasta stolica (trpezarijska), bela polica za knjige i albume za slike, bele plasticne fioke prepune igracaka (kao uostalom i ceo kutak), mali crveni “trosed” od sundjera (bebi) i dve okrugle “fotelje” takodje od sundjera, presvucene jedna zutim, a druga teget materijalom i zeleni tepihcic sa motivom reli staze. Sve je to jos iz vremena kada je imao dve godine i sada je to sve prerastao. Planirali smo da taj prostor odvojimo od kuhinje ili fiksnom ili mobilnom pregradom. Napominjem da je moguce promeniti mesto boravka svakog od nas, ako je to potrebno, samo neka nam odgovara. Mislim da ce obedovanje morati ostati u dnevnoj sobi posto u kuhinji nema mesta.

http://img242.imageshack.us/img242/453/stanfengshui2lp0mq5.th.jpg

U svrhu sinhronizovanja vaseg zivotnog prostora pocinjemo sa odredjivanjem " licne karte” clanova domacinstva.

Maya – 8 Zvezda Zemlje
Cerka: 4 Zvezda Drvo
Unuk : 8 Zvezda Zemlje

Uzajamno harmonicne zvezde:

Maya – cerka = 9 Zvezda Vatre

Srecne Zvezde - licni stil :

Maya: 2 Zvezda Zemlje, 6 Zvezda Metala, 7 Zvezda Metala = crna, bela, crvena
Ceka: 1 Zvezda Vode, 9 Zvezda Vatre= bela, purpurna
Unuk : 2 Zvezda Zemlje, 6 Zveda Metala, 8 Zvezda Zemlje = crna, bela

Harmonizacija prostora bojama shodno kompasnoj direkciji ulaza zahteva upotrebu:
- crvene ili purpurne u oblasti JZ i SI
- crne, mornarsko plave ili modro plave u oblasti Z i SZ

Ukoliko posmatarmo prostor kao celinu uocava se zbog nepravilnosti oblika energetski debalans zbog suspregnutog elementa Zemlje, ako tome pridruzimo analizu po tackama usek na tacki prijatelja ukazuje na nedostatak podrske, na nepostojana prijateljtva, i teskoce da se razviju finansije, da se zivi u maniru necijeg dvojnika ili zamenika kroz zivot te druge osobe ili u senci; sve to cini da zadrzite nizak profil licnosti. Sve ovo u kombinaciji sa istaknutom tackom braka moglo je da bude uzrok gubitaka zbog zakulisnih radnji, zatim izuzetno kompleksnih odnosa u kojima je svako vukao na svoju stranu, sve do trenutka potpunog odvajanja.

Ocitavanje prostora metodom trigrama u kombinaciji sa godisnjom kartom u periodu broja 7, identifikacijom na ulazu, u palati 6, vodene zvezde - 7 u sazvezdju Velikoga medveda poznate kao Slomljeni vojnik – broj 7 manifestuje ovaj aspekt kada se premestio u period osmice ( 04. februar 2004). Tada se transformisao u negativnost koja se manifestuje gubitkom clana porodice, zatvorom pa cak i nesrecama uzrokovanim pozarom.

Kako svaki broj poseduje svoje osnovne osobine koje pokazuju specificne tipove dobre i lose srece, postoji i mnogo vise od onoga sto vidimo golim okom, a to su razliciti nivoi CI jacine koji se vezuju za brojeve u periodu prelaska iz jednog u drugi period. U analizi se razlikuje sest kvaliteta cija.

Kako je vodena zvezda broj 7 palate pravca gledanja nosi ovaj broj, potrebno je preduzeti jake mere predostroznosti jer opadajuca sreca je istinski bolno iskustvo i otuda moj predlog da se izvrsi veliko renoviranje, koje je dovoljno jako i ukljucuje, nove zidove, podove i plafon u odredjenim prostorijama tj. sektorima kako bi dom promenio period.

Ukoliko niste spremni za to alternativa je da se stan napusti 100 dana a onda uselite ponovo. Napustanje stana ce izazvati gasenje energije a ponovno useljavanje ce uneti novu energiju u stan. Tako bi natalna karta doma izgledala kao na slici dakle da se kucikoja pati od isrpljenog cija udahne sveza energija, sto ipak daje mogucnosti da se zauzme mudar i fleksibilan stav i otvore nove mogucnosti u svim sferama zivota.

http://img124.imageshack.us/img124/664/untitled1il7.jpg

majra 

Site Admin

Uređenje životnog prostora - Maya( 2. deo )

Kombinacija kompasne direkcije vrata i zvezda po rodjenju daje metaforu :

Planina pokrivena drvecem u planini

Nesigurnost i nerazborita delovanja vode u ponor. Bicete suoceni sa profesionalnim nesporazumima, kao i problemima kod kuce. Cuvajte se da ne postanete indiferentni prema oniama koje volite. Sacuvajte veru uvremenima iskusenja i ucite iz svojih gresaka. Budite budni, da biste pravovremeno delovali, i iskoristili neocekivane pogodnosti. Pomoc ce doci od nekoga na visokom polozaju, i vrata ce vam biti otvorena za put kojim zelite da krenete.

Na ceku uticite da sagledava stvari optimisticno, nije mudro biti nepoverljiv. Sumnicavost, vodi samo neodlucnosti i neprakticnosti. Koncentrisuci se na licni razvoj, zastitice se nepotrebnih teskoca. Nervozno zapitkivanje je gubljenje vremena, samo istinska zelja i disciplinovana posvecenost ce biti put za realizaciju cilja.

Ocitavanjem kombinacije trigrama kuca i godisnjih brojeva tj. citanje srece u svakom sektoru, a u skladu sa znacenjima koja se vezuju za svaku kombinaciju ukazuju da ( dakle nakon renoviranja) u palati gledanja ( ulaz) privlacimo obilje povoljnosti i izuzetno dobre srece za napredak; lakocu da se bude bolji od konkurencije, ako tome pridodamo povoljnost u zaadnom sektoru koja imlicira dobru srecu u medijima, javnom zivotu, posebno onima koji pisu i sve to je podrzano dobrom kombinacijom u centralnoj palati zvanoj i nebesko srce, koja donosi srecu u sticanju nekretnina i sredstava, moze se reci da postoji dobra osnova da se realizuju i najsmeliji planovi ukoliko se simbolicki podrzi. Naravno, da postoje i palate sa manje pozitivnim i nepozeljnim uplivom, ali i tu na scenu stupa lekoviti feng sui.

Vitalnu dimenzija u analizi svake od devet palata daje kombinacija brojeva vodene i planinske zvezde, a narocito u palatama gde su locirana ulazna vrata i glavna spavaca soba.

Analizom se uocava da se vodena zvezda sa najvise prosperitetnog potencijala nalazi u predelu ulaza, sadasnje ostave i dela kuhinje, kako ona oznacava povoljnosti za napredak u karijeri, unapredjenje finansijjaskog statusa, rast i poslovni prosperitet ukucana – da je ne bi simbolicno « zakljucali» u ostavi predlog je da se zidovi ostave uklone i ovaj deo adaptira u mali intiman kutak za obedovanje.

U centarlnoj palati se nalazi povoljna planinska zvezda sa prosperitetnim tj. sazrevajucim cijem, koji predstavlja najbolji kvalitet energije koji nosi srecne okolnosti u vrlo kratkom periodu; iznenadnu srecu, dobitak u najavi.
Da bismo aktivirali energiju koja ce doneti mogucnosti za boljitak u navedenim palatama cemo postaviti simbolicke aktivatore ; pri cemu cemo se svakako prethodno pozabaviti zastitom od upliva moguce negativnosti u u palatama sa opadajucom i bezivotnom energijom – palata 4, 6, i u palatama sa godisnjim negativnim pojavama.

Predlozi:

Ulaz:

- otirac zelena boja zada, kvadratna forma zaobljenih ivica, bez motiva.
- plocica sa kucnim brojem – forma uspravnog pravougaonika sa izvijenim uglovima, boje zlata, broj tamno zelene boje postavljena malo u desno u odnosu na simetralu vrata
- ime i prezime, metal, boja zlata, ispisano bez podloge pisanim kosim slovima lako nagnutim u desno
- dovratak ofarbati bordo bajc bojom da se vidi struktura drveta
- iznad vrata instalirati osvetljenje po mogucstvu na levi zid do kupatila
- promenuti kljucaonicu, i na vrata sa unutrasnje strane postaviti blagoslov
- na levi zid postaviti sliku konja

http://img120.imageshack.us/img120/5541/img0017hf4thpn8.jpg

- osvetljenje centralno, mlecno, kristalna plafonjera ili izduzeno, zelenkasto belo, jedno
- zid boje slonove okosti
- prostirka okrugla, lagana, pamucna, zelena boja zada sa resama
- na zid do dn. boravka potaviti sliku sa motivom planine u svitanje, veliki format, pravougaoni polozen, do nje sliku sa motivom tri konja

http://img131.imageshack.us/img131/2638/img0016yn8thxh5.jpg
http://img528.imageshack.us/img528/2668/dangngoeverestsb8.th.jpg

- ispod postaviti dekorativni stocic oker boje, a na njega metalne zdelice prazne, ili pak ciniju sa naglasenim rubom
- na vrata od kupatila zakaciti manju lepezu crvene boje, alternativa je ucrtati crvenom bojom strelicu sa vrhom u pravcu spavace sobe

http://img404.imageshack.us/img404/1497/lepezapg4.jpg

- plakar za odlaganje odece postaviti duz zida kupatila celom duzinom

http://img338.imageshack.us/img338/4408/plakaartl1.png

- u gonji desni ugao ( gledano sa ulaza) postaviti visoku lepu biljku ( moze i drvo naradze)

Kupatilo:

- uraditi spusteni plafon da bi se zaklonile cevi
- investirati u slavine elegantne, savremenog izgleda u boji zlata
http://img128.imageshack.us/img128/7400/thgparisemotionlavfaucepb9.th.jpg

- ogledalo sasvim jednostavno sa fasetiranim ivicama
- frotiri, prostirka ovalna, crvena, purpurna ili boje kajsije
- u crvenoj staklenoj manjoj posudi drzati morsku so ( redovno je menjati)
- instalirati dobro, jace osvetljenje

Spavaca soba: korisnik Maya

http://img77.imageshack.us/img77/651/thumb014016400119mi7.jpg

- raspored elemenata ucrtan
- krevet moze da bude postavljen kao na slici tokom dana ( dvosed) a da se razvlaci u ucrtan polozaj, na panel od plakara staviti sliku sa simbolikom dugovecnosti

http://img160.imageshack.us/img160/9991/ormar2id1.th.jpg

- u uglu na zidu postaviti sliku kvadratne forme, da preovladjuje crveni kolorit
- zidovi omolovani u belo
- podna prostirka, manja kocka, boje purpura, motiv paran, ne cvetni ispod prostirke staviti 6 kineskih novcica uvezanih crvenom lentom, gore yang strana
- takodje i prekrivac u istoj boji postavljati u toku dana
- dva jastuceta, crni i beli
- radni sto bela ploca ( sadasnja zuta tapet podloga), na njemu drzati neku hidro kulturu, moze i bambus
- prostirka manja oval, modro plava , rub beo
- zavese lagane prozirne, bele, bez motiva
- na zid levo postaviti sliku V.Karadzica, a pored manju policu sa strucnom literaturom

http://img411.imageshack.us/img411/3596/img0008zt9thox7.jpg

Lodja:

Postaviti zemljanu posudu sa vodom koju cete redovno menjati,
I u ovim prostorijama ne pusiti!

Dnevni boravak:

- boja zida oker
- osvetljenje centralno, kristal, forma kocke
- tepih vuneni, bez
- sedeci deo dvodelan, ili pak ugao beo- bez, prekrivaci u boji patlidzana sa nekoliko belih i dva roza jastucica

http://img341.imageshack.us/img341/2689/198kz8.th.jpg

- u sam jugozapadni ugao postaviti kavez sa parom ptica
- na prozoru, draperi boje patlidzana, zaveze lagana, belo – roza a isped manji stalak sa bokalom uvek sveze vode, moze i osvecene

http://img235.imageshack.us/img235/903/untitledby8.png

- na juzni zid postaviti sliku veceg formata – motiv drveta breskve punog ploda
- a na zapadni zid slika – motiv polja zita
- krajnji gornji deo severozapadno, zida postaviti ogledalo oval, beli ram
- radni sto cerke sa pc –em krajnji levi ugao, bela ploca ispod manja braon prostirka, forma kocke
- uz istocni zid postaviti komodu za TV a unutar nje uskladistiti knjige, sortirane

http://img341.imageshack.us/img341/8839/212st9.th.jpg

Decija soba:

- raspored ucrtan na tlocrtu, kolorit sobe treba da je crno – beli sa zutim akcentima
- posteljina zuto – bela

http://img341.imageshack.us/img341/6132/krevetgh5.png

- zid pastelno zut
- prostirka smedja, sa parnim motivom
- na zid ispred radnog stola slika A.A.
- na zid iza ledja geografska karta sveta
- na radnom stolu postaviti racunaljku

Terasa:
- postaviti vece metalne zvoncice, sest stapica

Kuhinja sa trpezarijom :

http://img515.imageshack.us/img515/7968/1101zr1.th.jpg

- kuhinjski elementi u datoj formi i boji, ruckice i ornamenti zlatni ili srebrni
- zid beo, pod plocice teksture mermera, bambus prostirka
- osvetljenje redno, niske voltaze
- na radnom delu drzati ciniju sa zutim tikvicama
- na frizider postaviti kristalnu vazu i u njoj drzati tri bambusa, dva ravna + jedan u formi spirale zavezana crvenom lentom
http://img128.imageshack.us/img128/2600/bambusfl9.jpg

- trpezarijski sto okrugao, drveni sa centralnom nogom, broj stolica paran
- u akcentima uneti crvenu, tipa cinije sa vocem, i sl.

http://img175.imageshack.us/img175/1540/37052360pu9.jpg

- u uglu postaviti policu u visini stola a na nju mini fontanu, kaskadnu forme kao na slici, ili pak akvarijumu

http://img175.imageshack.us/img175/8077/fengshuifountain2kf1.th.jpghttp://img264.imageshack.us/img264/8749/akvarij1kt6.th.jpg

Renoviranje poceti sa ostavom.

Srecni radovi!

http://img264.imageshack.us/img264/479/slikadt2.th.jpg

majra 

Site Admin

Re: MayaKS57

Dobar dan Majra .

Proucila sam Vas predlog renoviranja naseg stana. Veoma interesantan u mnogo cemu onakav kako sam ga i zamisljala. Ali imam par (ha, to par znaci milion) pitanja . Da li smem da krenem?

Pocela bih sa onim sto bismo prvo trebali uraditi, a to je

OSTAVA, tj KUHINJA I TRPEZARIJA

Zid izmedju ostave i kuhinje je moguce rusiti osim u delu gde je ventilacija (blizu sporeta, duzina 0,60 m).

To nije sporno, cak sta vise na naspramnoj tacki, (dakle, u polozaju zida koji se moze rusiti) postavite vitku biljku, na taj nacin cete obezbediti da trpezarija bude toplo prijatno mesto gde mozete biti zajedno sa onima koje volite, da zajedno uzivate u hrani i iskrenom razgovoru. No da napomenem, ovde nemojte voditi polemiku sa cerkom ukoliko zelite da vasa bude poslednja ;)

Gde da stavim frizider? A gde nesto kao sto su tegle, krompir, zelen i sl.?

Mislila sam da vam je ocigledno da su vrata u polozaju iza stednjaka te da onaj ko kuva nema kontrolu nad njima, jer nema uvid u stvari koje se desavaju iza ledja, sto sa stanovista feng suija nije pozeljno te da cete prilikom izrade kuhinje radni deo prvenstveno bazirati na bocnoj i levoj strani, a da cete izmedju sudopere i stednjaka postaviti samo deo sa policama ( sirine od oko 60cm) i da cete na taj nacin dobiti prostor i za frizider. Kako se svi elementi u takvoj postavci biti u nizu da bi sanirali ovakvu situaciju postavite neku sarenu posudu ili figuru od keramike u zelenoj ili svetlo plavoj boji na zid izmedju sporeta i frizidera, ili postavite podne plocice u tim bojama ; bambus prostirka ima transformisucu ulogu u prostoru sa ciljem da odrzi pravac rasta u zivotu i zastiti vas od komfuzije i nemogucnosti sagledavanja stvari onakvim kakve jesu.

Sto se tice odlaganja namirnica, moj stav je da u kuci treba drzati zalihe za nedelju dana. Na taj nacin obezbedjujete uvek priliv svezih namirnica, i pokazujete svoj stav i spoznaju da cete uvek imati stalan dotok nove sveze energije kroz hranu, a kako hrana odrazava zivot – to imlicira da zivite bas tako, kako se i hranite – a vi sami znate najbolje kako to cinite. Lepo je da se neke stavke u svakodnevnom zivotu podrazumevaju, ali ne i vecina; rutina ubija kreativnost na bilo kom polju ako je ne razbijate neocekivanim ili novim.
Sa druge strane, ako objektivn posmatrate od zalihe koju pripremite koja kolicina se baci? Feng sui tezi izobilju ali ne podrzava rasipnistvo, ma kakav oblik ono poprimilo.
Otuda mislim da izdvojen jedan elemenat u kuhinji je sasvim dovoljan za odlaganje krtolastih biljaka; posluzite se plasticnim belim policama iz decakove sobe i naprosto ih ubacite u jedan donji kuhinjski elemenat, zgodne su i za sortiranje a i lake za odrzavanje u besprekorno cistom stanju, a zimnica moze biti odlozena i u uskom ugradnom kredencu u zidu trpezarije ( potrebna sirina vam je negde oko 30cm, ili dve tegle) , pa se snadjite sa onim sto imate i transformisite drvenu policu koju vec posedujete u ostavu, dodajte joj vitrazom oslikana vrata ( sa pozitivnom simbolikom tipa naradzi, limuna, tresanja, nara, smokvi…) i dobicete zeljeni prostor.

Da li je ikako moguce da kuhinja bude neke vedrije boje (ova je tako siva, hladna i depresivna)? Kada se pregradi prostor, kuhinjski deo nece imati ni trunku prirodnog svetla i delovace jos depresivnije.
Sektor koji “ poklapa” kuhinja nosi u natalnoj karti broj 6 sto odgovara trigramu Cijen. Njegova priroda je Jang, elemenat sa kojim se poistovecuje je veliki Metal. Cijen takodje oznacava Nebo, nebesku sferu, snagu, aktivnost, moc, bistrinu, istrajnost. Pridruzena boja je bela – pa eto alternative.Bela moze da se eksploatise neograniceno.
Kako iz simbolike kombinacije glavnog broja i godisnjeg broja proisticu mogucnosti za sticanje novca, a kako je osnovni elemenat ( Metal) u sektoru sa istocnom kompasnom direkcijom moj predlog je bila nijansa plave koja ima primesu ljubicaste ( tj. u osnovi crvene i plave) mesavine koja spaja dve potpune suprotnosti vatru i vodu; nijansa i nas osobni osecaj odredjuju kojoj strani vise naginje.
Vatra stvara Metal, Metal stvara Vodu a Voda Drvo. Na taj nacin sam dakle podstakla harmoniju okruzenja indukujuci segment produktivnog ciklusa elemenata, a ujedno aktivirajuci kombinaciju glavnog i godisnjeg broja palate.
S obzirom na vasu pripadnost elementu Zemlja, nisam se iznenadila da ovakav predlog sa slike kod vas nece izazvati osecaj hladnoe i sterilnosti, iako ste Devica po zapadnjackom horoskopu :), ipak u ciklusu elemenata Voda ima destruktivan odnos, ili ako je osobno dozivite kao neuhvatljivu nijansu elementa Vatre onda na vas ostavlja utisak iscrpljivanja. Dakako da vi po prirodi preferirate bojama prirodnog drveta – ili kako kazete toplim, a ja bih rekla Devici rano jesenjim ;)

Ovo je boja je boja uravnotezenosti i duhovnosti. Pomaze pri sredjivanju zbrkanih odnosa, a u ljubavi pomaze kod ponovne podele uloga. 8)

Osim toga kombinacija 6/9 je poznata pojava – vatra na nebeskoj kapiji. U sustini odnosi se na otvorenu energiju vatre na severozapadu, koja se poistovecuje sa nebom. Severozapad je palata trigrama Cijen, tako da je to ujedno veoma vazan sector koji kontrolise srecu glave porodice, a samim tim i cele porodice. Pojava letece zvezde pod imenom “ vatra na nebeskoj kapiji” uvek je naznacena kombinacijom 6/9je uvek dostojna ozbiljne paznje i respekta. Otuda gde god se nadje ova kombinacija, u bilo kojoj palate, nepozeljno je imati direktan izvor vatre ( sporet, kamin) Sta vise svaka otrina, i prekomerno jaka boja, moze je aktivirati. A rezultat pojave moze biti : bolest ukucana, konkretno moze da izazove razvijanje teskih oboljenja pluca, u drevnim tekstovima, je opisana kao ljudi koji bljuju krv; hrana skuvana u ovom sektoru utice na autoritet oca koji se sve manje postuje u kuci ( od strane dece) i na poslu ( od strane kolega); dakle opasnost je krajnje realna. Otuda ovde nikada ne pusiti!!!
Pokolpac sporeta drzati stalno spusten ( naravno kada je van funkcije), nije zgoreg imati i mali protiv pozarni aparat.
Medjutim, da vam razbijem dilemu tipa : “ Pa sto onda uopste renoviram, ako dobijam takvu nepovoljnost?”
U periodu osmice, kombinacija 6/9 se nalazi, ali ove kuce imaju kombinaciju maticnoga niza koji je dovoljno mocan da prebrodi negativnost kombinacije; a mi je kao trezveni korisnici tretiramo sa postovanjem.

No, vasa kuhinja pa i vasa zadnja rec! Evo je bela, http://img357.imageshack.us/img357/2794/kuhinjaod1.th.jpg sa jednim segmentom zida naglasene boje, o tome sam vam pisala u samom startu za predlog kuhinje, dakle ne ceo zid; neka je beo, a detalji u boji ne mogu aktivirati energiju Vatre jer ona mora biti stvorena. Ovakva upotreba samo ce doneti uvazavanje, ali ne i uspeh koji moze da sagori. Zamislite samo blistavo nebo koje se kupa u crveno – zutoj boji, ali ne zaboravite da - nebo gori! Otuda moj oprez i teznja da kontrolisano podrzimo elemenat uspeha divljenja i popularnosti. Vodene biljke su obavezan lek u ovom prostoru!

Kada smo vec kod pregrade evo i pitanja: da li se u jedan deo mogu ugraditi prizme tako da propuste barem malo svetl; ako je da, u kojem delu?

Da svakako, pregradni zid moze imati razlicite varijetete, tipa prizmi, kliznih vrata, pa cak i pomicnih trakastih pregrada ( sto mislim da bas nije prikladno, da se mirisi ne sire), a ujedno do kraja ove godine u gornjem sektoru obitava godisnja Zuta petica I to u kombinaciji sa glavnim brojem palate “ ne nosi pozitivno znamenje, pa je preporucljivo zastititi prostor od upliva negativnosti. No, sa ovim pregradnim zidom ne mojte pocinjati, niti zavrsavati ( bar ne u ovoj godini) process renoviranja.

Koje boje da budu trpezarijski sto i stolice i da li i taj deo da bude omolovan belo? Da li treba staviti neku prostirku ispod stola i kakvo osvetljenje treba da bude u ovom delu?

Ja zalepila sliku stola ;) no kako se sve ipak transformise, sto neka bude dakle kruzan, drveni svetlo crvenkasto drvo tipa ruzinog, sa parnim brojem stolica – “ sreca dolazi u paru”, mebl sveza, nezna pistac zelenkasta, a takvu nijansu moze imati i zid.

Prema spektru boja nalazi se izmedju plave i zute boje.

Ovo je vrlo umirujuca i balansirajuca boja koja donosi harmoniju, nadu i zadovoljstvo. Smatra se bojom ljubavne snage i srca, te stoga donosi smirenje ljubavnih patnji, kod nervoznih i nestrpljivih ljudi zelena deluje umirujuce, tako da sam sigurna da cete ujutro moci uzivati u kafi a da se pri tome osecate sveze jer vam ona nece sniziti pritisak :D

ULAZ I PREDSOBLJE

Zidic kod ulaza je suvise uzan za sliku. Da li je bitan raspored slika na zidu naspram vrata?

Radimo sa onim sa cime raspolazemo, slika je izuzetno pozitivna posebno u poziciji u blizini ulaza, no kako su ostale stambene jedinice namenjene I spavanju nije preporucljivo drzati je u njima jer mogu doneti nemirne snove, brzo budjenje, pa tako ne vidim gde bi mogla da se strateski trajno postavi. No, mozete je ipak koristiti u malim dozama, postavljanjem u odgovarajuci sector kada vam je potrebna istrajnost i brzina, a i zastita u realizaciji nekoga plana, pa je po prestanku aktuelnosti istog opet odlozite u spremiste. Sto se tice redosleda, sada nakon iznetoga bilo bi pozeljno da se sa ulaza prvo ugleda ona sa motivom konja, pa potom planina.

Bilo koju biljku da stavim u gornji desni ugao predsoblja zaklonice vrata od kuhinje posto tu i nema zida (do kuhinje).

Ukoliko su vrata sa staklenim segmentom, napravite vitraz.

Posto je zid boje slonovace, da li i plakar treba da bude iste boje

Dakako da moze, cak sta vise stapace se sa zidom i pruzati dojam harmonije.

Kada postavimo plakar ostaje 0.90 do 1.00 m slobodnog prolaza. Kako tu da stavim stocic i gde da postavim okrugli tepihcic. Da li da ostatak poda ostane nepokriven, tj samo parket?

Polica moze da takodje bude od materijala kao i plakar, u formi ukrasne komode sa gornjom plocom koja se fiksira uz pomoc drzaca uz zid a samo figurativno je pridrzavaju dve noge stilske forme koje takodje leze priljubljene uz povrsinu zida. Tako da zauzima prostor od oko 25cm. Prostirka moze da bude i manja kocka zaobljenih rubova, a malo vecih dimenzija druga pravougaona od ulaza ka dn. boravku.

Da li mogu negde iza vrata (ili nege drugo) da stavim "vesalicu" za gornje delove odece (mantili, kaputi, gosti). Bilo bi malo nezgodno odmah sa ulice trpati ih u zatvoreni plakar (kisa, sneg).

Da, iza vrata neka bude drvena, svetlo drvo vidljive strukture, pravougaona, uspravna sa malim metalnim ornamentima.

Kako izgleda blagoslov koji treba da stavim na unutrasnju stranu vrata?

Mislila sam na blagoslov koje se cesto vidja u domovima pravoslavaca Vladike Nikolaja Velimirovica, no sustinski ono treba da bude u skladu sa vasim religijskim ili bilo kakvim opredeljenjem, samo da Vama oznacava milost sa neba.

p.s. nastavak sledi

majra 

Site Admin

Re: MayaKS57

ZNAM DA SAM UZASNA (U ZAPADNJACKOM HOROSKOPU DEVICA), ali moram da Vas pitam za sve nejasnoce. Ovde ide jedno veeeeliko izvinjenje .

KUPATILO

Podne plocice cemo morati menjati posto su jos pre prijema kljuceva bile popucale ponegde. Kakave bi nam odgovarale i da li treba menjati i bele zidne?

Sektor koji pokriva prostor kupatila nosi kombinaciju glavne i godisnje zvezde koja ukazuje na svadje oko novca izmedju generacija u porodici, na moguce povrede ekstremiteta. Da bismo iscrpili Drvo koristimo simboliku elementa Vatre – otuda predlog za boje upotrebnih predmeta. Crvena boja je jin, ona ne moze da nahrani planinsku zvezdu 5, ali moze da iscrpi zad broj 3 otuda predlog za crveno – zlatnu kombinaciju.
U odnosu na kompasnu direkciju plocice mogu biti boje sveze kajsije, bilo bi dobro da promenite i zidne, tako da ceo prostor odise u jednom tonalitetu, eventualno sa motivom visokih tankih uspravno polozenih linija, ili pak. uzorak cik – cak linije.

http://img405.imageshack.us/img405/442/2kupft8.th.jpg

Ako menjamo sanitarije da li postoji neka odredjena smernica kakve bismo trebali uzeti. Da li mozemo uzeti lavabo sa ormaricem ispod njega. Da li mozemo postaviti neke police i rucke za peskire (metal, plastika?). Kakva zavesica (ili nesto drugo) da bude na kadi?
Kupatilo treba da srdzi sve elemente koji se podrazumevaju u standardnu opremu, a sto se tice drzaca i slavina, neka budu metalni, boje zlata, elegantni.

Koji oblik i velicina ogledala? Koliko sam shvatila ne treba da ima okvir, osim oborenih ivica.

Ogledalo moze da ima tanak zlatan metalni ram, ili fasetirane ivice, forma kocke, dovoljne velicine da se figra vidi bar do pojasa.

SPAVACA SOBA

Da li su sa obe strane plakari, kakvi i koje boje?

Da sa obe strane, drveni, svetlo drvo vidljive strukture.

Jastuk treba da bude na juznom delu kreveta/dvoseda/troseda?

Jugo- zapad.

Slika sa crvenim koloritom je verovatno ona iznad dvoseda/troseda, a sta se onda nalazi na zidicu izmedju vrata od sobe i lodje a naznaceno je na tlocrtu?

Zvoncici, metalni, sest cevcica, zlatne boje, redjani kao slap, u nizu.

Da li je naznaceno osvetljenje odredjeno kao zidno, stono, stojece ili je slobodan izbor? (Znam da je sve slobodan izbor, ali volela bih da znam sta ste tacno zamislili pa da ja mogu da prilagodim svoje misljenje Vasim okvirima, zato su mi potrebne ev. alternative u smislu od do).

Osvetljenje po logici stvari na stolu – stono, a na tacki na zapadnom zidu zidno tipa kao na slici, dakako usmereni ka radnom stolu :http://img512.imageshack.us/img512/2103/3abd38bf6fb8447180ca458cx0.th.jpg

U prilog evo malo informacija za postizanje efektnog osvetljenja:

Ukoliko zelite istaknuti najatraktivnije delove prostora te sakriti one manje zanimljive najbolji nacin je upravo igra svetla i sene. Bitno je "uhvatiti" trecu dimenziju, a to cemo postici izbegavanjem jednolicno osvetljenih prostorija bez sena i usmerene rasvete. Dizajneri enterijera cesto se koriste raznim trikovima za vizualno menjanje prostora:
• ukoliko iskoristite zidne lampe koje usmeravaju svetlost prema stropu (tzv. uplighters), te osvetlite sva cetiri ugla prostorije vizelno cete povecati prostor
• ako postavite lampe koje snopove svetlosti usmeravaju prema podu te upotrebite najvise vertikalne zrake svetlosti, dok strop i zidovi ostaju u polumraku, (tzv. downlighters), prostorija ce izgledati manja.
Odlican dodatak svakom enterijeru upravo je prirodno svetlo, ciji kvalitet takodje moramo poznavati prilikom izrade sheme vestacke rasvete:
• Prostor okrenut severu: u ovakvim prostorima svetlost deluje veoma ostro i hladno iz razloga sto sunceve zrake ne padaju direktno u prostor.
• Prostor okrenut istoku: tipicno za ove prostore je sto jutarnja svetlost zraci iznimnim intenzitetom, a zatim slede dugacke sene te vrlo rano zapadanje suncevih zraka.
• Prostor okrenut jugu: iako se intenzitet menja kroz dan ovakav prostor poseduje toplo svetlo tokom citavog dana. Najbolje je ovakvu prednost iskoristiti za prostorije u kojima najvise boravite (kuhinje, dnevne boravke...)
• Prostor okrenut zapadu: u najtoplijem delu dana ovaj prostor poseduje najvise svetlosti, te vecina predmeta ima vrlo jak odbljesak, no prednost je sto cete u predvecerje u ovakvoj prostoriji imati vrlo ugodno, meko svetlo i dugacke sene.

Dobra rasveta Vas dom uciniti prostranijim, i ljubaznijim.

Imam jednu belu usku otvorenu policu za knjige sirine oko 0.55 dubine 0.40 i visine oko 2.00 m. Da li se ona negde moze uklopiti?

Mozete je postaviti na zapadnom zidu u sp. Sobi da vizuelno odelite radni kutak, ali ih licem okrenite ka vratima, i napravite na njih rolo zastor.

LODJA

Da li nas crni macak moze ovde da boravi i da li da mu napravimo neku kucicu?

Moze, naravno da i on zasluzuje tretman, dostojan macka ;)

U zardinjerama su sada bele muskatle. Pitanje za naredne godine: da li treba neko odredjeno cvece odredjene boje saditi.

Cvece je odgovarajuce boje, nakon sto udjemo u novu lunarnu godinu menjacemo kolorit, otom – potom.

Uopsteno pitanje: Gde je najbolje da drzim saksijsko cvece: benjamin, fikus, dracena, neko sa puno uskog dugackog lisca (nije ostro kao sanseverja)?

Fikuse drzati u delu oko TV – uredjaja, generalno istocni i jugoistocni pravac. No kako je ovo i prostor u kome se spava, nemojte drzati vise od dve biljke.

Mnogo Vam hvala za sve. Stvarno smo Vam zahvalni za trud.

Toplo Vas pozdravljamo svi i do kuckanja.

Maya i ukucani.

majra 

Site Admin

Re: MayaKS57

DNEVNA SOBA

U gornjem levom uglu, od 1.00 do 2.00 m od zida sa prozorima, na punom zidu nalazi nam se klima. Da li moze tu da ostane ili je treba seliti?

Da, neka ostane ovde, strogo vodite racuna da je odrzavate besprekorno cistom.

Na kojoj strani troseda treba da je uzglavlje?

Kako je ona pripadnik istocne grupe, treba da spava u osi : sever –jug ; Alternativa boja, dakle belo - bez ili kao na slici s tim da ubacite jastuke u boji paravan.

http://img410.imageshack.us/img410/1411/0856838001176203947uggaui0.jpg

Da li moze nekako drugacije namestiti kcerkin radni sto sa kompom (tu su jos i skener, stampac,...) posto je ovako tacno na krilu vrata koja se otvaraju (kvaka), a moguce je da ce joj biti potrebniji nesto malo veci sto.

Malo je ponekada nezgodno okretati stvari u mislima; ono sto je vazno je da iskoristite jedan od cetiri povoljna pravca, najbolje bi bilo istok ili jugo – istok. Radna ploca moze da bude oslikana lotosom.
Mislenja sam da trebate voditi racuna o funkcionalnosti istoga pa nebi bilo lose kada biste razmislili o stolu sa dve radne povrsine pri cemu je jedna mobilna i izvlaci se na jednu stranu. Poput ovoga sa slike samo mu zaoblite uglovehttp://img118.imageshack.us/img118/7963/0633965001174394093flamgm4.jpg
Na taj nacin kada postavite jednu, (fiksnu) plocu uz zid, a mobilnu tako da se otvorena nadje u naznacenom polozaju. Ovakvim izborom stvarate mogucnost da i decak koristi isti kao radni prostor.
Ukoliko ga radite po narudzbini dobro bi bilo da integrisete i povoljne dimenzije – one koje se preporucuju za dobar feng sui stola.

Da li je tv suvise blizu decijeg kreveta (kazu da vise zraci sa zadnje strane)?

Postoje neutralizatori zracenja, ako vas bas to brine pa postavite jedan,ali bi vam za to trebao savet radiesteziste, a i biljke ce uciniti svoje, spatifilum je posebno efikasan.

Kada kazete prekrivac, da li mislite na noc ili bas dodatni prekrivac za preko dana?

Mislim na dan.

DECJA SOBA

Da li da preselimo radijator ispod prozora?
Gde da stavimo gomilu igracaka? Jos smo mali i jako nam trebaju.

Mozete, tako cete dobiti i prostor neki ladicar u koji mozete odloziti stvari.Pa sad, mislim da ce skola biti ubrzo primat, ali bez obzira na to dve kutije igracaka su sasvim zadovoljavajuca kolicina; recite igra li se sa svima koje su sada u prostoru?! Ostale odlozite u kutije, narocito one koje imaju simboliku oruzja. Dakle sve mora biti sortirano.

TERASA

Imam zutu plasticnu garnituru (okrugli sto i 4 stolice) i neki sada vec ofucani suncobran (od 15 casova nam je leti strasno sunce). Da li je bolje na zapadnu stranu staviti neke draperije, asuru ili suncobran i kakva garnitura i jastucici bi bili dobri?
U zardinjerama su nam crvene muskatle, a na prozoru je jedna mala, bela, plasticna zardinjera sa tamno ljubicastim petunijama (trebale su biti ispred prozora u spavacoj sobi, ali je unuk insistirao na tome da su to njegove cvecke).

U principu, garniture bi bilo pozeljno da je drvena, a zastor improvizujte od asura.http://img459.imageshack.us/img459/5908/horchowcontemporaryoutdzd2.th.jpg

Odgovarajuce boje gama zelene sa crvenim akcentima, ne cvetnim.
Crvene cvetnice su ok. A ljubicaste neka stoji ovu sezonu tu.

OSTALO

Kakve garnise u kojoj sobi?
Gde da stavim ikonu (trebalo bi na istocni zid), da li u novoj trpezariji na zid do komsije? Nisu mi bas jasna kristalna osvetljenja (predsoblje, dnevna soba). Kako otprilike treba da izgleda?

Garnisne drvene; Pozicija za ikonu je odgovarajuca; Osim u trpezariji gde mogu imati formu lustera sa visuljcima, u svim ostalim jedinicama gde sam napisala kristalna, plafonska, mislim na plafonjere izradjene od kristala kao cinije obicno su u u formi kocke ili rozete, malo potrazite ima divnih primeraka a i cena je pristupacna.

majra 

Site Admin

Razvojni put - Maya

Saljem Vam zbog kuhinje i onog mog predloga da sporet stavimo u bivsu ostavu. Ako nije dobro, menjam.

Ovo je bilo prvobitno stanje:

http://img403.imageshack.us/img403/6084/stannasprvobitnostanje1eh3.th.jpg

Pokusala sam da "uguram" sto i stolice u bivsi spajz:

http://img146.imageshack.us/img146/6622/stannasosttrpez1fd3kk6.th.jpg

A onda sam pokusala sporet prebacim u bivsu ostavu, a sto i stolice u kuhinju:

http://img53.imageshack.us/img53/1302/stannasadaptacija27yp6tny8.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/7653/stannasadaptacija27p2udrc9.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/7255/stannasadaptacija27p2tpnj5.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/3320/stannasadaptacija27p1kdfz7.jpg

u tlocrtu otprilike ovako:

http://img168.imageshack.us/img168/7035/stannasadaptacija27tlfdid1.jpg

Kuhinja bi onda izgledala ovako (boje i oblik stakala na gornjim elementima se koriguju):

http://img409.imageshack.us/img409/3694/kuhsatrpezp1co9thxn0.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/5693/kuhsatrpezp1aat2thaa6.jpg

http://img409.imageshack.us/img409/3165/kuhsatrpezp1bcj2thjp9.jpg

Akvarijum nije hteo da mi prikaze (iako postoji) desno od sporeta. Ne znam sta bih sa zidicem od ventilacije, zidom pored prizmi i zidom iznad stola (tu bi onda mozda mogla neka porodicna slika?). I ne znam da li bi u ovoj varijanti bilo bolje staviti gornje elemente i na zid na kojem je i sporet (sa obe strane aspiratora) Zbunjen ?

Ovako je tekao "razvojni put Bore Snajdera":

http://img168.imageshack.us/img168/7347/stannastrinivoasy3thzp2.jpg

Pozdravljam Vas i do kuckanja. Ma nije mi jasno...

Maya

majra 

Site Admin

Novi start

Maya:

Dobro vece, Majra .

Posto ima nekih problema sa konekcijom, nadam se da ce porukica stici do Vas.

Setala sam danas kompas po stanu, zgradi i oko zgrade i evo vrednosti koje sam ovaj put dobila (posto su one kod nas vrrrrlo relativne):

Prvo zgrada (ima tri ulaza, a mi smo srednji, orijentacija je svima ista):
* 5 m ispred zgrade (oko 2 m ispred stepenica koje vode u zgradu): 152,
* 1 m ispred ulaza (podest posle gore navedenih stepenica, 5-6 kom): 160,
* 1,5 m u ulazu: 160,
* 1 m ulaz u hodnik sa stepenistem: 165.

Nas stan

Ulazna vrata:
* 2 m ispred: 146,
* 1 m ispred: 148,
* u vratima: 150,
* 1 m unutra: 154 ili 156 (?),

Centar stana: 165.

Pojedinacne prostorije (ovde nisam znala da li gledam vrednosti kada se ulazi ili kada se izlazi iz njih, pa sam se ravnala prema onome kako je Majana uradila, tj kada se ulazi u prostoriju, ali cu u zagradi napisati i one vrednosti kada se izlazi iz prostorije):

* dnevna soba 338 ili 339 (159),
* decji kutak 68 (250),
* kuhinja 60 (240),
* spajz 142 (320),
* kupatilo 159 (339) i
* spavaca soba 229 ( 64).

Zgrada je iz perioda 7 (prolece leto 1989.).

Posto mislim da nam letece zvezde perioda osmice uopste ne valjaju, mislim da bi bilo dobro da zadrzimo sedmicu, bilo da smo JI3 ili J1. Posto, eto, ne znam kojoj strani sveta (planini) pripadamo, volela bih da idemo sistemom NE SKODITI. Nikada nisam volela da lazem (prvenstveno tu mislim na sebe), pa koja god strana da smo, ravnacemo se po tome, bez obzira da li je "rezultat" losiji.

Imamo jos nekih muzickih zelja:

I varijanta:

Unuku bi odgovaralo da ima svoj kutak tu gde je sada, ali ne i da tu spava (jos je beba i do sada je spavao u mojoj sobi, tj dnevnoj). Izmedju njegovog kutka i kuhinje cemo staviti pregradu od mediapana (verovatno) sa duplim kliznim vratima (nadam se da to nece menjati period ). A i kada bi hteo da spava tu, kako resiti to sto bi u tom slucaju vrata od dnevnog boravka zahvatala polovinu kreveta, a to znamo da uzasno ne valja).

Spajz cemo zadrzati kao spajz i doterati ga lepse nego bilo koju sobu ako treba, ali necu da rusim zidove. Osvetlicu ga ako treba kao stadion, ali ce ostati to sto jeste. Mozda gomila lekova pomogne .

Imam dilemu u vezi trpezarijskog stola: da li da ga stavim u kuhinju ili u dnevnu sobu. Ukoliko je u kuhinji, morao bi biti manji (doduse i ne treba nam neki velik), a to podrazumeva 4 stolice, sto se ne smatra bas dobrim. Kuhinjski niz mora ostati na strani gde je ucrtan sudoper s tim da sporet pomerim na sredinu niza (do sada je bio u uglu) da ne bi vrata direktno na njega "udarala" (frizider ide u spajz, levo od ulaza). Tako bi trpezarijica morala biti levo od vrata. Sada nam je trpezarija u dnevnoj sobi kod prozora sto nista ne valja posto se vidi direktno sa vrata.

II varijanta:

Po drugoj varijanti trpezarija bi bila gde je po zamisli projektanta trebala da bude, tj u sadasnjem kutku. U tom slucaju isti bi morao negde da se seli, ali ne znam gde bi bilo najbolje. Sto se tice aktivnosti mogao bi u dnevnu sobu, a sto se tice spavanja, isto je pitanje kao i u prvoj varijanti.

Eto, to bi, za sada, bilo sve, pa Vi kada budete mogli proucite malko nas. Hteli smo sada da okrecimo i da do kineske nove godine spustimo plafon u kupatilu, posto ce nam u 2008. zuta petica biti na jugu, a to je kupatilo, i naravno kuhinja nam trepce crveno u smislu da je krajnje vreme (razlog sam navela u prethodnom pp), tako da bi nam dobrodosla vasa pomoc oko boja zidova u stanu (nismo bas ljubitelji belih zidova, deluju jako pusto, kada su ostali elementi u pitanju moze, samo ne zidovi) i kuhinjskih elemenata (posto ne znam sta smo ).

Sve savete uzimam u razmatranje pa sve i da su drugaciji od gore navedenih razmisljanja.

Mnogo Vam hvala unapred i do kuckanja.

Maya

PS: Odoh da spremim tri kutije . Nadam se da ce biti treca sreca .
Sada cemo se konacno dati malko na posao, pa ce nam trebati dijagnoza i kurativa. Imamo fore jos jedan ipo me sec da spustimo plafon u kupatilu, cini mi se da se onda tamo seli zuta petica. Pre toga zovemo elektricare, krecimo i gotovo. Definitivno necemo prelaziti u 8. Ne valja ni za J1, a ni za eventualni JI3. Ako se secate, mi smo oni neopredeljeni: cela zgrada i ceo nas stan su J1, samo nasa vrata hoce da su JI3, pa nam je to strasno velika dilema sta uraditi. Kod L. Too sam citala da se sve gleda prema zgradi, a onda ide po pojedinacnim stambenim celinama. Ja cu Vam poslati tlocrt i sve podatke, pa Vi onda vidite sta da uradimo. Ali, ne prelazim u 8 zbog Ho Tu brojeva (2 i 7), ne zelim da mi se nadju na JI, gde su mi ulazna vrata. Da li je to ok? Ako se stan tretira kao JI3, onda imamo biserni niz, pa smatram da to ne treba menjati, eventualno lelciti.

majra 

Site Admin

Pitanja u vezi analize uredjenja životnog prostora - Maya

Harmonizacija prostora bojama shodno kompasnoj direkciji ulaza zahteva upotrebu:
- crvene ili purpurne u oblasti JZ i SI
- crne, mornarsko plave ili modro plave u oblasti Z i SZ

Nikako ne mogu da ukapiram ovo, zašto samo JZ, SI, Z I SZ, a gde je I, jel se tu misli na strane koje okružuju ulazna vrata. Tlocrt je mali, pa ne mogu najbolje da razmotrim.

A takodje I boje, pošto iz svih tabela koje imam, ove koje navodiš- ne slažu se. Konkretno mislim na ovaj predlog boja koji postavljaš pri svakoj analizi, znači pitanje je- Po kojoj šemi se vodim kada hoću da harmonizujem prostor bojama shodno kompasnoj direkciji ulaznih vrata?

Možda si ovo par puta I objašnjavala, ali ja stvarno ne mogu da “pohvatam”.

Analizom se uocava da se vodena zvezda sa najvise prosperitetnog potencijala nalazi u predelu ulaza, sadasnje ostave i dela kuhinje, kako ona oznacava povoljnosti za napredak u karijeri, unapredjenje finansijjaskog statusa, rast i poslovni prosperitet ukucana – da je ne bi simbolicno « zakljucali» u ostavi predlog je da se zidovi ostave uklone i ovaj deo adaptira u mali intiman kutak za obedovanje.

Da li si mislila na jugoistok i zvezdu „8“.?

U centarlnoj palati se nalazi povoljna planinska zvezda sa prosperitetnim tj. sazrevajucim cijem, koji predstavlja najbolji kvalitet energije koji nosi srecne okolnosti u vrlo kratkom periodu; iznenadnu srecu, dobitak u najavi.

A ovde na zvezdu 9, u palati 8?

Jel to uopštena analiza kada se nadju ti brojevi zajedno u palati?

-u sam jugozapadni ugao postaviti kavez sa parom ptica

Za kaveze sam čitala da se postavljaju u polju 8 ili u severozapad, a jugozapad je polje braka i tu ne bi trebalo da se drže kavezi, jel to u ovom slučaju ne važi, pošto i meni nije jasno gde sve mogu da držim kavez, tačnije sa morskim prasetom.

Osim toga kombinacija 6/9 je poznata pojava – vatra na nebeskoj kapiji. U sustini odnosi se na otvorenu energiju vatre na severozapadu, koja se poistovecuje sa nebom. Severozapad je palata trigrama Cijen, tako da je to ujedno veoma vazan sector koji kontrolise srecu glave porodice, a samim tim i cele porodice. Pojava letece zvezde pod imenom “ vatra na nebeskoj kapiji” uvek je naznacena kombinacijom 6/9je uvek dostojna ozbiljne paznje i respekta. Otuda gde god se nadje ova kombinacija, u bilo kojoj palate, nepozeljno je imati direktan izvor vatre ( sporet, kamin) Sta vise svaka otrina, i prekomerno jaka boja, moze je aktivirati. A rezultat pojave moze biti : bolest ukucana, konkretno moze da izazove razvijanje teskih oboljenja pluca, u drevnim tekstovima, je opisana kao ljudi koji bljuju krv; hrana skuvana u ovom sektoru utice na autoritet oca koji se sve manje postuje u kuci ( od strane dece) i na poslu ( od strane kolega); dakle opasnost je krajnje realna. Otuda ovde nikada ne pusiti!!!

Kombinacija 6/9 mora biti u kombinaciji kao što je u ovom slučaju, 6 – vodena, 9 –palata ili bilo koja kombinacija 6/9, npr u ovom slučaju je i na istoku takodje 6/9

Nisam zemlja, ali bez obzira imam puno pitanja :opsirno:

Povoljan sektor za simbol zivotinjskog znaka

Predlog za sinhronizaciju radim po Sajmonovim tabelama koje posedujem, za brojeve cu samo reci da su rezultat natalne karte letecih zvezda a o znacenju i tumacenju ima vise u maticnoj temi Feng Shui Andredea je dala lep prikaz izrade i tumacenja.

Ja sam birala poziciju kaveza zbog aspiracija ka nekim odnosima, a pozicija vaseg kucnog ljubimca u godini Pacova (ako se ne varam vas ljubimac je u porodici glodara) je najadekvatnija u sektor koji donosi srecu 337,5 - 7,5 u ovoj poziciji se pojacavaju njegovi atributi i njihova energija; no pritome se netreba zanemariti tabu letecih zvezda u feng shui-u.

Druga pozicija koju bih ja birala je polje dece, tj. polje namenjeno igri, hobiju, naime njihov karakter, i ono sta oni predstavljaju za vas bi meni bio osnov za pozicioniranje.

Mislim da postoji neka permutacija severozapad je elemenat veliki Metal i nikako ne moze biti 8 zvezda mala Zemlje, severoistok.

Pojava letece zvezde pod imenom "vatra na nebeskoj kapiji" je kombinacija planinske i vodene zvezde koja se ne pojavljuje svakomu periodu, pa cak ni kod svih objekata gradjenih u istom periodu. To je uslovljeno pravcem gledanja. u periodu broja 8, kombinacija 6/9 se nalazi samo u kucama sa pravcem gledanja duz ose JZ/SI, no ove kuce imaju mocnu kombinaciju maticnoga niza koja kupira negativnost kombinacije 6/9.

majra 

Site Admin

Majra hvala

Pogledala sam andrideine poruke, i zaista ima mnogo korisnih informacija.
Ne znam kako tih desetak stranica nisam "proanalizirala" :?
Da li možda znaš neki link gde ima objašnjena tumačenja kombinacija letećih zvezda, sem onih koji su postavljeni za 81 kombinaciju?
Meni je to sve jasno kada pročitam, ali kada trebam da protumačim, sve mi se pomeša :)

Ovako stvari stoje: Posto ne znam direkciju, ne znam niti bilo sta drugo. Mi smo cardak ni na ji3 ni na j1 (ili i jedno i drugo).
Ipak cemo prebaciti trpezariju u kuhinju, itako je slabo koristimo. Bice malko tesno i malko mala kuhinjica, ali ne znam gde bih sa istom u dnevnom boravku. Do sada je bila ispod prozora, pa sam je oko ng preselila na zid do predsoblja (ovako se ne vidi sa vrata i odmah su se osetila neka pozitivnija zracenja
, a i u pitanju je sami centar ili srce stana). Ako smatrate da je bolje negde drugo da stavim trpezariju u odnosu na nacrtano, Vi nam napisite, kao i ostale komentare (da ne ponavljam to kasnije).

Nakon analize podataka koje ste dostavili smatram da je ovo adekvatna podela i natalna karta.

S obzirom na ulaz definisan kao jugoistocna direkcija - 150,66 sto se na mom tlocrtu potpuno uklapa jer se paralelno osa sever –jug translacijski pomere iduci ka centru stana i vukuci paralelu sa pomeranjem ose i dirkcija kada se ocitavaju iz centra dnevne sobe za dati prostor za 14,34 stepena definitivno potvrdjuje brojcanu vrednost kompasa na ulazu.

Harmonizacija bojom se radi na osnovu kompasne direkcije i tu stoji sve ono sto sam napisala u pogledu upotrebe boje za balansiranje prostora. Takodje raspored krupnih komada namestaja je uradjen da se ispostuje tj. da se aktiviraju povoljni pravci za svakoga od vas na osnovu Kua broja i ja nemam drugaciji predlog. Sve sto sam iznela kao predloge u prvoj analizi se zasniva na kompasnim direkcijama (jer ja radim po kompasnoj skoli) u pogledu oblika i uzoraka takodje se ne menja.

Natalna karta doma sluzi kada se izbalansira prostor za fino i finalno podesavanje i kako lecenj,e tako i energizovanje pojedinih sektora (jer nemaju svi podjednak znacaj, ili ako hocete nisu svi podjednako naglaseni); znaci ona nam je smernica pri odabiru pogodnijeg prostora (sobe) za svakoga ponaosob shodno kombinaciji, i neprikosnoven pokazatelj srece pojedinih segmenata doma. Sve to predstavlja vodic za ono sto u Feng Shui-u ja koristim za opredeljenje i odabir licnog prostora svakoga ponaosob i za finalno ukrasavanje.

http://img234.imageshack.us/img234/9338/natalnakartaij6.jpg

Dnevna soba mislim da ne iziskuje neki poseban komentar, osim da bismo radni sto iduce godine morali okrenuti prema prozoru (sada ne bih, mislim da je tamo Veliki Vojvoda), tako da nam ostane prazan prozor izmedju troseda i stola gde bismo stavili ono veliko, ovalno, belo ogledalo (ili drugo ako kazete). Hteli smo da stavimo ugaonu garnituru, ali cini mi se da sam procitala da nije dobro u obliku slova L postavljati lezajeve, a ne znam da li se ugaona tako tretira.

Ono sto treba da se koriguje nakon vase odluke je samo pozicija kljucnih lekova, na osnovu nove natalne karte, sto prakticno znaci s obzirom na period kome pripada dom da se najpovoljniji sektor vezan za medjuljudske odnose kod vas nalazi u sredistu i mislim da ga zaista trebate iskoristiti i strateski postaviti trpezarijski sto da biste stvorili predusluv za manje konfliktnu komunikaciju sa mladjim clanovima, naravno uz napomenu da svako treba za istim da zauzme i na osnovu svoga Kua broja najpovoljnije orjentisanu stolicu.

Kako u ovom sektoru obitava povoljna kombinacija letecih zvezda ovaj prostor treba da je veoma efektno osvetljen i cak sta vise posebnom prostirkom i aranzmanom nagasen na neki svecan nacin u prostoru. Sto mora biti pomeren bar 40cm od svakog zida i od vrata, a ukoliko zelite da se vas dom otvori i za druzenja sa prijateljima onda ciklicno menjajte mesta, tj. koristite sve stolice. Ovo ukazuje na blago pomeranje sedece garniture ka gornjem desnom uglu, i nema veze ako je vas odabir ugaona garnitura vazno je da ostalim elementima (tabure, stocic) simulirate celovitu formu ili povoljnu pa kua organizacijom po tackama.

U Feng Shui-u se sreca vezana za opstanak porodice identifikuje sa delom doma u kome je pozicionirana trpezarija. Hrana na stolu je uvek simbol opstanka i po tome se razlikuje od hrane u kuhinji. Hrana koja se kuva generise sasvim drugaciji tip energije u odnosu na hranu serviranu na stolu. Servirana sugerise na zrelu situaciju, na plodove a ne na nesto sto tek treba da se razvije u dalekoj perspektivi i cija izvesnost zavisi od brojnih uticaja. Mislim da primarno treba pobrinuti da trpezarijski sto bude stabian, i odrzavan, ne treba se puno poturuditi pa preneti njegovo stanje rasklimanosti u simboliku feng shui-a i dobiti dijagnostikovano stane u obitelji.

Sto se tice vaseg razmisljanja na temu pozicije radnog stola, dovoljno je samo lako zakrenuti stolicu ( to je otkon od nekih par cm u jednu stranu) da se ne bude licem ka 15 stepeni koji pokrije upliv Velikog Vojvode niej nuzno vece tumbanje stola.

Da biste ipak podrzali trigram koji koristi deci u dnevnoj sobi na ovaj zid mozete plasirati u severoistocni ugao portret decaka ili nekog mladog coveka, a ujugoistocni ugao portret kceri. Ovo je delotvorno i ako portreti gledaju u pravcu severoistoka odnosno jugoistoka.

Pozicija ogledala ostaje ista ono je plasirano na dato mesto u cilju simbolickog nadoknadjivanja severozapada, jer je vas dom tu najvise pogodjen, naprosto severozapad je trigram cijen I sve sto svojim znacenje nosi kod vas je neintegrisano. Vrlo je vazno lekovima ga “prizvati” u dom

Pregrada izmedju kuhinje i decjeg kutka (soba za ucenje i igranje, ali ne i za spavanje) ne bi bila fiksna, vec cetvorodelna, srednja dva dela bi bila klizna, tako da po potrebi mozemo i prosiriti prostor, a i izluftirati. Materijal? Nesto kao iverica, medijapan ili sl i, naravno zastakljeno, mada ne znam bas cime da nam ulazi svetlo, a da se ne providi, da li moze neki pleksiglas, staklo, peskareno, nalepljen vitraz, napisite nam vase misljenje. Trpezarijski sto jos necemo menjati, tako da je u pitanju narandzasta boja (promena planirana za pola godine, ako ne i iduce godine). Sporet ce morati da ostane u nizu naspram vrata posto se tu nalaze sve instalacije, s tim da sam ga pomerila prema severu tako da ne "gleda" direktno u vrata. Masina za sudove je od 45 cm i ugradjena ispod dela sudopera za cedjenje sudova. Mogu Vam poslati i nacrt kuhinje, samo zanemarite boju. Frizider je dobio pocasno mesto u spajzu .

Majra, jos malko gnjavaze sa moje strane. Ovde imam par kuhinjica. Sve su (iako na zutoj nije sve zavrseno) predvidjene da idu do pune visine prostorije. Naznacena je boja drveta, to je oko zastakljenih vrata gornjih elemenata, otvorene police (takodje gornji elementi), pokretna sokla do poda i radna ploca. Nema bas mnogo mesta za bilo sta na gornjim elementima, ali ako tu bude i trpezarija, ne moze drugacije.

Za pregradu smo diskutovale vec, ne bih da se ponavljam, mislim da je najprikladniji materijal drvo ili pak ako se opredelite za prizme neka bojom podrzavaju elemenat drveta ili vitraz ako radite birajte povoljan motiv rasta.
Kuhinja koju ste poslali skicu, strukturno je odgovarajuca s napomenom da Feng Sui glediste «zidanja» do plafona ukazje svojom simbolikom na ogradjivanje, dupliranje zidova, i izolaciju u odnosu na spoljasnjost te posledicnu redukciju kontakata i interakcije koja je vise no nuzna, u pogledu boje najpogodnije se upravljati kompasnom direkcijom sektora i pripadajucim elementima, a za smirenje treba postaviti yin vodu, ja otuda ne bih ovde plasirala trpezarijski sto vec kao sto sam i iznela napred u dn. sobu. S obzirom na promenu organizacije u ovaj prostor vise nije adekvatno plasirati ranije predlozenu fontanu.

U decjem kutku bi do kuhinje bila polica (otvorena ) sa knjigama i sl (ledjima okrenuta sudoperu), a pored komoda za igracke, sortirano po fiokama i policama koje se mogu izvlaciti da se poveca povrsina. Pisaci sto je namesten onako kako ste to u vasem predlogu dali

Otvorene police nisu povoljne i ukoliko je to definitivan izbor postavite ih tako da neodasilju direktno na decaka energetske strele, to moze prouzrokovati uznemirenost a i ostetiti auru. Ono sto jos zelim da naglasim je da trebate definisati prostor tj. mesto spavanja decaka; Prosto nikome pa ni njemu sigurna sam neprija da svaku nos menja mesto i to nesto samo po sebi govori. Nas krevet je mesto gde se revitalizujemo i zaista je jako vazno da kao takvo postoji.

Vidim da je moj predlog uneo dilemu, no mislim da najbolje resenje ce dati samo dete gde zeli da spava, oni imaju nepogresivu intuiciju. Moj odabir pozicije je bio najpogodniji polozaj da bi se on osecao zasticen u svom krevetu , jer i sami vidite da bilo koja druga pozicija ga stavlja na direktan energetski put i to nikada nije obecavajuce za miran san.

Pustite ga da odabere gde i sa kim ce spavati (mada mislim da on zasluzuje da ima svoj prostor i svoju identifikaciju u prostoru) i onda se drzite toga. Morate dati smernice da se u zivotu moraju praviti izbori i postovati odluke. On jeste dete ali nije vise beba, i shodno njegovom uzrastu je to zahtevati za njega blagotvorno.

Prostor u delu koji je pokriven SI sektorom (deo ka terasi i terasa zahtevaju zbog balansiranja uvodjenje crvene ili purpurne kroz detalje, ali zbog kombinacije letecih zvezda iziskuje upotrebu vode yin ili pak vodenih biljaka sto mislim da je za terasu najpogodnije. S obzirom da je ovo prostor i za spavanje ako uvodite biljku u sam prostor onda se opredelite za dve ljubicice na prozorskoj dasci. i naravno zvoncice na terasu jer je sektor pogodjen negativnoscu.

U predsoblju bih ostavila jedan visoki, ali plici garderobni orman za kapute i slicno, a pored bih stavila elemenat visine oko 0,90 iznad kojeg bih stavila ogledalo ili sliku, a na koji mogu staviti lampu ili nesto drugo (ove sekunde mi je stao mozak na tren ).

Jas am dala slican predlog za predsoblje cak sta vise taj visoki deo moze simbolikom da simulira planinu tako da je odabir adekvata. Simbolicke objekte i slike koje sam predlozila sam postavila ovde jer je ovo da kazem kanal kojim putuje energija u domu, a ujedno sam dn. boravak postedela jer on ima funkciju i spavaceg prostora i misljenja sam da bi previse objekata bilo neadekvatno

U spavacoj sobi bi bio postojeci garderober, samo sto bismo mu promenili vrata u klizna, francuski lezaj od 1,40, na koji bismo stavili naslone ili jastuke (ove obavezno, jako volimo jastucice). Konstrukcija kreveta bi bila od punog drveta, a za dusek ne znam bas da li je pametno uzeti sa oprugama, koje su metalne i koje apsorbuju sva negativna elektromagnetna i sl zracenja, pa nas tokom cele noci "bodu" njima). Radni sto mora i ovde da postoji i na njemu, naravno komp, kao i na onom u dnevnoj sobi. Isti je ovde okrenut ka zapadu zbog gorepomenutog VV, ali dogodine bi ga okrenuli ka prozoru

Mislim da sam na ovaj deo odgovorila ranije iznetim tekstom a u pogledu odabira madraca, najpovoljniji je onaj futrovani bez metalnih elementa kako ste I sami pretpostavili eventualno onaj ispod koga se postavljaju drvene letvice. Gde god smatrate ( mislim na krevet ili recimo fotelju za odmor) da imate izvor negativnog zracenje to mozete jednostavno leciti postavljanjem podlige od plute debljine 3-4 cm ispod.

Za radni sto takodje sam ucrtala najbolju poziciju, i unela symbol na njega jer ovde tj. zapad kod vas predstavlja sector koji je potrebno energizovati zarad finansijskog blagostanja, no kako je ovo I prostor za spavanje nemoze se uvesti voda yang (sto smo na osnovu predjasnje karte radili predlogom uvodjenja fontane u projektovan prostor za trpezariju dok ste planirali renoviranje) vec samo simbolicne objekte bogatstva.

Kao sto naslov kaze: Opet ja. Pa, eto moram da Vas podsetim na nase postojanje .
Ima nesto interesantno u vezi naseg stana. Ne znam da li ste pogledali mail gde sam poslala kartu Sombora (nije slika, ali stize bas tamo odaklen sam ga poslala, tj gledate tacno ono sto sam i ja kada sam slala Vama, isprobano). Tu se lepo vidi nasa zgrada i njena okolina. Ako je ona JI3, kako Vi kazete, onda imamo interesantnu situaciju, opisanu kod L. Too: u pitanju je kombinacija bisernog niza. "Kada se pojavi u karti ova kombinacija ima moc da utrostruci svaku vrstu aktivirane dobre srece. Takva kuca ce takodje imati puno koristi ukoliko je smestena blizu planinskog venca s prednje (nama je tu dugacka zgrada) i vodenog toka sa zadnje strane (ovo nemamo). Drevni tekstovi ipak upozoravaju da nijedna sreca ne traje vecno tako da mora da se revitalizuje na kraju perioda. U slucaju ove kuce to se dogodilo pocetkom perioda osmice. (Eeee, ovaj deo mi ne odgovara zbog kombinacije 2 i 7, tj 7 i 2, u slucaju da smo, ipak, J1, a to se kasnije ne moze ispravljati nikakvim lekovima).
Vazno je istaci nekoliko napomena o nacinima aktiviranja srece. Za ostvarivanje izuzetno dobre srece potrebno je prisustvo planinskog venca u daljini i to sa prednje strane kuce (navela sam dugacku zgradu). Domovi koji uz ovu kombinaciju ispunjavaju i taj uslov uzivace u obilju srece, narocito ukoliko se iz kuce mogu videti tri planinska vrha (iza kuce se, kao sto mozete videti na mapi, nalaze cetiri zgrade postavljene po uzoj strani prema nama, od kojih se vide samo tri, cetvrta je zaklonjena susednom zgradom postavljenom pod 90 stepeni u odnosu na nasu). Ova pojava ukazuje da ce se u kuci roditi dete koje ce porasti u velikog vladara (mi smo se rodili 2001., sto je jos uvek period sedmice). Legenda kaze da je porodicna kuca poslednjeg kineskog vodje Deng Sjaopinga imala upravo takve odlike. Oni koji zive u kucama sa takvom kartom trebalo bi da aktiviraju vodenu i planinsku zvezdu uz pomoc karakteristika vode i planine i drugim simbolima. Kombinacija bisernog niza ce utrostruciti aktiviranu srecu." Nemam bolesnih ambicija da mi neko od potomaka bude "veliki vladar", samo mi je bitno da su srecni, zivi i zdravi. Ovo sam prepisala samo zbog toga sto mislim da je to dobar uticaj, ali ne znam do kada "vazi", da li i kada prodje sedmica i da li i ako se preselimo. Na mapi mozete videti da je zaista lep polozaj zgrade. Takodje, istocna strana je nesto visa u odnosu na zapadnu, na kojoj je mala dolina sa osnovnom skolom i dalje sumicom. Zaista je lepo, i bilo bi mi zao ako ne uspemo da ispravimo sve nedostatke naseg stana tako da nam zivot u njemu bude mnogo bolji.
Ovo je bio jos jedan prilog mom dosadjivanju. Ali... zaista smo sada nestrpljivi.
Pozdravljamo Vas svo troje i do kuckanja.
Maya
PS: Mi bismo da udomimo naseg crnog macka. Ne mozemo da ga gledamo kako samuje bez macke i sl. Da li treba da ga zamenimo nekom drugom crnom zivotinjom ili da uzmemo nesto drugo sto bi otklanjalo negativnosti uperene ka nama? Zao nam ga je, ali ovako se samo pati u samoci, pa ne valja ni njemu, ni nama. Trenutno je na maloj terasi do spavace sobe.

Vrlo rado bih se slozila sa Vama no, objektivnim osmatranjem prostora jasno mozete uociti da vama nedostaju odredjene palate, sto je samo jos jedan dijagnosticki put da ocitate gde vam je uskracena podrska i mogucnosti, ne bih na ovom mestu ulazila u privatnost, ali ako samo malo bolje razmislite sami cete doci do istine.

Prosto odgovorite sebi na ptanje – Koliko je ovaj prostor bio plodno tlo za ostavrivanje porodicne harmonije i koliko ste u realnom zivotu osetili obilje mogucnosti u svim sferama koje su se stalno otvarale ka napretku zajednice? Kako su clanovi svoje zamisli realizovali, i da li je prostor potvrdio zivotnu filozofiju svakoga ponaosob kada se razmislja na temu sta je to uspesan partnerski odnos, i sta je to sto ste zeleli a sta ste dobili?
Svako je od nas svet za sebe, i svako zna sta zeli i cemu stremi, i sigurna sam da cete sami najbolje znati imate li bisernu nisku u zivotu.

I da rezimiramo na kraju: Prostor je i ranije uredjen sa definisanom jugoistocnom direkcijom, otuda su sve forme, boje i oblici i birani tako da postouju Pet Faza; Razlika se ogleda u onome gde je Natal kljucan a to je povoljna kombinacija letecih koja se podrzava zarad finansijskog blagostanja i medjuljudskih odnosa. Sto smo korigovali pozicijom trpezarije i izuzimanjem vodenog objekta. Sve ostalo predstavlja bazicnu postavku i i balansiranje i energizovanje sektora na osnovu Pa kUa i atributa za svaku direkciju. Tek kada se postavi da tako kazem "osnovni" Feng Shi, za sta je potrebno minimum godinu dana (iz iskustva kazem i u slucajevima kada se nemaju nikakva finansijska ogranicenja na putu realizacije) tek tada se krece na pracenje upliva pojedinih letecih zvezda na godisnjem i mesecnom nivou.

U toku primene feng shui-a na unutrasnji prostor vazno je da se vodi racuna o tome da promene budu postepene, zurba svih koji su cekali prethodno godinama i decenijama moze samo da kreira haos u okruzenju a samim tim i u zivotu. Otuda opet kazem, promene treba da budu postepene, da nakon svake protekne odredjeno vreme u kome ce prostor, zivot i organizmi navici na nov energetski tok. Proces aklimatizacije uvek zahteva odredjeno vreme i uvek je pracen pocetnim neuredjenim stanjem. Prosta je to ligika, primenjiva na sve sto postoji.

Mislim da jedan space clearing istovremeno izveden u svim oblastima i fokusiranje na odredjenu oblast tj. deo prostora je najadekvatniji pristup praktikovanju.

majra 

Site Admin