Practical feng shui for home - Malenka Feng šui

Pozdrav svima! Super Vam je tema pa evo i ja odlucih da Vam se pridruzim. sto se tice Feng shui ja sam totalni pocetnik ali dosta me to zanima. :P
Ako mogu i ja da zamolim analizu kao sto su bile na prethodnim stranama.
Ovo je plan nase kuce, jos nismo uselili ali planiramo uskoro.
ulazna vrata su na negdje oko 220 - jugozapad
http://www.mojastrona.photosite.com/~photos/tn/10450_1024.ts1186735465205.jpg
tu je veca slika plana - da ne uzimam puno mesta.
a tu manja
http://www.mojastrona.photosite.com/~photos/tn/10450_348.ts1186735465205.jpg
datumi rodjenja
muz - 7. 12. 1962. -
2
Kun
Big Earth
Dark Brown and Yellow
West
zena - ja ;) 5.12. 1968.
1
Kan
Water
Black
East
sin 27.07.1994.
6
Qian
Big Metal
White/ Gold
West
Vrlo mi je vazno za sina jer je on posebno dete. Ima probleme fizicke i mentalne prirode - nesto slicno kao autizam - da skratim - uvek ce biti ovisan od pomoci drugih osoba.
Njegova soba je ta sa leve strane. njegov prozor gleda na jug. Do njega je nasa spavaca soba, nas prozor gleda na istok. uzglavlje i mi i on imamo na severu. Desno od kupatila je radna soba mog muza (on sam zaradjuje, ja ne radim). Desno od radne sobe je soba za goste. Dalje desno je prostorija gdje je pec za centralno (na plin). Kraj toga, to gore - je prostorija za ves masinu i pranje-susenje vesa. To veliko je garaza - ulaz ima od zapada.
Sa desne strane od ulaznih vrata ulazi se u spajzu, iz nje u kuhinju. ostalo se vidi na slici sto je to.
Aha te stepenice vode gore u podkrovlje, tamo za sada nema nista - necemo koristiti. Stepenice su od betona ali na betonu je drvo - hrast, a na njih se ide tu sa ljeve strane - ne tamo od ulaza.
sto se tice boja;
kuhinja i dnevna soba su bez boje plafon beo
soba za gose bez - jedino taj zid iza kreveta boja graska, samo svetlije
soba za rad zuta
soba mog sina zuta - e tu jos planiram da mu nacrtam na zidovima neke likove iz bajki - neke vile i unicorna, ne znam jos tacno
spavaca soba - bez, jedino taj zid iza uzglavlja bordo - aha i ogledala su nasuprot kreveta (sad cete me skalpirati ;)
predsoblje je zuto
a taj dio hodnika gdje se ulazi u sobe i kupatilo isto zuta boja, trebalo je biti ogledalo nasuprot vrata od kupatila ali na srecu procitala sam neke Vase savete i nece biti ogledala,samo neki smedi ormar - neka boja ko sto su i vrata i stepenice..., ovde zovu to hrast
E valjda sam sad sve objasnila. :oops: Ako nisam dovoljno, cekam na pitanja. :PPP
Jos samo velika molba za savete i veliki pozdrav svima iz daleke Poljske.

Ja zaboravih da napisem, da je nasa kuca pokrivena krovom u septembru 2005. A gradnja je pocela 1.6.2005.
E imam jedno pitanje sto se tice kompasa. Da odredim tacno gde su moja ulazna vrata, treba li da stanem ispred vrata a kompas na usmerim prema vratima ili da stanem ledjima do vrata a kompas da usmerim prema ogradi ili kako? Kako se to meri? :roll: Jedni pisu tako, drugi drugacije i ne znam sto je pravilno i kako da to uradim da bude dobro.

Malenka: Ja zaboravih da napisem, da je nasa kuca pokrivena krovom u septembru 2005. A gradnja je pocela 1.6.2005.
E imam jedno pitanje sto se tice kompasa. Da odredim tacno gde su moja ulazna vrata, treba li da stanem ispred vrata a kompas na usmerim prema vratima ili da stanem ledjima do vrata a kompas da usmerim prema ogradi ili kako? Kako se to meri? :roll: Jedni pisu tako, drugi drugacije i ne znam sto je pravilno i kako da to uradim da bude dobro.

Imate uputstvo ovde : http://www.inter-caffe.com/lista-405-22.html

i molim Vas dostavite podatak koje godine je objekat izgradjen.

majra 

Site Admin

Ok, hvala.
Pitate kad je sagradjena kuca? Citala sam da se u FS racuna da je kuca sagradjena od momenta kad je pokrivena krovom. To je kod nas bilo u septembru 2005. godine. Prozori i vanjska vrata + vrata garaze stavljeni su Jun/Jul 2006. Inace jos nismo uselili, trenutno krecimo. Planiramo useljenje u septembru. Moze neki predlog za dobar datum za useljavanje. ;)
Evo i ovi podaci, trebati ce sigurno.
ulazna vrata su na 225 stepeni S/W
garaza je na 276 stepeni W
taj prozor gdje ce stajati stol i stolice, taj sto ima tri dela, taj u sredini se ne otvara - jeste na 197 stepeni S
pozdrav svima

Cure super ste. :klap: Evo ja Vas citam i citam pa kupila neku knjigu o FS. ;)
Idem sad da racunam. Otkrila sam na se nasa kuca izgradila u cilku 8. (2005/2006 godina) Sad idem dalje da trazim ostale brojeve... Bas mi dosta pomazu ta Vasa objasnjenja. Jer kad samo knjigu citam, malko mi to zbrkano. Svaki pocetak je tezak ;) al ovaj bar zanimljiv. :D

Ja se bila raspisala i napisala bas puno a ono me izbaci i sad nema nista od toga. :evil:
Ok, evo samo da pokazem 3 natalne karte letecih zvezda moje kuce, koje sam danas uradila uz pomoc knjige o FS.
Ta gore levo je od strane tog isturenog prozora, koje sam odabrala za Front doma.
Gore desno je od strane garaze, a dole je od ulaznih vrata - tamo su dvije karte ale to je jedno te isto, samo sto sam morala da malko preokrenem da pravac gledanja i pravac pruzanja ne budu tako na coskovima... to se onda rotira da ispadne tako kao s desne strane
Jos ne znam objasnjavati sto te kombinacije brojeva znace.., nesto malo sam citala i neke me brinu.., ali cekam dok se nesto vise naucim, da ne bi sad u neznanju da donesem, neke krive zakljucke.
Imam pitanje da li kombinacije brojeva koje ispadnu na tarasu, da li one vrede ili se ne uzimaju u obzir ? to je kao izvan kuce a ne unutra, ali iapk je pod istim krovom, jer to je pokrivena tarasa i sad ne znam, jel se racuna il ne
evo natalne karte
natalne karte
dok me ne prekine opet, saljem :D

Re: Malenka

Mala pomoc:

Natalna karta Vaseg doma :

http://img54.imageshack.us/img54/9969/malenkahr6.jpg

Ci raspodela za 2007 godine, sa distribucijom za period do 8 avgust - 8 septembar:

http://img404.imageshack.us/img404/130/flyingstarfs0807tthumbgj8.jpg

Srecan pocetak rada !

majra 

Site Admin

E puno Vam hvala. Ocigleno negde sam pogresila kad je meni natalna karta ispala drugacije, ali ne znam gde. :???:
dobro sad cu da probam malo sama da vidim da lu cu bar nesto iz toga uspeti da izvucem. :oops: Ja sam totalan pocetnik, imam knjigu od par dana i to je sve.
Kad malo proprckam i nesto mi od svega toga izadje, napisati cu da vidite kako mi ide i da me popravite tamo gde gresim.
Ne znam nazalost sto je to taj Ci raspodela na 2007, nista mi to ne govori. :oops:
ali probati cu da natalnu kartu stavim preko plana kuce i da vidim sta mi govore kombinacije zvezda i u kakvom su donosu sa zvezdom svakog od nas - stanara.
Jos jednom puno hvala i idem ja da malo radim, da promrdam celije... ;)

Majra jeste li Vi uzeli kao front ulazna vrata kuce? Izgleda mi da jeste. Ne znam bas kako da tu kartu stavim na plan. :oops: Ta nasa kuca je uska a duga.
kombinacija brojeva 7/4/1 ispala mi na terasi a kombinacija 5/2/8 ispred ulaznih stepenica :???:
U tom slucaju nista nemam u kupatilu, sobi za goste, kuhinji, veliki deo dnevne isto nema nista. Ne znam kako da ocenim te prostorije...
Bolje da ja pricekam na Vasu analizu. Izgubih se ja totalno... :(
Aha, zasto se uzeli od ulaznih vrata? Meni se cini da kuca ne gleda na tu stranu, vise gleda na jug, tamo gde nema nista samo polja, mislim da bi to trebalo da bude pravac gledanja... :roll: Bas ne znam. Sve mi sie brka. :lol:

Demarkacija prostora

Malenka, krenucu redom da bismo bili sistematicni u pristupu i obezbedili se od nepotrebnog spoticanja:

1. docrtajte tlocrt do pravilnog (pravougaonog oblika)

2. Povucite dijagonale iz uglova i nadjite srediste

3. Obelezite nulti stepen severa i kroz centar povucite pravu da dobijete na drugom kraju jug

4. Zatim pod pravim uglom u odnosu na nju nacrtajte pravu koja oznacava pravac istok - zapad

5. Krecete sa obelezavanjem svakog pravca (dakle imate nulti stepen severa i to vam je simetrala za ugao od 45 stepeni koji on zaklapa, zamislite ga kao trougao u kome linija severa pretstavlja hipotenuzu na osnovu ); kada obelezite ugao koji poklapa sever, dalje idete samo po kruznici - dakle dobijete osam delova tj kompasnih direkcija.

6. Pravac gledanja kod Vas su ulazna vrata tj to su uvek ona vrata koja nas dele od spoljnog okruzenja ili eventualno ako ulazite kroz garazu ( nadam se da ne), to onda naznacite.

7. Sada pristupate analizi unutrasnjosti kuce tako sto shodno kompasnoj direkciji na tlocrtu (dakle u svaki trougao) unesete pripadajucu kombinaciju

8. Nakon toga kada malo osmotrite prostor, a vi mozete i da se setate lepo kroz kucu i da zamisljate da ste miris koji plovi iz jedne u drugu prostoriju doma, tako bi trebalo da dozivite kretanje energije, vijugavo, zastajkujuci pred strukturama na koje nailazi ( probajte i taj ogled sa mirisom recimo esencijalnog ulja u gorioniku pa osetite kako i kuda se siri, gde je jaca akumulacija a gde slabija i kao rezultat tog dozivljaja vrsite demarkaciju prema izgledu prostorija. Pri tome imajteu vidu da svaka prostorija (pa i terasa) ima svoju kombinaciju brojeva, pri cemu se moze desiti da se ista kombinacija nalazi u dve prostorije naprimer, ostava i kuhinja.

8. Zatim osmotrite kako je rasporedjena energija shodno trigramu kuce i na kraju vrsite sintezu.

8. Tabela koju sam Vam dala ima:

  • veliki broj u sredini - periodicna zvezda
  • levo gore mali broj - planinska zvezda
  • levo gore mali broj - vodena zvezda

9. Zuta tabela je raspored brojeva letecih zvezda za 2007 i obelezeni mesec; on obicno u knjigama bude upisan desno dole uz periodicnu zvezdu.

Radite samo polako, i veselite se jer citate zanimljivo stivo, kada se materija slegne imacete drugaciju percepciju, jako me raduje Vase angazovanje i naravno da cemo izaci i mi sa predlozima i komentarima, do tada samo pisite tu smo da zajedno iznadjemo resenje - najlogicnije.

majra 

Site Admin

Black Hat & Xuan Kong Feng Shui

Majra hvala vam puno za savete. Moram ipak malo da odmorim od toga, imam glavu ko balon. :lol: Previse informacija odjednom, vec sanjam brojeve i natalne karte. :shock:

Ma ta knjiga koju citam je nesto drugacija, ne znam, to drugacija metoda. :???: (mislim da je to Xuan Kong Feng Shui , a to sto Vase jeste Black Hat, tako sam bar prosvrljala po netu da nadjem razliku)
Tamo se ta natalna karta jednostavno stavlja preko plana kuce, onako kako je. Jedino sto treba da se pazi gdje je front.

Aha, gledala sam zasto je meni i Vama izasla drugacija natalna karta. Ako pogledate na te natalne karte sto sam dala linka, vidjeti cete da su nase karte u stvari iste. Jedino sto u knjizi koju citam, savetuju da kad front (to sto kod Vas pise - facing) ispadne tako u cosku da se onda to popravlja, rotira tako da bi ispalo u sredini. Zato sam ja rotirala i spalo je drugacije. :roll:
Citala sam kako se to objasnjava i sve mi se brka.

Ko koga podrzava, ko koga iscrpljuje ili nisti. I sta uraditi kada za nakoga nisu dobre neke kombinacije, a pogotovo mi se spetljalo kako uraditi da tome nekome se poboljsa a da u isto vreme drugome ne stetimo. Meni se cini da su to godine prakse. I stalno prosirivanje horizonata.

A sta ja znam, nisam ja vozac samo zato sto sam sjela u auto. ;) Al' cu tu da proviravam i dalje, da polako upijam novosti. Divim se ja vama, gde ste Vi to sve skupa smestili. ;) Ajd' pozdrav svima, idem odmarati 8)

Majra, Vi ste mene zarazili. :lol: Evo stvarno se preko noci sleglo. ;)
Za pocetak napravila sam natal.kartu za nas stan. Zivimo tu vec 15 godina, pa mogu bar da usporedim jer znam kako nam je bilo.
Za sada imam samo to
http://www.mojastrona.photosite.com/~photos/tn/10476_348.ts1188298968370.jpg
Ako kliknete na sliku, povecati ce se.
Nemam jos analize. Moram se jos uciti kako se to radi.
Za sada samo toliko, da vidim jer mi dobro ide i gde da se popravim.
Jel znate neku stranu gade da procitam o znacenju tih brojeva. imam u knjizi ale htjela bih opsirnije.
Pozdrav svima, a Vama Majra, hvala na podrsci. :D ;)