Uredjenje, planiranje i renoviranja po feng šui - Koki 01 Feng šui

energetski uplivi

Na mestu gde je nacrtan akvarijum nalazi mi se veliki TV i u centralnom delu trosed dvosed i fotelja(tj. bas u jugozapadnom delu). Na mestu gde je nacrtan tv nalazi nam se biblioteka, drvena polica prepuna knjiga i veliki pisaci sto mog supruga na kome se nalazi laptop.

Sve navedeno je sasvim u redu, s tim što treba da vodite računa o sadržaju koji se prikazuje na TV-u, čak i tamo slike erupcije,vatre, eksplozije i sl. nisu dobrodošle.

Ono što je važno izmeniti je pozicija lap topa, tj radnog stola.

Naime, kombinacija zvezde 2 i 5 koje su neuvremenjene, da kažem enerije koje nam nisu naklonjene, sa periodičnom zvezdom 1 vodom - zemlja blokira vodu. To je kontrolišući odnos uz kombinaciju koja nosi mogućnost bolesti ušiju, bubrega i genitalija. Pokretni metal (tipa sat sa zvonom ili klavir, ili sat sa metalnim klatnom) je potreban da bi se suprotstavio ovom uplivu. Metal će povezati zemlju i vodu, obrćući ciklus ka produktivnom. A sve dok je vodena zvezda neuvremenjena poželjno je oskudno koristiti ovaj prostor.

Naznačila sam mesta gde postoje povoljni uslovi za prosperitet pa ako suprug radi na lap topu neka u vreme rada prosto se premesti u neko.

Ovaj mesec ovde ima povoljnih upliva i verujem da u ovom trenutku vam ovo izgleda malo kontradiktorno što sam napisala za ovu oblast, no to je samo dok povoljna zvezda 8 pravi ovde upliv i pruža mogućnost za finasijsku dobit.

Što se toče dečijih soba, slobodno uradi ovako kako si napisala, ne moraju biti potpuno bele, i dobro je da uvedeš neke od njihovih boja, a s obzirom da je kod sina istok, izvorno jel elemenat Drvo plava / voda hrani osnovni elemenat.

Kao sto vidis centralni deo kuce mi je na hodniku od stepenista kuce. Mislim da to nije dobro i uvek se trodim da mi to bude besprekorno cisto, ali mi je taj deo kada stanem tu vrlo hladan i prazan i ne znam kako mogu da ga oplemenim, posto sam svesna da mi je centar celog naseg stana, i bas me to muci.Sta da radim tu.

Stavite laganu pamučnu okruglu prostirku sa resama, zelene svetle boje, poput onih indijskih koje mogu da se peru u mašini za rublje, i luster/plafonjeru koji ima pet manjih svetiljki, može i onig nisko voltažnih pa usmerite svaku ka jednim vratima i ka stepeništu.

majra 

Site Admin

Osam godina

Evo mene opet posle nekoliko godina na stranici. Draga Majra i svi zaljubljenici u Feng shui, poznajemo se osam godina. Moram reci da sam za ove godine mnogo bogatija duhovno a moram priznati i materijalno u odnosu na 2007 kada smo se prvi put sreli i upoznali.Iako nisam bila aktivna na svom profilu redovno sam pratila Majru i celu stranicu i moram priznati da sam mnoge stvari, pravila i nacin zivota usvojila i primenila u svom zivotu.

Posle osam godina i Majrinih preporuka za uredjenje koje sam primenila mislim da je doslo vreme da ponovo nesto promenim u stanu, jer to tako osecam. Znam da je vreme jer me nesto steze i ne prija u stanu.

Ima i malo izmena jer smo natkrili terasu na koju se izlazi iz dnevne sobe, odnosno mislim da smo natkrili nedostajuci jug, pa sam mislila da Majra ako moze ponovo pogleda i da mi sugestiju i predlog za eventualne prepravke, kako bi sve bilo kako treba.

Ponovo cu postaviti tlocrt, pa ako moze analiza, bicu Majri zahvalna puno. Majra je osoba koja se nalazi u mom zivotu i ima posebno mesto u mom srcu i beskrajno sam joj zahvalna za sve.

Podaci za dodatne sugestije

Kucu smo poceli da gradimo 1990. Uselili su se 1995, a ja i moj suprug smo se uselili 1997. godine. Da te podsetim da zivim u privatnoj kuci zajedno sa mojom svekrvom koja je na spratu iznad nas a brat od mog muza sa svojmo porodicom zivi u prizemlju.

Pono sam ocitavala kompasom ulaze, i ulaz u kucu mi je isti kao sto sam i ranije rekla 158 JI.

http://i.imgur.com/gHCgO3El.jpg

Ulaz u novi deo (mozda vise i nije novi deo) gde nam je dnevna soba je 71 E, a gde su nam spavace sobe je 244 JZ. Ne znam zasto nije isto kao ranije ali sada sam merila kompasom sa mobilnog telefona i mog i suprugovog i isto nam pokazuje. Mnogo me nervira stto nemam jedna vrata kao ulaz u stan vec nam je podeljen sa dvoja vrata ali to ne moze da se promeni nikako.

Kada stanem na stepeniste prvo na hodniku i gledam napolje ocirtavam 148 JI. Ovo sto smo natkrili tj. balkon smo ofarbali u belo jer nam je to bila jedina boja koja je dolazila u obzir sto se tice mene i mog supruga, tj to nam se najvise svidjalo. Pa ako smo pogresili daj da lecimo.

http://i.imgur.com/HXsa2Fkl.png