Uredjenje potkrovlja po feng šui - Kika Feng šui

Natalna karta doma

Radovi koje navodis su uneli promenu u orjentaciju ulaza, a sam period gradnje zdanja mislim da istima nije promenjen; no, kako se promenulu kompasna direkcija samim tim i natalna karta trpi izmene; da bismo odredili trigram doma i stekli uvid u kombinacije leteih zvezda neophodan je precizno ocitan kompas na ulazu.

Svakako da je natalna karta ovako dobijena najpouzdaniji pokazatelj za uspesnu lokaciju vodenog objekta, i mislim da je najbolje tako mu iznaci poziciju, prosto da spojimo lepo i korisno ;)

majra 

Site Admin

Majra, ulaz se nalazi na 295 stepeni, ja mislim da je to NW1, jel treba jos nesto?

Numericko mapiranje sektora doma i analiza

Kada uradite podelu prostora na tlocrtu jednostavno izvrsite po sektorima numericko mapiranje i sagledavajte medjusobne odnose faza u svakom sektoru;

http://img357.imageshack.us/img357/2706/kikanatalky2.jpg

Ukoliko osmotrimo centralno mesto jasno se uocava da odnos planinske i vodene zvezde ne podrzava harmoniju u domu, sto znaci da na osnovu perioda gradnje doma sustina kuce podrzava neslogu; kako centralno mesto ne predstavlja prostor vec «mesto» gde se nebeska i zemaljska vitalna energija ovaplotila i stvorila dom odredjenog tipa, zvezde ne mogu biti uravnotezene jednom od faza tj. elemenata vec je neophodno uravnoteziti zvezde koje ispunjavaju okolnih osam sektora.

Ako iz karte osmotrimo sektor SZ (ulaz) imamo kombinaciju: 4P (drvo); 8V (zemlja) 7T (metal)

Drvo opterecuje zemlju, veoma povoljan broj 8 smesten u vidu v.zv. ili na strani bogatstva cini ovo podrucje odlicnim za finansijski uspeh , no da bi povecali sanse potrebno je uvesti lek u formi vatre da bi povezali drvenu i zemljanu fazu a ujedno ce iscrpljivati los uticaj vladajuceg broja 7 (metal); ono sto nije povoljno je da u ovom prostoru bude deciji kutak a ako prosirimo pogled na ceo tlocrt dakle nije povoljno za deciju sobu jer bi sledile ucestale povrede usta, zuba (usne duplje) i grudi.

Zato se treba postarati da ispred vrata bude dobro osvetljenje i obasjan ulaz, kristalni luster ili crveno staklo a unutra posebno kada imate upliv na mesecnom nivou zvezde drvne faze treba dodatno u ovom sektoru osnaziti vatru ( svece, prizma, mirisni stapici, indijaska crvena, motiv sunca, leta...); Na ovaj nacin se sagledava svaki sektor ponaosob.

Ako razmotrimo sada gde bi bilo najpodesnije postaviti akvarijum, onda shodno periodu 8 posmatramo povoljnu vodenu zvezdu i mozemo zapaziti da se ona nalazi na ulazu i da smo je vec podrzali prethodno iznetim; no da bismo pozicionirali u prostoru vodeni objekat koji ce osnaziti povoljne vodene zvezde koje za dati period cini 8V i 9V ; i ako uocimo da se 9V nalazi kao vodena u poziciji zapadnog sektora (3P 9V 8T) drvo stvara vatru, i ova produktivna kombinacija implicira postavljanje vodenog objekta da bi se aktivirale vodene zvezde i bez obzira na fazu odnosa izmedju vode (unapredjenje), 9 vatre i 8 zemlje (vodene zvezde), vodu aktiviraju korisne zvezde sto su za period u kome se nalazimo (8, 9 i 1) zbog svega ovoga pozeljno je napraviti integraciju tako sto cete u sam ulaz da prepokriva najveci deo ova dva sektora postaviti prostirku indijski crvene boje i plasirati akvarijum tako da bude bogat kamenjem, biljkama i da ima svetlo crveno usmereno ka plafonu. Ja sam na tlocrtu isprekidanim linijama identifikovala ova dva sektora, a tacka na koju bih plasirala akvarijum poklapa sadasnju poziciju zvucnika i dela komode na kojoj je tv aparat.

http://img230.imageshack.us/img230/4434/spa0931lx4.jpg

Ukoliko zelite da se usmerite na poboljsanje medjuljudskih odnosa sagledavate – fokusirate se na planinsku zvezdu na isti nacin i po istom koncepti ocitavate odnose letecih zvezda po sektorima. tj za period u kome smo snazite povoljne (9, 8 i 1) da podrzite dobro zdravlje i harmonicne odnose, a u sektorima sa nepovoljnim aspektima je pravovremeno iscrpite primenjujuci lekove za pet faza cija.

majra 

Site Admin

Majra, hvala na odgovoru, moracu malo da izanaliziram kako sve da uklopim, sve ima smisla i podudara se, ali jedino je problem sto ipak akvarijum ne mogu tu staviti jer je vecih dimenzija i ne moze stati?

Da li mogu tu staviti neku mini fontanicu, posto je povoljno mesto za vodeni objekat, a da akvarijum stavim na neko drugo mesto. Ili da TV premestim kao sto si pre rekla (ako to jos uvek vazi) na zid levo od vrata gde je sada dvosed pa da onda tu smestim akvarijum skroz levo, jer taj deo spada pod SZ kada se dnevna soba izdeli na 8 delova, i onda u tom delu se nalazi povoljna vodena zvezda 8, ali onda to ispada da je vodeni objekat sa desne strane?

Imas li jos neki predlog, jer upravo mi je problem malog prostora, pa je nezgodno sve uklopiti. I ako mozes da mi napises znacenje kombinacije letecih zvezda 6/6, jer u tabeli ne nalazim tu kombinaciju? Puno pozdrava!

Jacina brojeva je razlicita u razlicitim periodima

Akvarijum generalno ima povoljnu poziciju u ta dva sektora i na nivou celoga stana. Pozicija jeste odgovarajuca koju ste naveli na mestu sadasnjeg tv aparata; (tv aparat je elemenat metal pa pri razmestaju imajte to u vidu) kada se okrenete licem iz sobe vasa desna strana je u poziciji lezaja; ako je akvarijum vecih dimenzija ja se ne bih opredelila i za uvodjenje jod jednog vodenog objekta, nikada jedan elemenat ne treba da dominira, i naravno svima je poznat efekat nezadrzive vode zato treba imati meru.

Kombinacija letecih zvezda u sektoru SI: 6P 6V 5T – nosi neuvremenjene zvezde metal 6 saperiodicnom nepovoljnom 5 zemlja pa iako zemlja stvara metal periodicnu treba iscrpiti;

Ako analizirate kombinaciju jasno je da se dve faze metala medjusobno pomazu i ukazuju na teznje za sticanjem moci, ali 6 u periodu u kome se nalazimo ima bezivotan ci, koji nosi mogucnost zakonskih parnica i rasprava sa posledicnom nervozom i glavoboljama, a cesto umeju da ih prate i tegobe u disanju koje se opisuju u zargoni “ nedostaje mi vazduha”; otuda se preporucuje da se ova oblast izbegava u smislu duzeg boravka u njoj a u cilju “ozivljavanj” bezivotnog cija poseze se za ciklusom elemenata, no periodicne ja ne bih snazila izvorom vec bih radije potencijal snazila metalnim elementom.

majra 

Site Admin

Pozdrav majra, imam jos par pitanja za tebe, ako nije problem.

Stiglo je na red da postavim i ono osvetljenje na kosine u potkrovlju, a ti si mi prilikom naseg zadnjeg razgovora rekla da trebas pogledati koji bi broj svetiljki bio potreban, pa ako nije problem da mi odgovoris na to.

Napomenula bih, ako je uopste to vazno, da se u decijoj sobi trenutno nalaze dve plafonjerke, ali nisu na kosinama, a u spavacoj sobi jedna.

Zatim - koja boja prostirki za kupatilo dolazi u obzir, i da li umesto crvenog svetla ispred ulaznih vrata mogu da stavim crveni otirac? Pozdrav i hvala unapred!

Majra, jel moze meni odgovor na ovo prethodno pitanje? Ja bila strpljiva i cekala i cekala, a ono nista, pa hajde da te podsetim ;) Pozdrav!

kika: Pozdrav majra, imam jos par pitanja za tebe, ako nije problem.

Stiglo je na red da postavim i ono osvetljenje na kosine u potkrovlju, a ti si mi prilikom naseg zadnjeg razgovora rekla da trebas pogledati koji bi broj svetiljki bio potreban, pa ako nije problem da mi odgovoris na to.

Napomenula bih, ako je uopste to vazno, da se u decijoj sobi trenutno nalaze dve plafonjerke, ali nisu na kosinama, a u spavacoj sobi jedna.

Zatim - koja boja prostirki za kupatilo dolazi u obzir, i da li umesto crvenog svetla ispred ulaznih vrata mogu da stavim crveni otirac? Pozdrav i hvala unapred!

Povoljan broj svetiljki je sest, i neka budu usmerene navise, znaci ne ka podu.

U kupatilo mozete staviti i koralno crvenu prostirku, kvadratne forme, da nema cvetni motiv, a moze biti cupava.

Nemojte se opredeliti za crveni otirac, radije u neposrednoj blizini vrata postavite sliku na kojoj je prikazano polje suncokreta sa po kojim makom, neka to bude neka minijatura.

majra 

Site Admin