Primena principa feng shui na dom - agata i Draganak Feng šui

novi razmestaj

Dragana,

sto se tice pozicije kreveta u spavacoj sobi i radnog stola, vodi se pripadajucim Kua brojem od decaka gde shodno njegovoj zvezdi po rodjenju - 5 zvezda Zemlja ( SI, SZ, Z, JZ) vrsi i odredjivanje pozicije. Ono sto je preporuka za dobar i miran san je zauzimanje (orjentacija uzglavlja) u cetvrtom povoljnom pravcu odnosno jugozapadu, tako da pozicija u ktajnjem desnom uglu se cini potpuno odgovarajuca (paralelna sa duzim zidom), a radni sto orjentisi ka prvom povoljnom pravcu tj. severoistoku.

Sto se tice fontane, u cilju podrske finasijskog prosperiteta treba podrzati vodenu zvezdu 8 koja se nalazi u kombinaciji ju jugozapadnom sektoru, i stoga nadji u dnevnoj sobi jugozapadni sektor pa tamo plasiraj. Ono sto treba voditi racuna je da bas ne radi jel kada seovde spava, probaj da je ukljucujes dnevno pa prati. Malo je prosto potrebno i iz prakse videti kako se stvari razvijaju, jer treba biti svestan da ce dnevna sada sluziti ako sam dobro razumela i kao spavaca tebi i suprugu.

Mislim da bi u kuhinji posebno trebala pobrinuti o svim elementima koji se nalaze u jugozapadnom sektoru, i iskoristiti ranije sugestije za aktivaciju. Mozda za pocetak da ako prostor dozvoljava probas dislocirati fizider, ali ako ne, onda zaista vodi racuna da se nalazi u besprekornom stanju, da nema leda, i nije pozeljno da se u njemu drzi izlozeno povrce.

http://img829.imageshack.us/img829/2673/fengshuimapa.jpg

majra 

Site Admin

novi razmestaj

Draga Majro,

hvala puno, puno... Kao i uvek tvoji odgovori su dragoceni. Krevet orjentisan, pravilno. Ali radni sto nema sanse da bude na SI. Jedino da ga stavim na zapad, pa da gleda prema SI, a tako i gleda prema vratima? U sobi je bas malkice SI, a i deo pokrivaju vrata. Ako sto stavim na zapad da gleda ka zidu, onda su ledja okrenuta ka vratima...Fuf.. U JZ sektoru mi je sad polica, ali otvorena u beloj boji. Zamrzivac sam pomerila malo desno, tako da na zapadu. A mali frizider mi je na istocnoj strani. Jel malo da dekorisem JZ kuhinje? Samo me jos zanima sta cu sa onim velikim cvetom, da li da ga ostavim na I, ili da ga stavim u SI ili SZ ugao. :? Nadam se da ce promene ici na bolje :)
BISOUS.....http://s13.rimg.info/219e768654c76da70d6700a10dd5e34a.gifhttp://s12.rimg.info/f9e7e0291aac568ebb426ac93ca0c916.gif