Primena principa feng shui na dom - agata i Draganak Feng šui

Cao, Majra i ostali poklonici feng shuija!

Nova sam na forumu, do sada sam samo citala ono sto ste vi pisali. Naisla sam na mnogo pametnih saveta, mnoge sam i primenila, a sada bih htela da zamolim Majru da ona ,,proseta" kroz moj stan i da mi da konkretne savete. Lepo sam napravila tlocrt, odredila (kompasom) strane sveta, ali sta mi to vredi kad tu sliku ne mogu da posaljem :cry:
Sve sam uradila onako kako ste opisali u uputstvu za slanje slika, ali je problem kad se otvori prozor Image Shack. Elem, nigde nema konkretnih kodova kao u uputsvu, pa ne znam kako cu dalje. Sta treba da iskopiram i da zalepim u svoju poruku?
Dok cekam odgovor, evo podataka koje si ranije trazila: ja sam rodjena 14.02.1962, suprug 29.04.1961, sin 09.08.1986, cerka 06.06.1995.

Stanujemo kao podstanari u dvospratnoj kuci. Kuca ima zajednicki hodnik, nas stan je na prvom spratu. Na istom spratu je jos jedan stan u kome sama zivi jedna zena. Iznad nas je gazdin stan, a ispod je poslovni prostor, kancelarije nekog preduzeca koje se bavi prodajom laminata.
Kuca je na raskrsnici, ulice su slabo prometne, to je relativno miran deo grada.

Jos nesto malo o nama ukucanima: suprug radi, ja imam neki jadan privatni biznis, sin radi i studira, a cerka je osnovac. Mislim da smo slozna porodica, dosta smo vezani jedni za druge, jedino nam sa novcem ne cvetaju ruze :?

Eto toliko za pocetak. Cekam savete u vezi postavljanja tlocrta i onda cu napisati nesto vise o samom stanu.

Nadam se da ću sada uspeti:

[URL=http://img201.imageshack.us/my.php?image=presentation8.jpg][IMG]http://img201.imageshack.us/img201

Ako je to - to, sada mi samo ostaje da cekam dalje instrukcije. Samo jos ovo: na ulaznim vratima sam ocitala 197 stepeni

Ha, ko nema u glavi, ima u prstima: kuca je detaljno renovirana, narocito stan u kome mi zivimo, u julu 2005, a mi smo se uselili 1. avgusta 2005. Mi smo, zapravo, prvi koji tu stanuju, jer do tada taj deo nije do kraja bio zavrsen

slika tlocrta

niste iskopirali u potpunosti link sa imageshack.

majra 

Site Admin

Tlocrt stana, feng shui uredjenje

Joj, evo ponovo cu

http://img233.imageshack.us/img233/62/presentation8.jpg

Drago mi je da ste tu, Majra! da li je sada dobro?

Uredjenje po Feng Shui metodi

Agata,
tlocrt je dobar, samo jos kao podatak pozeljno je da navedete da li su mokri cvorovi na svim spratovima u jednoj vertikali?

majra 

Site Admin

Jesu, bar ovi koji imaju veze sa mojim stanom. Jedino mislim da je nesto drugacije uradjeno kod ove zene koja zivi na istom spratu sa nama, posto je njen stan drugacije okrenut

feng shui zivotnog prostora

Bilo bi dobro ako ste u mogucnosti samo da proverite da li je kupatilo iznad kupatila i kuhinja iznad kuhinje. Pitajte vlasnika ;)

majra 

Site Admin

Jeste, nas stan, gazdin stan i ovja prostor ispod su potpuno jednaki sto se tice mokrih cvorova

Uredjenje po fenh shui

Jos jedan pozdrav Majri i ostalim clanovima ovog foruma!
Nedavno sam dostavila tlocrt stana sa molbom za pomoc oko uredjenja, pa pretpostavljam da treba da malo i opisem enterijer tog stana kako bi Majra mogla da mi da konkretne savete.

Predsoblje: desno od ulaznih vrata nalaze se dva ormana za garderobu, na njima su kutije sa nekom (neophodnom) dokumentacijom. Te obicne kartonske kutije sam oblepila lepim zelenim papirom, tako da dosta pristojno izgledaju. Na jednoj od njih je zalepljen mali drveni brod, okicen raznim dragocenostima (eto, nesto sam naucila i primenila i sama). U nastavku tih vecih ormana je jedan manji, u njemu stoji obuca. Pravo od vrata je vesalica za jakne. Ona je fiksirana za zid. Do nje se nalaze vrata od kupatila, ne bas direktno u odnosu na ulazna, ali su ipak naspram ulaznih. Na zidu prema dnevnoj sobi je ogledalo, u njemu se ogleda jedan od ormana. U uglu levo od ulaznih vrata je metalna vaza i u njoj lepe vestacke ruze. Predsoblje je mracno, pa je to jedini nacin da u njega unesem malo cveca.

Dnevna soba: to je meni i suprugu ujedno i spavaca soba. Desno od vrata je niska polica sa tri saksije cveca, a do nje stocic sa keramickom cinijom, kadionicom i svecnjakom. Levo od vrata je saksija sa cvecem. Ispod prozora je fiksirana pec na gas. a izmedju dva prozora polica okacena na zid. Iza dvoseda zid je visine oko jedan metar, na njemu cvece.

Kuhinja: radni element je na severnom zidu, do njega sporet, pa opet radni element. Sudopera, masina za sudove i zamrzivac su na istocnom zidu, a frizider bas naspram sporeta. Znam da to nije dobar polozaj, ali je nemoguce postaviti ga na drugo mesto.

Nadam se da je prema tlocrtu jasno sta je sta u trpezariji i decjoj sobi. Svi kreveti se razvlace za spavanje.

Kupatilo i wc su odvojeni, ali nema vrata izmedju. Plocice su zelene, ostali elementi beli.

Kuca je u mirnom delu grada, na raskrsnici. Ispod prozora je slabo prometna ulica, a paralelno sa ulaznim vratima ulica ide nizbrdo.

Nadam se da nisam preterala sa duzinom poruke i da ce ovo pomoci Majri, ciji odgovor cekam.

Analiza i predlozi za prostor clanice - agata

Zvezda po rodjenju:

Agata: 4 zvezda Drvo
Suprug: 3 zvezda Drvo
Sin: 5 zvezda zemlje
Kci: 1 zvezda Vode

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

-Agata: 1 zvezda Vode, 3 zvezda Drvo, 9 zvezda Vatre (bela, boja zelenog zada, purpurna)
- Suprug: 1 zvezda Vode, 3 zvezda Drvo, 9 zvezda Vatre
- Sin: 9 zvezda vatre (purpurna)
- Kci: 6 zvezda Metal (bela)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 1 zvezda Vode
- 3 zvezda Drvo
- 4 zvezda Drvo
- 9 zvezda Vatre

Shodno uzajamno harmonicnim zvezdama da bi ste uskladili prostore namenjene zajednickom boravku pozeljno je da bude dekorisan pravouganim oblicima, mekim vijugavim linijama i uzorcima, lepo odnegovanim i aranziranim cvecem i sve to u bojama Vode, Drveta i Vatre (crna, modro i moranrsko plava, svetlo plava, zelena, ruzicasta i purpurna). U kompasnu direkciju ulaza u svrhu balansiranja prostora bojom preporuka je da se u oblasti:

- zapada i severozapada upotrebi zuta
- jugozapada i severoistoka bela.

U oblasti ka severu, istoku i jugu su pozitivne i ne zahtevaju specijalan tretman. Mozete upotrebiti paletu bojashodno nameni prostora ili uzajamno harmonicne zvezde ili boje zvezde po rodjenju i srecnih zvezda u oblastima gde zelite.

Metafora:

Bezbroj zivotnih formi ovaplocenih na zemlji

Pravovremene mogucnosti ce zakucati na vasa vrata, blagosloveni ste nebesima neometanom kreativnoscu. Imacete srece i sposobni ste da preokrenete negativne uslove u pozitivne i to ne samo za vas nego i za druge. Pomaganje drugima odslikava nebeski blagoslov i ako se drzite zlatnog pravila bicete duboko postovani.

Napomena za Agatu: Razvijate pozitivnu veru koncentrisite se na svoja delovanja i napore i uspecete u realizaciji svakog cilja. Sa strpljivim i inteligentnim planiranjem bicete u stanju da izgradite bogatstvo koje ce vam pruziti sigurnost. Morate biti dosledni i posveceni donekele i sebicno samo sebi bar jedno vreme, u ono sto budete srcem verovali to cete i dohvatiti.

Osmatrajuci prostoru celini uocava se usecena oblast juga i delimicno istoka sto ukazuje da je elemenat Vatre van ravnoteze ili preslab imlikacije ovakvog useka se manifestuju kroz nedostatak paznje i izvesnu fizicku i emocionalnu hladnocu, nedostatak radosti, jednako kao i losu cirkulaciju i tegobe sa vidom. Da bi ste sanirali ovaj deo prostora zid u decijoj sobi oznacen strelicom treba da bude u jasnoj , jang intenzivnoj ali suptilno izabranoj boji kao sto je boja ljubicice ili lavande. Potom, delimicno suspregnuto Drvo ukazuje da je i ovaj elemenat suspregnut sto daje osecaj stesnjenosti, konfuzije, dovodi do blokade emocija, i stalnog osecaja da ste u zamci zarobljenosti upotrebite u kupatilu na naznacenom mest vertikalno illi pravougaono ogledalo za zelenim ili plavim ramom.

Potrudite se da deo stepenista i ulaza bude dobro osvetljen cak i nocu bar tri casa, potom bih vam skrenula paznju na na dokumentaiju koju drzite tik u ulaznom delu, tople preporuke su da ih izmestite u dnevni boravak i ako su to dokumenta koja imaju veze sa poslovanjem vase privatne firme onda ih pozicionirajte u vasu najbolju kompasnu direkciju na osnovu Kua broja, svakako cete se sloziti da je simbolika vise nego ocigledna, jer iako ste se potrudili da ih odlozite u primerene kutije one su vama „nad glavom“, prosto „zidate“ pregradu izmedju vas i prijatelja cija bi vam pomoc dobro dosla a verujem i kada je potrazite da ili je nema ili stigne prekasno. Ormaric sa obucom odrzavajte besprekornim, i biljku vestacku uklonite sa tog mesta; naime kako ovde imate izuzetno povoljnu kombinaciju letecih zvezda koja delimicno zalazi i u deo decije sobe (juzni sektor) trebali bi ste osnaziti njenu povoljnost slikom, adekvatnim intenzivnim osvetljenjem, kristalnim lusterom, lampom i sl... pozeljno bi bilo da ima visuljke koji lagano zveckaju i vodite racuna da u ovom delu radije se opredelite za skotski deze no za bogat cvetni uzorak . Pri izboru motiva za slike (rana jesen, zetva, feniks, sunce na zalsku, polja suncokreta sa po kojim makom... veliki format, zlatan ram), moze to biti i neki zidni cilim... stara platna, japanski pejzazi... vodite se ciklusom elemenata kako su obe zvezde zemlja u proizvodnom ciklusu joj prethodi vatra, to neka vam bude smernica za kolorit koji treba da dominira.

Takodje kako je dnevni boravak namenjen i odmoru u prostoru se jasno uocava mnogo biljaka, ne samo sa gledista fizioloskih procesa, vec i sa aspekta odnosa elemenata. I vi i suprug pripadate elementu Drvo na osnovu kua broja Stoga zaista trebate pazljivo urediti ovaj segment stana jer on tokom dana treba da nosi jang odlicja, dnevna soba nas predtsvlja svima koje poustamo u nase zivote, ujedno je i mesto gde se objedinjuju aktivnosti i shodno tome bje koje proisticu iz pripadajucih paleta elemenata koji su atributivno pridruzeni vasim uzajamno harmonicnim zvezdama treba da se unesu. Namestaj bi trebao da ima oble ivice, stolice naslone za ruke, da bude jsano osvetljenj, vedar, ne sa prigusenim svetlom i ne sa jin bojama kao dominantnim. Trudite se da boje budu prijatne a samo u akcentima unesite elemente purpurne i zlatne. Takodje pozeljno bi bilo da preko dana na lezaj plasirate neku dekorativnu tkaninu koja bi cinila „razliku“ u odnosu na funkciju koju ima u toku noci, uz par jastuka i pazljivo odabranu posteljinu mozete postici krajnji efekat. I ako sam dobro razumela vama iznad glave stoje biljke na pregradnom zidu... sektor u kome je trenutno polozaj televizora ima vrlo blagonaklonu kombinaciju za dobre uspehe u ucenju, u postizanju akademskog obrazovanj mozete je ojacati metalom, zvoncicima na terasi. U kuhinji posegnite za zad zelenom prostirkom, to ce premostiti sukob elemenata. Nadam se da na osnovu vasih Kua brojeva ste vec orjentisali pravce za sedenje i spavanje. Generalno vrlo je vazno da prostor ima dobar upliv dnevne svetlosti, i da obezbedite da odise sa malo vise zivosti, da ne bude previse tih, da ne dominira jin atmosfera. Na tlocrt sam naznaclia pozicije pomenutih objekata.

http://img690.imageshack.us/img690/62/presentation8.jpg

majra 

Site Admin

Feng shui uredjenje zivotnog prostora - clanice draganak

Pozdrav majra. Evo ja cu pokusati ubaciti moj tlocrt stana. Kao sto sam rekla moj kua broj je 9, od supruga 5, starijeg sina je 5 i od mladjeg je 4, ali on trenutno nije sa nama u stanu, ima zdravstvenih problema... godinu izgradnje zgrade ne znam, posto smo u iznajmljemom stanu u inostranstvu i neznam kako da je saznam. Pretpostavljam da bi bilo dobro da znam zaj podatak, jer od prosle godine od avgusta meseca, nam je sve krenulo naopako. Nemogu uraditi neke vece izmene u stanu, posto je mali. Menjala sam i razmestala namestaj, ali ne znam vise sta je pravilno. Evo i tlocrta;

http://img31.imageshack.us/img31/7041/tlocrtstanadragana.png

Istocna strana zida u dnevnoj sobi je u zelenoj boji, a ostale tri strane su nekoj oker boji. Na jugoistocnoj strani mi je bambus i palma, znam da ona nesto nije povoljna za feng shui, ali ja je volim i odlican je jonizator za prostor. Na istocnoj strani imam cveca koje je povoljno po feng shuiu. Prozori stana gledaju na ulicu, tj. raskrsnicu u obliku slova T obrnutog i na jezero. Ulazna vrata gledaju direktno na vrata od podruma i lifta, s desne strane ulaznih vrata je strujomer, a sa leve su stepenice. Srdacan pozdrav.