Konsultacije - efikasna pomoc u radu Feng šui

Planiranje buduce kuce (dodatak)

Zdravo svima,
U vezi iste teme iz naslova,zaboravila sam da pitam da li se povoljne prostorije i ulazna vrata odredjuju putem Ba Gua? Ako je tako,molila bih vas da mi to objasnite uz pomoc 1 kvadrata podeljenog na 9 kockica (sve strane sveta i sredisnja tacka kuce) da bih mogla lakse da pravim plan stana u smislu koji je kompasni pravac najpovoljniji za odredjenu prostoriju. Procitala sam da se prvenstveno gleda da se ugodi hraniocu porodice sto se tice srecnih aspekata,pa tako predlazu da ulazna vrata obavezno budu u povoljnom pravcu hranioca,kao i sve ostale prostorije,izuzem sto ce ostali clanovi porodice imati svoj povoljan pravac za spavace sobe. U nasoj kuci,suprug je hranioc. Evo prilozicu njegove povoljne i nepovoljne pravce,kao i moje i kcerkicine,pa bih vas molila da potrazimo resenje koje je onda najprikladnije suprugovim povoljnim pravcima,a da i ostali izvuku maximalnu korist koja je moguca.

Suprugovi - JUG-Life Generating,SEVER-Heavenly Doctor,JUGOISTOK-Relationships,ISTOK-Stability,JUGOZAPAD-Mishaps(Huo Hai),SEVEROZAPAD-Five Ghosts,SEVEROISTOK-6 Killings,ZAPAD-Total loss ;

Moji - SEVEROZAPAD-Life Generating,JUGOZAPAD-Heavenly Doctor,SEVEROISTOK-RElationships,ZAPAD-Stability,SEVER-Mishaps,JUG-Five Ghosts,JUGOISTOK-6 Killings,ISTOK-Total loss ;

Cerkicini - JUGOISTOK-Life Generating,ISTOK-Heavenly Doctor,JUG-
Relationships,SEVER-Stability,ZAPAD-Mishaps,SEVEROISTOK-Five Ghosts,SEVEROZAPAD-6 Killings,JUGOZAPAD-Total Loss.

Po pitanju suprugovih pravaca,oni predlazu da ulazna vrata kuce budu ka JUGU (da iskoriste srecnu Wealth Qi,jer mu je to direkcija bogatstva),mada moze i bilo koji od njegovih 4 povoljnih pravaca (Istok,Sever,Jugoistok i Jug).

Pokusala sam sama da pravim plan stana na osnovu ovih podataka,ali se plasim da,posto ne baratam toliko sa gradivom FS,ne pogresim.Npr. uzela sam sve suprugove povoljne pravce da u njima probam da smestim ulazna vrata i prostorije u kojima on najvise boravi u kuci kao sto su dnevna soba,trpezarija,radna soba (da li je to ispravno razmisljanje?),a spavacu sobu sam gledala da smestim gde je meni dobrobit,kao i cerkicinu. Buni me sto sam procitala da centar tj srediste kuce bi trebali biti prostrani,da li to znaci da trebaju biti prazni? Mislim da sam procitala da bi srediste trebao biti osvetljen hol prostran,pa se pitam moze li to biti neko pretsoblje,koji oblici su povoljni (kvadratan,L,pravougaon...?),da li sme da ima ugradne plakare a centar bude cist,sta je jos tu povoljno u vezi tog sektora,kako bi ga trebalo urediti?

Kazu da je najbolje da su spavace sobe na S,SI i SZ,da se hrane;da dnevni boravak i trpezarija ne trebaju biti blizu ulaznih vrata,pa se pitam ako je gledajuci sa ulaznih vrata ka unutra,prvo se nalazi foaje,pa se iz njega ide za dnevbu sobu ili trpezariju,da li je to dovoljno daleko od ulaznih vrata (jer bih ako je ono za spavace sobe tacno,volela da nam budu na severnim pravcima)?

Zamolila bih vas da mi i vi date neku ideju u skladu sa nasim licnim podacima,po pitanju koju prostoriju gde postaviti,kako bi recimo mogao u skladu sa tim da izgleda jedan stan priblizno 100m2,a da ima obavezno:spavacu sobu,deciju sobu,radnu sobu,kuhinju,trpezariju,dnevnu sobu,kupatilo i ev gostinsku sobu.
Jos jedna nedoumica,volela bih da mi je kuhinja odvojena pulton od trpezarije,a da je trpezarija bar na neki nacin spojena sa dnevnom sobom,da li valja postaviti sve 3 u L tako da kuhinja i trpezarija budu u liniji a dnevna da pravi slovo L sa njima? Volela bih kad biste mi dali sto vise predloga,jer kuca se pravi jednom u zivotu :)

Unapred zahvalna, pozdrav svima
PrincessOfTheMoon

Sektori za preseljenje

Majra, sve pohvale za tvoju ljubav i strpljenje...

Da li bi mi mogla reci koji sektori se aktiviraju za preseljenje?
Da li postoji neko pravilo koje se primjenjuje za takve situacije?

Pozdrav.

lea

Raspored sektora

Lea, ukoliko se radi o rentiranom prostoru, i ako imate elementarno poznavanje rasporeda sektora - Pa kua, u sektoru oznacenom kao Creativity tj. u severozapadnom sektoru postavljaju slike (ako je drugi grad posredi, ili pak kvart grada, to mogu biti i obicne digitalne fotografije), potom uzmite rokovnik i napravite detaljan plan za period do selidbe sa precizno notiranim stavkama (tipa "15. 10 - pocinjem sa pakovanjem biblioteke..." i slicno), sve vreme vodite neku vrstu evidencije o poduzetim aktivnostima (tipa "danas sam posetila zgradu...").

Dakle, kao kada planirate bilo koji drugi put do cilja - sistematski, detaljno i sa dobrom strategijom.

Inter CAFFE arhiva

Ukoliko pak radite sa mrezom, tj. preko Bagve, onda u polju 7 (Creativity & Children) pravite i zapisite plan, i taj rokovnik odlozite u polje 6 (Travel & Hepful people), a u polje 1 (Career) postavite sliku stana, kvarta ili grada (simbolika pravca kretanja).

Ako pak prodajete nekretninu, postoji neki feng shui ritual, kada je rec o ubrzavanju prodaje - iz kuce se uzme nesto od svakog elementa po feng shui i to se u crvenoj kutiji ili koverti - pusti niz reku. Ja licno ritualni deo feng shui-ja slabo poznajem, i o ovome Vam ne mogu nista vise reci, osim da ja to tako ne bih.

majra 

Site Admin

Majra hvala puno na odgovoru.

Objasnicu ukratko sta sam ja uradila i kakav je efekat bio. U sjeverozapadni dio sam postavila okvir sa deset fotografija mjesta u koje sam htjela seliti sa porodicom i jednu sa trigramom chien, nesto kao pano.

Nisam vodila dnevnik, ali su neki datumi bili odredjeni.

I na kraju se sve zavrsilo tako sto smo samo posjetili to mjesto. Nakon toga sam skinula slike sa zida.

Sad razmisljam da sam mozda trebala aktivirati i neke druge stvari uporedo s tim.

lea

Zbunjujuce

Pozdrav Lea, ne mogu a da ne pitam, zasto ste skinuli fotografije ako nije doslo do promene plana?! Vremenska dimenzija Vam je, sigurna sam, poznata.

Druga opaska koju bih napravila, je da imam utisak da niste jasno definisali glavnog nosioca celog poduhvata, i trece, svakako da uvek treba da se poveze tok price i simbolikom; tako da ukoliko ste ocekivali pomoc, trebali ste aktivirati i to polje, ili pak finasijski priliv, koji bi vam omogucio preseljenje.

Neko nepisano pravilo je da tri polja treba da su u vezi - " tri koraka do cilja".

Jedno je sigurno, cim ste aktivirali SZ i dobili potvrdu u aktuelnim desavanjima da to - jeste vas put, a sad dileme razresite pre no sto postavite cilj, niko, pa ni energetski tokovi "ne vole" izmicanje pred finis.

p.s.
Hvala za tople reci ;)

majra 

Site Admin

Fotografije sam skinula jer sam mislila da je to - to, ispunjena njihova svrha. Mislila sam i da ne mogu nista vise postici a mozda mi "kvare" nesto drugo.

Za tako neke stvari treba imati prakticnog iskustva kao sto je:

Druga opaska koju bih napravila je da imam utisak da niste jasno definisali glavnog nosioca celog poduhvata, i trece svakako da uvek treba da se poveze tok price i simbolikom; tako da ukoliko ste ocekivali pomoc trebali ste aktivirati i to polje, ili pak finasijski priliv koji bi vam omogucio preseljenje neko nepisano pravilo je da tri polja treba da su u vezi ("tri koraka do cilja")

lea

Pozdrav devojkama na ovom forumu. Ja sam ovde nova i veoma me interesuje tema o kojoj govorite. Muž i ja upravo sredjujemo kuću i ja bih želela, koliko to bude moguće, da je uredim po ovoj metodi o kojoj govorite. Interesuje me gde knjiga o Feng šuiu može da se nabavi, da li to ima svaka knjižara i otprilike cena knjige.

Pozdravljam sve uporne i neumorne!

Naravno da nisam odustala od feng šui i ovog foruma, ali sam malo duze bila na putu i zato nisam ucestvovala neko vreme. Potrudicu se da to ispravim u skorije vreme, a dotle bih samo podsetila Majru da se ja i dalje nadam analizi mog malog zivotnog prostora.

To sto mi ova tema nije potpuno strana ne znaci da umem sama da se ispetljam sa svim tim sitnicama pa bi mi zaista pomoglo tvoje misljenje i pomoc oko namestanja stana i saveti oko svih onih dekorativnih detalja koje ti vrlo vesto koristis u ove svrhe.

Ulazna vrata

Cao, nekoliko pitanja za ulazna vrata, za početak :) .

Vrata su najveća u stanu, od drveta su svetle boje, te se vidi struktura drveta. Direktno ispred vrata su stepenice koje vode na gornji sprat. Desno od vrata je zid mog stana, levo je komšijski stan.

Vrata gledaju na jugozapad, što je za mene nepovoljno, jer mi je Kua broj 4. Stan se nalazi u prizemlju. U pitanju je garsonjera koja ipak ima i jednu malu sobicu za spavanje. Stan je obeležen slovom B, a ne brojem.

Dakle, pitanja: koji bi bio najpogodniji otirač ispred vrata? Sada je to pravougaoni otirač smeđkaste boje. Koja bi bila pogona pločica na vratima, koje boje, i koje boje prezime na njoj. Planiram da stavim biljku između mog i komšijskog stana, dakle levo od vrata (kad stanem u vrata i gledam van stana). Koja bi biljka bila najpogodnija, od kog materijala saksija i koje boje saksija?

I da, vrata su blindirana, te tako imaju i metalnu konstrukciju unutar sebe.

Hvala unapred na svim odgovorima.

Boje za harmonizaciju (Re: V.V)

Ulaz u kompasnoj direkciji JZ moze biti pod "vladavinom" jin i jang Zemlje( JZ - 1, JZ -2) ili pak jang Metala ( JZ - 3) stoga da bih vam pruzila informaciju validnu neophodna je precizno ocitana ista.

Generalno zbog nesklada s obzirom na Vas Kua broj, u cilju harmonizacije treba da se upotrebi crvena ili purpurna boja:

  • farbanjem unutrasnje i / ili spoljasnje strane vrata u tu svrhu posegnite za bajc bojom da struktura drveta ostane vidljiva ili pak,
  • okacite sliku na zid iznad, ili pored vrata sa ramom u predlozenoj boji
  • ili pak plasirajte vencic na vrata koji ce u svojoj kompoziciji ukljucivati boju.

Obelezje stana mozete formirati tako sto cete ukljuciti i broj ulaza zgrade.

Izbor biljke zavisi od vase namere (dekorativna, zastitna) u odnosu na susedov stan.

majra 

Site Admin

Kompas

Hvala na odgovoru :)
Da li možete da mi preporučite neku radnju u Bg gde bih mogla da kupim baš dobar kompas, jer je ovaj koji sam do sad imala vrlo jednostavan, a i rezultati su mu varirali, tako da mi je jako teško da odredim pravce tačno u stepen.

Kompasi

Potrazite specijalizovane prodavnice nauticke opreme, oni sigurna sam imaju visoko kvalitetne, a kako nisam iz Bgd. ne mogu Vam dati konkrean predlog gde.
Ovo su neki od kvalitetnijih pa cisto zarad informacije cime da se vodite pogledajte Kompasi

majra 

Site Admin