Konsultacije - efikasna pomoc u radu Feng šui

Kompas - Super!

Ovi kompasi izgledaju baš odlično i profi! Još nekoliko nedoumica: za sređivanje stana koristim se literaturom Lilijan Tu iz prostog razloga što neki drugi autori imaju poprilično oprečna mišljenja i savete od nje, pa kako se Feng Šuijem bavim od skoro, to mi je dosta frustrirajuće, te sam se tako odlučila da se koristim uputstvima samo jednog autora. Da li mi možete preporučiti još neku literaturu, budući da vidim da ste veoma upućeni?

Još nešto: moj stan ima 28 kvadrata, pri čemu na severnom i delom severoistočnom delu ima terasu od 10 kvadrata duž cele strane stana. Kada određujem sektore, da li i nju da uvrstim ili ne, s obzirom da joj kvadratura nije zanemarljiva u odnosu na stan? Za sada je nisam uključila.

Trenutno su mi vrata najveći problem jer nisu povoljna za mene. Od autorke sam pročitala da bi bilo dobro da nosim nešto zeleno da bih umanjila negativan uticaj. Da li ovo može podrazumevati eventualno nošenje zelenog priveska za ključeve? Za pravac sam sigurna da je jugozapad jer tu očitavanja nikada nisu varirala, samo ne mogu da odredim tačan stepen, na žalost (još uvek :) ).

Resursi za učenje

Dobro ste ucinili sto ste se za pocetak priklonili jednom autoru jer je korpus Feng Suija zaista impozantan i takvim postepenim pristupom cete najbolje naci neki svoj put u celoj prici, jer i ova kao i sve druge ponekada vas dovede u situaciju da sami morate odluciti koji metod primeniti, koji ce biti efikasniji i smisleniji.

Nadam se da ste posetili i njen zvanican sajt, i da ste uradili natalnu kartu letecih zvezda za vas stan. To je preduslov da sve sto poduzmete (naravno nakon apsolviranja datih kombinacija) "radi". Nista ne inicira coveka na dalje ucenje kao rezultati rada. Verujte kada jednom osetite da ste svescu, znanjem i cinjenjem indukovali zbivanja u zeljenom pravcu to ce se odraziti na sve vase buduce izbore. Donece vam lakocu odlucivanja, i radost.

Imate i ovde kod nas jos jedan topic sa resursima iz kojih je dobro crpeti informacije.

http://www.inter-caffe.com/lista-793.html

Verujte najlakse bi mi bilo, a i najpouzdanije za obe da postavite tlocrt stana, no dakako terasa koja zauzima vise od 30% ukupne mora da se integrise kao deo celine, pa iako se mozda nalazi kao izbocenje tako ga tretirajte - pod istim krovom je. Dakle docrtajte tlocrt i tada radite vec po metodi za koju ste se opredelili.

Da biste kontrolisali nepovoljnu energiju nosite privezak zeleni od drveta uradjen, forma deteline sa cetiri lista, ili cvetica; a kada bas imate vazna zbivanja onda se trudite pri odlasku da ponesete sa sobom rezan cvet, buketic i sl. Bilo sta zeleno, esarpa, odevni predmet, kisobran, bilo sta sto je vase licno. Mogli biste posegnuti i za kristalom u zelenoj boji (na osnovu vaseg datuma rodjenja), on najefikasnije stiti auru.

Proverite vase srecne zvezde mozda vam one nude i JZ kao povoljan.

majra 

Site Admin

Pomoc pri kupovini stana u novogradnji, feng shu preporuke

ono sto mene zanima, posto mi feng sui fenomenalno zvuci, a jos ne znam dovoljno tj. nista skoro da bih sebi sama pomogla, kako bi mogla da izgleda srtuktura mog stana, neke smernice oko kompasne orjentacije i sl.

Nasi licni podaci: rodjena 28.08.1985, a moj dragi 4.02.1977

Jer uzimamo stan u novogradnji gde mozemo uticati na strukturu u toku novembra meseca.

Re: mkoc

mkoc :

Pa...ne znam koliko je ovo nova tema...pre vapaj,vrlo lican
znaci,ono sto mene zanima, posto mi feng sui fenomenalno zvuci,a jos ne znam dovoljno tj.nista skoro da bih sebi sama pomogla,
kako bi mogla da izgleda srtuktura mog stana,ili bilo sta- strane sveta...
s obzirom da sam rodjena 28.08.1985,a moj dragi 4.02.1977
Jer uzimamo stan u novogradnji,gde mozemo uticati na strukturu..a to vec sada u Novembru(uticanje na strukturu)

Vas Kua broj je 9 Vatra, partnerov Kua broj je 6 Meatal.
U zavisnosti od Kua broja svako od vas ima cetiri pravca koja mu donose razlicitu vrstu srece i trebalo bi da prostudirate simboliku, tako da svoj dom izaberete sa glavnim ulaznim vratima u pravcu najboljem za vas ( Seng Ci) Pri tome je vazno i ako ste vec u mogucnosti da birate i direkciju vrata glavnih prostorija u nekom od vasih povoljnih pravaca.

Pri odabiru osmotrite dobro fizicke strukture u okruzenju , je feng sui formula je mocna u donosenju srece ukoliko uspete da harmonizujete vas licni ci sa cijem okruzenja, no on nije dovoljno jak da prevazidje neprijateljsku energiju okolnih struktura. Povoljne pravce dakle mozete koristiti za odredjivanje strana sveta cele zgrade, vaseg stana buduceg, ali i svake pojedinacne prostoruje.

U tradiciji feng shuija je da se ispostuje prevashodno domacin kuce, a vi najbolje znate ko je to. Ovde imate dovoljno materijala da steknete osnovne spoznaje o tome sta treba izbegavati a cemu teziti pri odabiru doma, malo izlistajete, a ukoliko imate bilo kakve dileme mi smo uvek tu i dostupni.

majra 

Site Admin

Mala (ali vazna) pravila

Vazno je za pocetak napomenuti, da pre sprovodjenja svakog feng sui projekta, bi trebalo konsultovati radiestezistu. Najvaznije je da na udaru stetnih zracenja, podzemnih voda...i sl. ne bude postavljen krevet, vasa fotelja, ili radna stolica, gde provodite dosta vremena. Tek onda potrebno je pripremiti "teren" za primenu feng sui projekta.

Pod pripremom "terena" podrazumeva se:

 1. Ocistiti prostor po principu velikog prolecnog spremanja. Ovo je preporucljivo raditi 3-4 puta godisnje.Krenuti sa spremanjem s leva na desno.
 2. Baciti sve stvari koje ne koristimo.
 3. Pobacati sve puknute stvari, ili na bilo koji nacin ostecene.
 4. Eleminisati sve pokvarene stvari (neispravne) ili ih popraviti.
 5. Energetski ocistiti prostor (mirisljavi stapici, svece, osvestati prostor ako ste se tek uselili ili posle nekih nemilih dogadjaja..)
 6. Stvari koje ste dobili na poklon (a ne volite ljude od kojih ste ih dobili, ili niste u dobrim odnosima sa njima, ili vam se ne svidjaju pokloni..) eliminisite. Zlato pretopite, a dragulje precistite.
 7. Naravno, daska na wc solji uvek bi trebalo da bude poklopljena.
 8. Najmanje jedanput mesecno vetriti stan (po feng sui principu s leva na desno). Taj dan bi trebalo da je uvek isti (recimo prvi u mesecu).
  Ostaviti promaju bar sat-dva (ovo je posebno znacajno za sektor 4 -novac).

Kada pripremimo teren, i uz pomoc saveta radiesteziste, pokusamo da izbegnemo postavku bitnih delova namestaja na cvorista negativne energije, pristupamo feng sui projektu, korak po korak.

Trpezarijski stolovi

Trpezarijski sto ima posebno mesto u feng suiju, zbog toga sto se tu konzumira hrana, koja predstavlja osnovnu pogonsku energiju za nas organizam. I on je jedini komad namestaja koji se moze nalaziti u centru prostorije.

Vrste stola:

Sto neba je okruglog oblika. On u ljudskom organizmu potencira atmosferu prijateljstva, sklada, i energiju opustenog grupnog obedovanja.
(Lezerno - desava se da se ukucani ne pojave - tj. jede ko kada stigne).

Sto zemlje on je cetvrtastog oblika. Ovaj sto potencira atmosferu cvrste i jake hijerarhije, i veoma ozbiljan pristup obedovanju.

Sto kompromisa je ovalnog oblika. I nalazi se u sredini predhodna dva oblika stola, po svojoj energiji. Dobar je za uspostavljanje bilo kakve vrste sklada.

Carski sto predstavlja klasicnu, tradicionalnu aristokratsku energiju i veoma je podesan za svecano obedovanje.[/b]

pitanje za majru

molila bih da mi odgovoris kako da opremim sinovima sobe jedan je rodjen 23.03.1988,a drugi 1991,od namestaja imaju po krevet i pisaci sto,sobe su po 14kvadrata,starijem bledo zeleno okreceno a mladjem crveno belo

Feng shui u praksi, molba

Pozdrav Majra

ako nije problem za savet

 • polje neba Z dnevni boravak, majka spava tu
 • polje jezera kuhinja tj trepezarija jugozapad
 • polje zemlje jug kuninja koja se pruza na ji
 • polje vatre ji kupatilo
 • polje vetra soba koja se ne korist ji i i , imam akvarijum tu
 • polje jezgra hodnik
 • polje groma is i i ,deo te sobe i deo moje
 • polje planine moja soba si s
 • polje vode ulazna vrata, sz, mada vise vuku zapadu
 1. kua br 4 drvo
 2. majka 3 drvo

molila bih te kako da aktiviram za posao, i ljubav

moja soba zid do pola okrecen u plavo, sa talasima,na s uglu se nalazi a pravac pruzanja si.

 • kod kreveta drzim slonce,
 • ispod kreveta zabu tronogu, nakit, vrednosti,
 • imam velikog slona 40cm visokog, sta sa njim,,
 • i s kristalima bas dosta belog kvarca, sodalit, akvamarin, lazurit, topaz, cilibar, crveni kvarc, ?sta da radim?

hvala ti.

:klap: :klap:

Porodicna kuca

za majru

moram da napomenem samo da je ovo samo skica (polozaj stvari u prostorijam je takav i takav je oblik prostorija, ali velicine nisu pravilne).

Inter CAFFE arhiva

Ovo je ogradjeni deo kuce u kojem zivimo porodica i ja. S ulaznih vrata desno prostorija je radna soba i ona je duza (iskace iz pravougaonog oblika mog dela kuce i ulazi u komsijin deo).

 • Moj gua broj je 8,
 • sestrin je 8,
 • mamin 9,
 • tatin 2.

Ne mogu nikako da odredim strane sveta u kuci, ali pravac severa je iz sobe br. 9 prema radnoj sobi.

Ulazi se s dvorisne strane kuce. Vrata od kupatila i spajza se otvaraju prema spolja, a vrata iz hodnika u trpezariju i iz trpezarije u kuhinju se otvaraju ulevo.

Frizider i ves masina, kao i zamrzivac se nalaze u spajzu zbog prostora.
Zelim da mi kazes nesto o kuci i kako da uredim stvari koje su neophodne. Hvala!

sta je sa mnom?! :( :(

Izgradnja nove kuce - Princessofthemoon

Uprkos mnogobrojnim komplikovanim pravilima, Feng Shui se adaptira u mnoge arhitektonske stilove. I zaista, jedna čista, neprenatrpana pojava moze biti vas jedini dokaz da je kuca projektovana po Feng Shui principima.

 • Odaberite kvadratni ili pravougaoini plac za gradnju. Pogledi na vodenu povrsinu su posebno pozeljni.
 • Upotrebite savremenu opremu da utvrdite da li okolina stetno deluje na zdravlje, tj. da li postoji elektromagnetsko radijacija ili otrovne materije
 • Postavite ulazna vrata tako da im je lako pristupiti sa ulice. Međutim putanja do vrata ne treba slediti pravu liniju.
 • Napravite samo jedna ulazna vrata. Nikada ne pravite dva ulazna vrata ili dva prilaza kuci.
 • Izbegnite kamene baste ili prepreke blizu prilazne putanje. Drzite ukrasne ograde samo oko parcele, ne i u parceli.
 • Konsultujete Ba-Gua kartu da odaberete najharmonicnije delove prostorije.
 • Nastojte da imate visoke, dobro osvetljene plafone, tavanice.
 • Polozite posebnu paznju na raspored vrata, prozora i stepenista.
 • Izbegavajte dugacke koridore i neugodne ili stegnute osnove.
 • Razmisiljajte o vezi između svetla, boje i tonaliteta. Izbegavajte izrazito svetle ili tamne, monotone kolorne sheme.
 • Uvek tezite ka cistim linijama i otvorenim prostorima. Trudite se da svoj novi dom drzite podalje od buke ili rusevina.
 • Upotrebite kompas za određivanje najpovoljnijeg mesta pri lokaciji prostora koji ce koristiti primarno odredjeni clan porodice (kompatibilno sa Kua brojem), ako zelite da iskoriste maksimalno prostor na isti nacin cete tretiratu unutrasnjost svake prostorije u cilju postavljanja kljucnih elemenata namestaja

.

Dakle sustina je da pratite pravilnost oblika i formi, da odaberete dobru orjentaciju ulaza i da ciljano locirate (shodno Kua broju) prostorije kako biste u startu imali dobru energetsku bazu za razvoj. Ovo su elementarna zapazanja, na pp. sam vam dostavila pomoc u radu, a vi kada napravite radnu verziju postavite pa cemo je zajednicki razmotriti.

majra 

Site Admin

Uzajamno harmonicne zvezde

Kada dvoje ili vise osoba zivi zajedno neophodno je odrediti uzajamno harmonicne zvezde da biste uredili i dekorisali vas dom tako da bude prilagodjen i prijatan za zivot svima koji u njemu zive.

Na primer:

Ako dvoje ljudi zive zajedno i jedno je 1 Zvezda Vode, a drugo 2, Zvezda Zemlje, onda njih dvoje imaju zajednicke 6 Zvezdu Metal, i 7 Zvezdu Metal. Stoga, oni mogu postaviti svoj krevet ili u zapad ili u severozapad. Boje bela i srebrno siva ce se uklopiti i oni mogu naglasiti dekor svoga doma mekim, ovalnim oblicima i uzorcima.

Da biste dobili spoznaju kada odredite iz tabele uzajamno harmonicne zvezde, svakoj po na osob pridruzujete odgovarajucu direkciju i pripadajuci elemenat a shodno tome i oblike i uzorke.

Sto vise ljudi zivi zajedno manja je sansa da se pronadju za sve uzajamno harmonicne zvezde. No, bez obzira na to, mozete urediti i dekorisati svoj dom da ga prilagodite svakome prema jednom elementu, koji bi mogao biti potreban da kompletira ciklus pet elemenata.

majra 

Site Admin