Novo uredjenje stana po feng šui - pberger Feng šui

Re: pberger

Da imam tlocrt, no ne znam kako ste organizovali ostale elemente.
Ukoliko se radi o crnom gardaroberu koji je bio duz desnog zida u dn. sobi ne znam kako i na koliko ste ga delova podelili ili sta vec.
No, ono sto je vodic : - materijal (elemenat pripadajuci), boja, forma, uzorci i motivi, i na kraju namena.
Shodno tome birate kompasnu direkciju u koju cete na najbolji nacin uklopiti dati elemenat.

Dakle ako je crne boje, vidljive strukture drveta, ne previsok, pa sa talasatim uzorkom metalnih akcenata, dobra lokacija mu je sever, istok i jugoistok; A sve proistice iz ciklusa pet elemenata. Voda hrani drvo.

majra 

Site Admin

Cao Majra!

Evo, uhvatila me neka prehlada, pa nikako da ti se povratno javim. Hvala za savet za ormar, stavile smo ga u sektor 1, jer nam je tu najprakticnije. Dimenzije (crnog) oramra su 0,90*0,60*1,10 m, pa se nadam da su prihvatljive. Odlucile smo da krevet ostane tu gde je i sada, jer nije prostorno moguce tamo gde je najpovoljnji pravac. Sto se tice garniture, vec smo smeknule jednu - boja mebla svetlo drap.
Evo tlocrta dnevne sobe, pa baci pogled.
1) Mislim da nam nesto fali u sektoru 9, ali nisam sigurna sta bi mogli tu da stavimo. Lampa ili nesto slicno. Predlog?
2) Imale smo na umu nezno zelenu boju za zidove, sto se tice krecenja. Sta kazes na kombinaciju dve boje - recimo ta zelena i mozda boja kajsije?
3) I jos nesto, pri ovakvom rasporedu gde bi bilo povoljno staviti porodicnu ikonu?

Toliko za sada, pozdrav!

http://img517.imageshack.us/img517/6692/tlocrtdnevnesobehb3.th.jpg

Uredjenje dnevne sobe

Odabir boja koje cete uneti u prostor namenjen dn. boravku treba da bude u paleti vasih uzajamno harmonicnih, ili s obzirom da je ovo i prostor u kom eroditelji spavaju njihovih uzajamn harmonicnih ( 1, 6, 7) uz naravno dodatak bele u podrucju trpezarijskog stola u cilju harmonizovanja celog prostora.

Jasan je vase razmisljanje jer vi kao pripadnikelementa Drvo na osnovu zvezde po rodjenju birate vama srodnu zelenu uz naravno akcenat kajsije koja verovatno u ovom trenutku odrazava vase emotivno stanje.

E sad vi naravno odlucujete sta i kako... Moze se zelena uneti dakako kao sekorativni detalji, ali opet birajte poziciju shodno kompasnoj direkciji. Posmatrajuci raspored namestaja, mislim da je vasa namera verovatno bila da se pridrzavate onoga da je najpozeljnije da je centar slobodan, ali to ne znaci i bukvalno prazan, vec primarno da nema teskih komada namestaja.

Sadasnja organizacija ukazuje na distancu izmedju ukucana i na neki vid separisanja, naprosto svi su na nekoj svojoj margini... ako gresim ispravite me.

Ja cu ucrtati predlog koji implicira zajednistvu i usmerenoscu paznje clanova, no opet je na vama odluka, sta zaista odgovara istinitim zeljama. Po sadasnjoj poziciji Tv bih rekla da su zbivanja unutar porodice veoma sarena, i pod spoljnim uticajem. Pozicija slavske ikone treba da je u duhu sa tradicijom, a gledano na tlocrt sasvim zgodno mesto joj je iznad stocica ili pak iznad pozicije tv, ali on onda nikako ne bi trebalo da ostane tu. Neke sustinske stvari treba postovati.

http://img153.imageshack.us/img153/1176/pbergeriq1.th.jpg

majra 

Site Admin

Majra,

moram te potsetiti da je moja zvezda po rodjenju 7, ako se secas permutovala si moj i bratov pol uz odgovarajuce datume rodjenja.

Mesto gde si ucrtala policu sa knjigama nije moguce koristiti, jer je tu uzidan odzak zgrade, pa sa tim uglom sobe ne mozemo raspolagati.

Moram jos da napomenem da je neophodno da u dnevnoj sobi bude crni garderober, pa je moje pitanje da li moze da bude na poziciji koju sam ucrtala u tlocrt dnevne sobe? pored bi bio tv, kao sto si ti dala predlog. Ili da ga stavim u levi ugao od ulaza u dnevnu sobu.

Da li se umesto tvog predloga dvoseda i fotelje moze uzeti ugaona garnitura?

A opis odnosa u kuci je poprilicno tacan.

Imam jos jedno pitanje: Sta se desava ako dve osobe nemaju zajednickih zvezda? npr. zvezda 9 i zvezda 7 (moj decko i ja). Da li je moguce u tom slucaju urediti njihov zajednicki prostor (naravno u drugom stanu)?

Teski objekti - pozicija

Ako posmatramo tlocrt i pri tome imamo u vidu boje predlozene za harmonizaciju, pozicija crnog drvenog plakara najvise odgovara severnom ili jugoistocnom sektoru no, kada odredite srediste sobe i razmerite direkcije u poziciji koju sam ucrtala delimicno zahvata i severozapad, pa je (ako ovo bude opredeljenje) nuzno uneti svetlo plavu za harmonizaciju kroz predmete i svakako malo podrzati elemenat Metal, kroz detalje tipa ruckica i sl. Ukoliko ce tu biti TV to je dovoljno.

Ono sto je vazno, vi ipak imate vizuelnu percepciju objekta, da kada udjete u prostor nemate utisak da vas "napada", prosto eksperimentisite sa ove dve pozicije, pa cete i sami videti gde je adekvatnije, jer imajte u vidu da teski objekti "betoniraju" situaciju u datom sektoru, sto znaci ako je ona zadovoljavajuce eto jos jedan razlog da je ucvrstimo postavljanjem ovakvog objekta i obrnuto.

Sedeca garnitura svakako prati formu s tim da na zamisljenu tacku ( spoja linija do pravilnog oblika pravougaonika ) postavite mali tabure.

Uzajamno harmonicne zvezde za 7 -9 = 2 zv. Zemlja; 8 zv. Zemlja.

majra 

Site Admin

Pitanja

Cao Majra!

U kom sektoru je najpovoljnije staviti vise manjih slika na zid?

Imam jos jedno pitanje koje nije vezano za moj tlocrt. Sta se desava ako se terasa poklopi sa nedostajucim sektorom (kad docrtam tlocrt do pravilnog oblika)? U pitanju je tlocrt kvadratnog oblika kada se docrta, i tada se terasa poklapa sa tim nedostajucim delom. Nadam se da si me razumela...

Pozz!

Projekcija

Generalno u polju Planine ne treba drzati vise predmeta ili duplirati premete vec ih izloziti kao pojedinacne, a za lociranje u drugima upravljajte se motivom na slikama, dominantnim bojama, ramovima formom, sve u svemu simbolikom na koju odisu.

Drugo pitanje ne razumem, ukoliko je terasa pod krovom i ako je manja od 1/3 onda je sagledavate kao projekciju a ne kao nedostajuci prostor.

http://img353.imageshack.us/img353/1025/projekcijasd3.th.jpg

majra 

Site Admin

Tlocrt2

Majra, evo tlocrta, valjda je sad jasnije - dakle terasa se poklapa sa nedostajucim delom do pravilnog oblika tlocrta. Ostale terase su tzv. improvizovane, imaju samo ogradu.

http://img217.imageshack.us/img217/7546/pbergerjf5.th.jpg

Tlocrt

Tlocrt je malo mutan, ali ako sam dobro uocila onda mislite na povrsinu koju sam ja issrafirala zelenim linijama. Kako se sa tlocrta ne moze precizno ocitati, potrebno je zaista tacno da premeris da li je ovaj deo koji ne dostaje kraci od ovog dela levo, kada gledamo tlocrt ako jeste, onda je to negativan prostor, ali ako je ovo terasa onda je tretirate kao satavni deo prostora s opaskom da je samo treba integrisati jace u sam prostor feng shui lekovima.

Vazno je ucrtati i ostale terase.
Ako se nismo sporazumele ispravite me.
http://img100.imageshack.us/img100/4647/bergerzb4.th.jpg

majra 

Site Admin

Terasa

Deo koji si oznacila zelenom jeste terasa (u sklopu dnevne sobe cije su dimenzije 4m x 3m). Dimenzije terase su 4m x 1.2m i duza je od dela pored (trpezarijie, dimenzije: 3.7m x 3.5m). To onda znaci da se terasa tretira kao deo prostora. Jos uvek nisam utvrdila precizno strane sveta, tako da ne znam na koji sektor se odnsi. Lekovi bi bili boje, oblici... koji bi podstakli ovaj sektor, jel tako?

Trpezarija ima dvokrilna vrata sa improvizovanom terasom - samo ograda. I spavaca soba (preostala prostorija) ima ogradicu. Zasto je vazno uzeti u obzir i ove otvore kad fizicki ne postoje terase?
Kupatilo nema prozor, da li je to lose i ako jeste, kako se moze izleciti?

Hvala!

Identifikujte sektore

Ovo definitivno znaci da cete je tretirati kao sastavni deo prostora, i nastojati sto jace da je integrisete u prostor, postavkom dve biljke vece u krajnje tacke terase, mozete one zimzelene, saksijske cetinare namenjene za uzgajanje upravo na terasama.

Kada utvrdite kompasnu direkciju spoznacete i u kom segmentu zivota se desavaju iznenadne i neocekivane promene, prosto kako je i sam deo izlozen promenljivim vanjskim uticajuma. Potom dobro osmotrite sta se vidi ili na sta gleda terasa, pa i tu poduzmite lekove, npr. ako se u blizini nalazi vece drvo ili pak svetlece reklame nekog kafea, postavite reflektor svetlo koje cete usmeriti ka samoj ivici u datom pravcu.

Za boje takodje je potrebna direkcija ulaza, pa da se osmotri zahtevali taj deo i harmonizaciju bojom.

Naglasila sam vaznost sagledavanja odakle sve imate uplive energije, ili pak put kojim "bezi" iz istoga, kao i da uvazite kolicinu nekog elementa u datom prostoru npr. ukoliko su ograde francuskih balkona metalne).

Kupatilo bez prirodne ventilacije je shavtljivo i zasto nepovoljno, no treba ga osvetliti adekvatno i u njega ubaciti biljke, tj, onu ljubicastu lozicu koja uspeva u tamnom prostoru. No, opet bez komasa ne mogu mnogo toga konkretno reci, ali ako je nakon sto identifikujete koji sektor poklapa, u realnosti odraz negativan, blokirana situacija, mozete posegnuti i za ogledalima koja ce ubrzati protok, i naravno osnovna pravila se podrazumevaju.

majra 

Site Admin

Feng Shui uredjenje stana clanice - corpuscle

corpuscle:

Evo kratkih objasnjenja tlocrta: svetlo zelena je boja kreveta za spavanje (prostorije 10,11 I 12), zalena je boja garniture za sedenje, tamnije braon su regali, svetlije braon su stolovi, ljubicasto su stolice, a svetlo plavo su ugradjeni elementi, u prostoriji 10 neobojeni su sanduk za posteljinu i natkasna, F u prostoriji 4 je frizider, ostali elementi se prepoznaju.
Brojevi oznacavaju:

1-terasa (otvorena samo u pravcu vrha broja 1, na toj
strain je i zardinjera za cvece),

2-lodja (zatrvorena, povezana staklenim vratima sa
kuhinjom, prozor prema prostoriji 6 i nasuprot njemu
prema spolja),

3-dnevna soba (iza regala su klizna vrata prema
prostoriji 9, a dvokrilna staklena vrata su prema
prostoriji 8, prema trpezariji su harmonika vrata,
prema terasi je celom duzinom staklo sa vratima),

4-kuhinja (sa prozorom prema terasi, izmedju kuhinje i
trpezarije staklena vrata),

5-WC,

6-trpezarija,

7-kupatilo,

8-predsoblje,

9-predsoblje (izmedju 8 i 9 su staklena vrata),

10-spavaca soba (dva prozora na zidu nasuprot vrata),

11-spavaca soba (prozor nasuprot vrata) i

12-spavaca soba (prozor nasuprot vrata).

Iznad vrata prostorija 10,11 I 12 su mali plakari koji
nisu ucrtani na tlocrt. Moja soba je 12 (kua broj 8), sestrina 11 (kua broj
4), tatina 10 (1943 godiste-kua broj 3) i mama je 1951 godiste-kua broj 2.
Ulazna vrata su obelezena strelicom, a zid na kome su je gotovo cist sever, znaci preko puta je jug, prostorije 1,2 i 4 zapad, a 10,11 i 12 gledaju na
istok. Saljem ti ovo na mail da bi mogla zajedno sa tlocrtom da ga postavis u temu, a i da bi mi odgovorila sta ti jos fali od podataka.
Kao i uvek, hvala unapred

http://img151.imageshack.us/img151/5391/corpusculcj1.jpg

majra 

Site Admin