Moj radni kutak, uređenje po Feng Šui - skywalker Feng šui

Plasman Sove na severni zid

Hay Majra,
evo juce smo proćaskale malo o plasmanu slike na severni zid kuhinje sa ciljem aktivacije sektora posla tj. moje karijere. Posle rodjenja dve devojčice, usavršavanja (pri kraju sam HR menadženta) zaista želim da se posvetim tome kako bih obezbedila svojoj porodici pored udobnog i prijatnog doma i mogućnost da se razvijaju - svaka na svoj način. Dakle, taj pregradni zid je do nedavno bio beo (samo prekrečen - delovao je potpuno beživotno iako smo na njega plasirali nekoliko slika voćki, a deo do šporeta nije bilo moguće očistiti od prskanja pri kuvanju i bilo je ružno, baš baš zapušteno jednom rečju...). Dugo smo tražili rešenje - silikonom fiksirati staklo koje se najlakše održava, ili metalnom pločom, ali bi sve to bilo manje dekorativno. Najzad smo odlučili da ga prelepimo samolepljivim tapetom sa motivom stare cigle. Pre svega, neverovatno je koliko topline je taj motiv uneo u kuhinju - ova inače mala prostorija je baš živnula zahvaljujući toj promeni. Ta ideja je došla spontano, nismo konsultovali feng shui pa se nadam da nije u suprotnosti sa onim što bi bila preporuka za taj zid:)

Dakle juče sam pronašla sliku sove koja je upravo sletela na ivicu prozora, i evo kako sada obogaćeno taj zid izgleda. Meni i suprugu se jako dopada, čak je i starija ćerkica vrlo pozitivno reagovala (iako nismo uopšte pitali za mišljenje niti komentarisali pred njom, tj zaista nisam očekivala njenu reakciju). Moram i da kažem da mi je jako žao što nemam fotografiju kuhinje od pre 3 godine - pre svih ovih promena, jer ovo je sada zaista sve što jedan Podznak Rak može nazvani prijatnim prostorom.
http://img84.imageshack.us/img84/6674/img3286a.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us

Hvala Majri na svim sugestijama - sa nestrpljenjem iščekujemo nastavak ovog fantastičnog putovanja sa tobom ;) posebno što se tiče plasmana slike u predsoblje jer je to po mojim saznanjima naredna izmena koja je od ključnog značaja za naš dom.

Pa kad smo već kod toga da pojasnim i ovo - što nisam ranije :)
Izmenili smo otirač sada je purpurne boje (bio je zeleni), naneli na vrata pločicu (boja zlata, zaobljenih ivica, prezime i naša imena) i broj stana je na dovratku - sve prateći sugestije.
Dolazimo do sledećeg.
Leto je i moj suprug često ide na posao biciklom, pa je baš tu gde će biti plasirana slika sa motivom "Na levi zid plasirajte sliku planine u prolece vodeni prizor jeste povoljan (ali tok reke mora biti kada gledate u sliku upravljen ka vratima od dnevne sobe)" taj bicikl parkiran tokom popodneva (18h i tokom noći). Pretpostavljam da to nije dobro. Obezbedili smo da u najmanjoj mogućoj meri ometa otvaranje ulaznih vrata postavljanjem dva odbijača, što zapravo obezbedjuje da su točkovi i volan fiksirani... uglavnom ulazna vrata i vrata koja vode u dnevnu sobu se otvaraju potpuno nesmetano, ali je volan uvek okrenut ka ulaznim vratima. Moje pitanje je - može li taj pravac u kom je postavljen bicikl omesti nešto, obzirom da se preporučuje da tok vode na slici koju ćemo birati bude od ulaznih ka vratima dnevnog boravka? Inače će bicikl tokom jesenjih i zimskih meseci biti izmešten iz našeg stana, ali tokom leta nema sigurnijeg mesta obzirom da ga često koristi. Komšije su ranije vezivale bicikl na stepenište izmedju spratova ali dogodilo se par kradja pa niko o tome više i ne pomišlja...

Ono što je ostalo za uredjenje nakon predsoblja je radni kutak tj. presvlačenje fotelje u kojoj sede klijenti. U radnom delu dnevnog boravka (mereno sa centra dnevne sobe zauzima čitav sever-severozapad) se nalazi manji radni sto (bukva) kome ćemo dodati veću radnu ploču jer smo ustanovili da je sadašnja neudobna za rad, kancelarijska fotelja (crna eko koža), promenili smo zavesu - sada je bela protkana srebrno/zlatnim nitima i odlično se uklopila šampanj shegy prostirka (sada imam utisak da je i zavesa u toj boji). Ako bismo fotelju presvukli u crno dodala bih na nju jastuk sa yin yang motivom, ili srebrnim ili zlatnim elementima... jer već u dnevnom boravku postoji crni trosed i tako presvučena fotelja bi bila dovoljno neutralna da je možemo povremeno osvežavati različitim jastučnicama (art deko stil npr...) Tu planiram plasman slike planine ali iz teme "Simbolički objekti" nisam se mogla odlučiti sama ni za jednu sliku planine - jednostavno nisam bila sigurna šta je najbolje da tu stoji.

Na zapadnom zidu je sada komoda visine 150, i iznad nje bih plasirala veću sliku koja bi verovatno bila dominantna u dnevnom boravku - moj suprug navija za crno belu sliku New Yorka ili Tokija. Može li neka smernica za tu poziciju?

I par pitanja u vezi sa money frog feng šui žabicom. Majrina preporuka je da stoji na radnom stolu okrenuta ka zapadu - imam 2 pitanja: da li treba da je vidljiva (negde sam pročitala da je najbolje da nekoliko žabica stoji ispod nameštaja - i da treba da su okrenute u različitim pravcima kako bi dale asocijaciju da donose novac sa raznih strana, sad me buni da ga i ne odnose ka prozorima, vratima pa protok novca postoji ali se ne zadržava...). Drugo pitanje je ako je okrenuta ka zapadu moja žabica gleda u zid - negde sam pročitala da je to nepovoljno pa da i to proverim sa mojim voljenim autoritetom iz oblasti Feng Shui-ja, Majrom, jer ja slabo u šta verujem dok od nje ne čujem <3.

Ja sam uvek preobimna i sa milion nekih novih pitanja :) ali zaista obožavam Feng shui i u blagodeti Feng Shui-ja sam se uverila bezbroj puta, pa je to postao stil našeg života, ne samo u našem domu već i u kući moje rodjene sestre, mojih najboljih prijateljica... A puno sam čitala i nastavljam u tom stilu, pa i da podelim ono što možda muči još nekoga.

Metod feng shui primenjen na zivotni prostor

U predsoblje staviti luster od tikve, frizider ne treba prelepljivati, stavi samo ispred belu prostirku. i jednu lampu na stocic do dvoseda, ukoliko ne mozete naci adekvatno nesto mozete i sami napraviti Vu Lou od tikvi koje se prodaju na pijaci. Slike koje si prilozila odgovaraju sezoni jeseni koloritom i mislim a treba jos potraziti a most kao i u zivotu ukazuje na nuznost (gradnje, ulaganja dodatnog) da bi se dva kraja ili dve tacke spojile tj. premostio put. Nekada je to nuzno kada na primer pravimo velike preokrete, gde zauzimamo drugu stranu od one prethodne, donekle dakle i na dugi izbor i sl.

Sa dvoseda skloniti crveni prekrivac u staviti bez sa dva jastuceta, i na trosed takodje ali samo na sedalni deo i plasirati takodje dva jastuceta mozete i bez-crna prozeta srebrnim.

Frizider ne treba prelepljivati, stavi samo ispred belu prostirku.
Iznad dvoseda (bocne strane) treba podrzati princip planine, dakle dolaze u obzir slike, pa i iz urbanih uslova sto implicira da se na njoj nadju visoke gradjevine. A iznad sedalnog dela mozete postaviti simbol dvostruke srece koji vec imate ili ostaviti lepezi sa zdralovima.

http://img692.imageshack.us/img692/2257/sky02s.jpg

Iznad troseda treba da se motivom nadje slika koja ce ukazivati na prosperitet i sticanje priznanja. Dakle sve sto vas licno asocira na ono sto zelite da postignete, jer ovde bi jang voda odradila svoju misiju ali s obzirom da je ovo prostor u kome spavate i da sa druge strane upliv moze indikovati mogucnost cescih povreda ekstremiteta ne mozemo posegnuti za takvim objektom. Povoljo je da 2/3 slike prikazuje nebo. I na stolu ispred neka se nadje ona dekoracija od kamena ili neki komad prirodnog kristala.

Bambuse mozes prebaciti kod prozora i podici na neko postole, tj, napraviti da aranzman bude sa jos nekih detalja (moze ovde i zabica malo pomerena iza vaze, a nocic treba da je usmeren ka vasem najboljem pravcu) Na primer veca drvena tacna sa ukrasnim peskom, vaza polozena na nu, zabica i jedna cinijica sa plutajucom svecom...) a u pozicij sadasnjoj do kreveta neku usku policu tipa onih za cd-ove za knjige koje su tebi vazne u usavrsavanju i na vrhu police neki simbol uspeha ili tzv. drvo novca od kristala, ili pak biljka sa zad zelenim srcolikim mesnatim liscem.

Sto se tice sevrozapadnog sektor, ovo je sektor gde treba da sa simbolicki pokaze ispunjenje vaseg preduzetnistva, gde trud, talenat treba da dovedu do povisice, napredovanja i bojeg posla. Samo ti znas gde zelis da budes, i takoi biraj motiv. Znaci ako je to neki menadzment ne moj se libiti da ovde plasiras tacno kucu u kojoj zelis da se nadjes kao uposlenik, ili na orimer ruke kako se rukuju pri cestitanj (pazi da jedna bude zenska ruka), masti daj na volju, tako da uvek kada gledas dok sedis a stolom uvek znas sta je cilj, gde je to gde se vidis.

U kuhinju moze da dodje neka slika na zid koja ce prikazati mirnu vodu, kao sto je na primer neko mirno jezero, sa vilinskim konjicima i sl.

Za money frog imamo u temi podroban opsi, sustinski treba da stoji malo sakrivena da nije bas na „izvolite novcic“, da je drugi ne diraju (ni deca da se ne igraju) i okrenuta u najboljem pravcu onoga ko donosi veci prihod u dom, ako je to nemoguce, jer ne treba da gleda na vrata i direktno na prozor (mada moze biti pored, jer legenda kaze da ona nocu izlazi da donese novcanu energiju), onda se bira sledeci povoljan pravac na osnovu kua broja i ne treba je drzati na visini.

majra 

Site Admin

Re: Metod feng shui primenjen na zivotni prostor

Vidim ja da sam izbrljavila dosta radeći sama, bolje da sam pitala ranije, ali čovek se uči i na greškama. Moram da kažem da je ovaj crveni prekrivač energizovao ali pošto je pre toga bio tu boje šljive delovalo je kao osveženje u početku. E u protekle 2-3 sedmice uočavam da sam postala prilično nervozna i razdražljiva - možda ta veća crvena površina preterano energizuje a skoro po čitav dan sam kod kuće sada.

majra: ... frizider ne treba prelepljivati, stavi samo ispred belu prostirku.

Pored se nalazi vanila krem garderober, staviću belu prostirku (ili može tako nešto vanila ako smem...), i intrigira me efekat bele boje u sektoru vatre - da li je trajan ili se njime deluje na neku od mesečnih zvezda... mogu li da zamolim za pojašnjenje u vezi sa ovim - pls, radije bih da povremeno nešto naučim nego da stalno iznova pitam, pitam, postajem dosadna...

majra: Slike koje si prilozila odgovaraju sezoni jeseni koloritom i mislim a treba jos potraziti a most kao i u zivotu ukazuje na nuznost (gradnje, ulaganja dodatnog) da bi se dva kraja ili dve tacke spojile tj. premostio put. Nekada je to nuzno kada na primer pravimo velike preokrete, gde zauzimamo drugu stranu od one prethodne, donekle dakle i na dugi izbor i sl.

Slažem se za pojašnjenem za most - toliko je logično i jednostavno HVALA ti na ovim smernicama. Uočavala sam da nešto smeta ali... Evo još par slika, mada je isti slikar u pitanju... pa i kolorit.
http://img855.imageshack.us/img855/219/10992448.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://img818.imageshack.us/img818/6694/walkoffaiththomaskinkei.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://img801.imageshack.us/img801/4567/34383672.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us

majra: Sa dvoseda skloniti crveni prekrivac u staviti bez sa dva jastuceta, i na trosed takodje ali samo na sedalni deo i plasirati takodje dva jastuceta mozete i bez-crna prozeta srebrnim.

Nisam najbolje razumela koja da bude boja jastučića na dvosedu, i može li žuti prekrivač umesto crvenog (jug), a plavi prekirvač na sedalni deo troseda? Makar u prvo vreme do kupovine bež prekrivača? Po slici koju si ubacila vidim da je trosed u sektoru severa (voda hrani zemlju?), pa da pokušam ovako jer to već imam.

majra: Iznad troseda treba da se motivom nadje slika koja ce ukazivati na prosperitet i sticanje priznanja. Dakle sve sto vas licno asocira na ono sto zelite da postignete, jer ovde bi jang voda odradila svoju misiju ali s obzirom da je ovo prostor u kome spavate i da sa druge strane upliv moze indikovati mogucnost cescih povreda ekstremiteta ne mozemo posegnuti za takvim objektom. Povoljo je da 2/3 slike prikazuje nebo. I na stolu ispred neka se nadje ona dekoracija od kamena ili neki komad prirodnog kristala.

Zanimljivo je da tu (iznad troseda) već 2 godine stoji veliko ogledalo (jel i to jang voda?) 50x100 okrenuto po horizontali, i u njemu se ogleda komoda visine 150 na koju sam stavila cveće i dekorativne sitnice, posudu sa kristalima... Tu iznad komode (preko puta crnog troseda) želim da stavim veliku sliku koja će dominirati dnevnim boravkom - a ne znam šta treba da je osnovna simbolika (suprug bi crno belu fotku new yorka, tokija)... Sa tim ogledalom ne znam gde ću :( muka mi je. Imam još jedno ogledalo istih dimenzija koje je privremeno izmedju troseda i dvoseda i u njemu se ogleda tv što ne valja ali čekam inspiraciju, neko rešenje jer želim ogledalo u dnevnoj sobi.

Zapravo, mogu li iza ulaznih vrata to je JZ, staviti jedno ogledalo koje će služiti za čekiranje pri izlasku iz stana (moram da imam jedno u dnevnoj sobi jer me podseća na to da pazim koliko čega jedem - u fazi sam skidanja nekog viška kg). Pored njega (ali iznad bicikla, tj potpuno umesto ovih kuka čiviluka) planiram plasman slike (one što su do sada sve sličnog kolorita)

majra: Bambuse mozes prebaciti kod prozora i podici na neko postole, tj, napraviti da aranzman bude sa jos nekih detalja (moze ovde i zabica malo pomerena iza vaze, a nocic treba da je usmeren ka vasem najboljem pravcu) Na primer veca drvena tacna sa ukrasnim peskom, vaza polozena na nu, zabica i jedna cinijica sa plutajucom svecom...)

Hm, neverovatno, ali bambusi su ipak u medjuvremenu završili tu, pomerao ih moj suprug, jer smetaju na dnu troseda (na njemu spavamo). Sada ostaje da realizujem ovu preporuku sa aranžmanom i žabicom, i biće super. Eto, ima on osećaj za to - ja jednostavno ne :roll: zato učim od Majre :klap:

majra: Sto se tice sevrozapadnog sektor, ovo je sektor gde treba da sa simbolicki pokaze ispunjenje vaseg preduzetnistva, gde trud, talenat treba da dovedu do povisice, napredovanja i bojeg posla. Samo ti znas gde zelis da budes, i takoi biraj motiv. Znaci ako je to neki menadzment ne moj se libiti da ovde plasiras tacno kucu u kojoj zelis da se nadjes kao uposlenik, ili na orimer ruke kako se rukuju pri cestitanj (pazi da jedna bude zenska ruka), masti daj na volju, tako da uvek kada gledas dok sedis a stolom uvek znas sta je cilj, gde je to gde se vidis.

Oki-doki! Da li je presvlačenje te fotelje u crno ok, pa sa jatukom crno-beli motiv? Taj šampanj shagy jel ok :???: Može li tu na zid jedno od ta dva ogledala? Jeste sever ali da ne bude previše vode.

majra: U kuhinju moze da dodje neka slika na zid koja ce prikazati mirnu vodu, kao sto je na primer neko mirno jezero, sa vilinskim konjicima i sl.

U odnosu na sovu - na isti zid ili na zapadni, u centralnom delu zida, ili kako. Sovu sam postavila po kompasnoj direkciji koju si navela...

majra: Za money frog imamo u temi podroban opsi, sustinski treba da stoji malo sakrivena da nije bas na „izvolite novcic“, da je drugi ne diraju (ni deca da se ne igraju) i okrenuta u najboljem pravcu onoga ko donosi veci prihod u dom, ako je to nemoguce, jer ne treba da gleda na vrata i direktno na prozor (mada moze biti pored, jer legenda kaze da ona nocu izlazi da donese novcanu energiju), onda se bira sledeci povoljan pravac na osnovu kua broja i ne treba je drzati na visini.

I ako može molba Kua brojevi i najbolji pravci za najmladju članicu rodjenu 25.02.2011.

Pitanje je i za ovaj viseći simbol novčića - ne nadjoh kojoj dinastiji pripadaju, ne mislim da ti to iz rukava znaš nego ovi mačevi i... kako treba da vise okrenuti ovi novčići i možda i gde (sektor)?

Poslala bih ti na pp nekoliko fotki prostora čisto da stekneš utisak kako to izgleda sada, verovatno ćeš bolje osetiti prostor.
Predjoh iz persiranja na "ti" nadam se da se ne ljutiš.

HVALA!!! :PPP

Još poneka promena

Draga Majra, (pretvara se ovo lagano u dnevnik :) )

Kako smo skloni da zanemarimo neke situacije, tako i sami sebe - svesno-nesvesno...
Severni sektor (sektor 6 - moj lični sektor jer sam ja 6) je od prohodacanja moje ćerkice bio prostor za odlaganje. Tj, trudimo se da u dnevnom boravku održavamo red, deca skupljaju igračke u korpu i tu korpu odlažu baš u taj severni sektor.

Dakle, nije u pitanju klasičan nered, ali ni to nije ono što treba da bude jer moj sektor je postao prostor za privremeno-trajno odlaganje igračaka, tako sam se i ja sama osećala tokom proteklih godinu dana - sve je podredjeno deci (što i nije loše ali ima i boljih načina), zatrpano, progutano, frustrirano... zapostavljeno, isključeno "SAMO dok prodje ovo... i ono... dok beba ne krene u jasle... dok se ne adaptira..." a taj proces ne traje par nedelja, meseci, to su faze zbog kojih se niko od nas ne bi trebao odreći sebe već pronaći način da bude udoban u svemu tome.

Da dodam da sam bila potpuno demotivisana da bilo šta radim, da se bilo čemu posvetim. A i kako bih - zatrpana. Kako i da budem motivisana, zadovoljna, fokusirana kada je najvažniji sektor za mene, ono što bi trebalo biti oličenje mene postao prostor sad rečima ću opisati jer slika bi bila grozna "Najstariji komad nameštaja koji postoji u mom stanu, dakle stara fotelja, pohabana na rukohvatima, i na njoj korpa za bebe u koju su natrpane igračke i još ponešto..." Ako je to odraz onoga što sam bila u proteklih 15 meseci - grozno ali istina je, TO SAM bila ja.

Nakon što smo nastavile ovu našu priču (nakon 3 godišnje pauze) uzela sam aparat i isfotkala delova našeg prostora za koje znam da su kritični i da ih moram uskladiti, te sam ti slike čak i poslala u pp. Medjutim, za mene samu su te fotke bile budjenje - kada sve to posmatram tako u prolazu svakodnevno, a tu boravim često 24 sata dnevno poslednjih godinu dana i više, nekako mi sve to jeste tako kako je... Medjutim kada to vidim na fotkama - BU! - kao da me je neko probudio, iz sna - strašno, pa to mora da se menja.

Dakle, isfotkah, probudih se i uradih sledeće...

Ispratila sam sugestije - makoh crveni prekrivač, umesto njega sam stavila Žuti (negde sam pročitala da je i žuta odgovarajuća, kao neka sekundarna) za jug, iznad je žuta lepeza sa ždralovima. Na crni tvosed sam stavila beli prekrivač sa zelenim širokim prugama, na podu su dve podne prostirke kombinacija bež-plavo... i šampanj šegi na kome se deca super igraju. Igračke se pokupe i nose u dečiju sobu (gde im je zapravo i mesto, pobogu ne znam šta mi bi ranije...).

Deo oko ulaza, koji je baš problematičan zbog bicikla i čiviluka koji čini da deluje baš zapušteno sam dekorisala u slobodnom stilu, dok ne nadjemo lepu sliku. I ovako izgleda mnooogo lepše.

http://img8.imageshack.us/img8/6853/300720114151.jpg

Tražim odgovarajuću simboliku da oslikam ovu bambusovu frulu, i onda ću potpuno poskidati čiviluke.

SVOJ sektor 6 sam potpuno izmenila - to je sada MOJ prostor :) Inače, ako sam dobro razumela sektor 6 je i sektor glave porodicve, tj onoga ko donosi najviše prihoda. Već neko vreme je to moj suprug, i nakon ovog mog "čišćenja" severnog sektora suprug je konkurisao za premeštaj na novo radno mesto jer su u firmi u kojoj je sada isplate počele da kasne već drugog meseca - jednostavno "opuštene gazde" svoj deo zarade uzmu početkom meseca a za radnike će biti kada naplate neka potraživanja...

Evo kako sada izgleda severni sektor:

http://img713.imageshack.us/img713/1742/img3301b.jpg

Fotelju sam potpuno izmestila i sada je na ulazu u dnevnu sobu, tu je zgodna jer se deca često tu spremaju/oblače, sede, igraju i još ne znam da li ću je uopšte zadržati i obnavljati ili samo izbaciti...

A ovaj severni sektor je postao najlepši kutak dnevne sobe.

Radni sto smo prilagodili malo - govorila sam o držaču tastature (skunula sam ga), sto je bio pomalo nestabilan na točkićima (skinuli smo ih), sada je znatno udobnije za rad. Bujaju mi bambusi izmedju radnog stola i ogledala (imam ih 7 sada ali bih volela više jer im jako lepo pogoduje to mesto), a i izmedju ogledala i prozora sam stavila još 3 biljke, tu je i tabure, i žabica sa novcem, staklena posuda sa kristalima, postavljena na kineske novčiće u foliji u koju sam umetnula suprugov oglas za novo zaposlenje.

Tu je sada pozicioniran i telefon, i udobno je mesto i za rad i za ćaskanje. Ispod tog staklenog stočića sam stavila knjige za koje sam inače pre 5 godina preuzela autorska prava i povremeno onbovimo tiraž, one su u stvari inicijatori mog astrološkog interesovanja pre 12-ak godina.

finalno doterivanje enterijera

Pored se nalazi vanila krem garderober, staviću belu prostirku (ili može tako nešto vanila ako smem...), i intrigira me efekat bele boje u sektoru vatre - da li je trajan ili se njime deluje na neku od mesečnih zvezda... mogu li da zamolim za pojašnjenje u vezi sa ovim - pls, radije bih da povremeno nešto naučim nego da stalno iznova pitam, pitam, postajem dosadna...

U ovo sektoru imamo upliv zvezde 4 Drvo koja hoce da donese afere, i da bi smo je stavili pod kontrolu (plavi frizider iako u osnovi pripada elementu metala) prebojen u plavo, unosi energiju vode sto daje ovoj energiji cetvorke podsticaj da se ide linijom manjeg otpora, i da kao tiha voda (bez smisljenene namere), uplovi u nepoznato "korito". Zato bela – do smedje prostirka da atribucijom metala stavimo pod kontrolu ovakve medjuljudske odnose a od uzorka s obzirom da je ovo juzni sektor da bi smirivali upliv mogu da budu zastupljeni pravougaonici ali polozeni vodoravno, vodoravne liije.

Pitanje je na mestu jer bi se uvodjenjem vatrene energije crpila nepoblagovremena zvezda 4 i stavljala pod kontrolu zvezda metal 7, ali u ovoj godini imamo ove upliv 2 zvezde bolesti i nije pozeljno unositi inicijaciju za moguce bolesti koje iako su izlecive bi konstantno uzurpirale nekoga u porodici.

Nakon ove godine moze ovde sa de nadje i elemenat vatre, a sto se tice same prostirke ja bih se radije opredelila za neku od predlozenih boja a vatru uvela mozda kroz povremeno paljenje mirisne svece, stapica i sl. Vanila koju si predlozila je sasvim odgovarajuci izbor.

Sto se tice slika, meni treca ima nekako najvedriji kolorit, da biram ja bih tu.

Nisam najbolje razumela koja da bude boja jastučića na dvosedu, i može li žuti prekrivač umesto crvenog (jug), a plavi prekirvač na sedalni deo troseda?

Moze voda nece biti u disharmoniji sa severoma, jastucad mogu da budu na primer sasivena ili sa aplikovanim jin-jang znakom.

Zamislite kolicinu energije koja se obrusi iz tog ogledala na onoga ko tu spava – odmara... Ne bi me cudilo da postoji nocnih setaca (mislim da neko u toku noci ustaje po dva tri puta, da nemirno spava, da nema dubokog sna...). Ako zelite da stavite Njujork, Tokio stavite samo dobro pre toga pogledajte sta se sve vidi na slici.

Ogledalo radije stavite spolja na vrata od kupatila. Tu se krecete ka kuhinji pa eto razloga da se pogledate kada ponesete tacnu :)

U odnosu na sovu - na isti zid ili na zapadni, u centralnom delu zida, ili kako. Sovu sam postavila po kompasnoj direkciji koju si navela...

Da upravo do te slike sa sovom, moze da bude i neka naiva da budu uskladjene.

Kua broj za cerku:

Broj zvezde po rodjenju: 8 zvezda Zemlja
Srecne zvezde:
2 zvezda Zemlja (bela)
5 zvezda Zemlja(zuta)
6 zvezda Metal (bela)

majra 

Site Admin

Novi početak

Draga Majra,
imam par molbica pa bih te molila za pomoć...
Planiram da postavim sliku Broda izobilja na zapadni zid u predsoblju - tačnije sakupila sam nekoliko slika od kojih nisam sigurna za koju da se odlučim, pa te molim da mi malkice pomogneš oko toga.
Obzirom na porodičnu situaciju moram obezbediti takav priliv prihoda koji će obezbediti dugoročnu sigurnost na finansijskom planu. Da li je bolje postaviti maketu ili dobra slika broda izobilja ima solidan efekat? Predsoblje je žute boje, i imam utisak da mi se tu ne bi uklapale ove plave slike. Zanima me i da li se može povezati simbolika zapada sa primarno crvenkastim nijansama neba na slici... Obzirom na Feng Shui za 2013. koje boje preporučuješ da dominiraju?

Takodje na JUŽNI zid dnevne sobe bih volela da postavim sliku Feniksa - koju preporucuješ? Da li bi simboliku obnavljanja ("izdizanja iz pepela") možda pomogla žuta lepeza sa ždralovima koja je na prvoj strani, kako ti se čini?

http://imageshack.us/g/1/9878715/

Moj office

Hay Majra, saljem skicu kancelarije - ulazna vrata se nalaze neposredno do izloga, i tu je očitana Kompasna direkcija 340-345.
Prostor je nepravilnog oblika - nalazi se na visokom prizemlju sa desne strane od glavnog ulaza u poslovni centar. Nisam sigurna koliko je prostor dobar i zdrav, tj. odgovara mi finansijski i ušuškan je, ali obzirom da nema prozore već samo ulazna vrata i izlog, a i grejanje je katastrofalno uprkos novom klima uredjaju koju koristimo razmišljam i o eventualnoj promeni... nekada...
Zgrada je izgradjena tokom 2008. - vlasnica ima ugovor o primopredaji lokala (Kupovini) sa datumom 15.10.2008., a ja sam lokal zakupila 01. Februara 2012. - prvobitno za dečije kreativne radionice ali tokom leta je došlo do promene i sada ga koristim za školu astrologije i za astrološke konsultacije.
Interesuje me koliko mi ovakav prostor odgovara i preporuke za uredjenje - stolice za sedenje su po obodu prostorije, kružno postavljene, a bela tabla za pisanje je na istočnom zidu... moja pozicija je uglavnom u severozapadnom sektoru za radnim stolom ili ispred table...

http://img163.imageshack.us/img163/4601/officetlocrt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Evo i nove skice stana - malo smo rasteretili dnevni boravak, u predsoblju su deciji bicikl, frižider i ugradni i dvokrilni garderober... vrata od kupatila sam osvežila dekupaž tehnikom bršljan grana (ne znam koliko je u skladu sa direkcijom - sugeriši promenu slobodno jer volim dekupaž i vreme je za promene).

http://img547.imageshack.us/img547/5898/stanyf.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Plasiranje i kićenje jelke

Veliki pozdrav Majra,
planiram da tokom ove nedelje okitim jelku u dnevnom boravku i vidim ovaj fenomenalan tekst sa savetima o poziciji jelke i bojama koje treba da dominiraju pri dekorisanju.

Prostor je takav da bih jelku najradije postavila u zapadni deo dnevnog boravka (290). Jelka je bele boje - ostaje li preporuka da treba da bude okićena zelenom girlandama i žutim (može li zlatnim ili / i srebrnim) ukrasima?

Gde bih mogla da plasiram zidni sat izradjen dekupaž tehnikom, sa motivima kućice za ptice zelene boje (sada je na zelenom istočnom zidu direkcija 290)?
http://imageshack.us/a/img685/8529/17122012897.jpg

Na južni bih najradije pticu Feniksa ili možda Žutu lepezu sa ždralovima, ili Crvenu sa pticama i trešnjinim cvetom - jer mi je preko potrebna aktivacija polja karijere, kakva je tvoja preporuka i šta nosi najviše snage.
http://imageshack.us/a/img42/4628/17122012899.jpg

Dečija je istočna soba (starija je 3 Drvo, mladja 8 Zemlja).

Ja sam u dnevnoj spavam na istočnoj strani (zid je zelene boje) a radni sto je sa direkcijom 330 (SZ) - treba li da budem ledjima okrenuta SZ zidu ili licem (ljubičaste boje)? Ovde planiram beli radni sto sa metalnim nogarama, tu je podna vaza 8 srećnih bambusa a imam belu lepezu sa tigrom - da li bi to bilo ok za SZ sektor, i kako se uklapa u prognoze za narednu 2013. (leteće zvezde)? Pretpostavljam da je ovo najvažniji sektor za mene jer sam ja zvezda 6 Metal.
http://imageshack.us/a/img84/799/17122012901.jpg

Prolaz kroz stan http://youtu.be/JhUmKauz0CI

Majra pls, jedva čekam savete <3

Uredjenje poslovnog prostora

Iako je prostor specificnog oblika koji dominatno nosi energiju elementa Vatre ako gledamo kroz metaforu ovo je:

Voda izlivena iz zlatnog vrca

Dobra sreca ce vam priticati sa nebesa. Uspeh ce doci bez obzira sta radite. Bice narocito povoljno ako obezbedite potrebnu pomoc, u dobitku cete biti stvarajuci prilike za druge. Prijateljska pomoc je pozeljna.

Bilo bi odlicno ako mozete intervenisati u prostoru dodatnom postavkom pregrade prema delu gde je kupatilo, s tim sto bi za pregradu bilo dobro napraviti kombinaciju u drvenom ramu centralno pozicioniran deo gde bi bile postavljene slike sa ljudima koje vi visoko cenite u sferi kojom se bavite, ili kolaz slika gde ste vi zajedno sa ljudima iz profesije, gde su dodele nagrada, takodje vase diploma, priznanja, kao i jednu veliku sliku vas ispred same skole s tim sto bi se na njoj obavezno morao videti naziv i logotip, tj. vas zastitni znak, moze to biti i slika sa polaznicima koje vremenom mogu prerasti kako se grupe smenjuju u pravi book ili plakatirano svedocanstvo o popularnosti skole.

Na sama ulazna vrata neka u bojama metala pise naziv skole, ispred vrata ukoliko je to dozvoljeno postavite zastavu sa logom skole. Moze to da bude i nesto mobilnog tipa sto cete iznositi svaki dan i stavljati bas tu kod vrata, cak mozete postaviti i tri stalka poput jarbola i na njih ih plasirati, a po zavrsetkua ako ne mogu da tu ostaju unesite ih i stavite tako da budu u tom delu pored table ali tako da pripadaju severnom sektoru pozicijom. Sasvim je prihvatiljivo da ih i inace tu drzite.

Sama pozicija vaseg radnog stola nije bas najbolja, ono sto bi bilo pozeljno je da pozicija stola bude takva da niste u liniji vrata ali da imate komandnu poziciju u odnosu na ulazna vrata. Tako da ukoliko uspete da postavite pregradu sto vam zasta preporucujem(ali tako das a njom obrazujete pravilan trougao, tj. da bude takva da vizuelno produzava dijagonali (zamisljenu) od osnove glavnog prostora namenjenog edukaciji), potom odaberite sto zaobljenih ivica, cvrst i dovoljno velik i visi (kao i stolica na kojoj vi sedate) u odnosu na sve druge u prostoru i tako da delom zahvata jugoistocni sektor delom jug, na ovaj nacin cete obezbediti dovoljno podsticaja da ulozite maksimalne napore da donesete vasem poslu sto vecu dobit a da ujedno grdaite i ugled. Sto je najbolje pozicionirati desno dijagonalno od vrata, ali tako da ne gledate pravo u njih jer na taj nacin mozete da preplasite posetioce, stavite ga pod odredjen ugao u odnosu na ulazna vrata.

Uvek kada neko zeli da sa vama licno razgovara treba da sedi preko puta vas ali tako pozicioirajte stolice da niste bas na liniji direktnog suceljavanja vec malo izmaknite stolice, dovolno je tu i blago zakretanja da postignete zeljeno; takodje ni klijenti ne treba da sede ledjima okrenuti vratima pa i njihovu stolicu blago sa te putanje zakrenite u suprotnom ce biti jako ranjivi. Ovde bi bilo dobro da se i izloze najbolji radovi i slicne slike, gore sto sam pobrojala kako bi najkvaliteniji radovi, eventualno knjige koje su za profesiju kardinalne povecavale ugled skole.

Kada vise polaznika treba da saradjije potrudite se da i oni svako ponaosob zauzima svoj najbolji pravac, to mozete postici time sto pri upisu ili na prvom casu izracunate njihove kua brojeve ili zodijacke znake pa im kao smernicu date preporuke, uz obrazlozenje. Na taj nacin pokazujete brigu za vase polaznike i uticete na to da i oni koji sede skupa imaju dobru podrzavajucu komunikaciju. Sve to skupa mozete da ujedno i iskoristite da se polaznici opuste i da naprosto osete da vi brinete o njima.

S obzirom da proctor pripada svojim oblikom element Vatra, za Vas kao nosioca energije Metala je donekle diskomforan, ali to mozete prevazici tako sto cete kod ulaza postaviti jedan veci porcelanski cup, takodje na svom stolu drzite jednu porcelansku cinijicu ili neku sitnicu u zutoj ili naradzastoj boji, takodje nesto od metala ili predmet u beloj boji aktivira metal, a to vam pruza prednost kao da gledate prema zapadu iako to i samom stolicom takodje mozete aktivirati. Ostavite dovoljno prosora iza radnog stola kako biste mogli lako da ustajte i sedate u stolicu, u suprotnom bi ste se osecali sputani i ograniceni u radnim mogucnostima. Takodje uvedite pravilo da sva radna mesta ukljucujuci i vas sto i tablu kada je radni dan gotov budu pospremljena, i svako jutro tj. pre zapocinjanja aktivnosti prebrisana cistom vodom.

Ako sam dobro shvatila jedan zid je od stakla i toplo vam preporucujem da ga prekrijete, bilo samolepljivim folijanma koje ce biti reklama ujedno cilj je da nema refleksije mnogo da ne biste dosli u situaciju da vam susedi iz centra vracaju “milo za drago” tj. da vam vrate svaki sar. I inace u feng shui stakla i ogledala koja reflektuju sliku sprecavaju ulazak energije, to znaci ogranicavanje bogatstva i napretka i smanjenje poslovne dobiti. Takodje ljudi koji borave u ovakvom prostoru imaju utisak das u previse izlozeni pogledima, a novac se stalno osipa. Zato rolo trake ili bilo kakva intervencija koja bi ovo korigovala (verujem da ste videli one reklame na salonima i prodavnicama sto potpuno prekriju povrsinu) uvedite kako biste imali nadzor nad novcem.

Ako razmisljate o promeni prostora onda ono sto je vodece pri odabiri je da je ona u skladu sa vasim licnim elementom. Takodje vodite racuna da natpis i reklamne tablezadovlje neka pravila ravnoteze jina i janga, pa ako se jedna strana sastoji od neparnog broja centimetara, druga strana mora da bude parna.

Na table ono sto pisete mora da bude jasno, razumljivo i da privlaci paznju tako da posegnite I za malo inovativnijim nacinima predavanja/usvajanja znanja u radu tipa shema koje imate priliku upoznati u knjizi “Mape uma”. Neonska svetla jarkih boja su takodje dobra jer svetlost privlaci energiju, u vecernjim satima posebno deluju tako sto podsticu aktivnost. Naziv treba ispisati bojom koja se odnosi na vas licni elemenat, sve druge boje koje ukljucite treba das u u skladu i tako ukombinovane da daju tj. stoje u produkivnom ciklusu elemenata. Natpisi sa tri ili pet boja smatraju se veoma pozeljnim jer oznacavaju rast i napredak kompanije. Ploca sa parnim brojem boja nije tako delotvorna.

U zavisnosti gde cete staviti natpis javite da sugerisem boje, a sam proctor treba da odrazava vas licni elemenat i elemenat koji mu prethodi u produktivnom ciklusu s obzirom da ste vi pripadnik elementa Metal ukljucite nesto zuto ili brao u izbor boja. Stolice treba da su udobne i rasporedjene tako da oni koji sun a obuci uglavnom zauzimaju severozapad (ali ne odmah uz ulaz, da ne biste u njima instiktivno budili potrebu– “da ok su tu odbrojavaju minute” kako bi sto pre krenuli kuci, a nece im se dopadati ni pomisao na produzetak casa, nastave i sl.…). Takodje bas sto I stolica gde seda klijent kome pruzate konsultatntske uloge treba da imaju tepih, dobro bi bilo da je u bojama zemlje, pamucan ili od koze.

U jugoistocnom uglu postavite tri lepe biljke, a na vasem stolu dijagonalno ulevo stavite onaj beli metalni predmet ili metalnu kutijicu sa nekoliko novcica, ili bronzanog slona solidne velicine, ne malog.

Sa leve strane ulaza izmedju vrata i table stavite reklamni materijal, flajere na kojima su vase napisane usluge ali I jednu kutiju u koju za predloge kako bi se polaznici podstakli da napismeno izoze svoje ideje, to moze biti i u stilu postanskih sanducica i sl.

Na sredisnjem delu postavite mali stojeci stocic kvadrat sa zaobljenim uglovima, peeskirano staklo, mozete i posluziti se folijom providnom da na njemu ispisete nesto kaligrafski (afirmativno) sto bi bila “nema tvrdnja”, i na njemu drzite material tipa shema/puskica u vidu kartoncica koji su namenjeni polaznicima kao kratki podsetnici i koje oni mogu po sopstvenom nahodjenju da prisvoje. Dakako, pri njohovoj izradi pobrinite se da na diskretan nacin uvek stoji naziv skole, a sadrzaj neka bude kratka forma i po mogucstvu uradjen u vidu mapa uma, kao podsetnik na ono sto obradjujete tada. Uvek obezbedite dovoljan broj, nemojte dovesti njih u situaciju da nose da kopiraju to. Na obvaj nacin ostajete i u vezi i nakon zavrsetka na primer jednog modula.

Malo poradite i na marketing i strategiji nastvae, organizujte ih u modulima i prilagodite tako da se nadovezuju kako po tematici tako i po slozenosti materije da napreduju u kontinuitetu.

Dok se bavite realizacijom iznetih predloga u poslovnom prostoru ja cu razmatrati vas dom, a do tada u njemu primenite samo one mere koje sam iznela u tekstu 2013 godina u zodijačkom znaku Zmije i Feng šui

Na tlocrtu sam naznacila pozicije za u tekstu navedene korekcije.

http://img40.imageshack.us/img40/5460/skyposlovniprostor.jpg

majra 

Site Admin

dodatna pitanja

Koja boja bi trebalo da dominira pri pokrivanju staklenih ulaznih vrata?

S obzirom na poziciju vrata i cinjenicu da na samom ulazu imate odlican upliv i planiske i vodene zvezde, mozete izvesti pomocu folijeI broj osam (kao da je peskirano) ako su vrata staklena, generalno boje koje su dobrodosle su zuta, bela i crvena, ili bela crvena i zelena.

Koja je boja bolja za radni sto - trenutno je tamo braon kvadratni stari sto koji mogu obojiti belom akrilnom bojom, i posto radim dekupaz mozes mi preporuciti neki motiv za dekoraciju stola... alternativno - vlasnica prostora mi je u par navrata nudila da donese njen sivi kancelarisjki sto koji je nekog L oblika... ali nisam prihvatala jer ne volim sivo :/

Ono so je najvaznije je da je sto stabilan, da nije pohaban i da ima prednju stranu, dobro bi bilo da je zaoblenih uglova, a sto se tice boje ako se odlucite za belu nemojte da patiniranjem dobija onaj starinski izgled vec bas da bude elegantan I ciste linije kao one koje vidjamo kod Ikea namestaja. Nikako nije pozeljno da se radi onaj krakl, koji daje ispucali izgled.

Stolovi forme slova L nisu sa stanovista povoljni i dobro je sto ste odbili. Na samom stolu desno uvek drzite ono sto je realizovano a levo (u odnosu na to kada sedite) ono sto treba da se odradi i uvek neka je to sa leve strane za nijansu vise od sadrzaja koji je polozen u desni deo, sto nije tesko postici jer ono sto je realizovano se urucuje ili prosledjuje vec klijentima ili se odlaze na neko drugo mesto.

Divno Majra, HVALA! Da li mislis da bih mozda bojenjem nekih zidova u kancelariji mogla poboljsati prostor?

Na istoku stavite neku crveni akcenat ali nikako sav zid. Najbolje neka to bude neka slika, zbog godisnjih upliva.

Na jugozapadnom zidu moze da se kombinuje bela i zlatna a u zapadnom mozete staviti neki akcenat crne ili plave, budite suptilni u uvodjenju boja, i obezbedite da table bude dobro osvetljena.

majra 

Site Admin

Ti važni detalji :)

Nevolja je što taj sto jeste pohaban i upravo zato razmišljam da ga makar prefarbam, stabilan je ali nema prednju stranu i nije u najboljem stanju (star je i to je očigledno), dekorisanjem bi se to dalo malo srediti, ali želim ustvari da ga promenim i mislim da vec imam ideju kako da to uradim.
Dakle iza mojih ledja bi trebalo biti dovoljno prostora da udobno ustajem i sedam, pa potom pregradni npr paravan i kupatilo. Obzirom da je kupatilo na Jugu da li je ok da paravan bude u crvenim tonovima ili možda natur sa kaligrafskim natpisom?

ps. Sa kojim elementom bi se mogla povezati poveća kugla gorskog kristala (prečnik 10 cm), i u kom sektoru bi trebalo da stoji?

Ulazna vrata i stakleni deo neposredno do vrata su do sada prekrivena ružičastim mada ružičasto i sever ne, nikako... :I to sam uočila kada sam počela da merim prostor.

detalji - odgovor

Obzirom da je kupatilo na Jugu da li je ok da paravan bude u crvenim tonovima ili možda natur sa kaligrafskim natpisom?

Drugi predlog je bolji, jet sadrzi elemenat drveta (papir), zemlje (boja) i "nemu tvrdnju".

Sa kojim elementom bi se mogla povezati poveća kugla gorskog kristala (prečnik 10 cm), i u kom sektoru bi trebalo da stoji?

Snazan nozilac energije elementa Zemlja i slobodno ga plasirajte u severni sektor je tamo imate izuzetno povoljnu finasijsku i drustvenu zvezdu 8 Zemlja koju treba oznaziti. Izlozite je tako da se lepo vidi ali ne dozvolite da je dodiruju i naravno redovno odrzavajte tj. punite kristal.

majra 

Site Admin