Moj radni kutak, uređenje po Feng Šui - skywalker Feng šui

Boja za radni sto :)

Uh Majra, mala pomoc pls - danas sam birala boje za novi sto i u nedooumici sam - koju boju mi preporucujes?
Podna prostirka koja ce biti ispod stola je smedja kozna, TREBA li sto da bude bele boje ili natur/bukva, ili se moze videti struktura drveta kao kod wenge svetle... ima prelepih vanil tonova koji be verovatno uneli malo topline u prostor, ima i lepih belih ali cista bela deluje sterilno, nekako mi se najmanje dopada ovaj natur poput bukve i crvenkastih, mada ima i tih tamnih lepih sa uočljivom strukturom drveta.
Npr jedna od privlačnijih varijanti mi je
BAMBUS
http://imageshack.us/photo/my-images/228/610fs21.jpg/

i ZEBRANO
http://imageshack.us/photo/my-images/560/zebrano23161v.jpg/

ima i ove sa vanil tonovima i strukturom drveta
http://imageshack.us/photo/my-images/248/h3078st22.jpg/

Neke smernice pls? Pretpostavljam da je sto komad koji je najvažniji u kancelariji pa bih da ga pažljivo odaberem.

Takodje, ulozicu u udobnije stolice za ucenike i klijente - koja bi boja bila odgovarajuca za stolice?

Korekcije za 2014.

Draga Majra,
na početku VELIKO <3 HVALA na predivnim proslogodisnjim sugestijama, mogu reci da su bile veoma blagotvorne, i povoljno se odrazile na razvoj mojih privatnih i poslovnih planova...
Kursevi koje organizujem su već solidno razvijeni, i u ovom trenutku imam preko 20 polaznica u 5 grupa. Nedavno sam pocela i sa individualnim časovima koji su nešto unosniji mada ne predstavljaju uvek tako dobar izvor prihoda kao redovni kursevi, ali su dragoceno osveženje budžeta. Naravno na tome ne treba stati (ne zbog neskromnost već zbog zaostalih novčanih situacija koje nisu u potpunosti regulisane) pa evo hrlimo NAPRED ka novim POBEDAMA :)

Što se tiče poslovnog prostora u nedostajući istočni sektor (kancelarija je nepravilnog trouglastog oblika) sam krajem 2013. plasirala 6 staklenih polica sa stručnom literaturom, dužinom zida od bele table do ulaznih vrata... a uočila sam i da se stalno ponavlja jedna ista (loša) poslovna situacija svakom polazniku koji sedi u SZ sektoru 230-240, pa sam tu u ugao plasirala teglu sa slanom vodom kako bi eventualno uklonila postojeće negativnosti... U Zapadnom sektoru (ugao 280 - 260) sada se nalazi poveći sivi sto pravougaonog oblika - nisam fan sive boje ali pomislih ok obzirom da je u pitanju sektor Metal :/ da li je ovde nužna neka korekcija?

Moje trenutne dileme su u vezi sa stambenim prostorom. Tu je naš djak prvak i obzirom da je u pitanju mali stambeni prostor imam nedoumicu u vezi sa rasporedom u dnevnom boravku, pa se pitam da li bih mogla ponovo moliti za savet?
Moj djak prvak je od septembra je u I razredu. Raspored u dnevom boravku je isti kao na planu na prethodnoj stranici s tim što zbog loših razmera na plani izgleda da je soba dosta prazna - a nije (nameštaj je veći nego u planu). Dakle, jedina opcija za postavljanje njenog radnog stola je bio zapadni sektor dnevne sobe, moj sto se nalazi blago ka severozapadnom (ka prozorima od kojih me deli manja tv vitrina napunjena dečijim knjigama), a sto za igru mladje kćeri je ka jugozapadnom - radi se zapravo o tri radna stola koji su postavljeni jedan do drugog duž zapadnog zida, i volela bih da proverim da li za stariju postoji eventualno povoljniji sektor u stanu za učenje. Ovo je za prvih par meseci I razreda bilo potrebno - blizina naših stolova je omogućavala da joj pomažem u radu, i da takoreći "radimo u isto vreme" - svaka svoje zadatke... ali obzirom da je i sama stekla odredjene radne navike, i to bih volela da podržim možda nije loše da radi i u nekom drugom sektoru u kom se ne mora direktno nadgledati (da podržim proces samostalnog rada koji se tek postepeno razvija) - sve joj odvlači pažnju i čini mi se da je dosta dekoncentrisana... U dečijoj sobi jednostavno nema prostora za radni sto (osim za neki koji bi se rasklapao ali time ne bi bio dovoljno stabilan), soba je vrlo male kvadrature...
Pomišljala sam i da veliki trpezarijski sto jednostavno prebacim u dnevnu sobu (i da za tim stolom radimo - izbacima bih u tom slučaju i moj i njen radni sto pa možda vremenom uložila u neko konačno trajno rešenje), a da za kuhinju nabavim manji kvadratni jer postojeći pravougaoni zauzima mnogo prostora u kuhinji, zaista mnogo - nemoguće je kretati se kroz kuhinju dok ukućani sede i to izaziva frustraciju i zaista žurimo da završimo sa obedovanjem i predjemo u dnevni boravak.

Takodje bih te molila i za par sugestija u vezi sa rasporedom letećih zvezda za 2014.
Na istočnom zidu dnevnog boravka (koji je zelene boje) se nalazi zidni sat od drveta sa motivom ptica i kućica za ptice, tačno je iznad kreveta (crne boje) na kom spavam - nakon čitanja tvog detaljnog Feng Shui leteće zvezde 2014. zaključila sam da je najbolje da uklonim sat (pokretne predmete) sa istočnog zida, a rado bih i krevet prebacila sa tog zida na severni, koji je ispod prozora - misliš li da je ok da spavam u njemu a da obzirom da je to moj sektor (moj kua je 6 belo metal). Uočila sam da
Koji sektor je najpoželjniji za tv, i manji akvarijum sa ribicama?

U SZ sektoru do prozora se sada nalazi manja drvena TV vitrina sa dečijim knjigama, i nju HITNO želim da sklonim odatlem, ali nisam sigurna gde bih u tom slučaju plasirala tv... ovu TV vitrin mogu koristiti i za manji akvariju sa ribicama, ukoliko je potrebno TV staviti u neki drugi sektor...
U koji sektor je povoljno plasirati veliko zidno ogledalo pravougaonog oblika, drven ram boje starog metala?

Videla sam napomene za jugozapadni sektor u kom se nalazi povoljna zvezda za moje profesionalno opredeljenje, i volela bih da iskoristim priliku da i poslovni plan nastavim da razvijam u ovoj godini. MOLIM te da mi sugerišeš na koji način bih mogla poboljšati ovaj životni segment...

Dragi moji, molila bih za kratko pojašnjenje na temu

Osam podeoka feng shui stope i njihova znamenja
http://www.inter-caffe.com/lista-405-16.html

Radim manju rekonstrukciju web stranice (prodaja bebi opreme), pa me interesuje koje dimenzije slike su pozeljne - pokusala sam sama ali nisam razumela kako do dodjem do odgovarajucih dimenzija (duzina x širina) - manja slika treba da je sirine oko 100 pixela ili 35 mm, veca sirine oko 480 pixela ili 170 mm...

Biranje povoljnog znamenja

Da bismo dobili potrebnu dužinu dijagonale, prvo pronađemo šta želimo da aktiviramo i u kom opsegu se nalazi. Proracun se odnosi na zlatni presek koji ima veze sa transcendentnim brojevima zbog pitagorine teoreme od 8 podeoka u okviru jedinice od 432mm. Dakle koristite u računanju Pitagorinu teoremu i birate dimenzije tako da kada njenu vrednost podelite sa 432mm, dobijete rezultat koji nosi odredjeno znamenje.

Na primer:

I. podeok :0 - 54 mm - Bogatstvo (C'aj)

prvi - 0-13 mm (sa tacnoscu do milimetra) - donosi finansijski uspeh;
drugi - 13-27 mm - mirovanje u dobrom stanju;
treci - 27-40 mm - svih sest vidova srece;
cetvrti - 40-54 mm - bogatstvo

Dakle odabrali smo: znamenje - bogatstvo
zadata stranica je a=170mm

Pravougaonik: Pravougaonik ima po dve jednake stranice i sve jednake uglove od 90°. Osnovice pravougaonika zaklapaju prav ugao i sa dijagonalom obrazuju pravougli trougao.

d² = a² + b²

d - dijagonala pravougaonika

b - duža osnovica pravougaonika

a - kraća osnovica pravougaonika

a=170mm (kvadrat od a=289mm)
b=440mm (kvadrat od b=1938mm)
d=472mm (kvadrat od c=2227mm)
----------------ostatak: 40mm

Objasnjenje:
432mm se u dijagonali (472mm) sadrži jedan put i ostatak je 40mm
Dakle ostatak pripada znamenju -( 40-54 mm) - bogatstvo, što smo postavili za cilj.

majra 

Site Admin

Re: :)

Draga Majra, najlepše hvala na pojašnjenju. Da li to znači da mogu koristiti bilo koje dimenzije sve dok vrednost podeljena sa 432 mm daje ostatak npr 40 u ovom slučaju? To može biti i kvadrat ili neki drugi oblik?

Matematika mi je baš bila jača strana poigraću se ovim korisnim principom :)

   majra  Dijagonala - ostatak

Upravo tako, uvek proračunavaš ostatak, tj. racunaš koliko se puta 432mm sadrži u dužini dijagonale (ceo broj) i ostatak uzimaš kao znamenje.

27.05.2014 17:24

Plasman akvarjuma u dnevni boravak

Dobar dan Majra,
kako ste, nadam se da uživate u ovim prelepim skoro prolećnim danima :) i da će potrajati.
Imam jednu molbu. Krajem prošle godine sam kupila lep akvarijum od 50-ak l, sa 8 zlatnih i 1 crnom japankom, imam i adekvatno postolje kakop ne bih opterećivala ostali nameštaj jer je akvarijum dosta težak.

Pratim leteće zvezde za 2015. pročitala sam da je za ovu godinu povoljan sektor Istoka i Severa, a opcije za smeštaj akvarijuma u mom dnevnom boravku su Jug-Jugoistok-Istok. Na Južnom zidu je zatvorena polica i mali dečiji sto sa dve stolice za igru. Jugozapad (ulazna vrata u dnevnu sobu) i Zapad, Sever se nalaze u ravni sa ulaznim vratima, a ako se dobro sećam nepovoljno je smestiti akvarijum u tom delu dnevnog boravka. Na Severu-Severoistoku su prozori čitavom dužinom... Pošto nemam previše opcija smestila sam ga u Istočni deo dnevne sobe, s tim što se nalazi tik ispod mojih stopala kada spavam (ili iznad uzglavlja ako se okrenem glavom ka Jugu).

Moja molba se odnosi na sledeće - ako se dobro sećam jednog od pravila Feng Shui-ja čini mi se da je nepovoljno da Krevet za spavanje i akvarijum budu jedan do drugog. Kompletan Zapadni-Severozapadni zid su nepovoljni za Akvarijum jer se na toj strani nalaze ulazna vrata u dnevni boravak, na taj zid sam smestila Televizor i Severno radni sto. Televizor ne mogu na Jug, Jugoistok i Istok zbog dometa kablovske antene, Krevet ne mogu na Jug (moj lični nepovoljan sektor).

Molim za predlog kako da rešim ovu enigmu??? Eventualno mogu da prebacim krevet na Zapad a radni sto na Istok do akvarijuma, ali ću biti stopalima ka Tv-u, spavati izmedju garderobera i Tv-a. Samim tim bez kauča sa kog bi se gledao Tv... Mnogo sam iskomplikovala u objašnjavanju pa prilažem Room Aranger nacrt.

http://i.imgur.com/lAwLXNXl.jpg

Molim Vas, svaka sugestija je dobrodošla. Da kažem da sam bolesna 4 nedelje i da ta blizina kreveta sa akvarijum možda rezultira nekim preteranim zadržavanjem tečnosti kao da sam uočila...

Kompasna direkcija kod ulaznih vrata dnevnog boravka je 210. Ja sam Kau 6.