Upotreba boja u Feng Šui-u enterijera - andridea i bibijana3 Feng šui

Karta Letecih Zvezda

Pozdrav Majra!
Imam jedno pitanje u vezi Karte Letecih Zvezda. Naime, citala sam "HowToBuildYourFlyingStarChart ", clanak za koji sam na ovim stranicama i saznala tako da mislim da ces znati na sta mislim. Na kraju clanka se nalaze date karte za razlicite periode i razlicite pravce pruzanja i gledanja kuca, i tu sad nastaje moja dilema. Cini mi se da karte nisu ispravne ali prosto ne verujem da je to moguce. Razlikuju se od onih koje sam pronasla u na pr. u knjizi Lilian Tu i one koju ja imam uradjenu za svoj stan. Ne mogu da shvatim sta tu ne stima, da li sam ja nesto pogresno protumacila ili previdela? :oops: Da ne kazem da sam pomalo i razocarana smanjenjem uticaja koji sam mislila da mozemo imati prilikom uredjenja naseg zivotnog prostora......ali nece me to obeshrabriti!
Naravno, svako objasnjenje bi mi dobro doslo.
:???:

Permutacija

Na kartama koje su iznete u ovoj brosuri doslo je do permutacije u poziciji planinske i vodene zvezde. Vrlo cesto se desava da se potkradu greske i ponekada cak pomislim da je to nameran ljudski akt koji nemora apriori da bude maliciozan. Naime citajuci i drugu literaturu cesto sam nailazila na neku nelogicnost u tabelama, ili opisu koji je sledio ilustracije, mene je to samo nagnalo da zaista naucim kao pesmicu osnovne principe Feng Shui-a, a i da nekako budem pri iscitavanju 'budna', sto mozda sustinski nije lose.

Mene raduje da ste ovo zapazili i hvala sto ste nama skrenuli paznju, to govori mnogo o Vama, i vasem odnosu ka vestini. Licno ranije nisam ovo uocila jer se uvek koristim kalkulatorom, no eto kada se nesto uzme zdravo za gotovo uvek se dese i propusti. Hvala Vam.

Vase razmisljanje na temu koliko zaista mozemo uticati na energetske uplive su nekako sazeta u trojstvu srece, koje Vam je sigurnas am poznato. Meni licno Feng Shui otvara mogucnost uvidjanja finijih nijansi situacije, a od nase spremnosti da prihvatamo i osvescujemo problem tkamo nas unutrasnji svet, svet misli, osecanja i mentalnih slika koji proizvodi nas spoljasnji svet tj. pojavnu realnost. Nasa podsvest radi 24h dnevno tj. prinosi nam plodove naseg uobicajenog nacina razmisljanja. Mislim da krilatica "Promenite svoje misli, promenucete svoju sudbinu" stoji kao aksiom, uspeh u necemu je uvek srazmeran veri da smo u stanju to uciniti.

majra 

Site Admin

Harmonizacija prostora bojom

Kuća je izgrađena 01.08.2000.godine

http://img134.imageshack.us/img134/8929/domwv8.jpg

Kuća je dimenzija 9 x 11m
Sp.soba 4 x 4 m
Dečija soba 2,6 x 4 m
Kupatilo 1,9 x 4 m
Hodnik 6,2 x 2 m
Dnevni boravak 6,5 x 4 m (na slici desni deo dnevnog boravka je trpezarija)
Kuhinja 1,9 x 4 m

Ispod stepeništa je ostava a peć je na sredini spoljneg zida dnevnog boravka sa trpezarijom.tačka na slici nakon reči “jug” označava pravac u odnosu ulaz-sredina (isprekidana linija).

Možda crtež nije idealan ali trenutno nemam drugih programa za crtanje pa sam pokušao ovako ali u suštini to je to,ulaz je malo uvučen kao što je i nacrtano.
Ja sam vatra,kua br.6,grupa zapad

Supruga je metal,kua br.1,grupa istok

Dakle boje u kući spolja I iznutra me zanimaju

Balansiranje prostora upotrebom boje

S obzirom na direkciju ulaza oblasti ka severu, istoku i jugu su pozitivne i ne zahtevaju specijalan tretman sto prakticno znaci da ukoliko ih zauzimaju prostori namenjeni zajednickom boravku clanova treba nastojati da prostor bude u paleti koja proistice iz uzajamno harmonicnih zvezda sto je za vas :

- 1 zvezda Vode
- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal

Prakticno to oznacava ako je posredi recimo spavaca soba da cete nastojati da krevet bracni locirate ili na zapad, ili na severozapad; boje bela , srebrno-siva ce se sa vama lako ukopiti i dekor mozete naglasiti mekim, oblim i ovalnim oblicima koje indikuje metal.

Nasuprot ovima oblasti okrenute ka jugozapadu, zapadu i severozapadu su vam u debalansu i nuzno ih je harmonizovati upotrebom bele u oblastima jugozapada i severoistoka i zute u oblastima zapada i severozapada. Belo kao niz boja podrazumeva boju slonove kosti, sivo golubije i srebrno; a zuto sve od tamnosmedjeg, preko naradzastog do svetlije boje zlata.

Spoljasnja fasada u odnosu na pruzanje doma moze biti bez ali za akcente tipa okvira prozora ili bocnih stubova mozete upotrebiti boju purpura.

Ono sto je jos nuzno zbog disharmonicnih odnosa vasih zvezda po rodjenju i kompasne direkcije ulaza je da na tackama na kojima pocinje ulaz (deo uvucen) postavite u zemljane (zute) posude dve cvetnce koje cvetaju plavicasto.

Drugi momenta na koji zelim da vam skrenem paznju je ono sto ste naveli da se nalazi ispod stepenista. Nikako se nesmatra povoljnim postavljati u dati prostor ispod ostavu ukoliko se u njoj odlazu namirnice (... «gaziti» po hrani nikao nema pozitivnu konotaciju) pa vas molim da obratite paznju. Ukoliko se pak radi o ostavi u kojoj odlazete zimsku garderobu, ski opremi i sl. onda nema potrebe za izmenama namene prostora.

majra 

Site Admin

smernice kako da uredim stan

Salem vam tlocrt moga stana. Zgrada je izgradena 1978, a poceta 1972. U stan cemo da zivimo ja i moj suprug. Ja pripadam zapadnoj grupi i kua broj je 7, a suprug istocnoj 3 broj.

Vlezna vrata stana je okrenuta na sever geografski, a nemam kompas kako bi izmerila tocne stepene. Pomozite kako da ga sredimo. Imam kupljeno spalnu sobu u krem-kafenoj boji i kuhinja u zeleno maslinastoj boji. Ja nisam vrabotena i nemamo dece. Molila bih ukoliko ste u mogucnost da mi date smernice kako da uredim stan, u spavacoj cobi od strane kupatila ima ugradeni plakar.

Veliko hvala unapred i srecan vam dan. Ovo je skica sa katastar.

tlocrt stana

http://img600.imageshack.us/img600/1015/bibilijana.jpg

Molim vas za neki savet.
Konacno mi je uspelo da postavim sliku.

dopuna

T1 iT2 su terase. U malomWC i banji ima male zute plocice, isto kao i u kuhinji. Pod u stanu je od parhet svtle boje.Ispred zgrade je park, pa dvosmerna ulica ,pa jos jedan park sa fontanu i zgrada sto gleda na moju kao odraz u ogled alo. Iste su. nadvoresna fasada je svetlo krem boje sa delom od crvene cigle kod spavace sobe. Sa strane T, trpezarija imanji deo T2 vrvi drugi put sto znaci da sa cosemT2 gledamo na raskrsnicu.

Kompasna orientacija je izmegu 180 i 140 stepena severne geografske sirine.

Pravac gledanja i pruzanja doma - ocitavanje kompasa

Bibijana,

kompasna direkcija, odnosno pravac gledanja i prvaca pruzanja na osnovu koga odredjujemo trigram samog doma i izracunavamo numericki sklop ne moze nikako varirati u opsegu od 40 stepeni,. Da bi obezbedili precizno ocitavanje kompasa sklonite sve metalne predmete - ukljucujuci satove, madzete, kopce sa kaisa, sav nakit: takodje obratite paznju gde se nalazi kutija sa osiguracima (obicno ume da se nadje iznad samih vrata) i molim te da iscitas tekst koji se nalazi u nasoj riznici o postupku ocitavanja kompasa, i ponovo izvrsis merenja.

majra 

Site Admin

Posljedno merenje

Vlezna vrata doma 150 stepeni, nad njih pise 28. Dnevna soba 120 spepeni nad njih 23.

Koristila sam ovaj tip na kompas:

http://img850.imageshack.us/img850/7952/kompas1.jpg

Harmonizacija prostora bojom - Bibijana3

Zvezda po rodjenju:

Bibijana – 8 zvezda Zemlja (JZ, Z, SZ, SI – zapadna grupa)
Suprug - 3 zvezda Drvo (J, JI, S, I – istocna grupa)

Uzajamno harmonicne zvezde: 9 zvezda Vatra

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Bibijana:

- 2 zvezda Zemlje (crna)
- 5 zvezda Zemlje (zuta)
- 6 zvezda Metal (bela)
- 7 zvezda Metal (crvena)
- 9 zvezda Vatra (purpurna)

Suprug:

- 1 zvezda Voda (bela)
- 9 zvezda Vatra (purpurna)

Metafora:

Zmaj se pojavljuje u kovitlacu vetra

Sve cveta. Pomoc ce doci iz neocekivanih strana. Mozete prolaziti kroz raznovrsne situacije, posebno ako vam je potrebno da se drzite sa drugima. Sto god da istinski zelite, posticete. Budite energicni i zadrzite visoke ideale. Napredovacete do visokih polozaja, postati uspesni i uzivati u dobrom zdravlju i ljubavi. Ono sto vam moze doneti u zivotu drugu stranu medalje je neiskrenost, cuvajte je se pocevsi od sopstvene.

Bibijana za vas je ovo staniste gde cete biti suoceni sa profesionalnim nesporazumima i problemima u porodici. Cuvajte se da ne postanete indiferentni prema onima koje volite, budite budni i blagovremeno odreagujte, razborito se suocite sa iskusenjima i ne dozvolite da vam nesigurnost poljulja veru u svoje snove i ciljeve. Bice perioda kada ce se otvarati velike pogodnosti, mozete imati i pomoc od nekoga na visokom polozaju, iskoristite to i idite putem kojim vi zelite.

Kada osmotrimo tlocrt u celini shodno kompasnoj direkciji ulaza vidimo da suoblasti jugozapada, zapada, severozapada i severositoka one kojima je potreban balans. U cilju harmonizacije prostora bojom upotrebite:

- U oblastima jugozapada i severoistoka mornarsko plavu, modro plavi ili crnu
- U oblastima zapada i severozapada crvenu ili purpurnu

Ako to sada zajedno sa vasom paletom boja iz uzajamno harmonicnih zvezda primenimo na prostor spavaca soba treba da bude u svetloj boji breskve sa parisko plavim asesoarom. Mozete ako vam te boje nisu bliske i da je implemetirate na primer kroz dve kvadratne prostirke cupave koje ce stajati sa obe strane kreveta, i na koju cete po ustajanju bosom nogom prvo stati, ono sto je vazno sto se tice uzorka je da ovde izbegnete cvetni dezen, jer generalno u ovoj oblasti treba nastojati jacati elemenat zemlje, pa u obzir dolaze svi uzorci i forme koje su u feng shui-u pridruzene ovom elementu, tako da necete pogresiti ako posteljina bude u bojama zemlje, ali svetla sveza nijansa. Takodje nastojte da ovde budu upareni elementi, lampe birajte radije keramicke a i centralno osvetljenje ako je posredi luster neka ima paran broj kugli kristalnih. Boja spavace sobe kako ste opisali podrzava elemenat zemlje.

Takodje kuhinja zahteva harmonizaciju i u nju unesite elemente mornarsko ili modro plave, to mogu biti detalji, no ono sto je ovde vazno je da obezbedite dobro jarko osvetljenje i posudje od rostfraja. Molovati je mozete sa bojom slonove kosti, kao i trpezariju, koja treba da bude uredjena elegantno, ekskluzivno sa elementima metala. S obzirom da niste zaposleni u kuhinju na severni zid postavite crnobelu fotografiju u crnom ramu, koja ce simbolikom donositi glas o poslu, ili motivom koji vas na to asocira. (ptica, znak u kineskom horoskopu.i sl.). Kada pocnete da radite sliku skinite.

Decija soba najvecim delom se nalazi u istocnom sektoru i malim delom u severoistocnom, tako mozete i birati boje za molovanje, mozete kombinovati belu i boju neba najsvetliju, i ovde takodje treba da bude dobro centralno osvetljenje.

Dnevna soba shodno tome da je i vasa uzajamno harmonicna zvezda 9 zvezda Vatre, i da je ovde nuzna harmonizacija, treba da bude vrlo luksuzno opremljena sa talasastim uzorcima belo, bez sa dekorativnim tkaninama u boji purpura, necete pogresitii ako obde uzmete samo jedan veci okrugli tepih u takvom koloritu i dodate samo jos neki detalj u enterijeru kako bi ste povezali sve u celinu.

U blizini ulaza treba da se nadje slika sa dominatnim purpurnim-crvenim motivom. Takodje ovu boju mozete uvesti i kroz prostirku (uzorak, ili da bude na primer spricana , linija i sl), na svoje kljuceve (vase licne, ne suprugove) stavite takodje privezak u toj boji. Molovati ga mozete u boju lavande.

Bibijana, verujem da cete primetiti da je vas Kua broj 8, a pravci koje sam napisala u zagradama su vasa cetir povoljna pravca. Druga stavka je kompasno ocitavanje, naime vi ste napisali u tekstu da je ulaz na severu, ali kompas kako ste dostavili ukazuje da je ulaz na 150°20" sto oznacava jugoistocni pravac i shodno tome su uradjenje sve preporuke.

Verujem da je samo doslo do nesporazuma u postupku ocitavanja, tj. u polozaju tela kada ste ocitavali vrednost na kompasu. Pravilno ocitavanje se vrsi tako sto stanete u dovratak od ulaznih vrata na sredinu, na dlan postavite u visini struka kompas ispred sebe i stojite daklem licem okrenuti ka napolje, kao kada bi ste krenuli iz stana vani. Ukoliko ste tako ocitali kompas i pri tome dobili vrednost koju ste naveli onda sve sto sam napisla je validno.

Ostavljam i obelezen tlocrt pa pogledajte jos jednom kako sve izgleda sa ucrtanim sektorima i oznacenim stranama sveta. Ako ima nekih promena javite, pa cemo u zajedno razresiti. Srecan rad!

http://img862.imageshack.us/img862/3425/bibijanatlocrt.jpg

http://img802.imageshack.us/img802/6421/mapadoma.jpg

majra 

Site Admin

zahvalnost

Otcitavala sam kompas prema vasim uputima,a kompas na slici je slika sa interneta.
Na slici u kuhinji koju ste mi savetovali koje ptice da postavim ili koji znak?Veliko hvala na odgovoru koji ste mi poslali.Dali u blizinu ulaza da postavim sliku kad okrecem sa 8 zlatnih i jedna crna ribicana crvenoj osnovi.

slike

Sliku sa ribicama postavite u dnevnu sobu na zid premakuhinji blize terasi, tako da se nadje (ako bi samo dnevni boravak podelili na osam sektora) kao sto sam ja podelila svu povrsinu stana, da se slika nadje u severoistocnom sektoru na zicu.

Sto se tice slike crno bele u crnom ramu u kihinji, to moze biti slika bilo cega sto vas licno asocira na posao, vest o novom poslu i sl. Od praktikanata recimo jedni su postavljali feniksa, drugi pelikana, neki pticu pod oblak sto leti. Ovo su primeri slika:

http://img202.imageshack.us/img202/5869/fenixslika.jpg

http://img94.imageshack.us/img94/2600/pelikan2wu.jpg

majra 

Site Admin