Par snova, meni nejasnih Sanovnik forum

Dodatne informacije

Sireno,

Bilo bi dobro da je ovde bio mali uvod u kome bi ti objasnila da li su svi snovi sanjani u istoj noći. Bilo šta, upotrebljivo i tvoje.

Čuvar snova 

Moderator

Tri sna

Cuvaru snova, da sanjani su iste noci sva tri sna.
Ne znam vreme, svega sto sam uspela da se setim sam napisala.
Hvala.

Ogledalo

Sireno,

Prvi san je odraz tvoga sna, prvog sna pre osam godina. Ti vidiš ubicu i to je osoba/stvorenje koje je tada bilo pored tebe. Ima masku jer ne znaš ko je ili ne želiš da vidiš. Ti tražiš mač, ne nož, rapir ili sablju nego mač, tražiš pravdu.

Drugi san koji je u vezi sa tvojom prijateljicom znači da ne želiš ružna sećanja, ne želiš skoro nikakva ali ako mora biti ti bi radije lepšu stranu. To je potpuno normalno i u redu.

Za treći san koji bi mogao biti interesantan nemam tvojih privatnih podataka i on na prvi pogled izgleda beznačajan. Ali, gledajući u te redove pomislio sam "Koliko košta radost?"

Ne plaši se Sireno. To su tvoji snovi koji ti nešto govore i ti ćeš naučiti kako da budeš slobodna. Prvo ćeš naučiti kako da sanjaš.

Čuvar snova 

Moderator

Orlovi i strah

Evo jos jednog mog sna od sinoć koji me je zaintrigirao.

Sanjala sam kako prolazim pored jedne močvare (ona se inace nalazi pored vozne stanice) iz mog naselja i pogledam i vidim kako su se tu nastanili orlovi, veliki jako i neki su cak i leteli.

Voda počinje da nadilazi, kao da ce cunamu, oblaci se mute kao da ce nevreme.
Brzo zurim kuci da upozorim da se moramo skloniti. Orlove vidim izdaleka kako su ogromni i tu se i uplasim.

Uzimam biciklo da u skolinste kod sestre jer ona ima kucu na sprat.

Biciklo ima samo zadnji točak,jedva da je upotrebljiv ali se snalazim ipak da ga vozim.

Let

Sireno,

Za promenu ti dajem narodno tumačenje.

Mogući su nesporazumi sa članom/članovima porodice (ili ljudima koje osećaš kao porodicu) usled čega ćeš biti zbunjena i bilo bi dobro da ne reaguješ odmah.

Zatim, u nečemu ćeš uspeti i veoma se obradovati jer to još nisi očekivala. Uspeh sledi zbog tvoje želje i snalažljivosti.

Čuvar snova 

Moderator

Hvala ti Cuvaru snova.

Moje oci

Cuvaru snova, da ti se pohvalim da mirnije spavam i primenjujem sto si mi rekao.
Imam normalnije snove.

Sinoć sam sanjala da sam otisla do pekare i razmišljala sta da jedem,nisam mogla da se odlučim.

Ali sam se skrivala od novog direktora,koji je inace stariji ali u snu je bio mladji. Prisao mi je i ja sam skinula naocare za sunce i pitao me gde su one lepe oči, a ja kao nisam bila nasminkana pa mu sad moje oci nisu bile lepe kao inace.

Hrana uma

Sireno,

Radujem se zbog tebe, verujem da si se probudila odmorena i sveža. Inače, ni kafu ne trebaš piti posle pet sati popodne, eventualno šest, zbog kofeina. Ako si u situaciji da to ne možeš izbeći onda uzmi bezkofeinsku kafu.

Vidiš kako um radi, odveo te je u pekaru jer si razmišljala o hrani. Inače, pekaru je dobro sanjati, ona je blagostanje i to ne mora značiti samo novac, može biti npr. duševni mir. Reci mi, taj direktor od koga si se krila, kakvo je njegovo ponašanje prema tebi u stvarnosti?

Večeras ćeš da probaš nešto drugačije. Pre sna pokušaj se opustiti i zamisliti nešto što voliš raditi ili mesto gde bi volela da budeš. Nešto kao što je plaža kakvu bi ti volela i gde si opuštena i radosna, bilo šta, reč je o opuštenosti i osećanju mira. Skoncentriši se i maštaj o tome i uđi u san u tom "filmu", on će se nastaviti. Dođe li do situacije koja ti se ne sviđa seti se da ti znaš da je to san i izmeni tu situaciju. Jednostavno kaži sebi "Ovo je moj san i sanjaću ono što mi se sviđa".

Nakon nekoliko ovakvih snova ići ćemo dalje i menjati ih jer ti to možeš. Zasada idi na mir i zadovoljstvo, stvaraj sigurnost i verovanje da ti se ništa loše ne može dogoditi - uživaćeš, veruj mi.

Čuvar snova 

Moderator

Pa nemamo nikakav odnos..on je tek dosao i na velikoj je funkciji,a ja sam samo konobarica koja mu nosi pice.
Ima drugi sa kojim sam dobra i koji treba da mi pomogne oko posla,sad ne znam ima li to neke veze sa snom.
Hocu,pokusavam da mislim o lepim stvarima pre spavanja.
Juce sam sanjala kako neke nevidljive utvare pokusavaju da izadju iz poda a ja ih nozem bodem i vracam dole,suprotstavljam se.
Pa sanjam i nekog decka,koji je prljav,kao prosjak i odjednom ja pocnem tj obojevda osecamo ljubav jedno ka drugom i on se pretvori u lepog i čistog momka.

Dva sna

Evo napisacu još jedan cudan san od danas.

Prvi san:

Sanjam da sam na nekom lepom mestu, plaza prelepa, voda takodje i ja zelim da se okupam tamo naravno ali kao da me je strah.

U snu letim da napomenem i svi me sa divljenjem gledaju,u nekom trenutku mogu visoko u nekom i ne bas sve zavisi koliko se zaletim.

Onda to ostrvo izgleda kao polu zatvoren bazen i djednom ima tačku sa fokama,one plivaju, skacu cak imaju maceve sa kojim buse plafon i odakle curi voda koja nas prska.

Pred kraj tacke u vodu ulazi organizator tacke sa bebom svojom,to je neki običaj, on je drzi u naručju, medjutim desu se to sto nije u sklopu tacke da foka ga povuče u vodu i beba nestane.

Ja se malo uplasim zbog toga i odem odatle.

Drugi san(ne secam se celog sna)
Znam da sam na moru,prelepa voda,ja sam kao profi plivač, ronilac.

Nesto sam zgresila ili su mi nametnuli za 7.000,00 dinara i hoću da ispravim tako sto pratim tog nekog, ronjeci pored njegovog camca.

Uhvatio me je posle nekog vremena i ja sam pobegla.

Drugo vreme

Sireno,

Odlično napreduješ, pri kraju malo izgubiš kontrolu ali nije strašno, ne brini. Pokušaj upravljati događajima, nije teško, slično je letenju iz tvog sna.

Ti znaš da ti niko ne može nauditi, znaš da nećeš pasti, slobodno raširi krila. Kako bude rasla tvoja sloboda tako će utvare postajati sve slabije i nestati.

Veoma dobro napreduješ i drago mi je zbog tebe.

Čuvar snova 

Moderator

Moj sam od sinoc kojeg se i ne secam skroz.
Drugarica sa kojom sam se ranije družila u svojoj kuci kao dobacuje ce sa loptom sa bratom i ona padne i jako se povredi,celu nogu,u gipsu je o kaze kako ce biti godinu dana,od Decembra do sledeceg Decembra,a ne znam sto spominje Decembar kad ja znam da je Avgust.
A brat joj je glavu povredio,vidi se krv,ali nista opasno.
Na njihovim licima vidim da su zabrinuti.