Par snova, meni nejasnih Sanovnik forum

Pozdrav Bubastra ! Ovih dana bas cesto sanjam kratke i upecatljive snove :

(Nesecam se tacno celog sna ali cu reci onog dela koga se jako dobro secam). Prvo sam sanjao da sam u jednoj ogromnoj sumi i sada nisam siguran sta se u njoj sve izdesavalo ali uglavnom sam sa jednog manjeg puta dosao na neku raskrsnicu koja se racva na dva malo veca puta ! Secam se da mi se dosta zurilo zato sto me je udaljini zvala jedna moja jako dobra drugarica (nisam je video samo sam joj cuo glas u daljini koji me doziva da dodjem) ! Inace suma je bila sva u zelenilu ali nekako sumorna kao na zalsku sunca, a i bila je nekako mnogo pusta. Secam se da sam krenuo prvo desnim putem ali odjednom je sve postalo tako sumorno (bubastra izvini ali nemogu da drugacije objasnim taj osecaj) da sam se odjedamput predomislio i vratio na tu istu raskrsnicu ! Odjedamput sam ponovo zastao i duboko se zagledao na raskrsnici (glas je prestao da me doziva), kada sam ustao odjedamput sam poceo da trcim na ovaj drugi put koji je bio mnogo veci ali opet mi se pojavio onaj sumoran osecaj samo jos gore ! Onda sam se probudio !

Sledeci san je jako kratak ali ga se dobro secam ! Kao kupam se na bazenu i odjednom vidim mog mladjeg brata kako se kupa u uglu bazena (pomislio sam stace on ovde), iako sam ga primetio nisam mu se javi pomislio sam "ma pustiga ima da me smori" (posto sam bio sa nekim drustvom), duze vreme nisam ni obracao paznju na njega sve dok on nije zaronio u tom uglu bazena i ostao pod vodom duze vreme ! Normalno ja sam se frapirao odmah skocim da ga izvucem odatle i nakrajuga spasim od davljenja ! Secam se da je bazen u keme sam se ja kupao bio veliki a u kome se kupao moj brat jako mali i jako plitak tako da mi se cinlo da kao da je hteo da se udavi namerno ! Kada sma ga izvuko secam se da je dosla moja majka pored mene da me ljubi i grli i da me hvali kako sam ga ja spasao !

I ovaj san mi je isto jako cudan ! Isto neka gusta i velika suma ! Secam se da sam se peo po ogromnom drvecu sa granama i da sam se peo zajedno sa nekom osobom (nesecam se tacno kojom) i da smo nesto pricali i skali sa drveta na drvo ! Inace ova suma je bila za razliku od one iz onog prvog sna totalna suprotnost vesela, cule su se ptice, sve je cvetalo itd... Najdnom dosli smo u tom silnom penjanju do nekih pecurki i poceo sam da se raspravljam sa tom osobom dali su otrovne ili nisu ! I onda ono sto je meni bilo najgluplje u snu : ja vadim odjedamput knjigu u kojoj su zapisane otrovne i jestive pecurke i znam da sam bas dugo listao dok nisam nasao tamnu ogromnu pecurku istu kao ovu ogromnu ! U knjizi je pisalo da je otrovna, ja sam odjedamput skocio sa drveta ali ispred mene su se pojavile nove bele pecurke koje su ovoga puta bile jestive (isto sam viideo u toj knjizi) tu sam se probudio ! Inace u ovom snu mi je sve bilo tako veliko naspram mene kao da sam bio patuljak u toj ogromnoj sumi !

Bubastra hvala na odgovorima unapred i izvini sto ti dosadjujem ali dugo ti nisam pisao ! POZDRAV !

Inspector

Prijatelj foruma

Re: Par snova meni nejasnih ?

Inspector:
Prvo sam sanjao da sam u jednoj ogromnoj sumi i sada nisam siguran sta se u njoj sve izdesavalo ali uglavnom sam sa jednog manjeg puta dosao na neku raskrsnicu koja se racva na dva malo veca puta ! Secam se da mi se dosta zurilo zato sto me je udaljini zvala jedna moja jako dobra drugarica (nisam je video samo sam joj cuo glas u daljini koji me doziva da dodjem) ! Inace suma je bila sva u zelenilu ali nekako sumorna kao na zalsku sunca, a i bila je nekako mnogo pusta. Secam se da sam krenuo prvo desnim putem ali odjednom je sve postalo tako sumorno (bubastra izvini ali nemogu da drugacije objasnim taj osecaj) da sam se odjedamput predomislio i vratio na tu istu raskrsnicu !Odjedamput sam ponovo zastao i duboko se zagledao na raskrsnici (glas je prestao da me doziva), kada sam ustao odjedamput sam poceo da trcim na ovaj drugi put koji je bio mnogo veci ali opet mi se pojavio onaj sumoran osecaj samo jos gore ! Onda sam se probudio !

Racvanje puteva oznacava da se nalazis pred odlukama i da treba da odlucis kojim ces putem da krenes. Ne znam kako dozivljavas tu tvoju drugaricu,ali ocigledno da ako odlucis da ides putem kojim bi i ona isla,da to nece biti bas najbolje. Takodje ona moze da simbolizuje neku tvoju osobinu,na primer hrabrost,racionalnost,strah,mudrost,brzopletost(to ti znas)ili nesto tako,i da ako budes to sledio da nece biti dobro. Ne treba da se izvinjavas sto si napisao da si oseco da je suma postala sumorna. TO JE ZAPRAVO ODLICNO! Upravo je to ono na cega treba da obracamo paznju u snovima-kako smo se osecali dok smo to sanjali.

E sad, levo-simbolizuje emocije,intuicijuju,a desno logiku. Ne razumem bas zasto si na oba puta imao sumoran osecaj,ali pretpostavljam ovako:krenuces jednim putem ali ti se nece svideti,a to ce biti put koji ces izabreati po logici stvari. POsto ti se nece svideti,vratices se na pocetak. Onda ces suludo potrcati sledeci intuiciju (ovo mi nije jasno,zapravo bi ovaj put trebao da bude-pravi put),i to ce biti jos gore. Mozda si u periodu kada ne vidis kojim putem treba da krenes i moguce je da moras da krenes nekim trecim putem,a drugo,mozda ne treba odmah da odustajes od puta na koji krenes i da ti san porucuje da ako budes odustajao lako,sledece prilike koje ti se budu ukazivale,bice jos gore.

Inspector: Sledeci san je jako kratak ali ga se dobro secam ! Kao kupam se na bazenu i odjednom vidim mog mladjeg brata kako se kupa u uglu bazena (pomislio sam stace on ovde), iako sam ga primetio nisam mu se javi pomislio sam "ma pustiga ima da me smori" (posto sam bio sa nekim drustvom), duze vreme nisam ni obracao paznju na njega sve dok on nije zaronio u tom uglu bazena i ostao pod vodom duze vreme ! Normalno ja sam se frapirao odmah skocim da ga izvucem odatle i na kraju ga spasim od davljenja ! Secam se da je bazen u keme sam se ja kupao bio veliki a u kome se kupao moj brat jako mali i jako plitak tako da mi se cinlo da kao da je hteo da se udavi namerno ! Kada sma ga izvuko secam se da je dosla moja majka pored mene da me ljubi i grli i da me hvali kako sam ga ja spasao !

Vrlo jasno. Ako budes zanemarivao delove sebe koji su nerazvijeni(naravno,vrlo cesto mi ne znamo koji su to zapravo delovi,zato moramo da se analiziramo stalno),onda taj deo tebe da ti napravi probleme. San je pozitivan,znaci ti u poslednjem momentu prepoznajes stvar i resavas je.

Inspector: I ovaj san mi je isto jako cudan ! Isto neka gusta i velika suma ! Secam se da sam se peo po ogromnom drvecu sa granama i da sam se peo zajedno sa nekom osobom (nesecam se tacno kojom) i da smo nesto pricali i skali sa drveta na drvo ! Inace ova suma je bila za razliku od one iz onog prvog sna totalna suprotnost vesela, cule su se ptice, sve je cvetalo itd... Najdnom dosli smo u tom silnom penjanju do nekih pecurki i poceo sam da se raspravljam sa tom osobom dali su otrovne ili nisu ! I onda ono sto je meni bilo najgluplje u snu : ja vadim odjedamput knjigu u kojoj su zapisane otrovne i jestive pecurke i znam da sam bas dugo listao dok nisam nasao tamnu ogromnu pecurku istu kao ovu ogromnu ! U knjizi je pisalo da je otrovna, ja sam odjedamput skocio sa drveta ali ispred mene su se pojavile nove bele pecurke koje su ovoga puta bile jestive (isto sam viideo u toj knjizi) tu sam se probudio ! Inace u ovom snu mi je sve bilo tako veliko naspram mene kao da sam bio patuljak u toj ogromnoj sumi !

Bubastra hvala na odgovorima unapred i izvini sto ti dosadjujem ali dugo ti nisam pisao ! POZDRAV !

Veranje po drvecu i traganje,traganje u zivotu i proepoznavanje opasnih i bezopasnih situacija,tj. pecurki.

NEma potrebe da se izvinjavas,pozrdrav i tebi :D

Nikako da stignem tamo gdje sam pošla < Moji snovi

Već neko vrijeme sanjam snove u kojima nikako da stignem tamo gdje sam pošla. Jako me uznemiruju snovi, budim se baš istraumirana :)))

Evo ispričaću vam neke snove:

1. U prvom sam sanjala da moram stići do autobuske stranice da preuzmem nešto što mi je mama poslala od kuće, al ja nikako da stignem. Jedini put je da siđem sa nekog visokog balkona ali ja se ne usuđujem jer je previsoko. Noć je bila u snu i san je bio pun muškaraca koji me stalno zezaju kako neću stići i kako ja idem na stanicu zbog neke nagradne igre koja se igra na stanici a ne zbog toga da uzmem to što mi je poslano. Na kraju sjedam u taksi koji će me odvesti na stanicu al se budim prije nego što sam stigla.

2. U drugom snu sam sanjala kako su mi brat i snaja povrijeđeni i ja ih vodim u hitnu ali nikako da stignem i opet se probudim taman kad nađem način da stignem do hitne.

3. U trećem sanjam kako mi je neki muškarac upao u stan i neće da izađe iz njega i maltretira me psihički na razne načine, prijeti mi da će mi uraditi svašta, a ja moram ići jer imam koncert na kome igram folklor :))) I opet se probudim taman kad sam našla način kako da ga se riješim i da odem na koncert.

E sad, nije meni problem što ja sanjam te događaje, njih mogu na neki način objasniti jer npr kad je prvi san u pitanju trebala sam to jutri stvarno ići na autobusku, kad sam sanjala brata i snaju veče prije sam pričala sa sestrom o njima, san sa folklorom se desio veče nakon što sam bila na nekom koncertu na kom sam gledala drugaricu kako pleše.
Ali zašto sanjam stalno to da ne mogu stići gdje sam pošla, šta znači to?

Roditelji u snu

Jedva sam uspela da se snadjem na forumu i da postavim ovu temu jer sam se pre 15 min registrovala, da ne duzim evo situacije sna pa pomozite :)

Nocas sam sanjala da lezim kod decka sa njim u zagraljaju da se ljubimo a da je u kuhinji njegova majka i da on prica videce nas videce nas... ona je prosla pored nas nasmejala se i rekla volite se deco :) i tako se zavrsio san.

Kad sam se malo pre cula sa deckom rekao mi je da je nocas sanjao moju majku kako su se pozdravili i on je pitao kako sam ja i da su seli na motor i moja majka ga je odvela u neku bolnicu gde sam ja sedela sa nekim devpjkama na klupici i moja majka mu je rekla kako su morali da me dovedu na odvikavanje jer da sam zavisnik... i tu se on probudio... ja sam vec par dana bolesna imam temperaturu, sve se to izmesalo i meni i njemu ali tolika koicidencija da ja sanjam njegovu majku a on moju.

Čudan san sa leptirom

Lijepi pozdrav.

Sanjala sam da mi je tijekom ljubavnog odnosa sa nepoznatim muškarcem pao leptir u usta i ja sam ga izvadila iz usta ali su mi puna usta bila njegovog praha od krila.Okrenula sam se da vidim da li je leptir u redu, a leptir se na podu koprca i nemože poletjeti ponovno mi je užasan okus u ustima i tada izvadim iz usta krilo od leptira.

I tu san završava.

Privatno u vezi sa već 5 godina, momentalno smo odvojeni uvijek na par mjeseci jer radim u Njemačkoj, sada sam baš prije 3 dana promjenila grad u Njemačkoj i moram priznati da mi je bolje ovdje i da puno manje radim a za istu plaću nema više niti stresa toliko zapravo sve je ok,nego što je bilo kad sam boravila i radila u drugom gradu.

Sada trenutno boravim u šefovom stanu kojeg ne znam dobro moram priznati, dok mi se ne nađe stan, njega je doduše jako rijetko doma. Stvarno me zanima što ovaj san znači jer se bojim da je nešto loše, molim Vas pomozite.

Stvari nisu uvek onakve kako izgledaju

Draga torukmakto,

Ovaj san ukazuje da postoji mogućnost da si realnu situaciju koja ti se trenutno dešava idealizovala, tako da se može dogoditi da ćeš shvatiti da stvari nisu onakve kakvim si očekivala. Budi oprezna prema ljudima koji ti mnogo obećavaju, a koje ne poznaješ dovoljno.

Skroz cudan san!

Dragi, prikljucila sam se ovom sajtu, jer sam ceo dan pod utiskom sna, verovatno taj san ima neku po(r)uku za mene, ali ja nazalost, ne mogu da ga protumacim. Inace, san je za mene bio jako strasan i vrlo realan :( Da pocnem...

Sanjam kako mi javljaju da je doticni momak umro (poginuo). Ja se tu jako istraumiram, krenem da vristim, placem, da bi sledeca scena bila kod mog brata u sobi, gde ta "umrla" osoba lezi na krevetu, a oko njega sve prijatelji. zasto sam stavila pod navodnike umrla? Gledam u njega, izgleda kao mrtav, a u stvari je ziv. Posto je u stvarnom zivotu pre par godina imao saobracajnu nesrecu iz koje je jedva izvukao zivu glavu, sanjam kako je sav izlomljen (bilo je uzasno). Prilazim da ga poljubim u celo, ljubim ga, on hladan i ponovo je mrtav.

Da bi zadnja scena koje se secam bila ta da ja pricam sa njegovim bratom i tesimo se kako ce sve biti uredu i kako ce ostati ziv, sto me navodi na to da je verovatno u snu ponovo bio ziv.

Nadam se da ste me pohvatali, san je mnogo konfuzan. Kroz ceo san me prati osecaj bola, placem kao luda srce mi se cepa.

E sada, malo pojasnjenje. Taj "umrli" u snu je momak u kojeg sam takoreci zaljubljena ali ne mozemo da budemo zajedno, jer ja imam momka, sada on vec ima devojku, pravi se hladan, ali znam da i on oseca nesto prema meni.

Sinoc sam ga videla, pricali smo, pa sam ga zato verovatno sanjala, ali zasto bas da je umro i zasto sam ga videla mrtvog?

Molim vas pomozite mi!

Re: Skroz cudan san!

Leptirica27:
Taj "umrli" u snu je momak u kojeg sam takoreci zaljubljena ali ne mozemo da budemo zajedno, jer ja imam momka, sada on vec ima devojku, pravi se hladan, ali znam da i on oseca nesto prema meni... sinoc sam ga videla, pricali smo, pa sam ga zato verovatno sanjala...ali zasto bas da je umro i zasto sam ga videla mrtvog? :'((( Molim vas pomozite mi!

Draga Leptirice27, ovaj deo sam izdvojila jer tu leži odgovor na tvoje pitanje. San koji si sanjala je samo projekcija onoga što ti trenutno osećaš i misliš, imaj u vidu da taj san ne znači proročanstvo.

Zbog životnih okolnosti, smatraš da tvoja potajna želja da budeš sa dotičnim, nije ostvarljiva. Iz tog razloga, tvoja podsvest kreira sliku koju projektuje u tvom snu, u kome je ta situacija zaista neostvarljiva, gde je on za tebe fizički mrtav. U snu, on je umro,ali nije umro, što označava da negde dublje, tvoja nada da se eventualno nešto ipak desi u budućnosti nije umrla. No,nije u pitanju samo taj momak, već nešto što ti prepoznaješ da on ima, a što tebi nedostaje u tvom trenutnom odnosu. Ukoliko želiš da uđeš dublje u problem koji imaš, javi se na pm. Pozdrav!

Tri neobična sna

Student sam psihologije i imala sam tri neobicna sna oji su ostavili jak utisak na mene, a svi su bili u toku jedne nedelje, a obicno se ne secam snova. Hvala unapred za tumacenje.

Prvi san
(1.8.-2.8.)

Nalazim se u sali za fizičko. Sa mnom je dosta devojaka, nisu mi poznate. Igramo odbojku. Ja u stvarnosti ne znam da igram odbojku i ni u snu to ne znam. Sklanjam se od lopte, drugi igraju. U jednom momentu dolazi red na mene. Daju mi loptu koju treba da prebacim preko mreže. Ja osećam paniku, ne mogu da odbijem, a znam da ne umem da prebacim loptu. Stala sam na liniju. Pokušavam da prebacim loptu, ali nisam uspela ni da je udarim, lopta mi je ispala iz ruke. U tom momentu se u sali pojavljuje moja profesorica iz psihoterapije, koju nikad pre nisam sanjala i kaže da ima nešto da nam saopšti. Mi se svi okpuljamo oko nje i u tom momentu se probudim.

Drugi san
(4.8.-5.8.)

Nalazim se u kući jedne učiteljice iz moga sela. Kuća se ne nalazi na mestu na kom se inače u stvarnosti nalazi. Ja se šunjam kroz njenu kuću koja je ogromna. U jednom momentu učiteljica i njena porodica primećuju da je neko u kući. Nailaze na mene. Tu se lepo ispričamo. Ja shvatim da je vreme da pođem kući. Krenem u kola kojima sam došla.

Ja u stvarnosti ne umem da vozim kola, mada imam vozačku dozvolu. Ja i u snu znam da ne umem da vozim kola. Sedam na zadnje sedište, iza vozača. Kola kreću sama. Ja vidim da nema vozača. Da sam sama i da je na meni da upravljam kolima. Kola su u pokretu. Ja se nekako prebacim na prednje sedište i pokušavam da upravljam vozilom. Imam veliku tremu, ne znam da izbacim žmigavac, treba da skrenem na put, kamioni nailaze, svi mi sviraju, napravila sam pometnju u saobraćaju i skrećem tamo gde je zabranjeno skretanje.

Nekako uspem da dođem do učiteljicine kuće, tu u kola ulaze moja sestra i moj rođak, mi sada treba da idemo do moje kuće. Ali ja znam da sam bila kod učiteljice i da sam se tu negde parkirala i kružim da vidim gde su mi kola. Kola nema nigde. Ja se uspaničim, jer nemam pojma propise i sigurno sam se parkirala gde nije dozvoljeno, pa mi je pauk odneo kola. Hvata me nervoza, jer ne znam kako da kažem tati da sam mu uzela kola koja sam pogrešno parkirala i da ih pauk odneo. Takođe, znam da nemam dovoljno novca da platim kaznu. U toj mojoj panici sestra i rođak me pitaju zašto tražim kola kada sam već u njima. Ja kažem: „Uh, da, dobro je“, i tad se probudim.

Treći san
(5.8.-6.8.)

Nalazim se u svojoj kući. Tu su mi dve drugarice. Neko zvoni na vrata. Ja otvaram. Na vratima stoje jedan nepoznat dečko i jedan stariji čovek. Dečko se predstavlja punim imenom i prezimenom. Nisam zapamtila kako glase. Kaže da je moj bivši dečko i da je doveo svog oca da me zaprose. Ja se prenerazim i ne želim da čujem za to.

U tom momentu ulazi mačka u kuću. Ja se u stvarnosti strahovito plašim mačke. Osetim paniku i počnem da histerišem tražeći od moje najbolje drugarice da izbaci mačku. Ona kaže: „zašto uvek moram ja“, ali ustaje i isteruje mačku ispred vrata.

Ja stojim kod vrata, njih dvojica stoje ispred. U tom momentu čovek koji je otac tog mladića se pretvara u moju profesoricu iz psihoterapije, a mladić u njenog učenika. Ja se obradujem što ih vidim, ali pokušavam da zatvorim vrata ispred njih, jer sa njima stoji mačka i ja se plašim. Kada sam pošla da zalupim vrata, papuča mi se zaglavi i ja guram vrata, ali ona ne mogu da se zatvore od moje papuče.

Mačka me gleda, ja osećam strah i tada se probudim.

Potrebna pomoć u tumačenju :)

Imam 3 kratka sna i zanima me Vaše tumačenje :)

Sanjala sam prijateljicu ,kako joj nije dobro,ima mučninu.Zatim mi pokazuje 2 veća zlatna prstena,rekla bi i muška i hoće da proda jedan od njih,( nije udana i nije u vezi ).

Sanjala sam ptičji izmet haha na mojoj glavi .

Sanjala sam kako ležim na kauču i odjednom kao da padam u nesvest,pokušavam da nešto kažem i svesna sam da govorim,ali kao da više ništa ne čujem i počinje mi se crniti pred očima i zatim sa se probudila iz sna.Baš čudam osećaj.

Znam da nije jednostavno,ali bi vas molila da mi protumačite :)

Potrebno tumacenje ...

Sanjao sam dva sna:

U prvom snu sam sanjao neki pismeni test, kako ga ja i moja bivsa ispravljamo celom odeljenju, ja sam isto radi taj test ali sam dobio minimalnu ocenu tj. nedovoljan pa me je zato sa toplim osmehom na licu tesila bivsa, nastavlja sa pregledom ostlih. Tu je takodje bilo i dela gde sam ja pisao taj test sav sa tremom i pomalo oznojan, bila je tu i neka uciteljica/profesorica/nastavnica. To je to sto se tice prvog.

U drugom snu sam sanjao jednog nedavno stecenog dobrog druga, kako on i ja pokusavamo da po "necijem" naradjenju popravimo "nesto" neznam ni sta je "to", a jos to radimo po mraku i nista ne vidim. Kasnije vidim da se to nesto nalazilo izmdju jedne zgrade sa stklenim zidovima i jedne od cigala, mada sam od ove sa ciglama primeti samo jedan zid i nisam siguran da li je uopste neka zgrada/objekat. Videlo da je "to" nesto nalik ogromnom buretu i da smo mi trebali na to bure da pricvrstimo cetiri daske da to bure stoji kao na cetiri noge sa otvorom nagore. Pomalo razocarano smo gledali nase "delo" jer su noge jedva stojale vecinom okrenute ka unutra, isavijane... ocajno smo odradili taj posao. I da usput dok smo to po mraku radili morali smo da pazimo da nas "neko" oderdjeni ne uhvati/primeti

Bicu jako zahvalan ako neko uspe da mi protumaci ove snove, Hvala unapred :D

Tri sna

Sanjala sam tri sna.

Prvi san: je bio kako se u mom naselju pojavio neki ubica sa maskom i ubijao ljude,svi su bili uplaseni i trazili oruzje,ja sam trazila mac.On je klao sve pred sobom,bukvalno da osetim bol noza.

Drugi san je bio kako sam sanjala drugaricu sa kojom sam se druzila i pricala ali vise ne,kako smo pocele opet da pricamo i ona me zvala da dodjem kod nje na oprostajnu zurku,odlazi sa posla na neko vreme,a inace nas dve radimo zajedno.

Treci san je kako pregovaram o ceni muzike na mojoj svadbi sa jednim pevacom koji se takmicio u sou za pevace.On mi kao kaze pa kostalo bih 150e po osobi a nas je 5 u bendu.