Par snova, meni nejasnih Sanovnik forum

Avgust

Sireno,

Da li je to ona drugarica koju si već sanjala? Jesi li imala nesporazum s njom?

Tebi veoma dobro ide, instinktivno si uzela ulogu gledaoca. Vremenom ćeš i ti ući u zbivanja i moći ćeš upitati ono što želiš, npr. ako se ponovi taj san reći ćeš da je avgust a ne decembar i dobićeš odgovor. Ti svo vreme znaš da je to san i da to možeš.

Predložio bih ti da kreneš korak dalje. Pre spavanja, kada budeš zamišljala nešto lepo kao što smo pre razgovarali počni da zamišljaš nekoga ko će biti u tvom snu. Neka to bude neko u koga imaš poverenja i neka bude muškarac. "Sanjaću divnu plažu, samnom će biti X i pričaćemo".

Uvedi razgovor u zamišljanje,
smisli o čemu će biti i tako uđi u san. Kasnije ti X neće biti potreban ali ti je sada potreban, vreme je da naučiš pričati sa drugima.

Čuvar snova 

Moderator

Ne,nije to ista drugarica,ali ima veze sa njom,njih dvecsu dobre.
Da ,to bas gledam da radim svako vece,zamisljam lepa mesta i osobe kao sto si mi rekao.
Hvala na savetu i odgovoru.

Dva sna

Moj san od sinoć.

Sanjala sam majku koja je umrla pre 8 god.(inace je nikad ne vidim u snu)
Sanjam kako sam kod kuce, ulazim u dvorište i pocnem da je zovem a znam da nije ziva,a li je dozivam da se javim da sam došla kuci. Izlazi komsinica i gleda me onako cudno Ja se plasim jer znam da je tu i osecam mamino prisustvo, cak sam uzela komsinicu u ruke i preko ograde je prebacila kod sebe da vidi da nisan luda da je mamA tu. Uplasila sam se i krenula da izlazim iz dvorišta i cak i malo letim.

Drugi san vezan za majku, možda cak isti samo je nastavak ali se meni cini kao da je drugi.

Dobijam postu neku, paket koji je poslat mami jos 2009 god ali je sad stigao,ja ga otvaram i ima unutra neka kitijica za nakit koja je prazna koliko se secam.Neki koverat isto.I tako neke ženske stvari, neseser. Ti koji su doneli to za mamu su mi nepoznati, pitaju me sta je sa njom, gde je? Ja ima kazem kako je umrla i počinjem jako da placem, budem svesna da je u stvari nema vise.
Eto mog sna za koje ne znam tumačenje.

Let

Sireno,

Ti se vraćaš na početak svojih nemira. Stižeš tamo malo prebrzo, nisi savladala komunikaciju, nemaš vodiča. To nije strašno ali bi bilo lakše za tebe.

Ako će ti biti lakše i ako ti ne odgovara niko iz tvoje blizine možeš izmisliti nekoga. Pažljivo ga osmisli i putujte kroz snove. Neka te nauči da letiš i da se ne plašiš.

Ne bacaj više žene preko ograde :)

Čuvar snova 

Moderator

Sanjala sam

Volela bih da mi neko pomogne oko tumacenja. Molim vas, uplasio me je san.

Sanjala sam kako idem po nekoj ogradi koja je visoka i od drveta,i stranice su nesigurne, pri pucanju, kao da je to neki nacionalni park. Ja i jos dosta ljudi prelazimo,verano se da je predjemo a negde iz zbunja se ppjavljuju i zmije, pa smo dosta oprezni. Ja odjednom prunetim da mi nema momka, negde je zastao, uplasila sam se i kazu mi da se napravio u blatu da je mrtav dok zmija ne prodje(on se njih boji inace).

Idemo dalje i da bih izasli iz tog parka mora neko da se bori sa zmijo i to sam ja. Publika vice moje ime,navijaju za mene i ja odlucna i ubeđena u svoju pobedu idem. Dotrcava moj momak i zabrinuto me gleda, sklanjam ga i govorim kako cu uspeti. Cak i publika i ja navijamo za mene govoreci na spanskom.

I pobedila sam, kao da fali taj deo sna, znam samo da sam se fozila kolima kao pobednica i sva srecna.

Navijači

Sireno,

Evo ti kratak odgovor: prema starom narodnom tumačenju pobedićeš svoje neprijatelje.

A to što vičete na španskom, možda si gledala utakmice Evropskog nogometnog prvenstva ili neku sapunicu.

Čuvar snova 

Moderator

Hvala ti čuvaru.

Napad, nož, srce, pištolj i požar u snu

Cuvaru molim te za tumačenje.

Sanjala sam kako se vozim kolima na zadnjem sedištu,od posla do kuce,i kazem da izlazim na trecem semaforu.

U kolima je direktor koji mi inače gleda za neki posao. Ja jos u snu razmišljam jel da ga pitAm nesto oko toga ali odustajem.

Vozimo se nas troje i odjednom smo u nekoj kafani gde su neki nasilnici,jedan nas napada nozem i ja se isprečavam i molim da njih dvojicu sto su samnom da ih pusti nek mene ubije umesto njih.

I pusti ih a meni krece da zabija noz u srce cak osećam malo bol i tu ga ja nesto zezam i odvlacim mu pažnju ne bih li pobegla. Nekako pobegnem i sakrijem se na drvo skroz gore.

I zajedno sa ovom dvojicom sto su sa mnom bili hocu da se vratim i zasigurno dokrajcim nasilnike.

Uzimam neki pistolj i pucam u njih svuda po glavi i telu jer nikako da ih ubijem.
I bezimo odatle sto dalje jer je krenuo pozar.

Semafor

Sireno,

Iako te je san uznemirio on je samo mešavina dnevnih događaja i slika iz filma, knjige, bilo čega. Nema tumačenja jer nema šta da se kaže. Jedino bih rekao da, ako ti je na javi ponuđen/obećan posao, onda obrati pažnju na ugovor. Dobro ga prouči pre potpisivanja.

Voleo bih da, obzirom da si lucidna, ne primenjuješ silu u snu. Mogla si zamisliti da je napadačevo oružje ustvari dečja igračka i to bi se dogodilo. Stvorila si sebi pištolj jer si ga želela, tako možeš i nešto drugo.

Sanjaš događaje u kojima si ti junak i pobednik. To je lepo, daje ti osećaj sigurnosti ali bilo bi bolje da malo radiš na kontroli snova.

Malo sam se smejao kada si se popela na drvo. Nisi htela da letiš.

Čuvar snova 

Moderator

Dva sna

Prvi san: Trčanje

Sanjala sam da trcim,to je bio kao neki kros, neko takmicenje. Odjednom dobijam neku neverovatnu snagu i postajem najbrza i pobedjujem.

Obuzima me osjecaj srece. Odjednom se pojavljuje prelep muskarac koji me gleda i osmjehuje se... tu se moj san zavrsava.

Drugi san: Čudan san

Sanjala sam da sestra, cerka od mog ujaka s kojom sam mnogo vezana pocele smo raditi u nekoj firmi. Ulazimo unutra i daju nam neku uniformu od koje najvise dominira crveni prsluk. Gledaju nas ostale radnice, odjednom se nalazim u wc te firme i mokrim.

sanjala sam kako na ruci imam tri prstena i na nesto sam zapela i jedan sam polomila...akomi neko moze reci znacenje

Trčanje do pobede

Sanja,

Prvi san - bićeš motivisana u nekom svom poduhvatu (ispit, poslovni projekat itd.). Muškarac koji se pojavljuje asocira na tvoju prošlu emotivnu vezu.

Drugi san - prema klasičnom tumačenju imaćeš posetu koja u tebi izaziva duboke osećaje. To su osećaji koje ne pokazuješ, to može biti npr. tetka na koju si "alergična". Nemam dovoljno detalja ali u svakom slučaju ti se rešavaš negativnih emocija što je dobro.

Treći san - tri prstena na ruci su čast, emocionalna celovitost. Jedan slomljeni prsten znači da je tvoja lojalnost dovedena u pitanje. Drugo tumačenje je da slomljeni prsten označava emotivni rastanak.

Moj utisak koji i ne moram izneti je da sve ovo nema neke duboke veze sa tobom i da je ovo splet trenutnih događaja.

Čuvar snova 

Moderator