Posao, poslovanje, poslovni prostor - uredjenje po Feng Shui Feng šui

Vrednost na kompasu

Treba mi tacno ocitana vrednost na kompasu, sever kao direkcija poklapa ugao od 45 stepeni, tj krece se na kompasu od oznake 337,5 - 22,5 stepeni. Potom se deli na tri podsektora i to znatno utice na kombinacije u natalnoj karti. Zato je nuzna ta vredost - dakle izrazeno brojcano.

majra 

Site Admin

Kompas

Upravo sam to citala u jedanom prethodnom objasnjenju i sad mi je tek jasno, izvini mozda su godine u pitanju. Provericu tacno i poslat cu ti.

update:

Ocitavanje kompasa

Najpre da vam pozelim prijatan dan i prijatan vikend. Uspela sam nekako da se snagem sa kompasom. Pokazuje brojcano 340. A ducani su poceti da se grade 1992 god, izgrageni su 1993 god i neki su poceli sa radom u njih 1994 god.

To je sve sto sam mogla da doznam .Nadam se da ce ovo sad da bude dovoljno za izradu natalne karte.

niko650

Moderator

Dilema oko garaze

Zdravo svima i pozdrav. Majra super si, od kad sam vas pronasla stalno sam s vama. Poslala sam ti sluku od dvor kuce gde ispred glavni ulaz kuce nalazi se garaza izgradena 2000 g. pod garaze su stepenice za prvi sprat. Obrati paznju na krovovi kuce.

Glavna vrata kuce (toa e novi vlez od 1998g.) se nalazi na istok 87, a glavni vlez gde su stepenice e sever 10 (od kade e slikano), a krovovi kuce su na jug. Decja vrata i vrata kupatila su na 177 (izmezu 170-180 ), dnevna sever 3, a spalna isto kao glavna vrata.

Poslala sam ti plan kuce za da imas pretstava oko svemu, no sad imam dilemu oko garaze. Dobro znam sta zanci los feng shui i sada ga osecam, period od 1998 do 2000g bilo mi e dobro u zivotu, kao sve kockice da su se namestile kako treba, no 2000g sagradili smo garazu i od tada postepeno osecam negativnu energiju. 2002g sam ostala bez posla (ukazice se prilika no bez uspeha).

Ja sam rodena 26.11.1970g, moj muz 14.06.1967g, starija cerka 31.05 2000g i mlada kcerka 9.08.2005g. Molim te pomogni mi, mislim da srusim garazu, no dali toa loso ke se odrazi na drugi clanovi porodice ili imas neko drugo resenje.

http://img523.imageshack.us/img523/7949/s7300650jx5.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/1666/s7300651px0.jpg

Sliku sa plan kuce e raboten vo Room Arranger no neki da se pusti ako uspem i to cu ti poslati.

Nije obavezno u Room arangeru

kokal: Sliku sa plan kuce e raboten vo Room Arranger no neki da se pusti ako uspem i to cu ti poslati.

Molila bih Vas da napravite tlocrt celokupnog prostora sa dvoristem i ucrtanim garazom; nije obavezno da se uradi u roomaranger-u, mozete uraditi na bilo koji drugi nacin u paintu, rucno na milimetarskom papiru pa skenirati, jedino sto je vazno je da tlocrt - skica bude proporcionalna. Verujem da je dvoriste teze za merenje, pa se posluzite nekom razmerom tipa jedan korak = jedan metar = jedan centimetar na tlocrtu.

Znaci kako god umete vazno je samo da se ocuva proporcionalnost, i ucrtajte raspored namestaja simbolicno i kratko opisite boje mebla, tepiha i sl. Ono sto je jos nuzno je godina gradnje objekta (i doma i garaze).

Dobro dosli : )

majra 

Site Admin

Poslala sam ocitanu vrednost na kompasu, da li je sad to dovoljno kako bi mi mogla pomoci oko sregivanja prostora u kancelarii. Odlicna si. Pozdrav od mene svima vama.

niko650

Moderator

Sve ste dostavili, molim samo malo strpljenja nastojacu biti sto azurnija. Topao pozdrav i Vama : )

majra 

Site Admin

Zdravo

Ja sam tu i citam vas ali ne mogu da pratom sliku, do tada bicu svama, super ste.
Svima na forumi Srecni Novogodisni i Bozikni praznici.

Garaza i feng shui

http://img530.imageshack.us/img530/9122/planlq4.th.jpg
Plac

http://img165.imageshack.us/img165/6803/slikakukapr2.th.jpg
Kuca

Poslala sam ti plan od parcelu gde izlazi na dve ulice (teren je strman i visinska razlika od dolnja do gornja ulica je 20m) i sluku od dvor i kuce. Ulaz za u dvor je zelezna vrata na sever 10 gde su 9 stepenice, od leve str. je garaza (na garaza ima dupka nesto kao kanal) ispod garaze su stepenice za prvi sprat, nacrtala sam ti tacku do garace toa je bandera za struju , a od desne vlez za u kucu nalazi se na istok 87 . Kuca je izgradena 1986g. Stari vlez je bio na sever, a ovaj je izgraden 1998g, a garaza je izgradena 2000g. Na ovaj plac ima i dr. kuca (na sl. za plac) taa je mala, a (so isprekinata linija na dr. slici) a u 2006g je izgradena nova i veca na prethodnite slike se vidi krav.
Ploca je za gorni sprat ulazi izlazi na ulicu, a ispod ploce je zemja toa je na nas sprat gde cuvamo drva za ogrev.
Uredenje u kuci.
Hodnik so belo so kafe plocki, decka jeod patos, a namestaj od iverka roze i zolto, vrata i su na 177 , kako i kupatilo koje je so zelena fuga so suvi placki. Spalna, vrata je na istok 87 , so patos iverka vo krem boja so sin plis. Dnevna, sever 3 so temeno kafe laminant ,trosed i fotelji su sareni svetlo kafe,zeleno crveno plis, masicka metal staklo , toa rozovo je rabotna masa so kompjuter, crn kamin alfa plam – vranje, trpezariska masa metal staklo i bela kujna od iverica, rabotnata povrzsina je imitacija na zelen mermer, zavesi beli so sv. kafe draperi.
Ja sam rodena 26.11.1970g, moj muz 14.06.1967g,starija cerka 31.05 2000g i
mlada kcerka 9.08.2005g.
Pitanje: Dali da srusim garazu mene opasno mi smeta, no dali loso ke se odrazi na ostale clanove od porodice. Bez garaze dali ke ni bide bolje, napredak u kuci?

Draga Majra

Poslala sam ti poruku dali si je procitala i dali je sve u redu toa sto sam poslala.
Pozdrav svima

Mora da sam mnogo dosadna, ali bi htela da te pitam - jel imas neke podatke za moj poslovni prostor? Pozdrav.

niko650

Moderator

Zbuneta

Draga Majra

Poslala sam ti skicu od kuce ali nisam dobila odgovor na poruku, dali si je videla. Pisi mi, dali li je sve u redu sa porukom?

Pozdrav :PPP

Auto škola - uredjenje kancelarije

Zvezda po rodjenju

Niko – 8 zvezda Zemlje (JZ, Z, SZ, SI)
Suprug - 2 zvezda Zemlje ( SI, SZ, Z, JZ)

Srecne zvezde kljuc licnog stila:

Niko:
- 2 zvezda zemlje
- 7 zvezda metal
- 8 zvezda zemlje

Suprug:
- 5 zvezda zemlje
- 6 zvezda zemlje
- 7 zvezda Metal
- 8 zvezda Zemlje

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 2 zvezda Zemlje
- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal
- 8 zvezda Zemlje
- 9 zvezda Vatre

Metafora:

Jedno besmisleno okupljanje ljudi pri kome se javlja sukob
Uplitanje ometa progres. Spletkarenje i svadje vode razdvajanju i gubicima. Teme o emocionalnim davanjima i primanjima, kao i materijalnoj podrsci moraju biti pravilno klasifikovane. Drzite se istine za vase najvise ideale, cuvajte se obmane. Nove spekulacije ce se iskomplikovati, ako ste razborriti i oprezni izbegnite uplitanje i druzenje sa pogresnim ljudima, tako cete otvoriti put za gradjenje uspeha. Budite svesni onoga sto zelite i sta vas privlaci.

Napomena za Niko:
Teskoce povremeno otvaraju put za dobru srecu, za vas ovde ima mnogo nade pa ako se cuvate nepovoljnih situacija stvoricete osnovu za dug i veliki prosperitet. Nastojte da uskladite suprotnosti u vasem zivotu , ako dozvolite drugima da pomognu vasi ciljevi u vezi sa napretkom ce se realizovati.

http://img201.imageshack.us/img201/751/natalso1.jpg

Metodologijom letece zvezde sagledavamo povoljnosti objekta, počevši od centra krećemo se do sektora pravca pružanja a zatim u pravcu kazaljke na satu po planu objekta:

Centar: 2P (zemlja) 3V (drvo) 7T (metal)

Drvo kontroliše zemlju. Či celog objekta donosi nepovoljnu silu pojačavajući konflikte, sporove, ogovaranja i nesreće. Zbog iznetog treba posvetiti puno brige da bi se ostavrila odgovarajuća ravnoteža ostalih sektora prostora u cilju izbegavanja tih aspekata.

Sever glavni ulaz: 6P (metal) 8V (zemlja) 3T (drvo)

Zemlja stvara metal, iako ova kombinacija donosi autoritet i počasti, nužno je premostiti vatrom vremenski zvezdu drvo i planinsku zvezdu zemlja. Na taj način će delovi biti uravnoteženi: drvo – vatra – zemlja – metal. Vatra će podržati vodenu izuzetno povoljnu zvezdu koja će doneti dobar finasijski prosperitet i dugoročan uspeh, ali previše vatre bi izazvalo nepovoljne osobine broja 6. Mali tepihčić odmah na ulazu kvadratne forme i otirač ispred zaobljenih uglova, bez cvetnih detalja učiniće dovoljno uz jedan crveni detalj na vratima, jer je primarno da obezbedimo podršku vodenoj zvezdi. Sve dane koji dozvole shodno spoljnoj temperaturi tokom dana što više držite otvorena vrata, na taj način ce biti dopušteno suštini jang energije ulice (puta ispred samog objekta) da poveća izglede za bolju finansijsku situaciju. Noću, planinaska zvezda 6 ispuniće zidove donoseci mogućnost planskog dugoročnijeg uspešnog poslovanja. Ulaz mora biti jasno definisan, iznad vrata treba da je instalirano jasno jang osvetljenje, koje treba da gori i noću. Na vratima treba da stoji jasno istaknuto radno vreme a na desnom prozoru natpis auto kuce. Kako niste dali naziv ne mogu izneti blize smernice oko same forme natpisa.

Severoistok: 8P (zemlja) 6V (metal) 1T (voda)

Zemlja stvara metal, jedina razlika u odnosu na prethodnu stavku je u uticaju vremenske zvezde na kombinaciju planinske i vodene. U ovom sličaju voda nagriza urodjenu povoljnost zvezde 6, što ukazuje da uz povećane odgovornosti koja je posledica sticanja autoriteta i napretka zaposleni pati od glavobolja usled stresa. Lek se sastoji u unošenju malo vatre. Kako vi ovde već imate pozicioniranu peć (ako sam shvatila dobro koja se loži, dakle imamo plamen) nije nužno dodavati ništa od vatrenih atributa, i treba zaista maksimalno je držati u ispravnom i bezbednom stanju. Planiska zvezda mora biti podrzana ili visokom ogradom (tipa lepih ukrasnh rešetki ispred samog grejnog tela ili zivom ogradom, zanči čim prestane sezona grejanja ovde postavite jednu lepe vitke visoke žive biljke, nemojte preterivati sa količinom. Kako je ovo i poslovni objekat možete posegnuti i za veštačkim ukrasnim aranžmanom s napomenom da treba da su cvetovi uradjeni od svile, da je bogat, i da su mu cvetovi bele boje primarno a da leži u lepoj posudi, ćupu od terakote ili porcelana. Ovo je i jedan od povoljnih pravaca ka kome se može usmeriti suprugov radni sto, stolica (nasuprot dakle severoistocnom zidu) Iznad na zid plasirajte veću sliku planisnki motiv, ali shodno delatnosti poežno je da recimo bude prikaz nekog luksuznog auta kako se „penje“ uz put koji ima uzlazni karakter. To može biti i dobar poster na kome čak možete na prikaz auta staviti reklamu (dodati u nekom od programa za obradu fotografija) naziv auto skole, i sve to na kraju isprintati, uramiti u srebrno beli ram.

Istok 4P (drvo) 1V( voda) 5T (zemlja)

Zemlja stvara drvo. Produktivan odnos podstiče kreativnost, pisanje ali i romantične veze. Iako se možda cini da bi ovde voda unela unapredjnenje i otvorila mogućnosti, voda bi ovde mogla i da aktivira neuvremenjen broj 4 za koji se zna da donosi neodgovarajuce romantične veze! Treba postaviti metal da poveze zemlju (5) preko vode (1) sa drvetom (4) Kako sam razumela u ovom delu se nalazi zatvorena sudopera, molim vas da povedete racuna da bude besprekorno funkcionalna i čista, da slavine ne kaplju, i da nema nikada odloženog posudja, soljica... Što manje u vidnom polju to bolje a iznad ili na sama vrata plasirajte ogledalo, pravougaono u metalnom ramu. Niste naznačili da li se na zidu nalzi nešto, ako ne onda na njega plasirajte ogledalo, ono može biti diskretne veličine i treba da je postavljeno brižljivo da kada sedite ne seče ničiju figuru, ne treba da se ogledate u njemu.

Jugoistok: 3P (drvo) 2V (zemlja) 6T (metal)

Drvo kontrolise zemlju. Ovo je odnos dva suštinski nepovoljna broja, dodavanjem malo vatre bi se obnovio ciklus ravnoteže (drvo – vatra - zemlja), medjutim ovaj lek dovodi na ovom mestu do sporednih dejstava tako što ojačava zvezdu 2 koja izaziva bolesti. Predlog je da se postave metalni ormani, statue i ramovi za slike. U principo ovo sektor neće transformisati u povoljan ali će ublažiti upliv pa zato preporuka je da u ovaj deo namenite nekom skladištu, s napomenom da ono (dokumenti i sl) što bi moglo biti predmetom bilo kakve rasprave, tužbe, prigovora ovde ne držite. Znači ovde možete držati časopise koji se odose na tematiku automobilizma, ali ne i dokumentaciju i poreske knjige.

Jug: 7P (metal) 7V (metal) 2T (zemlja)

Metal podrzava metal, kako smo u perodu 8 da bi se neuvremenjene karakteristike broja 7 smanjile plasirajte lepu stonu fontanu. Osim toga ovo je mesto gde možete izložiti modele automobila, s napomenom dadečije igračke nikako nemaju tu funkciju, već se potrudite pa nabavite prototip nekih modela, izložite ih s pažnom kao što se izlazu retki predmeti u salonu. U denom delu zida na označenom mesto uramite zvanična dokumenta od auto kuće, sve certifikate i priznanja koja imate za vaš rad, sve diplome koje je ste dobili kroz neke edukativne programe. Poziciju stola sam ucrtala i na njega iizložite lepu tablet (stonu) fontanu. Suprugova a i vaša stolica treba da je za nijansu viša od ostalih koje su namenjene potencijalnim korisnicima vaših usluga.

Jugozapad: 5P (zemlja) 9 V (vatra) 4T (drvo)

Vatra stvara zemlju. Iako je ovo produktivan ciklus, loš je po zdravlje. Na ovom mestu je broj 9 veoma oslabljen nepovoljnim brojem 5 koji stvara sklonosti ka nesrećama. Povrh toga vremenska zvezda drveta bukvalno dodaje gorivo pojačavajući izglede za finansijske i zdravstvene rizike. Kao lek izlozite neki pokretni metal da bi se izbegli nepovoljni nagovestaji, zidni sat sa zvonom je dovoljan kao rešenje.

Zapad: 9P (vatra) 5V (zemlja)9T (vatra)

Jasno je daje ovde prethodno izneta situacija samo jos više naglašena zato što broj 9 (predstavljai zvezdu vode i vremensku) pojačava svaki broj sa kojim je u kombinaciji. Poželjan je pokretni metal, nizak metalni sto, metalna statua, metalni predmeti, pomoći će da se smanje nepovoljni izgledi. Na prozore plasirajte trakaste zavese svetlo plave, znate one namenjene poslovnim prostorima. Neka pokrivaju staklenu površinu iza vaših ledja.

Severozapadni sektor: 1P (voda) 4V (drvo) 8T (zemlja)

Voda podstiče drvo, ovo je produktivan ciklus, lek nije potreban i ovde jedan akvarijum ce uraditi posao, s tim da je ovo podrucje u kome treba izvoditi čitanje, pisanje (testova, ugovora...)

Dakle ceo prostor može biti omolovan pola pola levi i naspramni zod od ulaznih vrata (najudaljeniji ) može biti beo a desna polovina da bude u svetlo plavoj nijansi. Nećete pogrešiti ako samo zid deni bude svetlo plav a ostatak beo, sa svetlo plavim trakastim zavesama i jednim većim okruglim plavim tepihom tamnije nijanse na sredini prostora. Znači slobodno možete ostaviti etison a samo preko njega plasirajte novu prostirku.

Pozicije stolova sam ucrtala, mebl stolica neka bude takodje u paleti zemljanih boja, bez cvetnog uzorka. I samo kroz detalje unesite crvenu boju, tipa detalja na ulazu počevši od privezaka za ključeve sa logom vaše firme, preko male prostirke u samom ulaznom delu ispred. Na vašem računaru izaberite povoljnu temu za walpaper, a možete izložiti i manji metalni objekat tipa onih perpetum mobile figura. Decije slike mozete drzati na radnom stolu, u poslovnom objektu im na zidovima nije mesto, vec radije izlozite slike cas i vasih poslovnih partnera i najuspesnojih kandidata, slike vaseg supruga sa sajmova sa uspesnim poslovnim ljudima iz branše. Srećne vam promene!

http://img19.imageshack.us/img19/875/nikopp2.jpg

majra 

Site Admin