Posao, poslovanje, poslovni prostor - uredjenje po Feng Shui Feng šui

Kompasna vrednost ocitana

Tacnu kompasnu vrednos mog biroa je 10 stepeni, a vrata su na 110 stepeni kao i ulazna vrata. Ja radim u opstini, nacrtala sam celi objejat, to je odeljenje za lokalno ekonomski razvoj, ima samo jedan sprat kao i odd. za finansije ( to su dve odvojene niske zgrade), a veca zgrada to je opstina ona je na dva sprata. Pod je u boji u koju sam obojila, moj radni sto I stolice su crne, kao i svi ostale. Boja zidova je bela. Prozor gleda u transformator (zidan objekat). Moj kompjuter je na pod ispod sto, monitor , tastaturu i zvucnike su na sto, a printera nemam.

http://img203.imageshack.us/img203/986/kancelarija.th.jpg

Prospritet u karijeri

Da biste podstakli napredovanje u karijeri i poslovni razvoj, postavite akvarijum u kancelariju. Ako na vašem radnom mestu vlada haos, stavite na sto tri zelene biljke. Ovo su samo neki od feng šui lekova za prosperitet i blagostanje.

Na južni zid kancelarije okačite fotografiju orla koji leti nebu pod oblake kako biste pospešili svoj poslovni potencijal. Radi poboljšanja prosperiteta na zid okačite slike feniksa. Napravite svoje lično drvo novca tako što ćete kineske novčiće, zavezane za crveni končić, okačiti o grane neke sobne biljke. Na taj način imaćete uspeha na poslu, ali i više para.

U južni deo doma ne stavljajte figurice kornjača ili umetnička dela na kojima postoji motiv kornjače. One predstavljaju vodu, koja gasi vatru, simbol bogatstva. Imaćete mnogo više novca ako u jugoistočni deo kancelarije stavite fotokopir-aparat ili štampač. Izbegavajte lepeze kao dekoraciju jer, po Kinezima, ona asocira na rasipanje.

Ne postavljajte radni sto tako da leđima budete okrenuti ka prozoru, osim ako je napolju planina ili zgrada. Umesto toga, sedite leđima okrenuti ka zidu i bićete uspešniji.Kako biste podstakli energiju prosperiteta, neka vaš radni sto bude uredan. Budite nemilosrdni prema nepotrebnim sitnicama, bacite ih i imaćete mnogo više uspeha u poslu.

Da se ne biste svađali s kolegama, u kancelariji se služite samo jednim vratima. Ako postoji više vrata, neka budu zatvorena. Tako ćete sprečiti ulazak negativne energije.Na zid kancelarije okačite sliku ili umetnicki prikaz jata divljih gusaka koje uleću u vaš radni prostor kako biste omogućili da samo dobre vesti dolaze do vas.

Ako zbog poslovnih obaveza često putujete, u džepu pantalona nosite komad žada, korala ili crnog oniksa. Ovo drago kamenje će vas zaštiti od loših ljudi i nesreća.

Dom ili kancelariju ukrasite modelom jedrenjaka. Postavite ga tako da bude okrenut ka unutrašnjosti doma ili kancelarije kako bi pospešio prosperitet. Nemojte da kupujete tepih na kome se nalazi motiv zmaja jer gaženje po ovom, blagorodnom, mitskom stvorenju donosi nesreću i neuspeh u poslu i karijeri.

U kancelariju nemojte da stavljate slike koje prikazuju scene iz bitaka, bilo na kopnu bilo na moru, jer će uneti razdor u vašu firmu. Umesto njih stavite neke umirujuće pejzaže.
U severni deo kuće ili kancelarije izložite nagrade i trofeje koje ste dobili i osvojili. Njihova energija pomoći će vam da i u budućnosti budete uspešni u svom poslu.

Korišćena literatura:
Feng šui – formule za finansijski uspeh u izdanju Leo komerca

virada

Moderator

Dilema oko ulaznih vrata

Nedavno sam pocela da se interesujem za Feng Shui. Citala sam ranije clanke, nasla kako se odredjuju strane sveta i stepeni, te napravila skicu lokala sa stepenim podelama. Ispalo je da se vrata ulazna nalaze delimicno na JI, delimicno na Z, te stoga imam problem da odredim boju vrata, da to uskladim sa delatnoscu.

Ja pripadam istocnoj grupi, broj 4. Da li neko zna po stepenoj podeli koje boje i oblici obuhvataju koje segmente, npr. citala sam da ne vaze iste boje, oblici,.. na primer za Jugi istok podeljen u 3 sektora od 210st-225, onda od 225-240 i 240-255 stepeni.

Tako vazi i za ostale strane sveta pema kompasu. Ovo mi je vazno bas zbog ulaznih vrata, posto se otvaraju ka spolja gledano iz kancelarije, na levu stranu, tj. prema JI, deo je na JI ali je najveci deo kada su potpuno otvorena na zapadu, odnosno obuhvataju oblast od 240 st do otprilike 263,75 stepeni. Zapoceta je gradnja lokala u periodu 1988, a zavrsen i mislim da se prvi vlasnik uselio 1989.

Ja sam ga kupila 2002 (drugi vlasnik) i renovirala i uselila se iste te godine. Iste godine je otvorena i firma. Takodje mi je interesantno koja bi oblast veletrgovine bila najprofitabilnija po feng shui za lokal/firmu, obzirom da je ovo kancelarijski prostor-sediste. Problem je i sto se kupatilo nalazi na JI, a na SZ su stepenice za gornji nivo, tako da se u donjoj kancelariji (glavne aktivnosti se tu odvijaju) negde u oblasti dela severa i SZ sedi ispod stepenista.

Obzirom da posao stagnira, tacnije stalno se nesto borimo za prezivljavanje od kada je firma osnovana, interesuju me lekovi koji mogu pomoci po feng shui. Inaca lokal je jedan od 4 lokala u kuci, koji se nalazi na JI cetvrtini kuce. Sa juzne strane lokala je parkic, a preko puta ulaza sa zapadne je drugi lokal (iznmedju lokala je hodnik sirine oko 2m). Sa istocne i severne strane granici se sa 2 druga lokala u istoji kuci.

Unapred se zahvaljujem, Vera.

Re: Napredak u karijeri

bela dona: Draga Majra,

Sa interes i zadovoljstvo pratim sve vase clanke i odgovore za feng shui. Dugo sam na ovaj sajt, ali sad se uklucujem isprovocirana od dobre odgovore koje dajes. Imam dilemu o kancalariji u kojoj radim. Crni je moj stol, kompas pokazuje ulaz 110, radni sto 10 sever a ja sam rogena 26.11 1970 g.

Zvezda po rodjenju 3 zvezda Drvo

Veliki prosperitet: jug
Dugovecnost i romanticni odnosi: jugoistok
Dobro zdravlje i harmonicni odnosi: sever
Mir i stabilnost: istok

Nepovoljni pravci: JZ, SI, SZ, Z

Srecne zvezde: 1 zvezda Voda

Iz pozicije kancelarija je pravilne forme sto je najvaznije, ulazom ti je vrlo naklonjena doduse prostorno je velicinom ipak za nesto manji broj radnih stolova energija lakse kretala no sta je tu je, sto se tice boja ovako pravilan prostor, a tebi srodan i nema potrebu za nekom specijalnom korekcijom sedis u dobroj direkciji ali bi bilo pozeljno malo da zakrenes stolicu i da gledas prema tom jugu svojoj najjacoj direkciji, ako je moguce cak i ceo sto malo da zakosis tako da stojis u komandnoj poziciji i izmaknuta delimicno od stola koji „udara“ u srediste tvoga (sto pretpostavljam da jeste inace mesto odakle u komunikaciji stizu direktne opaske na tvoj racun.

Racunar svakako nije povljno da stoji na podu, ako vam se ideja o podizanju kucista na sto ne dopada (sto je moj predlog) vi onda bar ga postavite na solidno postolje, razmislite, s obzirom da su upravo tu dokumenti, tj. ono sto radite sto treba da vama donese napredak, logicno ako samo pogledate vi ste ga spustili ispod vidljivog nivoa. Dakle, ako promenite poziciju stola tako da ga lagano ukosite onda na njemu u severozapadni deo (to otprilike dodje desni gornji deo bi moglo da se pozicionira kuciste (elemenat metala u srodnu direkciju), monitor u levi ugao (jugoistocni sektor) ispred sebe vizit karte, sertifikate ili obelezje firme (tipa recimo onih reklamnih zastavica i sl. Uglavnom ono sto nosi logo i snaznu potvrdu u javnosti vaseg preduzeca ili sektora. Do njega kupite jedan mali kaktus i postavite u srediste stola.

Tasnu zajedno sa novcanikom unutra treba da bude i jugoistocnoj direkciji (levo dakle ako postoje fijoke u stolu, stavite u najgornju fijoku), to prirodna direkcija rasta uz to je tebi dobra druga po snazi povoljna direkcija, mobilni telefon zavisi sta ocekujes od njega ako hoces za posao podrsku karijeru onda podeli sto na bagve i smesti ga u severni ili severozapadni deo stola a ako hoces neke ljubavne pozive onda u jugozapadnu direkciju ali uz jednu lepu figuricu kornjace.

http://img834.imageshack.us/img834/2862/kancelrijauredjenje.jpg

Na zid iza sebe postavite sliku sa motivom planine sa nebom i oblacima (vedro vreme), plakar tik uz dovratak treba pomeriti ka samom uglu prostora i na taj nacin osloboditi ulaz opterecenja, koje upucuje ovakvom (sadasnjom) pozicijom da se neprimereno mnogo ceka realizacija i odlazu se poslovi, da se preko roka prolongira donosenje odlika, kasni se... da se tesko ulazi u rizik i da postoji jedan strah u poslovnoj politici dakle energija je blokirana i za unutra i ka spolja tj. zasigurno se usporava na izlazu i ulazu. Ujedno severoistok je i za tebe povoljna direkcija za poziciju odbacenih papira, kante za otpd, jer se po feng shui principima i prema mogucnostima koje prostor pruza ona drzi u jednoj od cetiri nepovoljne direkcije. Kako niste napisli nist o kolegama koji dele vas radni prostor, s obzirom na vas elemenat po rodjenju onda na desk top oli na radnu povrsinu postavite sliku lotosa. Znaci na isti nacin na koji sma ja podelila prostor kancelarije, vi izdelite vas radni sto i tako birajte poziciju za ove kljucne elemente.

majra 

Site Admin

Re: Dilema oko ulaznih vrata

vera71: Nedavno sam pocela da se interesujem za Feng Shui. Citala sam ranije clanke, nasla kako se odredjuju strane sveta i stepeni, te napravila skicu lokala sa stepenim podelama. Ispalo je da se vrata ulazna nalaze delimicno na JI, delimicno na Z, te stoga imam problem da odredim boju vrata, da to uskladim sa delatnoscu.

Ja pripadam istocnoj grupi, broj 4. Da li neko zna po stepenoj podeli koje boje i oblici obuhvataju koje segmente, npr. citala sam da ne vaze iste boje, oblici,.. na primer za Jugi istok podeljen u 3 sektora od 210st-225, onda od 225-240 i 240-255 stepeni.

Ja sam ga kupila 2002 (drugi vlasnik) i renovirala i uselila se iste te godine. Iste godine je otvorena i firma. Takodje mi je interesantno koja bi oblast veletrgovine bila najprofitabilnija po feng shui za lokal/firmu, obzirom da je ovo kancelarijski prostor-sediste. Problem je i sto se kupatilo nalazi na JI, a na SZ su stepenice za gornji nivo, tako da se u donjoj kancelariji (glavne aktivnosti se tu odvijaju) negde u oblasti dela severa i SZ sedi ispod stepenista.

Obzirom da posao stagnira, tacnije stalno se nesto borimo za prezivljavanje od kada je firma osnovana, interesuju me lekovi koji mogu pomoci po feng shui.

U pogledu ocitavanja kompasne direkcije ulaza negde postoji zabuna, ne moze da osciluje izmedju dva pravca kako ste naveli. Naprosto izmedju jugoistocne direkcije i zapada postoji razlika u blizu sto stepeni sto priznacete i sami prosto nije moguce da se vrata pruzaju u tom rasponu, fizicki nije moguce. Pokusajte jos jednom da obavite merenje tako sto stanete u sam dovratk glavnih vrata i postavite kompas na dlan u visini struka, lice upravljeno put spolja (dakle, kao kada izlazite iz objekta), zatim postupak ponovite jedan metar put napred i jedan metar put nazad. Iz ove tri vrednosti izracunajte srednju vrednost.

Sto se tice stagnacije u poslu, kako nemamo tlocrt na osnovu onoga sto ste napisali mislim da odgovor lezi u lokaciji glavnih kancelarija. Sve sto je ispod stepenista se simbolicno gazi svaki dan, ako vam se ovde nalaze i ugovori, papiri o uplatama i isplatama, poreski papiri i drugi koji se ticu poslovanja nastojte sto pre napraviti razmestaj. Ispod stepenista ne treba locirati ni jedan segmet koji se odnosi na poslovanje, niti simbolicke objekte koji bi trebali da ih unaprede.

majra 

Site Admin

Feng shui u butiku

Majra, molim - molim za savet, hitno mi je. Vlasnik sam butika, i u subotu se selim u drugi lokal. Pravougaonog je oblika, izlog sa vratima u krajnje desnom uglu, gleda na istok - jugoistok. Dijagonalno od vrata je WC, a vrata su mu 90 stepeni, u odnosu na ulazna.

Gde da stavim ogledalo, sa kabinom (polukruzna niklovana cev sa draperom iz dva dela)? Radni sto bi trebalo da mi stoji tako da mi zid WC-a bude iza ledja kada sedim.

Imam drvene table koje se stavljanju na zid, i na njima metalnu konstrukciju na kojoj se rasporedjuju police.

Izlog gleda na prometnu ulicu, pa preko nje na malu recicu.

Molim vas ako neko moze da mi pomogne, jer jedan od bitnih razloga zasto se selim je upravo stagnacija u poslu.

Jesam li konfuzna, histericna, zbunjena, sludjena?... Jesam?... : (

Unapred hvala svima, pa cak i onima koji ce se samo nasmejati. : D

Postavljanje ogledala

Pozdrav, ja nisam stručnjak za feng shui, ali malo sam čitala. Ogledala bi općenito trebalo da odražavaju nešto lijepo, da bi se ta slika uduplala.

Tako bi ogledalo u butiku trebalo da stoji iza kase, za uvećanje prihoda.

Pozdrav!

Ogledala, vrata i jos po nesto

Ako je iza kase onda je to na izlogu koji se proteze celom sirinom lokala. Ma i ja sam od skoro pocela po nesto da citam i totalno sam sludjena zato mi i treba pomoc.

Ako stavim na jedan zid - gleda na ulazna vrata,ako stavim na drugi - gleda na vrata WC-a. Imam i malu fontanicu sa kristalnom kuglom koja se okrece i ne znam gde da je postavim, ni kuci niti da li treba u butiku.

Da li je potrebno nesto staviti na vrata WC-a, na njegov zid posto mi je iza ledja gde bi trebalo da sedim.

A rodjena sam 05.10.1961.

uredjenje butika na novoj lokaciji

Da bi smo mogli da se pozobavimo sa prostorom, potrebno je:

- tlocrt
- ocitana kompasna vrednost na ulazu
- godina gradnje objekta
- godina registracije butika

Za sada mozete da se malo raspitate o delatnosti koja je bila tu pre vas, i da prostor generalno oribate i omolujete. Ako je ulaz na jugoistoku (ali samo pod uslovom da ste u to sigurni) mozete krenuti od molovanja, ili od predloga za odabir boja koje cete koristiti u prostoru.

Za harmonizaciju prostora bojom:

- upotrebiti crvenu ili purpurnu u oblasti jugozapada i severoistoka
- crnu ili mornarsko plavu u oblasti severozapada i zapada

Molim vas skicirajte prostor za pocetak i napisite o butiku cega se radi, koja roba tj. kojoj ciljnog grupi se obracate.

majra 

Site Admin

Butik 2.deo

Draga Majra hvala puno na odgovoru . Datum gradnje objekta ne znam , zbog nekih izmena moj butik je preregistrovan , tj. registrovan 2010god.
Butik za sada zenske garderobe i tasni a nema strogo odredjene starosne granice , odnosno sve osim dece .
Butik je vec okrecen , ociscen , enterijer (mobilni ) u zuto - crvenoj boji . Da , izlog gleda na istok a ulazna vrata su u desnom uglu gledajuci sa ulice . Brine me ogledalo i vrata od WC-a .....

Re: Dilema oko ulaznih vrata - izmena koordinata - za Majru

Majra, u pravu ste, napravila sam gresku u pisanju. Treba da stoji da su ulazna vrata delimicno na JZ, delimicno na Z, te stoga imam problem da odredim boju vrata, da to uskladim sa delatnoscu. Iznad ulaznih vrata tacnije celom duzinom strane lokala JZ, Z, SZ stoji tamno zelena tenda. Vrata su staklena pa sam na njih sa unutrasnje strane stavila tamnozelene venecijanere. Ulazna vrata se otvaraju ka spolja gledano iz kancelarije, na levu stranu, tj. prema JZ, deo je na JZ ali je najveci deo kada su potpuno otvorena na Z, odnosno obuhvataju oblast od 240 st do otprilike 263,75 stepeni. Zapoceta je gradnja lokala u periodu 1988, a zavrsen i mislim da se prvi vlasnik uselio 1989. Ja sam ga kupila 2002 (drugi vlasnik) i renovirala i uselila se iste te godine. Iste godine je otvorena i firma.
Ja pripadam istocnoj grupi, broj 4. da li je bolje sa dedim na S i gledam na J, JI ili na JI i gledam na SZ i S. Koja bi oblast veletrgovine bila najprofitabilnija po feng shui za lokal/firmu, obzirom da je ovo kancelarijski prostor-sediste. Trenutno imamo akcenat na naocarima, od polikarbonata-plastika i prodajemo i sefove (metal). Problem je i sto se kupatilo nalazi na JI, a na SZ su stepenice za gornji nivo, tako da se u donjoj kancelariji (glavne aktivnosti se tu odvijaju) negde u oblasti dela severa i SZ sedi ispod stepenista. Poslusala sam savet is sklonila sve ispod stepenista i zelela bih da znam da li je tu npr. zgodno drzati usisivac, krpe za prasinu, metlu,.. rezervni papir, selotejp,..
Obzirom da posao stagnira, tacnije stalno se nesto borimo za prezivljavanje od kada je firma osnovana, interesuju me lekovi koji mogu pomoci po feng shui. Inaca lokal je jedan od 4 lokala u kuci, koji se nalazi na JZ cetvrtini kuce. Sa juzne strane lokala je parkic, a preko puta ulaza sa zapadne je drugi lokal (iznmedju lokala je hodnik sirine oko 2m). Sa istocne i severne strane granici se sa 2 druga lokala u istoji kuci.

Unapred se zahvaljujem, Vera.[/quote]

Pomoc za uredjenje kozmetickog salona :)

Postovana Majra,

Iznajmila sam u suterenu trznog centra prostor koji bi htela da adaptiram po principima feng shui-a, ali ne znam kako da odredim strane sveta jer tc ima svoj glavni ulaz, do salona se dolazi na sporedni ulaz u tc, pa tek onda kroz hodnik dolazi do salona, koji ima svoj ulaz... joj.
I koje informacije su jos bitne, s obzirom da mi suprug pomaze i da imamo decicu...
Ne znam godinu izgradnje tc-a... prostor nema prozore, nema dnevne svetlosti...

Hvala unapred!
Alex