Posao, poslovanje, poslovni prostor - uredjenje po Feng Shui Feng šui

kancelarija

Molim za savet.

Pre mesec dana sam se vratila na posao, posle porodiljskog odsustva. Nista mi ne ide kako treba, kaznjena sam sto sam uopste ostajala u drugom stanju, degradirana sam u poslu, stavljena za mali sto u prepunoj kancelariji.

Koliko sam citala, i sam polozaj stola mi je jako los, Tik uz vrata. Iza mene se nalazi orman, koji ivicom udara u moju stolicu. sedim na zapadnoj strani kancelarije.

Molim Vas za pomoć!!!!

http://img684.imageshack.us/img684/6302/konacna.gif

Poslovni prostor,uredjenje

Pozdrav svima!
Planiram da vec postojeci frizerski i kozmeticki salon preselim u novi prostor.Mozete li mi pomoci da ga sredim po pravilima feng shui?Salon je tek na pocetku svog formiranja,tj.postoji nekoliko mjeseci.Jako mi je vazno da sad na pocetku pravilno napravim raspored.U prvom dijelu sam planirala frizerski salon i izradu noktiju,a u drugom dijelu sminkanje i depilaciju.Mogu li vam poslati plan izgleda prostora sa oznacenim stranama svijeta kako biste mi pomogli.Hvala unaprijed!

Димензии на работно биро

Еден од важните елементи за добар Фенг шуи на вашето работно место, освен местоположбата и осветлувањето, се димензиите на работните бироа.

http://i.imgur.com/A2tm5m7l.jpg

Амбициозните менаџери и бизнисмени треба да имаат големо работно биро, малите бироа се наменети за неамбициозни луѓе. Дури и бироата за комјутери не треба да бидат премногу мали, бидејќи на тој начин нема да носат добар Фенг шуи.

Предниот дел треба да биде затворен . Доколку бирото е високо за вас, подигнете го столот на кој седите. Најдобро би било кога столот на кој седите има потпирачи за рацете. Пожелно е бирото да е изработено од било кое дрво или иверица, без елементи на метал на неговите ивици, бидејќи тие ќе создадат дисхармонија.

Не постои само една поволна димензија за висината, ширината и должината на бирото, но меѓу поповолните димензии за поголемо работно биро се:

- висина 84 см
- ширина 109 см
- должина 195 cм

За помало работно биро како поволни димензии се сметаат следните:

- висина од 81 до 84 см
- ширина од 82 до 86 см
- должина од 147 до 152 cм

Кога ќе ја обезбедите основата, постепено внесувајте предмети кој носат среќа , од кои благосостојба ќе почувствува не само компанијата, туку и сите вработени во неа.

niko650

Moderator

Pomoć za uređenje kancelarije!

Draga Majra,

Već neko vreme čitam razne rubrike, forume o feng sui-u, a tvoja objašnjenja i saveti su mi nekako najrazumljiviji i najprimenljiviji. :)

Ja imam dilemu kad je u pitanju uređenje kancelarijskog prostora. Pre godinu i po sam počela da radim i čini mi se da ovde uvek imamo "Marfija" na delu, a pored toga čini mi se da ovde ne mogu da mislim, jer sve konstruktivne stvari sam uradila kada sam bila van kancelarije, da vam ne pišem još po neke pojedinosti... :) Kancelarija u kojoj radim je velika (otp: 13x13m - ima bez potrebe neke kose zidove, kao imitacija potkrovlja) i u njoj su smeštena 5 sektora. Pretrpana stvarima, od kojih 60% stvari niko ne koristi. Ja sam "nasledila arhivu" gluposti koju sam na neki način dovela u red (7 dana do kasno u noć (kad ovo kažem mislim na to da sam ostajala i do 2-3 ujutru) sam radila na čiščenju i bacanju nepotrebnih stvari), i uspela sam da sortiram tu "arhivu" mada mislim da tu treba eliminisati još 80% stvari, ali tu nastaje problem, jer ima stvari koje ne pripadaju direktno marketingu, ali "najbolje je da ih ti čuvaš"...

No, malo smo ispregrađivali sektore policama i težimo ka tome da sredimo prostor, ali kao što rekoh ovde realizacija i najprostije ideje ide traljavo...
Meni je trenuto bitno da od dve moguće pozicije postavim sto na najbolju moguću, ali nikako nisam sigurna kako to da uradim.

Trenutno sedim leđima okrenuta prozoru (što sam pročitala da je nepovoljno, a to je na mom primeru tačno, s obzirom na da sve što POKUŠAM da predložim naiđe na NE- milion puta mi se desilo da ne izgovorim poentu, čak ni celu rečenicu do kraja, a da već čujem NE.) Sedim tačno naspram ulaza, samo je ispred mene štender sa materijalima, tako da ulazna vrata i ne vidim. :) Ispred mog stola se nalazi indentičan sto naslonjen na moj i okrenut prema meni (kad bi neko sedeo, sedeo bi naspram mene) sa leve strane je prolaz, pa sto koleginice, pa veliki prozor, a sa desne strane sto druge koleginice, prolaz, pa police na kojima se drži sve i svašta, iza tih polica se nalazi mašina (police služe kao pregrada). Inače dve koleginice pripadaju istom sektoru, a ja sedim između njih... znam - totalno nelogično... :)

E, sad ne znam šta raditi ovde... pa mi treba Vaša pomoć, s obzirom da sam tek počela da čitam o feng sui-u (a usput sam zaključila da sam u svojoj sobi u kojoj sam se uvek lepo osećala, po nekom osećaju uvek postavljala stvari kao da sam radila po feng sui "pravilima", ali ovde ne vidim kako da postavim stvari i očistim prostor da se osećam prijatno.)

Usput moj kua broj je 4.

Značila bi mi svaka pomoć i usmerenje!

Unapred hvala!

Ana4