Posao, poslovanje, poslovni prostor - uredjenje po Feng Shui Feng šui

Hvala ti puno na opsirnom objasnjenju. Sutra cu polako da sve to sebi razjasnim, a neke stvari i da promenim. Ako bude nesto nejasno, obraticu se za pomoc.

niko650

Moderator

Pozicija za fiskalni aparat?

Posto sam danas izvrsila male prome u prostoru, ostale su mi neke stvari malo nejasne. Izbacila sam knjige iz JI deo al mi nije jasno gde je najbolje da smestim glavne knige, finansove knjige, racuni, registri.

Htela bih da postavim i ljepu drvenu ikonu, al neznam na kojoj strani je najbolje da ona bude okacena.

Onaj deo sa prozorima smo prosle nedelje pokrili sa belim roletnama.Dali moze umesto da ih menjam,da pred njima postavim neki svetlo plavi predmeti i ako moze od kakvog bi matrijala trebali oni biti.

Stona fontana koju sad imam je boje svetlo maslinaste, materijal keramika a loncic sa koje curi voda i cvet su metalni. Moze li se ova ista postaviti na biro mog supruga?

Skaf koji zahvata I,JI u kom je i cesma je visok 2,40m tako da ogledalo jedino moze se postaviti na vratima skafa.

Koja pozicija je najbolja za fiskalni aparat?

Logo firme je iscrtano i napisano sa crvenom bojom sa malim dodatcima teget boje.

Hvala na velikoj pomoci!

niko650

Moderator

Poslovne knjige, registri, fiskalna kasa

Znacenje povoljnih pravaca:

JZ -- Life Generating
Z - Heavenly Doctor
SZ - Relationships
SI - Stability

Shodno ovome, poslovne knjige tipa placenih racuna, poreza, ugovora realizovanih i sl, je pozeljo drzati u pravcu koji indikuje mir i stbilnost. Sto je za vaseg supruga SI, a ujedno je to i vas najpovoljniji pravac, tako da dvostruko povoljna lokacija je SI. Odredite ga tako sto stanete na sredinu kancelarije i nadjete sektor koji poklapa SI. Sve neplacene racune, i one koji cekaju naplatu drzite u suprugovoj najboljoj direkciji – JZ.

Mozete i obe vrste dokumenata da drzite u JZ s tim da ih drzite u odvojenim registratorima, po mogucstvu crvene boje i s napomenom da neplacene drzite blize prozoru. Ovo treba da obezbedi da se obavlja lako placanje bez teskoca (blizina prozora simbolicno cini da (“izlete”), polica treba da je drvena. Prisustvo crvene bi simbolikom vatre trebalo da pomogne (narocito se to odnosi na registratore ili kutiju u koju odlazete racune koje trebate vi da poplacate) da ih “spali” jer racuni su po poreklu potekli iz elementa drvo.

Fiskalna kasa, fontana, ogledalo

Pozicija za fiskalnu kasu, u zavisnosti na cijem stolu stoji je prva tj. napovoljniji pravac onoga ko kuca, mislim da je desni jugozapadni ugao na radnom stolu supruga najadekvatniji; fontana koju ste opisali je u potpunosti odgovarajuca, slobodno je izlozite, takodje i zatori koje ste plasirali, jer bela sadrzi sve boje i moze se neograniceno unositi bez nepovoljnosti, a svakako plavu u taj deo unesite kroz neke detalje, ali neka radije bude jedan dva ali lepa reprezentativna, ne sitnice.

Ogledalo slobodno plasirajte na vrata s tim da pazite sta se u njemu odrazava, ako mozete prenesite odraz fontane sa stola, ali dobro pazite da ne sece niciju figuru, i da se u njemu ne ogleda figura. Malo elsperimentisite sa velicinom da bi ste to postigli. Moze odledalo da bude i onako malo zadimljene povrsine, verujem da znate na sta mislim. Zasencene, nikako ostecene.

Ikona, logo firme, ornament

Ikonu plasirate po onome kako treba da stoji shodno njenom znacenju za vas. Znaci ovde radite feng shui upravo time sto cete ispostovati tradicionalni nacin izlaganja ikone.

Volela bih da uslikate logo firme, no ono sto ste izneli crvena boja sa teget implicira elemente vatre i vode i svakako je dobro ubaciti neki ornamenat, liniju uspravnu ili vec nesto sto ce dizajnerski da se uklopi a da pri tome okrene ciklus u produktivnom pravcu – time sto cete uneti neki od atributa elementa Drvo, bilo kroz boju, ili uzorak, ukras (flourishes).

majra 

Site Admin

Draga Majra, dali si me zaboravila? Poslala sam ti plan od kuce onaj problem sa garazom, ali odgovor nisam dobila, mozda sam nestrpliva. Pisi mi kako da uredim kucu za da nadzem posao?

Puno pozdrava svima.

Dodatne informacije

Kokal molim Vas da mi jos jednom predocite na tlocrtu gde se nalazi garaza? Zaista sam pokusavala da uocim gde sa puta moze da pridje auto i gde bi mogla biti locirana ali nisam uspela da se snadjem na tlocrtu, druga skica je dosta nejasna.

http://img98.imageshack.us/img98/2640/kuca.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/4956/skica.jpg

majra 

Site Admin

Garaza

Ovo je deo plac kuca i garaza je na Ratko Minev. Garaza je obelezana sa crveno, zeleni kvadrat je dupka za kanal na kolata.

[URL=http://img145.imageshack.us/my.php?image=garaza.jpg][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/711/garaza.th.jpg[/IMG][/URL]

Potrudi su se da ti pratim jos slike.

Ovo je plan za ceo plac crveni kvadrat je garaza.

http://img150.imageshack.us/img150/9770/plan1.th.jpg

Ovo je deo plac kuca i garaza je na Ratko Minev. Garaza je obelezana sa crveno, zeleni kvadrat je dupka za kanal na kolata

http://img6.imageshack.us/img6/711/garaza.th.jpg

Ovo je realnost. Pogled iz ulazne varte. Jedna slika iljada reci.

http://img150.imageshack.us/img150/5387/pogledulaz1.th.jpg

http://img141.imageshack.us/img141/1996/27140666.th.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/9210/36043175.th.jpg

Od ulica

http://img135.imageshack.us/img135/803/ulratkominev.th.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/9308/ulaz.th.jpg

Blagodaram

Opet ja

Majra dali sad si pogledala ono sto sam ti poslala i dali ti je sad jasno za plan.
Pozdrav

Pravilno sedenje privlači uspeh

Ako želite uspeh na poslovnom planu, onda za svojim radnim stolom sedite tako da gledate u pravcu svog Šeng Č'ija ili najboljeg pravca. Ovo je pravac koji takodje donosi aktivacijom i prosperitet pa njegovo aktiviranje u toku pregovora oko važnog posla, razgovora sa pretpostavljenim ili prisustva kljucnom sastanku obezbedit će vam uspesan ishod.

Takodje ako polažete ili idete na pregovore u vezi dobijanja posla ili stipendije trebalo bi da pokusate da aktivirate malo feng sui srece tako da ćete sedeti u svom Fu Vej pravcu. Ovaj pravac aktivira sreću vezanu za lični uspeh i razvoj.

Da bi ste odredili pravce za pomenute svrhe kupite dobar zapadnjacki kompas, i imajte u vidu da se na njemu sever prikazuje gore, na vrhu kompasa, dok se u feng šui knjigama kompasi obično ilustruju sa severom na dnu. To ne bi trebalo da unese zabunu jer razlika ne postoji savki kompas pokazuje sever i jug bio on zapadnjacki ili kineski - nema razlike.

Još jedno pitanje se stalno nameće, a to je da li ako kupite recimo knjigu od autora koji živi i piše na juznoj polulopti? Jasno je da je ekvator najtopliji deo planete ljudima njima na severu, i da sa severa njima dolaze vetrovi i donose toplije struje i da se stoga njihova polulopta i razlikuje od severne.

Ali, feng šui je mnogo više od toplote i hladnoće, u formulama se uzimaju mnogobrojni faktori, napredni feng šui govori o različitim "ravnima" prema kome se sever nalazi u različitim pozicijama. Na tradicionalnim feng šui kompasima mogu dakle, da se nadju ravan čoveka, ravan zemlje i ravan neba. Razlika u pravcima ovih ravni mogu da variraju do 15°, stoga kada koristite literaturu ne obrćete pravce ako u izučavanju i praktikovanju koristite literaturu autora sa južne polulopte.

http://img444.imageshack.us/img444/4920/fengshuipovoljninepovol.jpg
Kua broj - istočna i zapadna grupa

majra 

Site Admin

Poslovni prostor, brza hrana

Objekat gradjen 2005 godine, period od marta do avgusta.
Vlasnik rodjen 22.05.1965
Otvoren 27.09.2005
delatnost: brza hrana

http://img21.imageshack.us/img21/2531/poslovniobjekat.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/5053/oznake.jpg

Napredak u karijeri

Draga Majra,

Sa interes i zadovoljstvo pratim sve vase clanke i odgovore za feng shui. Dugo sam na ovaj sajt, ali sad se uklucujem isprovocirana od dobre odgovore koje dajes. Imam dilemu o kancalariji u kojoj radim. Crni je moj stol, kompas pokazuje sever a ja sam rogena 26.11 1970 g. Pisi ako su ti potrebne i druge podatke. Kako je najbolje za napredak u karijeri.

Puno hvala

http://a.imageshack.us/img517/986/kancelarija.jpg

Kompasna vrednost

Molila bih Vas da napisete tacnu komasnu vrednost ocitanu na ucrtanim tackama na tlocrtu, dakle izrazenu brojcno u stepenima (tipa: 237°), ocutavanje vrsite licem okrenuti ka spolja na vratima kancelarije, i licem okrenuti ka stolici u kojoj sedite.

Nuzno bi bilo da opisete malo okruzenje, poziciju kancelarije u odnosu na ceo objekat, i ukratko da iznesete neke osnovne karakteristike sadasnjeg enterijera (podova, boje zidova, pozicije racunara, printera, kao i prozora koji vidite kroz prozor), kao i da navedete vrstu delatnosti.

http://a.imageshack.us/img820/4109/kancelarijaa.jpg

majra 

Site Admin